- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Mylodon
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn vettem egy 770P-t és nagyon nem tetszik, hogy a mozgó tárgyak szellemképesek... csináltam néhány fotót róla, a lényeg nem a többszörös képen, vagy az életlenségen van, mert elég gyenge fotógépet használtam hozzá, hanem azon, hogy a mozgó alakzatok mögött halványan látszik a kép körvonala (például az egér kurzor mozgatásánál). Engem ez nagyon zavar, egy 6ms-os paneltől többet várna az ember, nem?
Szerintetek ez normális, vagy cseréljem vissza? Gyorsan kéne a válasz, mert még 3 napon belül vagyok.
Köszi! -
Mylodon
csendes tag
Annyit tennék még hozzá, hogy az alakzatok nem túl gyorsan mozogtak, a kurzort is szép kényelmes tempóban húzom, de akkor is élesen látszik az ''árnyék''.
-
Mylodon
csendes tag
Közben már olvasgattam az overdrive működéséről, és rájöttem, hogy ennek a mellékhatását látom, tehát elvileg ez normális jelenség.
Kérdés csak az, hogy mekkora az az overshoot, amit még elfogadhatónak minősítenek? Ha jól értelmeztem az overshoot jelenség abból adódik, hogy a cellára a kellő overdrive feszültségnél nagyobb vagy kisebb feszültség esik, mivel nem lehet pontosan beállítani.
Ezt a cikket olvasgattam, itt van egy 970P-re jellemző hibaszázalék-függvény:
[link]
Elvileg leheséges, hogy a tipikus értékektől jóval eltérjen egy gyártási hibás monitor, de ezt csak akkor tudnám megállapítani, hogy az én esetemben erről van-e szó, ha össze tudnám hasonlítani egy másik 770P-vel az enyémet.
Mindenesetre nekem rögtön feltűnt, hogy elég élesen kivehető ''trail''-je van az egér kurzoromnak, és elég zavarónak tűnik.... de lehet, hogy megszokom. Ezért nem valószínű, hogy visszacserélnék... -
Newyorker
addikt
Így igaz, ez normális, ezért ne cserélj
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
dchard
veterán
Nekem is x1600pro van, és most jön a slussz poén (talán még írtam is korábban): amikor én néztem még kb. 2 hónappal ezelőtt az x1600 benne volt a támogatott krátyák között.
Term. nekem sem megy mai napig sem semmelyik magicfos.
HEylette találtam sokkal jobbat ami nem fagy, már írták ebben a topikban is.
Neve: softMCCS. Azoknak akik régóta használják: most jelent meg új verzió.
Akik még nem használják: teljesen kártya független, sosem fagy, és sokkal több mindent lehet állítani benne, ''tudományosabb'' a kezelőfelület, mint inkább csili-vili, ami még a lelki világomnak is jót tesz.
Racecam: nem felejtettelek el, az írás készül, holnap még átdolgozom, és küldöm el az infódnál látható mail címre. Benne lesznek a képek is, amiket eddig gyártottam a monitorról.
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
LeslieG Jr.
őstag
Hali!
Már régen be akartam linkelni a progit mert gondoltam dchard kolléga elfelejtette a linket a progihoz. Ime itt található: [link] Aranyos kis progi az biztos, főleg akinek nem megy a MagicTune progika. Jó alternatíva.
[Szerkesztve]CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Kviky
tag
válasz LeslieG Jr. #1558 üzenetére
Köszi, leszedtem! Ez tényleg kevesebb, mint 1,5 Mb?
-
Newyorker
addikt
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Newyorker #1560 üzenetére
Hali!
Ez a progi azoknak jó akiknek tele van a tökük a MagicTune progival a sok fagyás és inkompatibilitás miatt. Minden fontos dolgot ebben is be lehet állítani, csak nem olyan csicsás mint a MT. Ez a progi nagyon jó alternatíva dchard ajánlásával.CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
luigi106
tag
Sziasztok.
Régen nem jártam már erre, de a szükség megint idehozott.
Az érdekelne, hogy másnál is megvan ez a jelenség ami az
én 970P-m esetében.Nyolc hónapos most a kicsike, és
valamelyik nap feljebb akartam állítani de nem sikerült.
Mindig lekonyul szegényke.Lehet ezt állítani valahol,
mármint az előfeszítést?Előre is köszi ha valaki tudja
a megoldást.Üdv luigi106. -
euclio
tag
válasz LeslieG Jr. #1558 üzenetére
Kisasolta már valaki, hogy a softMCCS-nél az alsó, gyártóspecifikus állítási lehetőségek közül melyik melyik?
MÁS: sikerült valakinek rávennie az autorotate-re a monitort a softMCCS-sel vagy az ugyancsak EnTech-től származó iRotate-tel? ([link])minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik
-
Hyena
senior tag
Masnak is feltunt ,hogy a Magictune (en a 4.0-at hasznalom) alkalmazasa mellett , nem mukodik nvidia kartyaknal a 9X.XX forcewareban talalhato ujfajta control panel?
Amint lelovom a MT-t azonnal indithato, addig viszont nem.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
LeslieG Jr.
őstag
Hali!
Igen feltünt. Bár én is most vettem észre, mert kiváncsiságból elíndítottam és tényleg nem megy az új control panel. Én nem hagyom hogy lerakja magát a task-ba, hanem mikor beállítottam az MT 4.0-ásal a kívánt fényerőt és egyéb dolgot akkor kilővőm a taskból, meg az automatikus indításból is. És nem akad össze utánna.
[Szerkesztve]CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Newyorker
addikt
-
Newyorker
addikt
Ki mivel takarítja/tisztítja a moncsit?
-
euclio
tag
válasz Newyorker #1570 üzenetére
Nem az otthoni 970P-t, hanem az irodai tft-met próbáltam spéci tisztítófolyadék+mikroszálas kendő kombinációval megpucolni, de csíkos maradt. Ekkor bevetettem az egyszerű konyhai mosogatószert, és tiszta, csíkmentessé varázsolta a képernyőt (egy teszt szerint egyetlen flakon ''járral'' 153 485 db. 19 inch-es tft-t lehet megtisztítani).
Persze nem vállalok felelősséget a módszerért, de sokéves tapasztalatom szerint a cédék tisztítására sincs jobb módszer a langyos folyóvíznél és a mosogatószernél. A monitort persze ne folyóvízzel...
Ja, és itt a hivatalos válasz:
How Do I Safely Clean My LCD Monitor?
To clean your monitor safely, follow these steps:
Disconnect the power cord.
Spray or apply a small amount of non-abrasive cleanser on a soft, lint free cloth.
Gently wipe the surface. Use as little pressure as possible.
You should never use any harsh chemicals to clean your LCD monitor. Cleansers with the following agents are OK to use:
Water
Vinegar (mixed with water)
Isopropyl Alcohol
Petroleum Benzene
Do Not use cleaners that contain the following agents:
Acetone
Ethyl Alcohol
Ethyl Acid
Ammonia
Methyl Chloride
Warning: Do not spray or apply any liquids directly to the monitor. Always apply the solution to your cloth first, not directly on the parts you are cleaning. Apply as little pressure as possible when you clean.
Applying too much pressure or spraying liquids directly onto the screen or case of the LCD Monitor may cause damage to the display which will not be covered under warranty.
[link]
[Szerkesztve]minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik
-
Newyorker
addikt
de kéne valami szer is majd szerintem
-
Ádyka
őstag
Szerintem csak akkor kell hozzá valami szer, ha valaki összeujjazza, vagy lehapcizza. Ez utóbbi néha nálam is előfordul, de nagyrészt elég ha portalanítja az ember.
Ha maszatos, akkor meg marad a nedves rongy aztán a száraz.
Egy Eizo S1910 menyire van egy szinten ezzel a Samsunggal? Jobb/rosszabb? Mert az Eizo ehez képest veszett drága, kb 155K.
[Szerkesztve]Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Newyorker #1573 üzenetére
Hali!
Na de Newyorker ezt egy fórumba megírni, hogy kéne neked valamilyen szer. Ezt a törvény bünteti!CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
euclio
tag
válasz LeslieG Jr. #1575 üzenetére
Nem, azt semmilyen törvény nem bünteti, ha vki egy fórumba megírja, hogy majd kell neki vmilyen szer. Bár gondolattal vétkezni lehet, meg Gondolatrendőrségről is hallottunk már, de az egyik az egyházra, a másik meg az irodalomtörténészekre tartozik, nem pedig vmelyik törvény hatálya alá.
minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik
-
Newyorker
addikt
válasz LeslieG Jr. #1575 üzenetére
Igen, kell nekem valamilyen szer )
-
Teaway
veterán
Üdv a népnek!
Leendő monitortulaj esete forog fenn nálam
Átolvastam a topic-ot, kell-e még az itt leírtakon kívül másra is figyelnem vásárláskor?Nincs itthon csokid??
-
krea-tv
csendes tag
Tft takarításhoz szerintem a legjobb a vileda microtufft, van vagy 1300Ft, de ez a legjobb amit láttam, használtam eddig, pedig elég kukacos vagyok szóval ezt megéri megvenni esetleg 1 kis pronto sprével rádolgozni (de ne a bútorápolóval!), ja és az ablakpucolásban is ráverhecc bárkire ezzel a kendővel, csak a naggya koszt nem árt előtte lepucolni mással.
-
mihist
csendes tag
- január óta ezen moncsi tulaja vagyok - nagyon jó - most is ezt venném
- de amiért főleg írok: itt Szegeden ahol lakom nyílt egy Samsung Outlet, benéztem, és megláttam nálluk egy-két darab 970P-t: 80eFt-ért adják őket. Valószínű pixelhibásak, illetve láttam egy konzolhibásat is. Az én értékrendembe nem fér bele a pixelhiba, de a konzolhiba, -35eFt-ért símán. 6-6 hónap jótállás is van, ki lehet próbálni. -
euclio
tag
Mit értesz konzolhiba alatt? Mert ugye, az itteni hozzászólások alapján, előbb-utóbb mindegyik 970P többé-kevésbé lekonyul, vagyis tkp. konzolhibás. Csak erről van szó a Samsung Outletbeli monitornál, vagy annak törött a talpa, egyáltalán nem mozog, stb.?
minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik
-
mihist
csendes tag
Konzolhiba alatt, csak a rugóhibát értem, egyébként a konzolnak semmi baja.
Egyébként az én moncsim tartószerkezete még mindig tökéletes, bár igaz nem is állítgatom.
Én is nagyon gondolkozom, hogy veszek mégegyet itt az outletben, mert 2 gép van routerrel megosztva, és mikor én megvettem ezt a 970P-t, az enyhén szemkárosító, homályos, fényerővel már igencsak gyengélkedő Gaba CRT-m átlibbent a másik gépre, ami a lányomé, de mikor meg kell néznem azon a gépen valamit (pl. a szerkesztett honlapom azon is bejön-e?, stb.) olyan lelkiismeretfurdalásom van a ''jó lesz ez neki'' gondolatomért, és tettemért. Meg 2 perc után a Gaba-n alig látok. -
euclio
tag
No, ez jó hír, hogy az elgyengült talpat itthon is hibaként kezelik, attól félek, az lesz a vége, hogy majd emiatt kell visszavinnem vmikor a monitort.
Ha már itt tartunk, az amerikai support ezt a választ adta arra a kérdésemre, hogy hogyan lehet szorosabbra állítani a csuklókat:
Thank you for contacting Samsung.
We do apoloize for the inconvience that you are expericing with your 970p. There are 2 options that you can do to have this issue resolved.
1) Call 1-800-SAMSUNG and request the for a repalcement stand
2) Call 1-800-SAMSUNG and request for a monitor exchange
Thank youminden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik
-
cousin333
addikt
Nos, ez elég semmitmondó, persze, ha valóban kicserélik emiatt, az jó dolog.
Ami viszont feltűnt, hogy meglehetősen sok hiba van a szövegben... Vagy gyorsan gépelték, vagy nem tud angolul az illető. Azért is furcsa a dolog, mert például az első mondatot akár sablonszövegként is lehene használni, akkor meg csak egyszer kell jól leírni .
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
dchard
veterán
válasz Racecam #1593 üzenetére
Racecam: kész az írás, elment a privátodban megadott mail címre, a képet a tartókonzolról szóló részhez pedig felhasználhatod a linkelésemből. A ditheringes résznél meg be lehetne szúrni az oldal linkjét, ahol ez részletesen vesézve van.
Üdv:
Dchard
PS: az enyém már csak alsó állásban hajlandó megállni.
A kolléga felvetésére: micsodaaa
Te komolyan rugót akarsz gyártani/gyárttatni ehhez? Jómagam lököm vissza garanciába a cuccot. Csak nem képzelik, hogy eltűrök ilyesmit (meg a többi bosszantó szarságot) egy ilyen kategóriájú (és még inkább ilyen árú) monitornál?!?!
Szó sincs róla.A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Teaway
veterán
Ma néztem az [link] üzletben a bekapcsolt bemutató monitorokat, köztük a 970P-vel. Első ránézésre is verte a többit.
Nincs itthon csokid??
Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG 27MR400 Monitor
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest