Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • grex4

    aktív tag

    Helló hdsentinel!

    Küldtem pár órája teszt riportot egy 500 gigás WD notebook vinyóról, amellyel most vasárnap probléma lépett fel.

    Notebookba vettem másfél hónapja ssd-t, ezért egy külső márkás (LC Porwe Becrux) usb 3-s rack-be tettem a notiban lévő fenti gyári vinyót. Mivel Y kábellel adták, és kevés a rendelkezésre álló USB 2.0 port ezért csak az Y kábel USB 3-as végét dugtam be. A vinyóval soha semmi baj nem volt, kb 5 éves lehet, ennyit az előéletéről.

    Pár napja gépezés közben kékhalál, újraindulás után nem látja a gép a külső racket a vinyóval együtt. Kihúztam a kábelt, vissza, majd 16% kondíció fogadott hirtelen a semmiből 262 hibás szektorral. Ekkor a legfontosabb adatokat átmentettem az ssd-re, és egy pár órával később megjelent 2 pending sector is. Felülettesztet nem mertem még futtatni, majd az adatok lementése után.

    Kérdésem csak annyi, hogy ebben az állapotban még eléldegél a vinyó, vagy csak napjai vannak hátra? Természetesen nincs most használva. Annyit még tudni kell, hogy most egy bizonyos idő (egyre kevesebb ez az idő) után a géppel megszakad a kapcsolata, gyökérkönyvtárba belehet lépni (valszeg emlékezetből) de már nem lehet se másolni, se lépkedni a könyvtárba, beakad a háttérbe a sajátgép is és a total commander is.

    Annyit még észrevettem, hogy ha megszakad a kapcsolat a vinyóval, a HDS progi 100% lemezkihasználtságot ír.

    Remélem tudsz vmi jót írni, köszi

    István

    [ Szerkesztve ]

    üdv

Új hozzászólás Aktív témák