- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonozoom
tag
válasz rumos14 #4100 üzenetére
Szerintem ennél nagyobb baja ne legyen.
Ha az LCD felbontására gondolsz, bőven elég ami most is van pl. A33-ban, hiszen ezt visszaellenőrzésre használja általában egy fotós, aki ezen akar képet szerkeszteni, az már régen rossz! A nagyobb felbontású kijelző meg gondolom többet is fogyasztana akkuban.
A váz méret is elég szubjektív dolog. Akinek kisebb kell, lehet még szemezgetni. Személy szerint nekem túl kicsi az A33 is. Sokszor kényelmetlen fogni.
Én várom, az ár is reális. -
-
Eduardo89
aktív tag
válasz rumos14 #4100 üzenetére
Végülis a féligáteresztő tükrös megoldásnál a kijelzőnek egy hajszállal nagyobb szerep jut, de vicc kategóriába nem sorolnám ezt a gépet
Szerintem egyébként egy nagyobb vázat kényelmesebben és biztosabban lehet tartani mint egy kisebbet
amikor nem találsz rajta kényelmes fogást. Bár ez nagyon egyénfüggő.[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
master90
aktív tag
Sziasztok!
Most keztem bele kostolni a digitális fényképezésbe és vásároltam egy Sony a580 lencsével. És az lenne a problémám hogy be koszolodot a gép és tudom lehet külön venni süritet levegős sprét de van a háznál konpreszor és esetleg azzal ki lehetne fújni a szenzornál a port és a tükröket is esetleg! Vagy inkább vegye külön takaríto
eszközöket?
Bocsi telefonról írok![ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz master90 #4107 üzenetére
Tessék itt egy link a körtepumpához.
Egyébként is alap fotós tartozék a körtepumpa.
És egyébkén szájjal , kompreszorral, , sűrítet levegős flakonnal se fújj bele soha a tüköraknába.Az A580 egy nagyonjó kis váz. Nekem is volt egy patika állapotú belöle. Kicsit bánom is hogy nem tartottam meg
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
-
hodigy
tag
Sziasztok!
Valaki használ/használt ilyen M42 - Minolta AF/Sony AF chippel adaptert? A58-on működne, nem írja a kompatibiltásnál, csak ezeket: A900-A100, A99, A77, A65, A57, A37, A35, A33
Megéri erre vadászni, vagy nyugodtan vegyek valamivel olcsóbban AF nélkülit?
Ha eladóról tudtok megköszönöm ha szólnátok, a közismert Debreceni adapter dealer azt mondta, hogy: "Sajnos nincs most belőle, nem is várható belátható időn belül."[ Szerkesztve ]
Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
Dolphine
addikt
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
arrrgggh
tag
Sziasztok!
A58-ra keresek régi manuális obit. Megtetszett a Helios 44-2, mit tudnátok mellé javasolni? Lényeg a szép, érdekes rajzolat.
-
félisten
Sziasztok!
Manuálozáshoz keresek Sony Vázat. Van egy Minolta D7D vázam, de ez sajna akkor is pörgeti a fókuszmotort, ha manuál fókuszra állítom, így nagyon idegesítő vele manuálozni, pláne, hogy nincs vele fókusz visszajelzés sem.
Ezeket szeretném orvosolni egy SLT vázzal, megfejelve fókusz peaking-gel.
Kérdésem, hogy mindegyik SLT váz tud fókusz visszajelzést és peaking-et manuál módban?Illetve, hogy a legolcsóbb vázak, pl. A33 EVF-je megfelelő részletességű manuálozáshoz (ha van visszajelzés és peaking)?
Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
ANDROID???
addikt
-
félisten
válasz ANDROID??? #4124 üzenetére
Oks, kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
madmike
őstag
válasz arrrgggh #4122 üzenetére
Szia!
Helios 44 nálam nagy kedvenc, mellette van még Pentacon 50/1.8-am, egy Super-Takumar 55/1.8. Ezek mindegyike használható és olcsó objektív. Kétségkívül a Helios rendelkezik a legkülönlegesebb képi világgal.
Ezeken túl van még egy Jupiter 37a-m, portréra szerintem zseniális. Nekem csak egy A200-am van, azzal azért nem egyszerű manuális lencsével normális képet lőni, de ettől függetlenül szinte csak ezeket használom.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Telda
addikt
Hali!
Ez tuti 100 hogy az A58 csak chipes adapterrel használja a stabilizátort manuális lencsékkel? -
hodigy
tag
Én örülnék ha a tapasztalat mást mutatna, még nincsen semmilyen adapterem amivel kipróbálhatnám.
Az biztos, hogy komolyabb vázban (A7) van olyan menüpont ahol beállíthatod a stab-nak, hogy milyen fókusztávolságú objektívet raktál fel és akkor működik manuálissal is.
Persze ezt az A58-ból kihagyták pedig holt egyszerű, pár programsor...[ Szerkesztve ]
Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
Telda
addikt
Megpróbálok ma valamit produkálni. Jómultkorában már tesztelgettem, szobában gyenge fényvisznyok mellett, de én semmit nem vettem észre, volt hogy a kikapcsolt stabival élesebb volt a kép .
Pedig pont ezért vettem ezt a gépet, mert anno azt írták a másik topikban, hogy m42 lencsékkel is lesz stabi. -
hodigy
tag
Ez lenne a jó megoldás, ebay-en csak 50mm-es beállítású chipeket lehet találni.
M42->MAF/Sony-α Adapter With Focus ConfirmationÍrj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Mennyire egészséges az objektívnek, hogyha bekapcsolt állapotban váltogatom az AF/MF kapcsolót?
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Csináltam pár fotót, de érdemi különbséget nem láttam.
Viszont biztos hogy nem használja a stabit, mert annak van hangja.
A gyári obival nagyon hosszú záridővel lehet hallani a stabilizátor hangját. Manuálokkal ilyen nincs . -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Még mindig aktuális a kérdésem, hogy az obinak mennyire egészséges az AF/MF kapcsolgatás, miközben a gép be van kapcsolva?
Van egy újabb kérdésem is!
Tamron 16-300 vs. SONY 18-250. Melyiket és miért?
-
80hun
addikt
válasz Dolphine #4147 üzenetére
Ha van az obin af/mf kapcsoló akkor azt használd.
A gépvázon lévő af/mf kapcsoló mozgat egy mehanikát is. A kardános obikhoz.
Mikor visszakapcsolod nem mindig van pozícióban a kardán ezért akár lehet nehezebben megy vissza.A kapcsoláskor a képkihagyásra csak tippem van. Nem nyomod meg picit a bajonettzár gombját közben.?
Neminden gép csinálja de a legtöbb ha megnyomod a bajonettzár gombját (már picit is) , Áramtalanítja a redszert egy rövid időre. -
Dolphine
addikt
Én ezt esküszöm nem értem!
Most direkt újra kipróbáltam! Simán lehet kapcsolni, az AF/MF kapcsolón az obin és nincs képkihagyás! Ki érti ezt?Újabb kérdés:
Tamron 16-300 vs. SONY 18-250. Melyiket és miért?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
rumos14
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest