Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
Bocsánat ha off, Sony A200 18-70 és 75-300 obikkal 25-ért megéri? Sok expoval (200k feletti), szép állapot, patyolat tiszta szenzor, stabija működik, 16 éves srácnak lenne kezdő gépnek 1-2 év és úgyis lecseréli. Az obik karc és por mentesek, szépen járnak.
A srácnak van jövedelme, ha véletlen idő előtt megáll a váz úgy gondolom vesz hozzá kicsit komolyabbat (pl. A350-et) amivel ellesz egy ideig.
Érdemes szerintetek ilyenbe ennyiért beleugrani? -
BenQhunria
tag
Sziasztok.
Én is Sony Alpha ILCA-68 néztem , magamnak ,hát tényleg anyag minőségbe nem a legjobb, megfogtam egy Nikont ég és föld, de attól még tetszik.[ Szerkesztve ]
Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
Dolphine
addikt
válasz BenQhunria #4452 üzenetére
Szia!
A képminőséggel viszont nem lesz gondod!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
szacsa82
tag
válasz Vyndree #4451 üzenetére
Hát ezt a pénzt megéri, de:
- az A200nál kisebb csoda, hogy ennyi expót elbírt, nem egy életbiztosítás, hogy fut-e még,
- a két obi nem nagy érték, mert ezek a kit verziók nem túl nagy számok, szóval a minőségért a jövőben mindenképp kellene újakat beszerezni.Nekem 6 évig volt A200, nagyon szerettem, de az újabbak szenzorai azért egy másik minőséget képviselnek.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
-
master90
aktív tag
Sziasztok !
Van egy a580 gépem és már 1 éve meg van .
Itt vettem még hardverapron
Most néztem meg mennyi expó van benne
Majd nem lefordultam a székről
144658 soknak számít ?
Én csak 9 ezret raktam még csak bele .[ Szerkesztve ]
-
master90
aktív tag
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Elméleti kérdésem van:
Feleségem elég sokat fotózik. Konkrétan a munkahelyen Ő lett a hivatalos "fotós". Jelenleg egy SONY A68-as kamerával "lövöldözik". Két objektívet használ rendszeresen: 1. 16-50 SSM 2. Tamron 70-300 USD. A helyzettől függ, hogy mikor melyiket (zárt tér, távolság stb.)
Felvetődött, hogy egy második gép lehetősége. Konkrétan az A6000-re gondoltunk.
Két ok miatt: 1. Néha téveszt az A68, 2. a méret.
Ahogy néztem (lehet, hogy rosszul) nem nagyon van hosszú elfogadható áron teleobjektív. Ha adott egy A6000 + converter + Tamron, az mennyire jó kombináció? Vagy teljesen elvetendő?
Várom a véleményeket.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
-
McDuglas
aktív tag
válasz Dolphine #4464 üzenetére
Igen, ráadásul a méretbeli előny sem jön ki, ha DSLR-es obikat pakolnátok rá, mert az adapter kitölti a bázistávolság-különbséget a rendszerek között. A68-ról szvsz nagyon nem éri meg váltani. (Talán A6300-ra, annak modernebb az af rendszere annyival, hogy pdaf-el elvigye az adpatált obikat. De így még drágább az egész)
-
szacsa82
tag
válasz Dolphine #4462 üzenetére
Szerintem sem érné meg váltani, az A68 képminősége és tulajdonságai rendkívül korszerűek, ráadásul azzal a fix 2.8 zoomobival nagyon erős párost kell alkotnia. Én inkább vennék a kettő mellé még egy nagy fényerős fixet, azzal már meglenne szinte mindenféle fotóhoz a legmegfelelőbb. És talán érdemes inkább azt körbejárni, miért téveszt, lehet valami beállítási probléma is (a fókuszmód kiválasztása pl.), esetleg nem szorul-e kalibrálásra... (Bár most ez utóbbira nem vennék mérget, nem tudom, hogy az SLT rendszernél a szenzor méri-e a fókszt vagy külön van az AF modul, mint a DSLR-nél, hisz előbbi esetén kizárható a fókuszálási hiba...)
-
törölt tag
válasz Dolphine #4464 üzenetére
LA-EA2, vagy LA-EA4 adapterrel úgy lesz, ahogyan a kolléga írta: az A58 fókuszrendszerét kapod meg és stabilizátorod nem lesz. Viszont az A6000-en finomhangolhatod az adapterezett obik fókuszát. A6000-re váltva a natív obikon felül elérhető a Sigma MC-11 adapterrel egy rakás nagyszerű objektív, igaz ezek közül a telék húzósabb árúak. Olcsó trükk az 55-210mm obi gyújtótávolságának megnöveléséhez egy Olympus telekonverter alkalmazása, melyről itt találsz róla videót. nekem most az MC-11 adapter mellé egy Sigma 8-16-om és egy 17-70-em van, nagyon jó mindkettő.
Egyébként pedig igazuk van a kollégáknak, ha nem zavarja a párod a nagyobb méret, akkor tartsátok meg az A68-at, mert nagyszerű gép és van már hozzá obitok is.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz rumos14 #4469 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Meggyőztetek.
szacsa82 A két obin kívül még van három fix is, 35, 50, 85.
Valószínusíthető, hogy a fókuszhiba a kitekert obi miatt van. Azért mégiscsak ekv. 300 mm (kvázi 450) a kitekert vég, nagyon könnyű bemozdítani. Tudom, monopod. Feleségemet nem hiszem, hogy rá tudnám venni annak használatára, pedig van itthon kettő is![ Szerkesztve ]
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne a Sony α100-on van Vaku kompenzáció ugye amit a funkció tácsával érek el, ezt az α68-on hol találom, van ilyen?Csak Expozíciókompenzáció gombot találtam.[ Szerkesztve ]
Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
McDuglas
aktív tag
válasz BenQhunria #4471 üzenetére
Fn menü? (Nincs A68-am, de A58-on meg A7-en ott van)
-
ladislausony
csendes tag
üdv.
érdeklődnék , hogy mennyire lenne érdemes a58 ról a68 ra váltani?
az tény, h jobb, de érdemesebb lenne inkább mást választani?
szemeztem a milc gépekkel is pl: sony a 5000 el , de akkor rengeteg átalakitó kellene az obikhoz. tanácsokat előre is köszönöm -
Dolphine
addikt
válasz ladislausony #4473 üzenetére
Szia! Az attól függ, hogy van-e már sok A bajonettes obid. Nekem A58-am van, feleségemnek A68. Van különbség! Pláne akkor, hogyha még egy jó obit is kap az A68! El kell dönteni, hogy maradsz az A vonalon, vagy váltasz E bajonettre.
-
Dolphine
addikt
válasz ladislausony #4475 üzenetére
Akkor szerintem megadtad a választ magadnak.
-
ladislausony
csendes tag
üdv.
szerintetek van valamilyen program amivel megtudnám nézni egy obijektiv gyári számát.
van egy sigma 12-24 ex dg obim és leesett róla a gyári szám. igy nem tudom könnyen eladó sorba rakni. válaszokat előre köszönöm. -
Kephamos
addikt
Üdv!
Sony Alpha 58 2 objektívvel, táskával 110ért megéri? Megkímélt (alig hasznalt) geprol van szo. Illetve milyen memoriakartyat erdemes venni hozza?
-
szacsa82
tag
válasz Kephamos #4481 üzenetére
Szerintem 100-ig érdemes megpróbálni lemenni, úgy reálisabbnak tűnne, ha tényleg a két Sony kitobival megy. (Nem hinném, hogy tényleg 70-200, mert azok profi obik lennének, fix fényerővel.) Két-három éve újonnan 100-ba került egy kitobival, és azóta eltelt az idő is... Nekem van A58, nagyon szeretem, bár a frissebb (és persze drágább) belépő szenzorokkal (A68 vagy más márkák) nem tud versenyezni, szóval még ha teljesen új állapotú, már csak emiatt is lejjebb mehet az értéke. A táska szerintem nem érték (hacsak nem valami profi slingshot hátizsák).
Az enyém minden régi gagyi SD kártyával, és adapteres micro SD-vel elmegy (még FullHD videót is vettem ősrégi 2gb-os class 2-es kártyára probléma nélkül), de a legbiztosabb persze egy nagyobb sebességű lenne, pl. Sandisc Ultra (vagy Extreme, bár ez már inkább a 4K szükségleteihez készült), ami nem egy túl nagy kiadás, ilyeneket használok a haladóbb vázamban.
Viszont (ahogy bármilyen gép esetében), itt is nagyon megugrik a minőség, ha az ember jó, nagy fényerejű obikat használ, idővel úgyis ez lesz a nagyobb beruházás. A lenti link alatti Sony A58-as képeim mindegyikét ilyenekkel lőttem (jelesül régebbi Minoltákkal elsősorban). Kitobis képeim nem férnének ezek közé...
[ Szerkesztve ]
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Kephamos #4479 üzenetére
Szia!
Abszolút igen, ha kevés EXPO van benne és szép állapotú. 3éve használok ilyen gépet, ha megszokod a félig áteresztő tükröt akkor nagyon lehet szeretni. Felső kategóriás obikkal olyan képeket lehet lőni vele mint az álom. Érdemes lenne tudni, hogy pontosan milyen az a két objektív, ha valóban 70-200 akkor a tulaj nem tudja mit ad el ennyiért! De szerintem az 55-200as Kit Obi van mellé ebben az árban.
Memória kártyából én Samsung EVO-t javaslok vagy Sandisk Ultra-t.Én lecsapnék rá!
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
T_David
újonc
Sziasztok!
Van egy sony A68-as gépem, és szeretnék hozzá külső vakut venni.
Sajnos ebben a témában még teljesen kezdő vagyok, ezért szeretném kikérni a tanácsaitokatszeretném vezeték nélkül elsütni a vakut/(vakukat), és erre eddig 2 megoldást találtam:
[link] + [link]vagy:
Az a problémám, hogy az első esetben csak Nikon vagy Canon kompatibilitással találtam kioldókat, ezek tényleg nem működnének a Sony gépemmel? A második működne egyáltalán, próbálta már közületek vki?
Esetleg tudnátok mondani hasonló megoldásokat?
Köszönöm!
-
korcsillio
addikt
Üdv.
A 200-nál meg lehet valahogyan nézni az expo számot? -
kacsento1
senior tag
válasz korcsillio #4486 üzenetére
Sajnos nem.
-
korcsillio
addikt
Hol ronthatom el a dolgot hogy nem sikerül igazán éles képeket készitenem?
-
szacsa82
tag
válasz korcsillio #4489 üzenetére
Hát ez többezer dologra vezethető vissza. Jó lenne látni egy példát exif adatokkal. Lehet hogy beállítàsokkal lehet orvosolni de lehet hardware hiba is pl. obi kalibrációs probléma. Hat évig fotóztam a200-zal, nyilván nem egy korszerű szenzor, de jó obikkal szép éles képek is jöttek ki belőle. Szóval ha tudnád kicsit részletezni, milyen helyzetben milyen beállításokkal hasznàlod, talán előbbre jutunk.
-
szacsa82
tag
válasz korcsillio #4491 üzenetére
Hm, hát ez egy nagyon lekicsinyített kép, amiben exif adatokat sem látni, így sajna nem vagyunk sokkal beljebb. Jó lenne tudni a paramétereket: idő, blendenyílás (bár ez látszik, hogy elég nagy), iso. A fókuszálás a szemére vagy az orrára történt? Mivel nem látszik a képen éles pont, valószínűleg nem kalibrálási vagy fókuszmód beállítási probléma. Első blikkre ez bemozdult, de az adatok ismeretének hiányában nem akarok ítélkezni. Ha viszont 1/200-nál hosszabb volt az expozíciós idő, akkor könnyen lehet, hogy ez a baj. Mivel az a200-on az ISO-t nem érdemes nagyon emelgetni (800 már csak nagyon indokolt esetben), sajnos könnyen előfordul, hogy az expozíciós idő túl hosszú kell, hogy legyen. Azzal a géppel nagyon gyakran használtam legalább monopodot, hogy ne legyen bemozdulás. Milyen obival készült a kép? Amúgy szimpi a kutya!
-
szacsa82
tag
válasz korcsillio #4493 üzenetére
Hát pedig a beállítások szemre rendben vannak, igaz, hogy az 1/125 expozíciós időnél már bemozdulhat az alany, ha pl. épp egy kicsit mozgásban volt a feje. A stabi be volt kapcsolva? A 17-70 az egyik leggyengébb obi, ráadásul sokszor épp a tele végén még rosszabbul is teljesítenek, de attól önmagában még nem kellene, hogy ilyen életlen legyen. De azt a tiszta élességet nem lehet elvárni tőle mint pl. egy 50mm f1.7-es Minoltától. Szóval megpróbálnám gyorsabb idővel vagy statikusabb témával (és állvánnyal), hogy úgy is életlen lesz-e. És ha még nincs, beszereznék egy jó kis fix obit. (A fent említett darab árérték bajnok.)
-
szacsa82
tag
válasz korcsillio #4495 üzenetére
Ezek szerintem teljesen rendben vannak! A kitobitól ennél többet nem szabad elvárni. A kutyusosra szerintem kimondhatjuk, hogy bemozdult. Állatokat és mozgó témákat célszerű 1/1000-es idővel vagy még gyorsabb záridővel fotózni (ez persze jó sok napfényben fog jól sikerülni).
[ Szerkesztve ]
-
kacsento1
senior tag
válasz szacsa82 #4490 üzenetére
Én 7 évig használtam, és soha semmilyen fókusz problémám nem volt vele. Beercan-t rácsavarva minden volt csak életlen kép nem :-) Igaz régi és belépő gép volt, de én nagyon szerettem. Ami viszont igaz, hogy max. iso400 amit még lehetett normálisan korrigálni, iso800 nekem már nem fért bele.
-
kacsento1
senior tag
válasz korcsillio #4497 üzenetére
Erősen ajánlanám egy Maxxum 35-70F4 és főleg egy Maxxum 70-210F4 beszerzését, ha ügyes vagy 30 körül megvan mindkettő (5e + 25e), igaz croppon a 35mm kevés indulónak, de a képminőség kárpótol, és ár/érték arányban nem létezik nála jobb objektív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest