- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaky
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom,h a megfeleő topicba írok-e, de lenne egy problémám és nagyon kellene a segítség, remélem válaszoltok. Nemrég vettem egy Asus M2N-E alaplapot és amikor elindítom azt írja ki: Bios cheksum error, aztán cd-ről be akar tölteni v.mit, gondolom a biost, amit ha berakok a legfrissebb biossal nem csinál semmit, csak kiírja hogy a keresett fájl az M2NE.bin és alul hogy please wait világít, de nem csinál semmit. Próbáltam más resetelni is többször de nem megy sehogyse! Kérlek segítsetek ha tudtok!
Előre is köszi! -
_Blank_
senior tag
Van valakinek Abit NF-M2 nview integrált 6150-es vga-val szerelt lapja?
vélemények, tapasztalatok érdekelnének..
az abit oldalát nézegetve kellemes kis lapnak tűnik, matx, hőcsöves megoldás, dvi kimenet, stb..
csak ahogy néztem kiskerárakat elég drágán mérik, brutto 22k ha jól néztem -
-
rollins
őstag
válasz _Blank_ #1102 üzenetére
Nekem is ilyen meg még kutyuska-nak. Nem rossz, cpu fan szabályozás, fireware, tuning, csak parallel port nincs rajta. Egy A64 3500+ van benne 2db 512mb 667Mhz Samsung rammal és eddig 1.4V -on 2640MHz -en, a ram 2.1V-on 750MHz (időzítésre nem emlékszem) ment egy próba erejéig. Egyébként ez a cpu nem EE (35W), hanem 62W ADA3500CWBOX : Voltage 1.25/1.35/1.40V.
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
válasz rollins #1105 üzenetére
elég jók ezek az eredmények, mondjuk egy abit laptól szinte elvárás a tuning
nekem csak egy sempron 2800+ lesz benne egyelőre, meg 2*512MB Kingmax Mars 667-es ram, amik intel alatt faszán mennek 900MHz fölött
gondolom amd alatt is hasonló sebességet fognak nyújtani
parallel port nekem nem fontos szerencsére
6150-es vga-ról érdekelne még pár info, hogy játékra mennyire alkalmas, pl gta san andreas, meg egy-két ilyesmi game, ami nem kíván meg 40-50k-s vga-t.. amúgy sem játszom sokat
ja és hány db 3tűs fan csati van a lapon?
hol szerezted be a lapot és mennyiért?
köszi
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz _Blank_ #1106 üzenetére
20500 Ft-ért vettem pécsen egy kis boltban, de aszem az volt az utolsó, mert nincs már az árlistájukon.
1 cpu fan, 1 sys fan (ha erre van kötve a cpu venti, akkor megy a ford.sz. szabályozás), és 2 aux fan van.
A 6150 -en csak 2 gamet tolok : BF2 Demo low-medium (inkább low) -on megy 800x600-on (1024x768 -on nem is próbáltam) elég jól, meg egy regi game a Rainbow Six : Raven Shield maxon 1024*768 -on Fear, Dark Messiah meg ehhez hasonlók felejtősek ezen, ahogy szokták mondani, mert low-on is élvezhetetlen. San Andreas -t szerintem bírni fogja kis kompromisszummal.
Egyébként cpu-m alapon 1.25V-on megy, kár hogy 11x240 (ht) -hez már 1.4V körül kell kapnia.
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
válasz rollins #1107 üzenetére
Az nem annyira vészes ár, nem értem itt BP-n miért 20-22k körül adagolják, adhatnák olcsóbban is..
1sys és 2aux pont ez kell nekem bár ez is alap szinte midnen lapon már
aham, szóval akkor futnak rajta a gammák nagyjából..végülis mindegy a gép 90%ban nem játékra lesz használva.
thx a válaszokat -
TitiRii
senior tag
most tesztelgetem az uj gépem
asus an2pv-vm elégedett vagyok az integrált vgaval is nagyon
amivel én játcok az hasit rajta
amivel nem az a hang
eddig a7n8x-delux lapom volt azon meg sound storm volt, ennek a hangja meg se közeliti azt
x2 3800+ van benen egy artic freezer pro64 coolerel
amit sztem pasivba is rárakhatok
eddig nem nagyon tudtam 40 fok fölé kergetni a cput :S
ha fogom a mag szélét vagy a coler ráz talpát simán kézmeleg is alig vanAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
Benyoo1
tag
Sziasztok!
Látom most ízzik a topic!!!
Sürgősen segítségre lenne szükségem! AM2-es keretet(proci köré azt a hűtőlefogató keretet) szeretnék venni csak nemtom hol keressem! Légyszi linkeljetek vmi boltot ahol lehet kapni! Vagy ilyet akármelyik számtechboltban adnak?
Segítségeteket előre is megköszönöm!ABIT KN9 SLI, 6400+ X2@ 3,4Ghz, 2GB OCZ SLI 1066 @ 840 3-4-4-8, Club3d 3870X2 1GB, Chieftec GPS 450W 12cm..UnDeR CoNsTrUcTiOn..
-
HERR Z
veterán
válasz Benyoo1 #1112 üzenetére
olyat külön nem lehet venni mert minden lapon van elvileg
ha neked nincs, akkor megoldás lehet olyan hűtő használata aminek nem a gyári keret kell
de ha mégis olyan hütőt aardsz akkor itt a piaco adj fel egy hirdetést hogy keresel keretet, hamarabb találsz mint boltba szerintem -
nyesix
senior tag
-
Benyoo1
tag
Thx!
Van egy Zalmi CNPS9500! Ehhez elvileg lehet kapni AM2 átalakítót(br. 450huf . Ez az átalakító elég lenne? Vagy muszáj a kertet? Erről tud vki vmit?ABIT KN9 SLI, 6400+ X2@ 3,4Ghz, 2GB OCZ SLI 1066 @ 840 3-4-4-8, Club3d 3870X2 1GB, Chieftec GPS 450W 12cm..UnDeR CoNsTrUcTiOn..
-
ftc
nagyúr
Egy teszt Jetway alaplapról:[link]
-
_Blank_
senior tag
a minap beújítottam egy abit NF-M2 nview lapot.. ahogy az kell meg is van már a probléma..
konfig a következő:
az említett lap
sempron 2800+
2x512MB Kingmax Mars 667MHz
összeraktam mindent, táp beköt, powert nyomom, erre csak felpörögnek 2 másodpercre a ventik, begyullad a zöld led, de ezután lekapcsol..
kipróbáltam szinte mindent, procit kivettem, lehúztam a vinyót, dvd-t, ramokat cserélgettem de mindenhol ugyanaz a jelenség
a ram biztos jó, előzőleg intel konfigban kiválóan teljesített, lapot ma vettem boltban, proci is szinte új..
tudom meg kellene nézni más procival/más rammal hogy esetleg melyik komponens a hibás, de ezt jelenleg nem tudom megoldani..
holnap kipakolom az egész cuccot az asztalra, de ha valakinek van valami ötlete amit még esetleg kipróbálhatnék az írja meg -
rollins
őstag
válasz _Blank_ #1119 üzenetére
Mondjuk nálam nem kapcsolt le, ledek égtek és a ventik pörögtek, de ''se kép se hang'', (se boot). Ilyenkor megfordítottam a lapra kötött power jumpert és ha szerencsém volt, elindult. Tápot is cseréltem, akkor is ez volt, vagy mikor fagyi van, akkor is kezdődött a ''móka'' előlről ráadásul a bios beállításokat is elfelejtette. Ezek szerint ez valami Abit sajátosság Azért ciki nekem is, mert gariztatni vittem a gépet kb. 1,5 hete, de akkor az egyik ram tuti hibás volt, úgy hogy a ramra volt fogva az egész problém. De mikor megint volt ilyen ''nem indulok azért sem'' kedve, akkor elég morcos vagyok rá. Most megy, meg kedvem sincs megint cipelni az egész gépet, ha megint ez lesz, hát nem tudom...
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz rollins #1124 üzenetére
Abit szeszély de nem vészes, ki lehet ismerni. Áramtalanítás után (főleg tuning mellett) nem indul elsőre, csak 1-2 reset után, kivéve ha régóta be van dugva, gondolom valami kondiknak fel kell töltődnie.
Szóval nem kell forgatni a bekapcsológomb csatiját, annak úgy sincs semmilyen következménye, azért indul utána mert elég idő telik el amíg vacakolsz a gépben.
Szerk.: Jah, és nem felejti el a beállításokat, csak ilyenkor alapértékeken indul, de ha nyomsz egy ''Save and exit''-et, akkor minden marad a régiben.
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
rollins
őstag
válasz VaniliásRönk #1126 üzenetére
Gondolod nem szoktam Save and exit -et nyomni? Sajnos előfordult, már nem is 1x, hogy ha nincs is áramtalanítva, még az 5. reset után sem indul Bár nem bánnám ha ''csak'' annyi lenne, mint amit írtál. Na majd figyelem a kis hamist hogy fog viselkedni (kezemben egy kalapáccsal)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
[link]
Január az AMD 690G eljövetele..
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
délelőtt kiraktam az asztalra a cuccot, de nem megy így sem.. vagy proci vagy lap
holnap leviszem szervízbe kideríteni melyik szar.. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz rollins #1127 üzenetére
Nem úgy értettem hogy nem mented el a beállításokat. Hanem mikor reset után elindul a gép, alapértékeken van, de a Softmenu beállítások megmaradnak, és következő indulásnál már azokkal a beállításokkal postol, nem kell hozzányúlni, akár ''Exit without saving''-et is nyomhatsz, végülis nincs jelentősége.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Chaser
legenda
[link] ilyen lapja van vkinek?
• ATI® Radeon XPRESS 1150 (RS485/RS485C) and SB600 Chipset..milyen vga teljesítményű ez kb?
az ati már az amdhez tartozik ha jól tudom..tehát lényegében ez amd chipset lenne?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HERR Z
veterán
válasz _Blank_ #1129 üzenetére
nekem egy abit kn8 ultra játszotta pont ezt...zsír új volt az is
és az a vicces hogy más procival egyszer elindult, utána az enyémmel is de bios mentés után soha többet........................
úgylátszik nekem sem egyedi szar darabom volt, bár sima kn9-nek sose volt ilyen nyűgje -
Chaser
legenda
Értem, akkor az int. x200 kb milyen szint? Egy kis gépet kéne összedobnom, nv már volt a kezemben bőven sok, via int. vga-ja semmire nem való, ati-t még nem próbáltam. Meg az érdekelne mennyire melegedős, az MSI lapon elég kis borda volt a chipseten..mennyit fogyaszthat kb nv-hez képest? Tudom ebben via a legjobb, arra még bordát se raknak
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_Blank_
senior tag
válasz VaniliásRönk #1135 üzenetére
te nyertél
ja és most jut eszembe megdöglött, vagy már halott állapotban hoztam haza a gariban kicserélt új NF-M2-t, jövő héten vihetem vissza.. egyszerűen ugyanazt csinálja se kép se hang
szóval LOL, én bíztam az abitban eddig soha nem volt vele gondom..
nembaj marad intel..
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
-
_Blank_
senior tag
válasz rollins #1138 üzenetére
nem megy a lap, halott.. rossz széria vagy nem tudom
de többet se veszek ilyet az tuti, pedig eleint enagyon tetszett a jó kis heatpipe-jával meg dvi-s inergált vga-val.
az intel konfigból a procit eladtam, lap még megvan, veszek is bele valami lga775-öt, ez legalább megy -
VaniliásRönk
nagyúr
Bizonyos okok miatt egy haverommal csak Abit alaplapokat veszünk, egyikünknek sem volt még baja velük, viszont van pár ASUS fanatikus haver, na nekik már patkolt el lap, akkor ASUS-t nem szabad venni mert szar az összes.
_Blank_: Nem tudom milyen üzletben voltál, ha Mustár jellegű, az is lehet hogy tesztelés nélkül visszakaptad ugyanazt amit bevittél...
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
_Blank_
senior tag
válasz VaniliásRönk #1141 üzenetére
nem mustár de nem reklámozom
amúgy abszolút korrektek voltak, rögtön betesztelték a lapot, látták hogy ennek annyi, már emelték is le a polcról a másik új abitot..
szemem előtt történt az egész
ha visszaviszem ezt is biztos nlznek majd egyet, lehe rámfogák hogy én teszem tönkre valamilyen módon a lapot -
Hequila
őstag
Kérdésem az lenne, hogy előreláthatólag mennyire lesz időtálló az AM2-es tokozás? Mégjobban átveszi az AMD az Intel régi szokását, miszerint fél évente tokozást cserél (754 -> 939 -> AM2), vagy végre megállapodik az AM2 mellett?!
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Czibu
tag
Észrevettem még valamit a MSI k9n -el kapcsolatban. Kaptam egy Genius kb-21e (ps2) multimédiás klaviatúrát, és az istenért se ''látja'' a gép. Se bootoláskor, se windows közben. Ha visszateszem a régit, Compaq-t, vagy egy régebbi genius billy-t, simán megy minden. Mi lehet a baja ewel a klaviatúrával a lapnak?
Előre írtam pár választ: - Igen, jó helyre dugtam a gépben. - másik gépen (régebbi athlonxp konfig) kipróbáltam, ott működött.Az Élet egy szar játék! De a Grafikája nagyon OTTVAN!
-
törölt tag
Nem. Bár a foglalat kivezetéseinek száma azonos lesz, viszont a key máshol lesz (van) benne.
Magában a prociban DDR2, DDR3 és FB-DIMM vezérlő is lesz, a lap gyártója dönti el melyikhez rak foglalatot a lapra. AM2(+) lapok esetén értelemszerűen nincs választási lehetőség, csak AM3-nál és F-nél.
Legalábbis az eddigi hírek alapján így fog kinézni a dolog. -
Chaser
legenda
válasz #65675776 #1148 üzenetére
Értem. ezexerint ha egy am3 procit rakok egy sima am2 lapba, amin ddr3 foglalat van, akkor abba csak ddr3-at tudok rakni, viszont a prociba integrált memvez. kezelni tudja, természetesen csak ddr2-ként. Jól értem?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ftc
nagyúr
nem
AM2-es lapra te nem fogod tudni használni a DDR3-as ramokat...még AM2+ -n sem csak AM3...csak a DDR2-es-t fogod tudni kihajtani....
az FB-DiMM vitatkoznék mivel AMD több okból kihagyta a Socket F-es Opteronokból...
az egyik,hogy iszonyat drága a ram...a másik és legfontosabb a proci nem használta ki..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest