- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Angel2014 #4946 üzenetére
Ha már "kiütöm az univerzumba" akkor rakjál rá pár antennát, meg mindenféle motyókat, mert gond van a Voyager-1 űrszondával.
Tudom késő bánat, de nem írtatok valami letiltásról szóló papírt, hogy vállalja a felelősséget ha letiltják a telefont?
Azt se értem, hogy mi a fenének kellett nekiugrani a telefonnak, mint tót a keresztanyjának elég lett volna egy másik szolgáltató kártyáját berakni a kérdéses SIM helyre, hogy azzal mit mutat.
Drukkolok, hogy megoldódjon a problémád, van elég gondja ilyenkor az ünnepek előtt az embernek.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
veterán
Az A54 IP67 minősítéssel rendelkezik.
1m mélységben akár 30 perc.
Ez nem cseppálló,
ez (bizonyos mértékig) vízálló.
Bizonyítja sok-sok underwater videó a Youtube-on, és mi magunk is kipróbáltuk a sajátunkon. Videóztunk vele legdurvább zivatarban, és mostuk tusfürdővel csap alatt. Engem nem hat meg hogy a sajátját ki-hogy magyarázza félre,
a miénk vízálló.[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
MODERÁTOR
-
Ezt mondtam én, hogy erre vigyázni kell vásárlásnál, mert itt többen is vásároltak 0-2 hetes készüléket úgy, hogy az illető operátortól vásárolta.
Elmondanám a saját történetemet. Egyetlen egyszer kényszerültem rá, hogy a még ki nem futó készülékemet eladjam, mert garanciális javításon esett át, még 2021-ben. A készüléket operátori ajánlatban vásároltam (Xiaomi MI 11 Lite 5G). A kijelzője hibásodott meg, második nekifutásra kicserélték. Nekem nagyon régről van két alapszabályom: az egyik, hogy mindig mindenből csakis origináltat, megbízható helyről, és vadonatújat vásárolok. A másik, ha már javították szakszervizben, akkor az már nem olyan értéket képvisel. Megjött a telefon a szervizből, és már nem tudtam rátekinteni teljes értékűként.
Erősebb volt bennem, hogy eladjam. 140 000 Ft volt a telefon akcióban 2021 júniusában, szolgáltató akcióban. 80 000 Ft-ért hirdettem meg 2021 telén, mikor frissen volt javítva.
Itt a hardveraprón hirdettem (fel volt tüntetve, hogy operátori, a hirdetésben, korrektül), úgy, hogy korrektül jártam el végig, és abban a hitben, hogy úgy sem fog elmenni, és minden kérdésre őszintén válaszolok. Az első érdeklődő kérdezte, hogy szolgáltatóis? Mondom igen, ki van már fizetve?! Még nem, válaszoltam. Akkor ne haragudjak, de ő eltekint a megvásárlásától, és én nem haragudtam.
Ő nem tudhatja, hogy én ki vagyok, mennyire vagyok becsületes, mennyire vagyok egyébként a szolgáltatóhoz kötve, nem e borul rám viharos szélben a kamion stb.
A második vevő nem kérdezte ezt meg és megvette!
A következőket tudtam: Tőlem folyamatosan vonni fogják 2023 nyaráig, és én fizetek is! Így is lett! Erre a következő okaim voltak:
1. Fel sem merült bennem a nem fizetés, mert egyrészt neveltetés és becsületbeli ügy.
2. Rendőrségi ügy lenne belőle, és sosem volt ilyen ügyem.
3. Több évtizede vagyok a szolgáltató ügyfele. Olyan nincs, hogy a készüléket nem fizetem, de a szolgáltatásokat igen, mert a készüléket tiltják, és a szolgáltatásokra is felmondják a szerződést, hiszen megszegted az ÁSZF-t.
Egyetlen ami aggasztott, ha történik velem valami. De akkor a családom rendezi. 2023 nyarán vonták le az utolsó részletét is a készüléknek, így a tulajdonost már semmilyen hátrány elméletben sem érheti. Addig sem érhette mert fizettem.Soha előtte, és azóta sem tervezek olyan készüléket eladni, amire még ketyeg a részlet. Az egy ilyen kivételes alkalom volt, és jobban vártam, hogy lejárjon az utolsó is, mint bármelyik korábbinál. Utána megkönnyebbültem.
Nagyon sajnálom ami Veled történt, én másik szolgáltatónál voltam és vagyok, nem a Yettelnél, de tegyél feljelentést mindenképpen, a Yettel a hatóságnak kiad minden adatot, hiszen egyfelől kötelessége, másfelől őt is megkárosította, hiszen a telefont letiltani egy dolog, abból neki nincs úgy haszna, hogy nem kapja vissza a készüléket, hacsak Te be nem viszed nekik, és nem kártalanítod őket, ők meg leszedik a tiltást, de ugye akkor megint te veszítesz rengeteg pénzt, hiszen a készülék 2023-as megjelenésű, rengeteg részlet lehet még hátra, és a Yettel minden bizonnyal a teljes árat fogja kérni Tőled.
Aztán még ott van az is, hogy megbontottad - ez egyébként nagyon nem volt jó ötlet -, így még a garancia is kérdésessé vált nagyon erősen.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
osonte
őstag
válasz GoodSpeed #4954 üzenetére
Szomorú az olyan eseteket olvasni, ahol becsapják ilyen formában a vevőt és direkt nem fizet az eladó!
Én megmondom őszintén, szerintem az eladott telefonjaim 3/4 része szolgáltatós és részletre vásárolt, de sosem okoztam senkinek kárt. Igyekszek mindent megtenni, hogy biztosítsam a vevőt és megnyugtassam, hogy nem lesz gond. Adás-vételibe mindig beleírom, hogy fizetem rendesen a részleteket, két tanúval aláiratom és így ér talán valamit a papír. Fontos a kommunikáció, azt sokmindent elmond az eladóról, bár sokan jól tudnak hazudni, ezért szoktam felajánlani, hogy a saját otthonomban meghívom a vevőt, ott zajlik le az üzlet, onnan nem tudok elmenekülni ha rám küldi a verőlegényeket... Persze erre nincs szükség. Utolsó két Apple termékem is nagyértékű volt, elutaztak érte, messziről jöttek, elégedetten távoztak. Az egyik terméknél a vevő szeme előtt fizettem ki a teljes tartozást, a másiknál nagy részét befizettem szintén a szeme előtt és márciusig lenne még rá részlet, de múlt hónapban teljesen kifizettem!
Most is hirdetek egy telefont, a bejövő összeget előtörlesztésre szánom és kb 4 részlet fog maradni, de ugyanarra az előfizetésre kedden érkezik az új telefonom, ami szintén részletre lesz. Hülye lennék nem fizetni az előző telefonom, mivel akkor az új is bebukna + anyám tizenéves telefonszáma.
Ahogy írtam sajnálom, ha valakit becsapnak és ez a becsületes embereknek nem jó. Mert akik nem becsületesek, azok általában jól hazudnak és így nehéz a vevőnek eldönteni, hogy ki az aki tényleg betartja a szavát.
Honor 200 Pro
-
Angel2014
addikt
válasz Viktor0610 #4950 üzenetére
Dehogy nem ez volt a szándékom és ha bírnám is akkor sem tudnám a Yettel miatt mert figyeli most és ha ezt megcsinálnám én rajtam indítanának pert ezt közölték is tegnap.
Szígorúan a Yettelel együtt működve hivatalos feljelentéssel kell elindítanom.
Úgy vettem használtan hogy én bontottam ki a dobozból a garijeggyel és az adásvételivel.
A másik most a Yettel is eljárást fog indítani és ha kifizeti az illető onnan nekem kell majd intézni a feloldását mert automatikusan nem fogják ezt megcsinálni.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
válasz Viktor0610 #4950 üzenetére
Kérdés még, hogy mennyi az ára. Legalább három ár létezik rá.
1. A 210 E Ft-os debütálási ár, de ha a Yettel - nem tudjuk, hogy hogyan reklámozta, meg mennyiért, de valószínűtlen, hogy 210-zel indított volna az ő kínálatukban, bár még akkor is van előnye az operátori készüléknek, saját részre, a részletek miatt.
2. A szolgáltató által listázott pillanatnyi, a szerződés kötésekor érvényben a szolgáltató által feltüntetett listaár, ami fő szabály szerint, kedvezményektől mentes, leszámítva, ha mondjuk eleve 210 E helyett 190 E -t tüntetett fel, mint a Telekom. Vélhetően ezt számlázza k.
3. A kedvezményes ár, ami mondjuk amikor én vettem a T-nél 130K volt. Ezt is kiszámlázhatná, de feltételezhetően nem fogja, mert ez azokat a kedvezményeket tartalmazza, amiket azért kapott Hűségcsoportra vállalt költési szintet teljesítse, de mivel ezt nem tette, ezért kedvezmény sincs.A legkényelmetlenebb helyzetben Angel2014 van, mert most van egy olyan telefonja, ami így értékét tekintve, forintosítva, erősen konvergál a zérushoz.
Ha nagyon szerencséje van, akkor a feljelentett illető fizet a szolgáltatónak (magától nem valószínű, de ha büntetőeljárás indul ellene, és hát a szolgáltatónál megvan minden adata, akkor lehet megtörik, kivéve ha nincs az országban, bár EU-n belül szorul... akkor megeshet, hogy kifizeti, és még as bűnügyi költséget is, ami legalább ennyike lesz neki), de ennek az átfutási ideje, hónapokban, vagy években mérhető, amennyiben emberünk ellenáll, mint a Wehrmacht Berlinben... Ha bíróságig megy az ügy, akkor évekbe telik, és addig ez a készülék nem ér egy petákot sem. Mire pont kerül a végére, lehet a Samsung 2028-as sec update-re való vállalási is leketyeg. Mit fog érni ez a készülék 6 év múlva pl?Ebből nem valószínű, hogy karácsonyi ajándékként szolgáltatói feloldás lesz. Mondjuk az is érdekes, hogy csak az egyik IMEI-t tiltották, miközben DS-es a készülék.
#4955osonte: Hirdetésnél az aranyközépút a jó megoldás. Sajnos ugye akár eladók vagyunk akár vevők, egymásnak idegenek vagyunk. Erre jó a HA-n a megbízhatósági szint, de láttam én már olyat, hogy baromira sok piros pontos került pénzzavarba és lelépett az ösvényről... Egy nem szolgáltatói eszköznél, vagy egy olyannál ahol ki van fizetve már az öszes részlet egyenes az ügy. Meghirdetem x összegért, aztán vagy megveszik, vagy nem.
A szolgáltatóival viszont komplikáltabb, mert ha az eladó kiírja, hogy ő egyébként baromira becsületes, de még nincs kifizetve, és szerinte ér 80 000 Ft-ot, a vevőkből három reakció várható:
1. nem érdekli őket
2. mélyen ár alatt fogja megkérni az árát, mert azt mondja, hogy őt az ugyan nem érdekli, hogy te a 210 E Ft-os készüléket 130-ért kaptad meg, és mondjuk 120E-ért hirdeted, de vagy betörleszted gyorsan a 130K-t a szolgáltatónak, és akkor megveszi tőled 120K-ért (ez azért öntökönlövés hibátlan készüléknél), vagy ad érte 70K-t, mert nevezzük az 50K-t kockázatviselési hozzájárulásnak.Akkor, én 2021-ben mérlegeltem ezeket. Így az aranyközéputat választottam, ami abból állt, hogy a hirdetetésben szerepelt, hogy mikor vásároltam, és, hogy a Telekomtól van, az is benne volt, hogy két éves hűségidőt vállaltam rá. Így, mivel tudtam, hogy megbízható vagyok, de azt is, hogy ezt egy vadidegen akkor sem hinné el, ha a pápai nuncius validálna rólam egy papírt, és magammal sem akartam kicseszni, írásban nem volt 100%-osan leírva. Ott volt a telefonszámom, kérdés esetére. Valamint - ahogyan Te is írtad - a saját lakásomban fogadtam a vevőt, a saját címemen, és itt meg tudta nézni, ki tudta próbálni előtte, valamint mellékeltem a garanciajegyet is.
Innentől kezdve semmilyen gond nem volt. De megfogadtam, hogy ebből -ahogyan korábban sem volt gyakorlat - nem lesz rendszeresség. Ahogy mondani szoktam, először, utoljára és soha többé, mert én érzem magamat addig kellemetlenül. Szerencsére ritkán hibásodnak meg az eszközeim. Főleg azok, amikre ketyeg a részlet!
Az A54 hibátlan. Viszont újból ellenkező esetben sem csinálnám végig a procedúrát megint. Vagy vennék mellé egy másikat - bár a Xiaomi 11 Lite 5G NE (ez a sima utódja is megvan még), vagy használnám tovább, garanciális javíttatást követően.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #4958 üzenetére
Telekomnál is, ha jól olvasom, akkor az 51K készülékkedvezményt is, tehát 182K:
-
Mondjuk van amiben téved, pl hogy az Edge 40-ből ne lenne 128-as.
De vazze:
4x gyorsabb UFS3.1 tárhely. 12 GB RAM, csakA Motorola idén azt ígérte, a frissen megjelenő csúcskészülékeikre *kettő nagy rendszerfrissítést (két Android főverziót) és három év biztonsági támogatást vállalnak, ezzel az Edge 40 jól áll kategóriájában, bár a Samsung ígéretei továbbra is vezetnek.
Mind kettőt 150 000 Ft-ra taksálta. Ja és van benne vezetékmentes töltés is.
Csak az, hogy 2026-ban roló sec update szempontjából is. Ennyire drága lenne az a fránya szoftveres támogatás fenntartása +2 főverzió +1 év sec update-re, egy olyan gyártónál mint a Motorola, ami nem is spameli tele a piacot alig eltérő specifikációjú modellekkel, mint a Xiaomi/Redmi/Poco?!Hardveresen mindenben veri az A54-et, de ha most kellene választanom a kettő közül akkor is az A54-re tenném a voksomat.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Luck Dragon #4977 üzenetére
Annak egyértelműen jobb választás a Motorola készüléke!
-
-
A55 pletykák —> [link]
“Az új SoC vélhetően tesztplatformon megfutotta a Geekbench 6-os tesztet, 1180 pontot elérve egymagos számítási és 3536 pontot elérve többmagos teljesítményben, melyek jelentős előrelépést jelentenek a Galaxy A54 szintetikus teljesítményéhez képest és a korábban látottakhoz képest is.(882 / 2808)”A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Ott ugye legendásan jó a szoftveres támogatottság, de nekik zárt a rendszerük. Nincs saját rendszeren belül olyan konkurensük, mint pl a Samsungnak. Nincs az, hogy Apple féle telefon Apple féle SoC-cal vs Xiaomi féle SoC, IOS-szel, és utóbbi kevesebb ideig támogatott ám erősebb hardware-es. Ez Androidos oldalon van csak.
-
-
válasz Luck Dragon #4983 üzenetére
Nem, ezt arra írtam, hogy ott nincs ilyen dilemma, hogy hosszú támogatású iOS-t veszünk gyengébb hardverrel vagy rövidebbet erősebbel.
-
MODERÁTOR
A személyes adatok miatt kitöröltem néhány hozzászólást.
Elhiszem, Angel2014, hogy zavar, de NE ossz meg nyilvánosan semmilyen adatot az eladóval kapcsolatban!Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #4986 üzenetére
NP nem jött neked számításba ?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
kbyte1024
veterán
Ugyan így voltam csak én a Oneplus-al szemeztem.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Én a Xiaomit a múlt év vége fele engedtem el az alig pár?, egy-két? éves frissítési politikájuk miatt, a 13T, 13T Pro esetében egyelőre alig hiszem el, hogy az igért négy évnyi szoftveres támogatást meg is csinálják.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
AttilaMvh
tag
válasz Viktor0610 #4985 üzenetére
A tanulság miatt nem lehetne John Doe-val helyettesített névvel, Sosemvoltburg x-edik utcával helyettesített címmel visszatenni a bejegyzéseket ? Próbaltam (volna) családtagjaimat érzékenyíteni a másodkezből vásárolt telefonok kockázati tényezőire, de az olvasásra javasolt bejegyzések immár nem léteznek. Ha én mondom, az egy dolog, de egy megtapasztalt, valós átverést olvasva ütősebb a hatás.
-
A Motorola egykoron nagy márka volt, de az még az okostelefonok korszaka előttre volt igaz. Kicsit olyan az érzésem mint az LG-nél, hogy azért nem egy Infinix féle, sosem hallottam róla dolog, de a Motorola is ki volt szorulva a piacról, az LG most is ki van, de nem lennék meglepődve ha ők meg is megjelennének. A Motorola topcijában jelenleg 695 hozzászólás van, az A54-nél meg mindjárt meglesz az 5000. Ez azért egy jó kis mérőszám. Viszont azt írták, hogy minden hónapban kapnak frissítést mint mi az A54-re, szóval ez jó irány, szemben az 90+ napos Xiaomi féle megoldással. Amúgy bízom benne, hogy a Motorola is a piacon marad, és "Samsungosodik", jó az irány, csak szoftveresen kell fejlődnie, de szvsz, a Xiaomit, ezen a téren már veri a havi frissítésekkel. Hamarosan megkapja az Android 14-et is. Ja meg 144Hz-es a kijelzője és IP68.
-
Miért ne lenne? Ha arra gondolsz, hogy gyenge lenne hozzá, akkor ettől ne félj, mert A25 néven debütáló mobiljukban az A53 lelkéül szolgáló Exynos 1380 fog dobogni, már eleve Android 14-gyel érkezik és az Android 18-at is meg fogja kapni.
Ami miatt inkább lehet aggódni, hogy a Google kitalál valami olyan biztonsági funkciót, ami olyan hardveres követelményeket támaszt, aminek az a jelenlegi Samsungok sem tudnak megugrani.
Nexus 7-nél volt erre példa azt hiszem.
Vagy pl Windows 11-nél a TPM 2.0 megkövetelése....be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Angel2014
addikt
válasz Viktor0610 #4985 üzenetére
Nem zavar dehogy zavar.
De épp neked töltöttem fel, egyrészt lásd nem a fekete út a célom, a másik a helyes megfogalmazás, hogy jó e így.
Majd kérni is akartalak szedd majd le ha elolvastad,
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég frissítettem le a keszülékemet, de az új sáv, ikonok nem nagyon bejövősek eddig. Vissza lehet váltani a régebbi kinézetre? Be lehet állítani, hogy a wifi ikonra kattintva ne ujorjon fel az elérhető hálózatokat mutató ablak, hanem csak bekapcsoljon?
Rég nem tetstett ennyire egy frissítés...
[link]-Wake up Neo!
-
Angel2014
addikt
Nem értem amit mondasz...Nézd...
1000 fajta képp tudod állítani a kinézetét is s színeket is benne.
Egész jó ez a videó felvevő " képernyő rögzítő" benne.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Luck Dragon #4987 üzenetére
Nen, mert az első már "régi", a második drága, meg igazából a Yettelnél vettem meg.
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Hát hogyne lenne értelme!
Sokkal tovább használható marad, mint a többi gyártó készüléke.
A cégnél nagyon szigorúan veszik a friss rendszert, ha nem frissülne, cserélhetnêk hamarabb, ha a céges dolgokat el szeretném érni.Meg abból a szempontból sem jó a kérdés, hogy épp' a hosszabb támogatást volt sokak igénye, erre pont ezt kérdőjeleznénk meg?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
válasz Viktor0610 #4999 üzenetére
Meg ugye ha maradt volna a Samsung a régi frissítési gyakorlatnál, és addig frissíteni az A54-et is, mint ameddig a konkurensek a sajátjaikat (2+1 év), kb a legtöbb szaklap cikke azt mondaná, hogy inkább válassz Xiaomi/POCO/Redmi, vagy Motorola készüléket és teljesen jogosan.
Mert nemcsak sebességben (SoC, WiFi6 160 MHz-el, UFS 3.1) vannak gyorsabb konkurensek a 150-200 E Ft-os sávban, de funkcionalitásban is, gondolok itt arra, hogy megjelent ebben a sávban is az IP68, a vezetéknélküli töltés (van aki nem is hajlandó olyan telefont vásárolni, amelyik nem tudja ezt a funkciót, de nekem még sosem volt ilyen telefonom, lehet egyszer lenne, én sem szoknék le róla soha többet! ), 144 Hz-es panel, sőt 12 GB RAM is.Viszont ilyen frissítést és ökoszisztémát nem kínál egyik sem androidos fronton, mint a Samsung és pont!
Huawei-t nem mondom, mert annak - szerintem - Google nélkül nem igazán van létjogosultága.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest