Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Kell
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
hunmyke
aktív tag
A dizájn nagyon ott van, viszont az a vaku csak nekem tűnik nagyon kicsinek?
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
FEDman
addikt
Vázba integrált nyeles vakut az összes mirrorless-be!
Viccet félre téve én itt azt se bántam volna ha a nagy testvérhez hasonlóan egyáltalán nem tesznek bele kis vakut.
-
hibavissza
veterán
videó funkció kihajtható (artikulatív ) kijelző nélkül...kifejezetten mazopistáknak.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz hibavissza #8 üzenetére
Ez fényképezőgép videófunkcióval vész esetére.
-
addikt
válasz hibavissza #11 üzenetére
Akkor vegyél videokamerát! Ez egy fotógép. A D80-asamon nem is volt filmfelvételi lehetőség. A PanaFZ20-on kétszer használtam filmfelvételt életemben. Nem hiszem, hogy ezzel több fimet szeretnék lőni. Mi a problémád a 24fps-el?
Amúgy ennek a gépnek nagyon örülök! Végre ott a belső vaku és a betekintő ablak egy gépben. Már csak egy palacsinta zoom kéne rá. Mint a Pana megoldása. Nekem tettszik.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
neevous
tag
válasz hibavissza #11 üzenetére
"ezzel a nyomorult retróval minden szart el lehet manapság sütni."
Fogalmad sincs, miről beszélsz, ha ezt az X-es Fujikra értetted.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Ijk
nagyúr
Mit mondhatnék, remekül dolgozik a Fuji mirrorless fronton, legjobb rendszer a piacon.
Ha szőrszálhasogató akarnék lenni, akkor kár hogy nem 16-ról indul a zoom obi, ilyen fényerővel a 12-35 f2.8 vetélytársa lehetne./人◕ ‿‿ ◕人\
-
hibavissza
veterán
ki beszélt itt? én írtam...ja ezekre is értettem. a fuji végre kiizzad valami korszerűnek nevezhető technológiát, az viszont kevés/nem elég innovatív, h eladható legyen nagy haszonnal. ezért ráhúznak egy retró külsőt (mert még egy tisztességes dizájnra sem futotta a projekt keretből). megcéloznak egy kisigényű, fizetőképes de nem a gazdag réteget. szerintem túl szűk ez a réteg és pár év múlva mennek a kodak után. ne legyen igazam.
mondjuk amit a nyomdaiparban művelnek, azt nehéz lesz alulmúlni , de rajta vannak.(#12) benedekco: hálllóó 2012-őt írunk
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
Egy rovidke preview a geprol.
Atok
-
FEDman
addikt
válasz hibavissza #16 üzenetére
Ezek az új Fuji termékek sikerre vannak ítélve, az hogy téged a retro külső olyan szinten elvakít, hogy ezt nem látod az meg már egy más kérdés.
-
FEDman
addikt
válasz hibavissza #20 üzenetére
Ez a külső nagyon megosztja az embereket. Van akinek annyira bejön, hogy az esetleges hiányosságai már nem is érdeklik, megint másoknak meg annyira nem jön be ez a forma, olyan szinten elutasítják, hogy még az amúgy bennük rejlő nem kis potenciált is képtelenek észre venni.
Ebből is látszik, hogy végre van egy gyártó aki mer valamilyen lenni és nem a mindenkinek meg akarok felelni ezért sehogy se nézek ki DSLR vonalat követi.
-
titán
A legjobb képminőségű szenzorokat társították a legjobban használható vázzal. Nekem ennyi elég.
-
nord_
veterán
válasz hibavissza #20 üzenetére
Netán esküvői fotósnak tetszik lenni, akinek órákon keresztül, folyamatosan kézben tartva / szemhez emelve kell fognia a gépet?
---
Jó kis váz ez… külcsínt illetően azért még mindig az X100 viszi nálam a pálmát.
-
Csepe
aktív tag
Na kinek melyik kellene?
Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2
-
IamMenyus
tag
jó hogy van véleményed, de látszik h nem tudod mit kritizálsz
A retro Fuji vonal zseniális, az X100 nem kevés fotósnak lett referencia másod-gép, kezelhetőség - megépítettség - képminőség vonalon nem találtam jobbat a mai napig mint az X100.
Ha ez a gép megugorja azt a szintet cserélhető üveggel akkor ez fogja az utolsó hobbi-dslr -t nyugdíjazni a családban -
kromatika
veterán
jól néz ki.tetszik
-
Sza_Sa
senior tag
Nem semmi gép, az biztos. A nagyon szeretett em-5-ömet szerintem oda adnám érte. A forma az szubjektív, a képminőség viszont objektív jó a mostani Fujiknak. Ha még a fókuszon is tudnának csiszolni... Mintha az iphone-t látnám fényképezőben, nem tökéletes, de sok dologban iránymutató, és követni kell a gyártóknak, mert lehagyja őket a Fuji.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
PRO-peller
senior tag
A Sony slt-k jutottak eszembe. A koncept ua., csak más az építés. Ez jobb.
Meg kell mondjam még elég sok dslr-t láttam a nép kezében a nyaraláson (N-C). Milc-eket alig. Néhány nex-et láttam. Oszt annyi.
Ha nincs vmi kukucska, akkor gagyi a váz akármi. Nem lehet vele jól komponálni. Ez a fuji ebből a szempontból ok, de még nem használtam ilyen lcd-s nézőkés fgépet. Sony slt-be már belenéztem, az nekem nem kéne.
-
sphe
senior tag
-
sebgutkopf
őstag
Vég akár be is válhat a Fuji stratégiája ezzel a géppel. Először kiadták a drága gépet, amivel felspannolták az emberek fantáziáját, hogy miket tud és milyen potenciál van benne, de olyan hibák voltak a pro-ban, ami egy olyan árú gépnél nem elnézhető. Tulajdonképpen egy fejlesztési demo-nak jó volt az az ára miatt úgy se kell belőle sokat gyártania a fujinak.
Most pedig kihozták azt a gépet, ami valóban eladható, megfizethető, átgondoltabb, hibákat javítottak rajta. Ebből a gépből már emberek kezében is fogunk látni, nem csak a tesztelőknél.
Szerintem jól tették, hogy kivágták a francba a hybrid keresőt. Csak drága volt és visszahozták a parallixis hibát. Azt kidobták és helyette ide megvették a sony legújabb oled evf-jét.
Végre csiszoltak az AF-on, ami ha nem jó egy drága gépnél, szerintem nem egy bocsánatos bűn. Helyes, bár szerintem a pana féle AF-től, illetve a sonynál most jövő hybrid af-től ez ismét el fog maradni, de a lényeg, hogy használható.
Videóban viszont szerintem már illene tovább lépniük. 2012-ben már nem ez a mérce, kell az avchd 2.0 és teljes kontroll a videó alatt is az expó fölött.A külső látom itt is megoszt mindenkit. Nekem fényképezőgép vásárlásnál a kinézet nem szokott szempont lenni, inkább a fogás és kézreállás. Személy szerint én nem rajongok ezért a retro lázért, kimondottan nem szeretem ezt a vonalat, nem értem miért van erre szükség, az ergonómia fontosabb lehetne. De mivel ez nálam nem olyan fontos szempont, ez önmagában nem tántorítana el a váztól, ha minden másban megfelelne.
-
FEDman
addikt
Így legyen ötösöm a lottón!
-
FEDman
addikt
Nem mindenkinél olyan egyértelmű ez, látod hibavissza is azt írta itt, hogy szerinte annyira nincs ebben fantázia, hogy a Fuji ezzel pár év múlva a Kodak sorsára jut és lehúzhatják a redőnyt.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Lehet figyelmetlen voltam, de mennyibe fáj ez gép?
Nem lenne rossz egy ilyen rendszer a dslr mellé, csak ne lenne csúnya (na meg feltételezhetően drága). -
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #38 üzenetére
jé van nekik, hazai: http://www.foto-paradicsom.hu/......csak ez a rohadt retró ne lenne
-
nord_
veterán
válasz hibavissza #38 üzenetére
Na látod. Akkor meg tényleg olyan fontos azon agyalni, hogy egész napos használatra is megfelelő legyen a kialakítás? Meg lehet ám az ilyen vázakat is stabilan fogni. Volt nekem Pana GF1, Yashica Electro 35, próbálhattam Fuji XPro-1-et, Oly EP-2-t, nincs ezekkel semmi gond. Ráadásul a Fuji a retró lázat a jó oldalról közelíti: apertúra állítás az obin, expókorrekció külön tárcsán, már kézbefogáskor látható értékekkel az igazán intuitív használatért.
A retróval amúgy nem tudom, mit problémázol. Van, akinek bejön, van akinek nem. Attól, hogy nekem a kombik tetszenek, még nem járok be kabriós topikokba "rohadt nyitott tetejű stílus" szöveggel sopánkodni. -
sphe
senior tag
A belinkelt prew. képek minőségét mindenki jónak találja?
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz hibavissza #39 üzenetére
Hát a fotó paradicsomot én nem nagyon ajánlom...inkább azt mondom hogy kutyaütő banda...x10-emet beadtam szenzorcserére (minden gépnél szó nélkül cserélik) akkor 2 hetet mondtak, eltelt majd négy hét, a gép nincs kész, majd sms-eznek, hangzott a válasz, ha kész lesz...azért szerintem ez 2012-ben elég megdöbbentő...azt sem tudom mit csináljak.
Egyébként ha ollinván gépet szeretnél (fotóra és videóra egyaránt alkalmas) akkor bizony ne a fudzsik körül keresgélj, mindegyik trágya videóban, csak olyan szükséges és kötelező fícsör ez náluk, de fejleszteni szinte biztos hogy nem fogják gőzerővel...x100, x-pro1 és szerintem ez is alulmúl minden gépet ebben a szegmensben...
-
FEDman
addikt
Az XPro-1-hez hasonlóan itt is van egy nagyon egyedi íze ennek az új szenzortechnológiának. A képeket egészében vizsgálva szerintem piszkosul jók, pixel kukkolva már kicsit olyan vegyes a kép. Egyrészt nagyon finoman élesített természetes nagyon részletgazdagok a képek. Másrészt viszont a színek valahogy olyan furán szétfolyósak, emiatt 100%-on mégis kicsit mintha mosott lenne a kép, pedig egyébként nem az.
Igazából csak egy jó Raw konverter kéne hozzá (ami jelenleg nincs) és akkor máris ütne mindent.
-
FEDman
addikt
Már a 4-el se lenne gond, sőt, most is támogatja, simán kezeli a Fuji Raw-okat, csak bizonyos részleteknél egyszerűen összeáll a kép csomóba, meg a színek is néhol átfolynak. Az ilyen helyeken sokszor a gyári Jpeg-ben több a részlet, mint az LR4-es Raw konverzióban.
Meg LR4-el nagyon egyedi fura moiré-t is produkál, amit Jpeg-ben szintén nem csinál.
Valószínű egyszerűen arról van szó, hogy a Fuji új szín elrendezése a megszokottól eltérő képfeldolgozást igényel. Ami azt jelenti, hogy a probléma megoldásához az adobe-nek teljesen újra kéne írnia a LR motorját, direkt a Fujira írva. Mindezt csak a Fuji kedvéért, hát..
Amíg ez a megoldás jobban el nem terjed addig nem hiszem hogy ez megvalósul.Itt viszonylag jól látszik, hogy mire gondolok, a Jpeg-hez képest a finom ismétlődő részleteken egyszerűen elhasal az adobe.
-
madgie
titán
Szerintem fel fogják készíteni erre a CFA-ra a Lightroom-ot, egyszerűen presztízstermékké avanzsált egy ideje a Lightroom (ACR), szvsz nem valószínű, hogy még egy ilyen kis felvevőpiac (Fuji userek) igényeit figyelmen kívül hagynák. Kérdés, hogy mikor teszik ezt, pont ezért írtam a következő főverzióváltást ,akkor valószínűleg elkerülhetetlenné válik ez a fejlesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest