- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Taifa Díaz #12702 üzenetére
Mintha az olyan bazi nagy probléma lenne.
Pláne, hogy nem pontos a fogalmazás. Fog az menni magasabb órajelen is, de csak EC tuninggal.
-
Gyuri27
félisten
válasz Taifa Díaz #12702 üzenetére
Még mindig jobb mint lapot is cserélni. Egy jó proci választással meg 4 giga 800-s rammal elvan az ember egy darabig.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Klarsa
tag
A segítségeteket kérem. Nem tudom, hogy 2 ram közül melyiket válasszam.
1. OCZ 4096Mb DDR3 1333Mhz Gold KIT - 18.552 Ft
2. OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper KIT - 20.964 Ft
Alaplapból ezt választottam : MSI 770-C45 - 19.440 Ft+ Nem tudom hogy az alap támogatja-e a 1600Mhz-est.
Mert ezt írják róla: Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600* (OC) SDRAM, 16GB Max
(1600* (OC) -s rész piros színnel van írva)Ez most akkor mit is jelent?
Akkor lehet hogy az 1600Mhz-est nem is rakhatom bele? -
Thrawn
félisten
válasz Klarsa #12707 üzenetére
Lehet kicsit sok lesz egyszerre, de ezt érdemes lesz elolvasnod.
Ha valami nem érthető, abban a topikban segítenek majd.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Cadal
őstag
válasz VaniliásRönk #12710 üzenetére
Szerintem ha beszélnénk Tomboy1986al akkor talán Ő elkészítené az AM2+ -os részt. A hozzáértésével sztem nem lehet gond. Egy kis ízelítő (röviden).
Mondjuk én mindenképp örülnék neki, ha elkészülne.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
TomBoy1986
veterán
válasz VaniliásRönk #12712 üzenetére
Rendben, segítek majd benne.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Létezik olyan Am2 lap amibe belemegy az AM2+ os proci? milyen? hol? Hogyan tudhatom meg hogy kezeli-e?
[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
gyiku
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Mercutio_ #12722 üzenetére
Hódólatom az uraknak!Kb.ez a 10-edik topic amiben próbálok útmutatásra lelni...A kérdés az lenne,hogy használ e valaki MSI 770c-45,esetleg c-35-ös lapot(tudom ez am3-as )?Érdekelnének a sajátosságai nyűgjei,memória kezelés,bios,stabilitás és úgy álltalában jó e ez a lap?Arról találtam infót,hogy elmebetg módon húztak vele procit és 360fsb-t is tud a lap ami bíztató Eddíg Giga 770DS3-aslapom volt amivel nagyon meg voltam elégedve,mind tuning és stabilitás terén(kivéve a tetü biosával nem )és minimum egy ilyen szintü lapot keresek.A segítséget és tanácsokat előre is köszönöm!
Gyiku:Már megint te???
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
mit ajánlanátok?
AM2, vagy AM2+ foglalatot?
Nem értem mi a kettő közt a differencia:-S
Legyen szép a napod!
-
halesz89
csendes tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni most tervezek gép újítást, alaplap az ALiveDual-eSATA2-lenne 7600gt-vel ami agp késöbb váltok majd vga-t de még jó ez nekem és ahoz kéne processzor 20 ezer forintig, főleg játékra lenne a gép.
Amit néztem az a AMD Phenom X3 8650 3 magos proci, de nem tudom mert a 6000+ nál 2x3 ghz lenne, míg a x3 8650 3x2.3 asszem, és lehet játékoknál a 2x3ghz jobb mint de nem tudom ezért fordultam hozzátok.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az AM2 3 éves foglalat, elavult, HT 3 helyett csak HT 1-egyet támogat és a processzor tápellátását is fejlesztették az újabb foglalatokban. Ha új gépet veszel AM2+ vagy AM3 legyen. Ezek között lényegében csak a DDR2 ill. DDR3 memória támogatása a különbség.
#12725 halesz89: Ilyen öszvér konfiggal csak a pénzedet pazarlod, normális masina sose lesz belőle, játékra a 7600GT már egyébként is hurka, cserélj ki mindent.
Az AM2+os CPU-k helyett pedig az AM3-asokat nézegesd, AM2+-ban is működnek gond nélkül."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
halesz89
csendes tag
válasz VaniliásRönk #12726 üzenetére
ŐŐ hát köszi, de mindenképp ez lesz vagy pedig elmegy a pénzem piára Nem ilyen komplett gép újítás csak frissítés, az 5évesről 3ra tudom hogy fölösleges pénz kidobás mert már régi ez is, meg most jönnek be ddr3 meg am3, de ezekre nagyon nincs pénz, meg ami most lesz az nekem játékban tökéletes, nem ilyen crysis meg ilyenre kell gondolni. De azért köszi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz halesz89 #12727 üzenetére
Az AM3 nem létszükséglet, az AM2+ is ugyanolyan jó AM3 CPU-val.
A 7600GT mellé egyszerűen nincs értelme X3-at venni, pláne nem AGP-s mellé. Tedd félre a pénzt, bízd olyanra aki nem hagyja hogy eligyad."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
HERR Z
veterán
válasz halesz89 #12727 üzenetére
vegyél egy 780g-s lapot, az int vgajával el lehet lenni addig amíg összeszedsz egy értelmes vga-ra valót(16-17k acc-s sideportos asrock pl)
proci téren 8650-et inkább ne erőltesd, ha nincs gempád akkor vegyél használtan valami átmenetit phenom2/athlon2 előttre
ddr2 az egész ,ddr3-ra nem kell költeni, agp-t meg felejsd el, minél később váltasz annál nagyobb szívás[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Egy AM2/AM2+ lapra rá lehet tenni olyan procihűtőt ami még s939 és 775 foglalathoz készült (konkrétan egy Coolink Bat hűtőről lenne szó)? Vagy ezeknek már másfajta a felfogatás?
-
csyo
senior tag
válasz VaniliásRönk #12726 üzenetére
árban mik a különbségek?
a HT1 , HT3 nem értem mit jelent:-(
ár-érték arányban érdemes e Am3at venni?
Legyen szép a napod!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Megnézel egy árlistát és megtudod mik a különbségek [link], vagy átmész ebbe a topikba és összeválogatnak neked egy komplett konfigot.
A HT a HyperTransport rövidítése, pont-pont kapcsolat (desktop gépek esetében) a CPU és a chipset között, de igazából lényegtelen a te szempontodból, az számít, hogy az AM2 elavult, ennyi miért nem elég? Ha bővebben érdekel Google rengeteg találattal szolgálhat, magyar nyelvűvel is.
Az AM2+ és az AM3 között lényegében csak a kezelt memóriatípus a különbség, ill. AM3 alaplapba csak AM3 CPU mehet, AM2+-ba AM2-től AM3-ig minden. Az AM3-as CPU-k szempontjából mindegy hogy DDR2 (AM2+) vagy DDR3 (AM3), ízlés és pénztárca dolga hogy melyiket választod.
#12735: AM2 CPU-t már úgysem fogsz belepakolni, az AM2+ CPU-k pedig szintén kifutnak, a két AM2+-os Phenom II X4 kivételével alacsony az órajelük és sokat fogyasztanak, szóval ez sem szempont, a DDR3 viszont még mindig drágább a DDR2-nél, ráadásul nem is gyorsabb, ez lehet szempont.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
csyo
senior tag
válasz VaniliásRönk #12734 üzenetére
ha jól értem, akor AM2+ érdemes vanni, mert az lekezel minden procit?
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
válasz VaniliásRönk #12739 üzenetére
ddr2es ramokka kéne, mert az olcsóbb...
valami egyszer lap is megteszi
sima Am2 7ezerért már van.
AM2+ is van ilyen olsón?
Legyen szép a napod!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
SpZ
senior tag
hello
Ati 5000+ black edition procira vadászok vsz egy Ati 4650 fog mellette helyet.
a procit 3Ghz -ig húzogatnám. a videókártya is meglenne némileg rángatva.alaplap ügyileg pedig még semmi elhatározás szval help kéne 1-2 jó alaplap vmi igényesebb korrekt darab(ok) érdekelnének
-
SpZ
senior tag
jó akk máshogy
költhetek rá többet is nem lényeg de tudjon
5000+ be tudjam vele rángatni
Ati 4650 is meglenne húzva
ill fontos a sata 2
1066 mhz es ramok stimmeljenek bele
strapabíró legyen voltokat wattokat szeresse -
Gyuri27
félisten
Lassan mondom. 10k-ért csodát ne várj (ha komoly tuning terveid vannak 20+k-s lapokat nézegess és x2 250-s procit minimum, de inkább 550be-t).
Az 5000 be húzáshoz egy lángos is elég, mivel szorzóval tuningolsz (bármelyik be-re igaz). Az 5000, 5400 be vége alapfeszen 3000-3100. Kis fesszel 3200 (nagyritkán picit főlötte. ennyit a lap is tud adni). Ezek a procik nem mennek tőbbet, tehát ha 220-re kötöd se. 1066-s ramok kérdése. Ezek a procik 800-s ramokat támogatják (ahhoz k10 kell). Az 1066 kisakkozása meg nehéz úgyszolván lehetetlen (ez nem intel, hogy emelem az fsb-t megy a ram). Az 1066 cl5 amúgy meg sem nem jobb, sem nem szebb mint a 800 cl4.Amd - Radeon - Ryzen
-
SpZ
senior tag
''költhetek rá többet is nem lényeg de tudjon''
ezt kihagytad akk legyen 20 000Ft a keret
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest