Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szabadh

    tag

    válasz bjames #1882 üzenetére

    Nálam most két 3G router fut. Egyik Padavannal, másik Lede vel.
    Mindkettőn fut Transmission, szinte egymás mellett vannak. Ideális helyzet ez az összehasonlításra.
    Ezeket leírom, hátha segítség

    Jelerősségben, gyorsaságban a Padavan a nyerő. Jobban jön a net rajta. Wifin két fallal odébb látványos a jelkülönbség. 2,4 Ghz en használom. A router mellett mérve nekem Speedtestnél 170 Mbps ig szalad fel a mérő. Hálózatot váltva a LEDE épp csak eléri a 100 as tempót. De hangsúlyozom ez nálam. Lehet további beállítás kérdése. Én szinte csak a gyári beállításokat használtam
    Kábelesen hasonló értékek lettek.
    Transmission Padavan 7-9-10 Mb/s al tölt, Lede 6 nál följebb nem nagyon ment. Ugyanazon torrentnél. Ahol rengeteg seed volt. Amúgy a Transmission kliens amit gyárilag hoz a rendszer a padavannál fejlettebb. De ez gondolom cserélhető a Lede esetében.
    Felület átláthatóság, gyorsaság egyértelmű Padavan
    Lede-n fura dolgok vannak. Gyakorta lassan ugrik be a router felülete. a 9092 es oldal jó dolog, de az sem olyan hú de pörgős.
    De hogy jót is mondjak Lede -re az Adblock teszi a dolgát. Nincs reklám youtubeon.
    Csomó extra van hozzá. Még végignézni is sok. Aki kihasználja annak megéri. Bár nem olyan, hogy kattintok és működik. Hanem kattintok utánanézek, miért nem működik, aztán információgyűjtés, és végül ha nem adod fel akkor működni fog. Érteni kell hozzá noh.
    Ezért szubjektív az eredmény. De nálam a Padavan győzött. Korlátozott informatikai tudással rendelkezőknek ezt ajánlanám, annak ellenére, hogy a felrakása kicsit időigényesebb.
    Aztán ha mégsem jönne be, vissza lehet állítani relative könnyen, és ki lehet próbálni az OpenWrt kínálta lehetőségeket

Új hozzászólás Aktív témák