- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem x16. Mindenképpen ki kell vezetni az MXM modulig szóval onnan már felesleges spórolni.
A Dual graphics a notiteszteken jellemezően azért nem teljesít úgy, mint az asztali teszteken, mert figyelni kell arra, hogy a többi IGP-n is játszható maradjon a beállítás. Ettől persze te otthon rárakhatod a max grafikát, és onnantól kezdve látni fogod a skálázódást. A Dual Graphics egyszerűen igényli, hogy maxra told a grafikát, mert akkor kapsz vegyeslimitet, vagy GPU-limitet. A mi beállításaink inkább CPU-limitesek, még úgy is, hogy jelentősen növeltük a grafikai szinteket.(#39) stratova: Az OEM-ek számára nem a támogatás kifizetése a gond. Az speciel ingyenes. A support a probléma. Bármikor kiadnak akár maguk egy drivert, akkor jelentősen megnő a hibabejelentések száma, amit ki kell vizsgálniuk, még akkor is, ha a többségük user error. Ez az amit be kell építeni, mert nem valós hibát vizsgálni költséges, és értelmetlen, és ugyanakkor a pénz elmegy rá. Ez a gond. Gondolj bele, hogy régen havonta volt új Catalyst. Ez a három éves minimum mainline támogatásra lebontva 36 darab kemény support fázis. Ezzel szemben egy Intel IGP jó esetben kap három-négy drivert élettartama alatt. A költségek tekintetében óriási a kontraszt. Nem véletlen, hogy az AMD leállt a havi frissítésről, mert túl nagy teher a partnereknek. De még így is jó esély van rá, hogy az adott termék élettartama alatt az AMD legalább frissít 20 drivert, ami továbbra is a legnagyobb mennyiség, az iparágban. Itt nem arról van szó, hogy a felhasználónak a termékért nem jár támogatás, mindenki elégedett vásárlókat akar látni, csak a gyártók nem feltétlenül partnerek abban, hogy az AMD ennyire komoly terméktámogatást adjon. Pláne nem úgy, hogy ez az egész rontja annak az esélyét, hogy a user új gépet vegyen minél hamarabb.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz FireKeeper #33 üzenetére
Tapasztalat hogy semmit nem néznek, legfeljebb a képernyő méretét és az üzemidőt, lehetne jó reklám ez a játék história de az árak elriasztják a vevőket, így ameddig megvesznek 1 Trinityt addig elmegy egy csomó Ivy hulladék, mert jó a reklám és jó a támogatás ami valójában egy csalás.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz atti_2010 #52 üzenetére
meg ugye ott vannak az AMD-vel kapcsolatos, nem tudom miért, de máig is élő, "sokat eszik", "túlmelegszik", "szimplán szar", "felrobban", "rákot okoz", "nem buknak rá a csajok" stb városi legendák.
nem egy ismerősömnek ajánlottam már AMD-s laptopot, vagy konfigot, és sokak mondták, hogy inkább intelt, amikor rákérdeztem hogy miért, arra már nem tudtak válaszolni
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
atti_2010
nagyúr
válasz FireKeeper #53 üzenetére
Persze lényegében az Intel erre támaszkodik hiszen máshogy nem is menne, megetetik a jó néppel amit kell, elvégre ő népük találta fel a TV Shopot is, vegyük a sok szemetet emberek!
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
wednesday
őstag
Jó kis tesz, köszönjük.
Látszik, hogy ez egy életképes mobil platform (lehetne). De tény, hogy olyan harmatgyenge a választék Inteles gépekhez képest. Ott meg már vége a dalnak, ha egy kommersztől eltérő gépet akarnánk (13-14", matt kijelző, USB3 stb), még horror áron se nagyon van.Az árazás is egy igen érdekes dolog. Elvileg azért is megyünk ebbe az irányba, mert notebookba annyira nem igénylik a gyártók a dedikált VGA-kat, mert drágítja a platformot. Ehhez képest egy Intel konfig + dedikált VGA - mondjuk Nvidia - olcsóbban megvehető, mint egy APU-s AMD-s gép, gyengébb felszereltséggel.
Nemhogy másnak, magamnak se tudok AMD-s gépet ajánlani adott feltételek mellett, és ez a tragikomikus.Valamit tényleg kezdenie kell a kínálattal az AMD-nek. Remélem beválik a stratégiájuk a szoftverek támogatása terén, ha már az OEM-ektől elfordultak. Ha megvan a kellő szoftveres támogatás az APU-khoz, akkor kategóriákat léphetnek előre, úgy hogy a platform változatlan.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Jó lenne a cikk, de a GPU tesztes rész el van...tolva. Az azért a minimum lenne, hogy normális ramokkal teszteljétek a gpu részt. A többi tetszett.
-
félisten
Köszi, jó lett a cikk!
És igen, egyetértek azzal, hogy lófüttyöt sem ér ez az architektúra, ha nem jut el szélesebb tömegekhez - a Llano-s gépeket is úgy kellett vadászni...
Ugyan a cikkben emlitetteken kívül kapható már komolyabb Trinity-s gép a HP Probook 6475B-nek köszönhetően, de ez még édeskevés.Különösen kíváncsi lennék a mobilabb, 12-13-14"-os gépekbe, dgpu nélkül épített APU-kra!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
echterion
nagyúr
válasz AxBattler #57 üzenetére
Én voltam több boltban is, mielőtt megvettem a mostani lapost, és tudod, mi volt a válasz arra a kérdésre, hogy miért nincs amd-s laptop? Az, hogy én vagyok az első vevő, aki ilyet keres. Több boltos is arra panaszkodott, hogy hónapokig nem mentek el a Llano-s gépek, mert mindenki intelt akart. Mondjuk, részben meg tudom érteni, mert nekem sem tudtak olyat adni, amihez nincs dedikált vga, csak integrált. Pedig a platform lényege, hogy dedikált nélkül is bőven elegendő teljesítményt hoz átlag felhasználás során, és még hobbi játékra is megfelel.
-
veterán
A tesztet köszönöm!
A kínálat tényleg vicc. Nem hogy normális noti szinte semmi Trinity-vel, de olyanból is alig akad, amibe egyáltalán A8-A10-et tesznek, azokban is ott virít a dVGA, felhajtva az árát. (legalább is nálunk, máshol nem tudom mi a helyzet) Llano-nál is ilyen gáz volt fél évvel a megjelenés után a helyzet?
solfilo
-
veterán
válasz echterion #62 üzenetére
Lehet így volt Llano-nál is, bár úgy rémlik, ennyire nem volt rossz a helyzet. Itt valami nagy svindli van szerintem. Asztali Trinity is azért lett eltolva, hogy legyen elég gyártókapacitás a mobil szegmensre. Mivel hard launch volt most desktop vonalon, bőven kell, hogy jusson APU a notikba.
solfilo
-
félisten
válasz wednesday #59 üzenetére
Csak A6-tal láttam én is...
(#60) echterion
No igen: AMD-ék költöttek K+F-re, az Intel meg marketingre.Mondjuk bizonyos szinten érthető: MM-ekben tonnaszám vannak kirakva a Brazos-os 15,6"-os notik. Ha a vevő egy ilyenbe fut bele, utólag tuti egy életre elmegy az életkedve is, ha meghallja az "AMD" kifejezést. Hogy ezeket miért nyomják ennyire, és a Llano-t miért nem????
Oké, tudom - Abu már kifejtette: mert az üzemidő a lényeg, és ebben a Brazos tarol, de könyörgöm! Egy A4-es Llano-nak is irtó jó az energiagazdálkodása, és fényévekkel jobb felhasználói élményt ad, mint a Brazos. Utóbbiak helyett a 15"-osokba A4-es APU kellett volna, hogy kerüljön, és máris tjobb híre lenne az AMD-nek. Persze csak szerintem...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
válasz AxBattler #64 üzenetére
Igen, elvileg az üzemidő miatt kerül Brazos a 15.6"-os notikba. Legalábbis elvileg Mo-n erre van igény... Nem tudom, ismeretségi körben jó kis használható notikat keresnek, jellemzően asztali kiváltására. Nem izgatja őket, ha be kell dugni a konnektorba. De morcosak lesznek, ha megakad hirtelen a gép netezés közben, vagy nem bírja rendesen a skype, youtube, facebook triót megspékelve vmi Farmville félével egyszerre.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezekre az igényekre mind jó a Brazos, mert gyorsítja a webes tartalmakat. A Face-en, Youtube-on mindegyik megterhelő tartalom GPU-n fut, ha van rá lehetőség. Ha csak ezek az igények, akkor én sem mondanám, hogy ne Brazost vegyenek, mert erre találták ki ezt a platformot.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
veterán
Tudom, ezért ajánlottam A6-3400-al szereltet egyik ismerősnek. Újabban kezd panaszkodni, hogy lassú a rendszer (hozzátéve, hogy legalább 8-10 fülön futnak ezek a böngészős játékok, Chrome-ot használ, 6 GB rammal) Ki is szokta kapcsolni a Skype-ot, úgy gyorsabbnak érzi a rendszert. Nem tudom, lehet user error, régen láttam már a gépét.
solfilo
-
Atom_Anti
senior tag
válasz atti_2010 #37 üzenetére
A baj hogy AMD-s laptopot el sem lehet adni. Már nem is tudom mióta árulok egy hibátlan kis Llano-s gépet alacsony áron, de a kutyának sem kell. Ha Intel lenne biztosan rég elvitték volna... .
-
stratova
veterán
Nem tünik új keletűnek ez a nézet, ha nem több százezres masszív gépet vesz az ember, akkor rendszeres hordozás mellett egy átlagos notebook még garanciális idő alatt képes elromlani, akár van terméktámogatás akár nincs. Az OEM-eknek az a jó ha a felhasználó egy-két évente kénytelen gépet cserélni. Asztalinál a komoly költséggel járó meghibásodás veszélye ehhez képest minimális.
De, ha már AMD-nél tartunk, értem én, hogy a jövőbe mutató fejlesztésükhöz akarnak megnyerni minél nagyobb programozói réteget. De miből szándékoznak addig profitot termelni, ha ezalatt a leginkább versenyképes termékükre fordított büdzséből faragnak le? Az asztali szegmens csökken, a VGA piac szintén, szerver fronton még az asztalinál is kisebb részesedéssel bírnak, ami pörög az a tablet és a notebook. Szóval mi jó AMD-nek abban, hogy idehaza nincs A6-nál erősebb apuval szerelt komoly gép (Probook b), amikor még Paviliont kapni A8-A10-zel? Előbbi lazán 200e+ kategóriába esik, még azt sem lehet ráfogni, hogy nem éri még a terméktámogatás (mert a Pavilionban megéri?). Rory is kamatoztathatná a Lenovos kapcsolatait.
De nézhetjük az Ultrabookra hajazó réteget is, Envy sleekbook, ahol a tömeg minőség és a kis méret a vonzerő 14" Intel 15,6" AMD. Ehelyett van AMD Pavilion sleekbookban, ami olcsóbb de tiszta műanyag. Végül hol vannak a zseniális paramáterekkel bíró A10-4655-tel szerelt 14"-os gépek, amelyekbe szinte a legjobb választás lenne; az OEM-ek sem rajonganak a dVGA-ert mert költségesebb, vagy tévedek? Bocsáttassék még nekem a kissé ironikus hangvétel, de finoman szólva lehangol a szűkös versenyképes kínálat.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A meghibásodás az más ügy. Azért a gyártó a felelős teljes mértékben.
Gondolom abból, amiből az elmúlt negyedévben is. Készpénzük pedig 1,5 milliárd dollár. Igen Rory felrakott mindent a HSA-ra, de mivel beállt az ipar mögé, így most gyakorlatilag kivégezhetik az x86-ot, mint értéket. Ezt az alkalmat meg kell ragadni, mert véget lehet vetni egy monopóliumnak. Nem véletlen, hogy fél év alatt odaállt a HSA mögé mindenki aki számít.
Szerinted az AMD-t érdekli, hogy hazánkban mit lehet kapni? Mi a Magyarország vagyunk, senkit sem érdeklünk. Egy szegény országnak tartanak minket, így is célozzák meg a piacunkat.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Remélem bölcsen használják fel azt a kis pénzt!
De az miért lehet, hogy szinte mindegyik Trinity-s laptopba raknak egy dVGA-t? Néha még 7470-el szereltet is lehet látni, pedig az aztán igazán felesleges A8/A10 mellé, csak hőt csinál és emeli az árat. Komolyan nem fér a fejembe.
solfilo
-
Mondjuk az azért tényleg gáz, hogy azért nincsenek driverek egy-másfél éves cuccokra, mert foglalkozni kell a userekkel, akikből élnek...
Ráadásul kicsit is hozzáértőbbek már úgy keresnek drivert, hogy nem x gyártó z típusához, hanem adott hardverelemhez.Mutogatni való hater díszpinty
-
stratova
veterán
Remélem bejön nekik ez a stratégia és szélesebb körben elterjed a márka, mert ha ez így megy kb. Kaverinél járunk, mire normális hazai lokalizációjú komolyabb gépet kapni (megjegyzem A6-3630MX-es Probook b volt, szóval egy A8-Trinity-vel is ki tudnék békülni).
Ebben a kicsi és szegény országban is gazdára talál nem egy 200-300e feletti notebook, ettől még mehetnek a víz alá száradni, mert lassan meggyőződésem, hogy szándékosan hoznak ki kevéssé versenyképes gépeket a gyártók idehaza és ez nem AMD-n múlik.
Bármilyen előrejelzés, hogy mikorra számít Rory komolyabb térnyerésre a HSA révén?
(#77) Abu85 Erre egyébként gyönyörű példa az alsó/alsóközép kategóriás dVGA-val szerelt üzleti Inteles konfigurácók jó része. (Vostro HD 6630M, Probook b 7570M, Elitebook, Dell Latitude HD 6470M stb.). Ami nem munkaállomás kategória azt kb. mind képes lenne kiváltani egy HD 7660G, de már a 6620G sem volt ebben rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az emberek nem értik, hogy ezek az IGP-k már erősebek is lehetnek, mint egy dGPU. Ezért a dGPU-t kifejezetten keresik itthon a drágább notikban. Olyat is megvesznek, ahol a dGPU gyengébb, mint az IGP. Ez van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez nem csak Magyarországon van így, az AMD-s modellek ha léteznek is nem kapni őket retail store-ban, max. elvétve, a gyártók saját disztribúciót meg csak az USA-ban biztosítanak. Ugye nem nehéz kitalálni ki áll emögött még mindig?
#20 Abu85: Amit a gyártók terméktámogatás címszó alatt biztosítanak a termék árába beépített sarcért az egy vicc, ez az egész csak alibinek van fenntartva, hogy egyrészt jól le lehessen húzni a vevőket a semmiért (90%+ soha sem hívja fel a supportot, aki egyszer felhívja az is rájön hogy felesleges, többet nem próbálkozik), másrészt hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak. Extra hozadék, hogy erre hivatkozva versenyhátrányba kerül az AMD így könnyebb megmagyarázni miért forgalmaznak túlnyomó részt Intel gépeket, ami utóbbi részéről "kedvezményeket" von maga után.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
stratova
veterán
válasz VaniliásRönk #79 üzenetére
Jó, hogy nem nekem kellett az utolsó mondatot leírnom, mert megtetted helyettem.Ezen a vonalon kb. a HP lenne az egyetlen hazai reménysugár a korábbi Probook nyomán, bár nem tudom pl. külhonban kapható-e Asus N56DP matt netán IPS kijelzővel, mert a maga nemében egy igen potens gépnek tűnik
A teszt alanya egyébként még rendelkezésre áll s esetleg várható 1600-as két csatornás tesztfrissítés vagy már nincsen mód a tesztelésre?
[ Szerkesztve ]
-
_Oscar
tag
Legtöbben vásárlónk úgy keres gépet, hogy i3, 4-8GB memória és 1GB-os videókártyát akar netezésre (és legyen persze 100e). Ha azt mondom, hogy nem kell dGPU netezni, akkor meg néz hülyén. AMD-t meg ne is ajánlgassak neki, mert az kazán.
Arról se feledkezz meg, hogy az Intel a nagyobb kereskedőpartnerek zsebét is kitömi dellával. Illetve premizálja is őket az eladások után. Engedi azt, hogy AMD is legyen a polcon, de bukod a prémiumot, ha túl sokat adsz el belőle. Konkrét számokat nem ismerek, viszont minél több magasabb kategóriás CPU-t tolsz el, annál magasabb a jutalék.
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
VaniliásRönk
nagyúr
15.6"-os méretben azért ha akarsz tudsz venni AMD-s gépet, a probléma ott kezdődik, hogy ha egy kicsit is eltérnek az igényeid az átlag *******étól, akkor elég kompromisszumkésznek kell lenned a kevésbé fontos paraméterek tekintetében. Ahogy te is írtad, az AMD diszkriminálva van az összes igényesebb típusból, holott sok esetben min. versenyképes alternatíva lenne. Pl. itt nem csak az N56DP nem kapható a nagyobb üzletláncokban, de semmilyen Brazosnal komolyabb AMD-re épülő ASUS notebook sem. A HP-tól szoktak lenni gyakrabban, a többiektől max. elvétve.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
stratova
veterán
válasz VaniliásRönk #82 üzenetére
Ez szomorú. Mondjuk HP nélkül lehet arról sem tudnék, hogy AMD-nek volt valaha (2010) 45nm-en 2.6 GHz-es 25 W-os besorolású Phenom II X2 P650 mobil procija pl. a Probook 4525s-ben vagy valamivel lejjebb a HP 635-ben.
Remélem A10-4655 nem jut erre a sorsra. -
stratova
veterán
Asztali teszt alapú Brainstorming: ha Trinity-nél Llano c2c 17,5%-kal gyorsabb és ez órajellel arányosan kompenzálható, akkor a 35 W-os kategóriában:
A6-3420M: 1500@2400 MHz +17,5% -> 1762,5@2820 vs. A8-4500M 1900@2800 MHz
A8-3520M: 1600@2500 MHz +17,5% -> 1880@2937,5 vs. A10-4600M 2300@3200 MHzA K10stat-es Llano nyomán már akad olyan külhoni tulaj is, aki A10-4600M-re ráerőltette az állandó ~2700 MHz-et is (első turbo core lépcső, 4 magon). Ez kb. egy 2300 MHz-es Llano-hoz hasonlítható CPU-ként, esetleg Core i3-2310M ill. Core i5-2410M-hez (szolgáltatásban viszont akár i5-2520M-hez is vt-x és vt-d-nek megfelelő amd-v és iommuv2 megléte miatt, ha minden igaz).
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
"akad olyan külhoni tulaj is, aki A10-4600M-re ráerőltette az állandó ~2700 MHz-et"
Ez az amit egy notival nem szabad csinálni ha hosszú távra tervezel vele. A szutyok RoHS forrasztások még rövidebb ideig bírják az extra hőterhelés miatt, plusz a legtöbb noti váza közel sem tekinthető merevnek, annyira deformálódik, hogy feszültséget adjon át az alaplapnak, ami szintén nem tesz jót a forrasztásoknak, alaplaphibával garanciaidő után meg mehetsz a sóhivatalba.
-
stratova
veterán
válasz VaniliásRönk #85 üzenetére
Az érintettek az órajel emelésével párhuzamosan a feszültséget is csökkentették, persze nem kell mindig így járatni, profilként elmenthető:
Use PSCheck and force turbo at 2700MHz, it will be better than you could imaging.
Also bring both your North Bridge (NB) states to the 1600MHz max, this has will give to a slight boost. You can lose some voltage here to if you wish, but I cannot see how much difference it will make yet.
Make sure you only leave one p-state, that one being Pb1 and just to save on power and improve thermals you should be able to drop the voltage down 0.05vStock Turbo & Voltage = 2700MHz @ 1.125v
Stock Turbo & Under-Voltage = 2700MHz @ 1.075v
Prime 95 alatt 85 helyett 75 °C-ra állt be így az APU a tulajnál. Llano-nál, azért valamivel nagyobb volt a mozgástér a feszültségeket tekintve.
Ha az órajelemelést nem is feltétlenül, a feszültségcsökkentést mindenképp érdemes kipróbálni, órajelcsökkenés egyébként elérhető pl. a legkisebb 1400 MHz-es P4 state akár 800MHz 0.688 V-ra is redukálható, tovább növelve az amúgy is jó üzemidőt. Core i-nál ugye ezek egyikére sincs mód.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az alulfeszeléssel az a baj, hogy az ilyen programok kiütik a proci saját energiagazdálkodását, ami a feszültségeket tekintve nem ilyen bátor, viszont sokkal okosabb. Annó a QL-62-mel próbáltam játszadozni, de fogyasztáscsökkenés helyett fogyasztásnövekedés volt az eredmény lényegesen alacsonyabb feszültségen és órajelen is, plusz a stabilitás sem volt 100%-os. Nem tudom viszont azóta mennyit fejlődött a K10Stat. (a Duron 1GHz és a Geode NX 1750 igen jól reagált a PowerNow! felülvezérlésére, de azok még egyszerűek voltak mint a faék)
-
Atocha
senior tag
Üdv!
Az este átgondoltam a dolgot. Valójában az amd-nek tényleg nincs más választása, mint pénzelni a programozókat, hogy az apukra írják a progikat, kihasználva a beépített igp-t. Ahogy a májkrémszoft is mondta, hiba, ha csak vga-ként gondolunk rá, hisz sok minden másra is lehet használni. Inkább egy társprocesszor, mint vga. Erre viszont programokat kell írni. Ezért jött létre a hsa szabvány is, hogy a lusta programozók is simán használhassák, könnyedén programozzanak az apukra.
Ez eddig rendben is volna. Az amd-nek nincs pénze, hogy pénzelje a programozókat és még megfelelően be is reklámozza azt. Szóval lehet lesznek rá megfelelő programok, talán még megfelelő számban is, de nem látom a nagy képet min is fog ez változtatni.
Mert a gyártókat ugyanúgy rákényszeríti, a megfelelően hosszú terméktámogatásra, amit Abu szerint be is építenek az árba. Emiatt magasabb lesz egy-egy modell ára. Ezért kevesebb modellt fognak tervezni, legyártatni. És megint ott vagyunk, hogy mivel nem ismerik az emberek, nem is fogják keresni. (hozzám is akárki bejön, kizárólag úgy kezdi, hogy intel laptopot akar venni. 10-ból 8x még ma is odabiggyesztik hogy P4-est. Ekkor lövöm magam fejbe, de mosolygok, foglaljon helyet és a corei3-ast úgy eladom neki p4-esként, ahogy azt csak el lehet képezni)
Tehát van egy probléma, ami megmarad, legalábbis ahogy én látom. Vagyis nem látom. Vagyis fogalmam sincs, hogy fog ebből kimászni az amd.
Én jómagam is szeretnék egy trinity lapost, de annak ellenére, hogy 1000db-os listákat látok, vadászni kell az amd-s laptopokat és ha találok is, valami mindig el van benne szúrva! Elkeserítő!Ha a fentebbi fejtegetésre van valakinek valami épkézláb megoldása, ötlete akkor szívesen várom, hogy valaki megcáfoljon! Sőt! Szurkolok neki!
Remélem a válasz az eladásokat is tükrözni fogja.Köszi!
AtochaNem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
lenox
veterán
Az nem fura kovetkeztetes, hogy az amd gpu jobb, ha a meres szerint a 35 wattos trinity picivel verte vagy egalban volt a 17 wattos i3-mal? A nem mert fuzios teljesitmenyt szerintem tippelni eleg nehez, mivel a magam reszerol azt tippeltem volna, hogy jatekban is szarra veri az amd a mezei i3-at is, nemhogy a 17 wattost, de ezek szerint nem, ami tobb, mint meglepo. A harmadik kerdes, hogy az i3-ak is supportaljak az 1600-as memoriat, miert csak az amd-nel van emlitve, hogy dual channelben ott csokken a memoria orajele, az i3-nal nem csokkent?
-
Oneill90
csendes tag
"2 GB DDR3 memóriája pedig 128 bites buszon és 900 GHz-en jár."
Szép is lenne
-
-
Ha egy 1333-as, és egy 1600-as modult pakolsz össze, akkor mindig a lassabb órajelen fog járni mind a kettő...
Az Intel mérés meg nem akkor készült, amikor az AMD-s, korábban írták, hogy nincs mobil i3-ról mérésük.Nem frissen mérnek mindent az adott teszthez. Gondolom akkor volt 2db 1600-as modul.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
wednesday
őstag
"Én jómagam is szeretnék egy Trinity lapost, de annak ellenére, hogy 1000db-os listákat látok, vadászni kell az AMD-s laptopokat és ha találok is, valami mindig el van benne szúrva! Elkeserítő! "
Ez a legnagyobb baj szerintem. Lehet, hogy sokan Intelt kérnek, de vannak olyanok, akik még azt sem ismerik. Az egyik gép Asus, a másik HP, ők a gyártók ennyi. Most is volt anyámnak egy ismerőse, akinek kellett ajánlani egy notebookot, mert semennyire sem ismerte őket. Semmilyen AMD-s gépet nem tudtam ajánlani, mert a konfigurációk összeállítása mindig rosszabb, mint az Inteles gépnek tetejébe sokszor drágább is. Úgyhogy maradt egy i3-as HP.
Még akkor sem lenne könnyű a helyzetem egy Trinitys gép kiválasztásánál, ha: 1, nem számítana a pénz, 2, bármelyik papíron lévő gépet megkaphatnám (tehát nem számít, hogy egyáltalán kapni lehet -e valahol, itthon, külföldön).Szerk: Igen még valami. Ez egy tipikus ördögi kör. A gyártók nem gyártanak szélesebb választékot AMD-s gépekből, a forgalmazók nem hozzák be őket az országba, mondván senki sem keresi őket. De ez nem is fog változni, mert EBBŐL a választékból, senki nem fog választani
Magától nem fog megugrani a kereslet. Még az sem, aki direkt Trinityre vadászna. Aztán lehet mondogatni, hát tessék, nem keresik az emberek, minek ide AMD noti.[ Szerkesztve ]
-
Atocha
senior tag
Ne haragudj, de nem vagyok biztos benne, hogy érted.
Mindegy milyen rendszert használsz, amd vagy intel, a kettőnél ez ugyanúgy fog működni, mindkettőre egyformán érvényes.
Ha van egy alaplapod, amiben van 4 memória foglalat és 4 különböző sebességű ramot teszel bele, az összes ram a legkisebb sebességével fog menni. Mivel ugye a legkisebb sebességű ram már nem tud gyorsulni. ( a tuningot most hagyjuk )Az amd-nél és főleg az apuknál azért fontos, hogy dual és ráadásul magas órajelű memóriát használj, mert a benne lévő vga-nak elég nagy az étvágya adatátvitel szempontjából. A prohardveren már erről is volt pár cikk. A pontos működést én sem követem le, de minél nagyobb sávszélességű ramot tolsz alá, annál gyorsabb tud lenni egy apu vga része.
Ezért fontos, hogy dual és minél magasabb órajelű ram legyen a trinity mellett.
(ha valahol tévedek javítson hozzáértőbb)Abban is biztos vagyok, hogy a core i3-as hd4000-es a fasorba sincs egy trinity igp-hez, csak mivel a srácok is beleütköznek abba, hogy nincs rendes trinity laptop, nincs +1 1600-as ram ilyen vagy olyan okból, akkor sajnos a teszt is fals lesz. Ez van sajnos.
Amint lesz rendes lapos, biztos vagyok benne, hogy a srácok pótolni fogják a teszt hiányosságait.(#96) wednesday
Alapjában véve ugyanazt írod amit én, csak másképp. Sz@rban a haza amd tájon és nem látom a megoldást. Bár nem is nekem kell meglátni, én max reménykedhetem.
Őszintén szólva szurkolok az ARM-nek kegyetlenül. Idővel talán látnak majd bennük a gyártók elég fantáziát, hogy laptopokat építsenek rá. Win8, linux disztrók és talán még androidot is lehetne rájuk tolni. Egy 4 magos S4 proci már talán most elegendő teljesítményt nyújtana otthonra. Office, film, zene átlagembernek bőven elegendő és akkor még nem is Coretex-A15-ről beszélünk. Na meg talán 2x4 magot is betokoznak egyszer mint anno az intel a core2quad-al.[ Szerkesztve ]
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
lenox
veterán
Akkor valoszinuleg nem figyeltel elegge, mert eleg egyertelmuen az a kerdes, hogy ha az egyik ram 1600-as a masik 1333-as, akkor hogyan lehet, hogy csak az amd-nel jar single channelben 1600-zal dualban meg 1333-cal, az intelnel meg egy nem megadott, de azonos frekvencian? En azt gondoltam, hogy azert mert ott single-ben is 1333-zal jart. Ha nem, akkor viszont ezzel a ket rammal ott is kulonbozovel kellett volna jarjon. De ha maskor lett merve, akkor nyilvan mas ramok is lehettek, kerdes, hogy azoknak mi volt a frekvenciaja.
Abban is biztos vagyok, hogy a core i3-as hd4000-es a fasorba sincs egy trinity igp-hez
En is igy gondoltam, de ez a teszt nem ezt tamasztja ala. Vagy a meressel volt valami problema, vagy a mobil trinityvel. Van ugye a6-4455m is 17 wattal, gondolom az kellene a 17 wattos i3 ellenfele legyen, de az meg lassabb igp-ben.
[ Szerkesztve ]
-
A mérések nem egy időben készültek.
Amikor az AMD-t tesztelték, akkor nem volt két 1600-as ramjuk, az Intel mérések korábbiak, így azok más modulokkal készültek.A mobil Trinity meg gondolom még javulni fog driver oldalról.
Amúgy @Atocha : , nekem is fura, hogy régebben rengeteg olcsóbb gép volt Turion X2 procikkal, mostanra alig van már valami AMD...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Mr. Double B
tag
Én is fél éve keresek Trinity-s notebookot, de még külföldön is alig van. A hónap végén megyek a nagy vizen túlra és egy jó ideig kacérkodtam a HP 6Z-1000-es Sleekbookjaval, illetve a Samsunbg 14"-es 5-ös szériájával. Akciósan mindkettőt kb 700 dolcsért tudtam volna elhozni A10-4655m-el...
Aztán 2 hete kifogtam egy akciót és az itt tesztelt Lenovo Z585-öt vettem meg A10-4600M-el, 6Gb (dual channel) RAM-mal, diszkrét VGA nélkül áfástul 520 dollárért. Ez 120k HUF...
Ha van rá igény szívesen feldobok ide pár benchmarkot November elején. (Win7 + HDD aztán Win8 + SSD is lehet, mert ugyis upgradelek azonnal).
Mr. Double B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest