Hirdetés

Aktív témák

  • TomiDzsó

    csendes tag

    válasz Capella #989 üzenetére

    ''Nem a legeslegjobb, de az élvonalban van. Viszont éppen a betűk megjelenítésénél ott is ''gyalázatos'' képet produkált, legalább is néhány másikhoz képest.
    És kezdem azt hinni, hogy ez nem független az általatok nehezen és csak közelről észrevehetőnek nyilvánított pepita dithereléstől.''




    -Fentebb már írtam, hogy egy jobb nagyítású szerkezettel megnézve a 970P pixelei mattak és szőrösek pl. a VP930-hoz képest. Ez lehet az egyik oka a gyengébb kontrasztú betűknek. (Viszont a filmek ez miatt szerintem jobbak rajta.)

    -A másik ok lehet, hogy a 970P a betűk jobb oldalán, közvetlenül a fekete szín mellett futó Red pálcikákat erősebbre veszi, mint egyébként a betű hátterében lévőket. Ez talán azért lenne, hogy szélesítse a betűket, de ez van akinek zavaró lehet. (Racecam írta valahol, hogy neki a FS P19-2 betűi valahogy vékonyabbnak tűnnek, őt meg ez zavarta.)

    Egy biztos, szerintem mindenki próbálja ki a monitort mielőtt beruház, olvassa el a véleményeket, de utána csak a saját szemére és érzéseire hagyatkozzon. (A 13 éves fiam pl. teljesen odavan a 970P-ért, ő harcolta ki, hogy ezt vegyük meg.)

    U.i.: PL egy fúrógéppel mindenki egyforma lyukat fúr, de egy monitoron nem ugyanazt látja. Nem beszélve a hangdobozok meg erősítők hangjáról.

    [Szerkesztve]

    Tökéletes monitor nincs, csak szeretnénk egyet.

Aktív témák