- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
truefx
aktív tag
válasz < CyberBob > #14350 üzenetére
32GB-st nézz inkább
-
lexter00
őstag
Semennyire,én egy Intenso pendriveot használok és gond nélkül felismeri a tv.
-
Pítör Pan
csendes tag
Üdv All,
Tv vásárlásra szántam el magam. Először németből behozott megjavított 2-4 éves tévéken gondolkodtam. Aztán anyai tanácsolásra inkább új tv mellett döntök, mert hát mint tudjuk a mai termékeket nem feltétlen 10-15 évre tervezik sajnos.
Tehát adott a terv, hogy a hálóba kb. 2 méterről, a falra rakva tv-t nézhessek az ágyból, végre, és ne a 15-ös laptop monitoron filmezzek. (mondjuk imádom a toshiba laptopom és szép a képe nagyon, csak kicsi, meg hát ha át akarok hívni olykor-olykor egy hölgyeményt "filmezni", nem biztos, hogy a laptop az olyan romantikus lenne
Nem óhajtok nagy összeget kiadni, bevallom őszintén, viszont a következő elvárásaim és felhasználási terveim vannak:
1. nincs bekötve a tv, mivel nem nagyon szoktam tv-zni (csak a discovery, national és spektrum hiányzik)
2. többnyire laptopon sorozatot, filmet nézek, vagy olykor játszok egyet (úgyhogy kijelenthetjük, hogy a tv-hez hozzá lenne kötve a gép, vagy pendrive, vagy külső 1 terrás vinyó, amiről filmeznék stb. Ez lenne a fő tevékenység.
3. emiatt nem akarok smart tv-t sem, mivel gépen ott a net
4. 3D tv sem kell, szóval mondhatjuk, hogy elég alap készülék kellene (mint a régi nokia , telefonálás és sms kb )
5. ja és ami még fontos számomra, a tartósság. Nem szeretném 3-4 év után kidobni a tv-t szóval jó lenne ha inkább kevesebbet tudjon, szép képpel, és tartós legyen (már amennyire lehet)Elolvastam vagy 5 hónapnyi fórum bejegyzést, a szemem ki is gúvadt, de nem nagyon találtam számomra kielégítő válaszokat.
Amiben a segítségetekre, vagy tapasztalatokra lennék kíváncsi, az hogy per pillanat döntés képtelen vagyok az ügyben, hogy Philiphs, LG, Samsung, Toshiba, Sharp, Grundig vagy Sony tv legyen a győztes a felsorolt igényeim alapján. Mind olyan egyformának hat Vagy ebben az árkategóriában nem annyira számít melyik márkát választom?
Márka összehasonlítást, illetve Sony-n belül esetleg kerülendő szériákat szívesen fogadok.Pár linket bedobok, azok közül amit néztem
[Sony]
[Sharp]
[Grundig]
[Toshiba]
[Samsung]
[Philips]Sorry a hosszú posztért
üdv
Pítör[ Szerkesztve ]
-
McAdam6
aktív tag
válasz Pítör Pan #14354 üzenetére
Milyen Tv-t vegyek
Sony-t. -
nightshadow
veterán
Azért nem semmi hogy egy akkora cég mint a MediaMarkt meg mer egy ilyet csinálni: [link]
SONY KDL-48W705C
449,999Ft279,899Ft Áresés! (38% - Az ön megtakarítása 170,100Ft )Mondanom sem kell hogy soha a büdös életbe nem volt az a tévé 450k, hanem a 280k-s akciós ár az nem más mint a "normál" nyitóár. Ehhez azért pofa kell.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
-
dualcore
őstag
válasz nightshadow #14357 üzenetére
Mert hülye azért nem vagyok!!!
Mekkora trógerek.
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Tegnaptól én is 55W829B tulaj vagyok.Eladtam a Samsung 55HU7200-at.
Kerestem a neten ajánlott beállításokat,de igazából csak ezt az egy normálisat találtam. Tudom,hogy mindenkinek más és más az ami tetszik,de ha páran linkelgetnétek ki mit használ azt megköszönném és végignézném őket.[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Janaboy
veterán
-
Callisto
őstag
válasz nightshadow #14357 üzenetére
Már tettek feljelentést.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Jackie_Chan #14361 üzenetére
-
janojani89
újonc
Sziasztok,
Van egy Sony Bravia KDL-50W805B tvém és olyan hiba lépet fel hogy a médiakiszolgálóban kiválasztom a külső HDD-t és nem lépbele, eddig ezzel nem volt baj, próbáltam másikkal Pendrival abba se lép bele. Mit lehetne tenni hogy ezt a hibát kilehessen javítani?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
B-L-A-C-K
titán
válasz janojani89 #14365 üzenetére
Húzd ki a tápból és várj egy kicsit vele, vagy nálam volt olyan hogy ráraktam egy tartalmat és a címét valami miatt nem szerette, átneveztem és ment. Szóval nézd meg amit utoljára rátettél, azokat töröld le róla, vagy nevezd át. Ha ez sem segít passz.
-
tylerddd
veterán
Én is anno ez alapján állítottam be, de nem igazán tetszett a végeredmény. A 3-as háttérfény például szerintem nagyon kevés, nálam 8-9-en van és inkább a fényerőt vettem vissza, így nem szürkül be a fekete.
Jelenleg mindenhez a mozi1-et használom, saját szájíz szerint alakítva, PS4-hez pedig nagyon jó a gyári játék beállítás.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
theballa32
tag
Én egy Sony MicroVault 16gb usm pendrive-ot használok,eddig nem volt probléma vele a W828-as Braviámmal
-
soosz2
újonc
Sziasztok!
A következő problémám van: KDL42w650a tv-m van, vettem egy dlink 320L Nas-t Bekapcsoltam a media szervert, a tv rendben látja is, lejátszik mindent, viszont full HD-k akadoznak, gondoltam kipróbálom kábelesen, viszonylag gyenge a wifi jelerőssége, de kábellel egyszerüen nem látja a NAS-t, a kábel biztos jó, mert youtube megy vele, IP címet kap rendesen, ezerszer beállítottam. A média szerver tulajdonságanál nem látszik az ip címe, nem érhető el azt írja ki. Amint visszakapcsolom a wifit, újra látja a nas-t. Mitől lehet ez?
Köszi a válaszokat! -
amadeus11
senior tag
Szia! Miért cserélted le a Samsungot illetve melyik TV miben jobb?
@janojani89 . Amennyiben nem javul meg: csatornalista exportálása USB-re(ha engedi) és gyári beállítások visszaállítása megoldja.
There is a star
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz amadeus11 #14370 üzenetére
Mindezt azért tettem,mert az UHD-s tvn CSÚNYÁBB a FULL HD-s kép mint a FULL HD-s tvn.Egész egyszerüen azért,mert nem a natív felbontásával van hajtva.Ha majd lesz tartalom is akkor veszek ismét UHD-s tv-t addig tuti nem.
A Samsungból egyedül ami hiányzik az a hajlítás.Azt szerettem.
Sonyról még nem tudok nyilatkozni,mert most tesztelgetem,de már első ránézésre szebb a képe mint a Samsungnak volt."Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
krx21
nagyúr
válasz Jackie_Chan #14371 üzenetére
"Mindezt azért tettem,mert az UHD-s tvn CSÚNYÁBB a FULL HD-s kép mint a FULL HD-s tvn."
Na, evvel egyetértek... Ezért nem kapkodok a 4K után még... -
dualcore
őstag
válasz Jackie_Chan #14371 üzenetére
Én viszont nem értek egyet. Ua a fájl (1080p) kipróbálva az én 4k-s tvmen, és egy Sony 829b-n nem volt szebb a kép, hanem mondhatni egyforma. A beállításokon igen igen sok múlik.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz dualcore #14374 üzenetére
Akkor úgy fogalmaznék,hogy az én ex UHD-s tvmen volt csúnyább a kép,az is lehet,hogy nem tudtam normálisan beállitani.
Mint utólag kiderült ebből a Samsungból a 8200-8500-as lett volna jó.Nah mindegy a következő UHD-s tv-m valószínűleg Sony lesz,de addig tuti nem veszek míg nem lesz jó sok UHD-s film elérhető.Addig nem látom értelmét.[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
-
Malachi
addikt
válasz nismoka #14376 üzenetére
ezt amúgy már mondani akartam (talán írtam is korábban), hogy amit a SONY az akár gyengébb bitrátájú 720p-vel művel, az döbbenet. olyan elektronika van benne, hogy az esetek többségében nem lehet észrevenni a különbséget a 720p és egy átlagos FHD kép között. 180 cm-ről nézem az 50W828b-t. szóval aki sokat sorozatozik annak melegen ajánlom a SONY 8-as szériát (azzal van tapasztalatom) mert a sorozatoknál a 720p az elterjedt és csodát tesz velük.
-
Jackie_Chan
senior tag
-
csz77
csendes tag
Sziasztok.Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy 55w805b készüléknek.Elöször is köszi minden ide írónak,sok hónap olvasgatás után szántam el magam erre a készülékre,és nagyon tetszik amit vettem.Ha valakit esetleg érdekel 281000 ft volt a media marktban 12% sony kedvezményes kuponnal.
Lenne egy nagyon nem ide vágó kérdésem,és tudom hogy van külön topikja,de ha már itt vagyok megkérdezem.Külső hdd szeretnék hozzá venni,de nem igazán volt még ilyesmim és rengeteg az ajánlat a neten,ki milyet használ itt köztetek??? Ha csak és kizárólag a tv ből műsorok felvételére használnám akkor egy 500gb-s kb hány műsorórára lenne elég??? Esetleg usb 2 vagy 3 a megfelelő vagy mindegy??? Gyártók közül melyik megbízható???.Előre is köszi a válaszokat,és bocs a nem idevaló kérdésért. -
dh66e
veterán
Üdv a klubban.
Először is azt kellene eldöntened hogy 2.5" usb-s vagy 3.5" külső tápos vinyót szeretnél.A kissebb a hordozhatósága miatt ajánlott és persze az hogy simán megkapja a betápot a tévéről.A másiknak a hátránya-már akinél számít-hogy kell egy külön dug alj neki mert a tv nem tudja meghajtani,nagy előnye viszont hogy nagyobb tárhelyre teszel szert ugyanazon árfekvésben.
USB3 gyorsabban másolsz filmeket-pc/laptopról ha azok rendelkeznek usb3 csatolóval-,kb ennyi az összes előnye. -
lexter00
őstag
[Én egy ilyet használok] tökéletesen szolgál már 5 éve ha jól tudom egy Samsung HDD van benne.
-
csz77
csendes tag
Aha,szerintem akkor az usb- jobb lenne.És a 500gb kb mennyi műsorórára lenne elég,ha mondjuk hd és sima digitális adást vegyesen, kb 50-50% ban szeretnék felvenni.Régebben volt upc felvevős boxom egy kis ideig,arra elég sok cucc ráfért,bár nem tudom hány gigás volt a tárhelye.
-
dualcore
őstag
Azt egészítsük ki hozzá, hogy erre a célra bőven elég az USB 2.0 nem szükségeltetik hozzá a nagyobb sebesség. Minden más úgy van ahogy írtad.
Viszont azt vedd figyelembe csz77 hogy a merevlemez ami bekerül a tv usb aljzatára és regisztrálod felvétel céljára, akkor az formázásra kerül, és minden törlődik róla. A felvételeket pedig csak a tv készüléken tudod visszanézni.
Ha szeretnél adatokat is hordozni és felvenni is akkor két hordozóra lesz szükséged. Vagy mindig formázgatnod kell.
Szerk.
Pontosan nem tudom mennyi fér fel rá mert még soha nem vettem fel annyit, de egy 500Gb tárhelyre rengeteg óra felvétel fér fel.[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Érdeklődöm a SONY KDL-42W828 típusról .
Ez a modell milyen formátumokat tud lejátszani USB adattároló eszközről, pendrive-ról, vagy külső HDD-ről ?
Tudomásom szerint régebben a SONY megjelenítői mindig le voltak maradva más gyártók modelljeivel szemben, az USB-ről történő lejátszási korlátai miatt .
Mi a helyzet e téren jelenleg ?
Üdv.
Astra
-
nismoka
addikt
-
törölt tag
válasz AstraCDX #14397 üzenetére
Ezzel a progival le lehet szedni a weblapot és utána offline böngészhető:
https://www.httrack.com/
Nekem, számítástechnikai félanalfabétaként némi bénázás után sikerült, valami beállítást próbálgatni kellett, mert eleinte nem azt csinálta, amit szerettem volna, de ez csak a hozzánemértésem miatt volt.
A végeredmény egy kb. 4MB nagyságú mappában elfért. Rokonnál csináltam, a végeredmény nincs nálam.
-
AstraCDX
senior tag
válasz #66323456 #14398 üzenetére
Köszi !
Csak azaz ami érthetetlen, hogy a gyártók akik készülékeiket eladásra kínálják, miért csinálnak akadálypályát, a leendő vásárlóik elé, nehogy azok könnyen hozzáférjenek az általuk gyártott termékek pontos felhasználói, technikai adataihoz .
Mi érdekük van a gyártóknak, ebben a tudatlanság konzerválásban, ködösítésben ?
Üdv.
Astra
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Sony Tv-t venni szüleimnek.
A lényeg hogy nem kell 3D nekik.DLNA képes legyen, fotókat és filmeket néznek majd róla megosztva a gépről. Persze Tv adást is néha, Édesapám sport rajongó (F1, foci, stb...)
50" a méret kivánság.
Láttam az új szériát, androidos támogatással vagy mivel.. Megéri ez szerintetek?Mit ajánlotok igy nekem?
Ár perpill irreleváns, lényeg a szép kép és a jóhasználható tv hosszabb távra
Köszönöm segitségetek
Don't hate the player, hate the game ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest