Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
Amíg a képeken nem látszik ne foglalkozz vele, könnyű kárt tenni benne sajnos.
Vagy a sonyszervízt kérdezd meg mit lehet tenni szerintük.Vannak beválalósok akik letisztítják maguknak , kb mint komám. De ő tisztában volt vele ha kárt tesz benne akkor tükörcsere a vége és nem túl olcsó mulatság :-)
A tisztításra nemnagyon adnék tippeket mert ha nem sikerül szídni fogsz nagyon. Inkább hagyd úgy és ha a képeken látszik akkor foglalkozzál vele. -
feelmt
tag
most ahogy megnéztem a képeket picit egy részen halványabb a kép olyan 10 % a képnek az tuti amiatt van mert kb ott van a "nyál" ( vagynemtudom mi folt ) ehj megszoktam hogy dslr-nél szinte "brámit" lehett vele csinálni mármint ott ha koszos volt nem kellet félteni aztán már amikor láttam hogy poros zsigerböl fujkáltam én hülye
-
80hun
addikt
Tudom már késő de szerezz be egy körtepumpát.
Dslr-be se illik belefújni szájjal. :-)Komám ha jól emlékszem lenspen-el v. szenzortítsztítótollal tisztítította. De nagyon vigyázni kell vele mert ha kinyírod v. betöröd drága lesz.. :-)
-
feelmt
tag
Persze csak volt nálam pár objektív kit ből, igaz nem sok de : Canon 18-55 (1gen) , Sony E 18-55 , Sony A 18-70 ( csak azért írom le mert egyik sem "nagyszám" ) és mégis mintha ennek lenne a legroszabb, vagy hát olyan furcsa a háttér elmosása, és persze lehet hogy ez ilyen és nem is várok jót vagy jobbat csak nagyon sokat fotóztam helios 44-el mostanság és lehet megszoktam azt mert nyilvan annak gyönyörű a bokeh-ja, aztán kicsit megijedtem hogy én okoztam e valami amiért ilyen.
-
-
HKorn
veterán
Az mitől lehet, hogy az a A200-am elkezdte azt csinálni, hogy mikor fókuszálnia kellene, akár 1 mp, vagy kicsit még több is eltelik mire csippan, hogy fókuszált?
Eddig ez tört része volt csak a másodpercnek. Minden körülmény ugyanaz, napsütés, autofókusz módban a 18-55 kitobi. Próbáltam másik obival, szintén ez van.
Elég zavaró.
Run&Ride
-
feelmt
tag
Hülye kérdés : azt tesztelni, hogy menyire koszos a tűkör valahogy lehet ? próbáltam fehér lapot fotózni amin pl látszik menyire koszos az érzékelő, de ott az a halványosodás amit a tűkrön lévő kosz okoz nem látszik.Mert ha nem vészes hagyom ha meg nagyon látszik akkor veszek egy szenzortísztítót aztán jól megcsinálom vagy elrontom
-
McDuglas
aktív tag
-
arrrgggh
tag
Sziasztok!
18-55 SAM II-re tudnátok ajánlani elfogadható árú napellenzőt és UV szűrőt?
-
HKorn
veterán
-
feelmt
tag
Üdv! keresek : sony np fw-50 akut és vaku adaptert holnap pesti átvétellel! köszönöm
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok, tudna valaki ajánlani valami jó macro objektívet A58 ra, amivel igazán közelről mondjuk 1-5cm lehet képeket készíteni, és nem csillagászati az ára.
Üdv, István.
-
80hun
addikt
válasz Istyu74 #3775 üzenetére
Újonnan sony macro.
Használtan ha találsz Minolta AF 50mm f2.8 Macro. -
törölt tag
Sziasztok, volt már valakinek SAL-85F28--as obija? Esetleg van? Ha igen nagyon örülnék a tapasztalatoknak. Szinte mindig nyitva használnám, portrézáshoz és rossz fényviszonyok közti fényképezéshez. Minden érdekelne, de ha tudnátok hasonló tudású és árú alternatívát mondani, azt is örömmel venném.
Sony A6000-em van és egy félig áteresztő tükrös adapterrel használom vele az A-s obikat.
-
tailor
őstag
Na, ez az előttem lévő két hsz. tökéletesen megmutatja, hogy miért kell fenntartásokkal kezelni azt, amiket a fórumokon olvasunk (ha ez esetleg valakinek még új információ lenne)
-
80hun
addikt
válasz freeapro #3781 üzenetére
Miért vacak. Pont a dyxum-on 4.37-et kapott és azt is csak az építési mínőség húzta le.
Optikailag kiváló és ezért a pénzért persze hogy az építés nem lesz profi mínőség. -
freeapro
senior tag
-
törölt tag
válasz freeapro #3781 üzenetére
(#3781) freeapro
Láttam már vele nagyon éles képeket is és néhány kevésbé jót. Kérdés, hogy ez vajon gyártási szórás lehet, vagy mellément a fókusz?
"Ha csak egy éles fix kell vegyél inkább egy 50-est pénztárcától függően 1,7 / 1.4 vagy macro változatban."
Az már van, nagyon elégedett vagyok vele. Nemrég egy koncertet kattingattam végig f2-es rekesszel, gyönyörűen teljesített. De örülnék egy hosszabbnak.
(#3782) rumos14
Volt már ilyen obid? Olcsó és számomra elég lenne az f2.8 is. Az meg külön előny, hogy FF-re is jó, bár nem tervezem a váltást.
(#3787) McDuglas
A Samyang szintén esélyes, bár az AF azért komoly előny... A kis súly szintén nem hátrány.
-
rumos14
nagyúr
válasz #31733248 #3791 üzenetére
nem volt ilyen obim, amikor megjelent akkor sokan húztuk a szánkat,hogy miért csak f2.8, de most ha lenne ilyen obi E bajonettel, ilyesmi áron, vinék mint a cukrot.
2 tesztet néztem (kurtmunger, photozone), mindkettő nagyon jólat ír róla, élességről és bokeh-ról is.50mm és felette már nem igazán léteznek kizárólag aps-c képkört kirajzoló obik, sajnos az SEL 50/1.8 pont kivétel. de persze nem veheti el a piacot a Zeiss 55/1.8-tól, így nem lehetett full frame.
-
ANDROID???
addikt
A58 megjárta a Lengyel o.-i szervizt, úgy néz ki back focus volt valóban.
Amikor leadtam kb 2500 (expo olyan 2580-2600 kb) volt a képek sorszáma, most hogy visszajött 7150kb (készítettem vele 8-10 képet).Lehet a szervizben használt kártya hülyítette meg a gépet. A netes oldal alapján elvileg az expo nem túl sokat ugrott felfelé (alább).
Vissza lehet valahogy állítani az "eredeti" számozásra a képek sorszámát, hogyan?"Detected Camera model : SLT-A58
Shutter actuations made up to file DSC07154.JPG: 2655
| | | | Sony_Tag9050_0x0032 = 95
| | | | Sony_Tag9050_0x0033 = 10
| | | | Sony_Tag9050_0x0034 = 0
(65536 * 0) + (256 * 10) + 95 = 2655" -
ANDROID???
addikt
válasz ANDROID??? #3793 üzenetére
A gyári visszaállítás volt a megoldás.
-
BITBOYS
addikt
Sony Alpha a7S II Mirrorless Digital Camera (Body Only) legyen min csámcsogni
-
konrad
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Érdeklődni szeretnék hogy tud-e valaki M42-A-mount átalakítóból belinkelni olyat, ami nem lötyög a vázon.
Íbéj is lehet.
Kissé idegesítő hogy néha totál homályosak tőle a képeim.
Üdv.Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Canon EOS 1100D tulaj vagyok, de édesanyámnak ajándékba meg tudnék venni egy Sony Alpha 200-ast 18-70-es alapobival durván 38000 forintért. (Jelenleg egy kompakt gépe van, és valószínűleg én állítgatnék be rajta neki mindent.)
Viszont ez egy elég régi gép, még CF kártyás, és nem tudom érdemes-e beruháznom egy ilyen készülékbe?
A véleményetekre lennék kíváncsi?
Köszönettel:
Zozi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs