Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • misx

  senior tag

  Az a baj az okostelókkal, hogy az emberek a tudásuk 50%-át sem használják ki. Nekem pl. az öreg SE K750 elég sokat tud és nem is okosteló, 4 éves lesz mostan és 40 ezerért vettem anno kártyafüggetlenül. Mégis igyekeztem kihasználni mindent, amit tud. Sok családi kép is készült vele, bár a videója tényleg gagyi. Netezni meg van PC és laptop, max akkor látom értelmét telefonba, ha valami kurva sürgős emailt várok és épp nem vagyok gépközelbe. (A mobilinternet egyébként is drága mulatság). Egyébként most nézegettem az SE Elm-et, egész jó képeket / videókat csinál és 30 ezer alatt van (és nyomógombos!). Az érintősök ilyen árban egyébként is hulladékok.
  Egy szó mint száz, a frankhitelesek se sírjanak addig, amíg ott figyel a polcukon a legújabb szupermobil, mert ez nem létszükséglet. Tény, hogy csak telefonálásra és SMS-ezésre alkalmas mobilt hálózatfüggetlenül már alig 5 ezerért hozzádvágnak.

  [ Szerkesztve ]

 • Dany007

  veterán

  Egyetértek :)
  Mondjuk praktikus a telefonban a fényképező, én csak azt használom. Így nem kellett dárga pénzért még plusz digitális gépet is venni, ami meg amúgyis csak plusz terhet jelentett volna.
  Ez teló 3Mpixeles képet csinál. Megfelelőt. Nem szépeket, mint egy rendes digit gép, de mi céljainkra, otthoni fotózásra tökéletesen megfelel.
  Nem kell sem 5mpxl se vaku. Se semmi extra.

  Akinek extra igényei vannak, az meg menjen be egy szaküzletbe és vegyen 60-70+k-ért egy komolyabb digitális gépet (ami még mindig csak az alsóközépkategória).
  Vagy, vegyen 200 körül egy komoly telefont, de még annak az optikája is messze van egy komolyabb fényékpezőjétől.
  Fölösleges elvárni egy telefonba épített fényképezőtől, hogy hozza a rendes ditiális gép minőségét. Egyszerűen nem azért van benne. De nekem pl az is megfelel. Sőt, a 640x480-as videófelvétel is. Így nincs szükségem sem digit gépre, sem kamerára. Akinek ennél több kell, annak fizetnie kell érte.
  Ha meg igazi minőséget akar, akkor külön-külön megveszi mindegyikből a komolyabbat.

 • zH.

  senior tag

  ja. pl. veszel 120k-ért egy sensationt és nehogymá' normális kamera legyen benne. nálam meg ilyenkor szakad el a cérna, amikor az embereknek ennyi pénzért ilyen kis igényeik vannak. nyilván nem mindenkinek számít a kamera, de nekem az jött le a cikkből, hogy ez csak egy péda.
  a telefon pedig már régóta nem csak telefonálásra jó, ezt fel kéne fogni.

  @Dany007: te most komolyan felhozod példának magad és ebből általánosítasz?

  "Nem kell sem 5mpxl se vaku. Se semmi extra."
  hát ha neked jobb mindenhova egy kompaktgépet cipelni, ahelyett, hogy a zsebedbe lenne egy normális kamera.

  "Akinek extra igényei vannak, az meg menjen be egy szaküzletbe és vegyen 60-70+k-ért egy komolyabb digitális gépet (ami még mindig csak az alsóközépkategória)."
  az megint másra jó, attól még a telefonokban lehet egy elfogadható kamera.

  "Vagy, vegyen 200 körül egy komoly telefont, de még annak az optikája is messze van egy komolyabb fényékpezőjétől."
  mutass már 200k-ért egy telefont plz.

  "Fölösleges elvárni egy telefonba épített fényképezőtől, hogy hozza a rendes ditiális gép minőségét. Egyszerűen nem azért van benne."
  2011.
  egy régebbi kompakt szintjét már rég hozzák, sőt.

  "Sőt, a 640x480-as videófelvétel is."
  ja, a telefonba lévő hd felvétel szerintem is hülyeség, ami akár helyettesít egy videókamerát..

  [ Szerkesztve ]

  just be

 • Dany007

  veterán

  Az a gond, hogy hiába 150k egy telefon, nem lehet beleépíteni egy olyan CCD szenzort sem optikát, mint mondjuk amilyen egy Sony DSC HX100-asban van.
  Ugyan így optikát sem lehet olyan komolyat beépíteni. Bár iphone-nál megmutatták miként lehetne. Tessék.

  Gondolom ilyet meg senki se akarna.
  Meg kell érteni, hogy egy ilyen "csöpp" kis telefonba, nem lehet beépíteni olyan techonlógiát, ami ugyan azt a minőséget képviseli, mint egy kétszerakkora komoly fényképezőgép, aminek csak az optikája nagyobb, mint a fél telefon. Ennyi.

  Ha meg az ár, akkor lehet számolni. Az a sony DSC 100-as cirka 110 ezer forint. Messze nem felsőkategória, sőt... Aztán egy rendes HD felbontású kamera, ami mondjuk szintén SD kártyára rögzít ~ 70-80k szintén egy alsó-középkategória.
  Akkor hol is járunk? Már majdnem 200 ezernél és akkor van egy komoly fényképeződ, meg egy jó HD kamerát. És hol a telefon? Az még sehol sincsen...

  Úgyhogy nemtudom mire fel ezek a nagy igények. Gondolkodni kéne picit és akkor egyből leesne miért is nem lehet.

  Amúgymeg, akinek tényleg egy komoly fényképező teljesítménye kell, annak esze ágában sincs mobiltelefonban gondolkodni.

  szerk:

  "mutass már 200k-ért egy telefont plz."

  iPhone 4 függetlenül. Még van ahol több is.

  "hát ha neked jobb mindenhova egy kompaktgépet cipelni, ahelyett, hogy a zsebedbe lenne egy normális kamera."

  nem viszek kompakt gépet mert nincs rá szükség. Nincs is olyanom.
  Mondom, ha valaki tényleg komoly képeket akar csinálni, akkor kompaktot vesz, nem telefont. Akinek meg nincs szüksége rá, annak bőven jó a telefon is.

  "az megint másra jó, attól még a telefonokban lehet egy elfogadható kamera."

  Van elfogadható kamera. Akinek nem jó, az majd megveszi a rendes gépet minőségit drágán. Te írtad, hogy ma már egy régebbi kompakt szintjét hozzák. Az pedig tapasztalatból tudom, hogy általános használatra bőven elég. De ha te tényleg a NatGeo-nak akarsz fotózni, vagy profi fotós vagy akkor felejtsd már el a telefon kamerát :D A többi okot fent leírtam.

  [ Szerkesztve ]

 • zH.

  senior tag

  "Az a gond, hogy hiába 150k egy telefon, nem lehet beleépíteni egy olyan CCD szenzort sem optikát, mint mondjuk amilyen egy Sony DSC HX100-asban van."

  igen, ezért nem lesz soha szép bokeh-d egy mobiltelefonnal. attól függetlenül lehet jó minőségű videója. erről pl. nem hiszem, hogy megmondanád cím nélkül, hogy egy iphone-al vették fel, vágták össze.

  "Meg kell érteni, hogy egy ilyen "csöpp" kis telefonba, nem lehet beépíteni olyan techonlógiát, ami ugyan azt a minőséget képviseli, mint egy kétszerakkora komoly fényképezőgép, aminek csak az optikája nagyobb, mint a fél telefon. "
  egy dslr-el nem is versenyezhet, de egy kompakt géppel simán.

  "Ha meg az ár, akkor lehet számolni. Az a sony DSC 100-as cirka 110 ezer forint. Messze nem felsőkategória, sőt... Aztán egy rendes HD felbontású kamera, ami mondjuk szintén SD kártyára rögzít ~ 70-80k szintén egy alsó-középkategória."
  hát aki 110k-ért kompaktot vesz.. az fail.

  "Úgyhogy nemtudom mire fel ezek a nagy igények. Gondolkodni kéne picit és akkor egyből leesne miért is nem lehet."
  kisebbek az igényeid ugyanannyi pénzért. ennyi

  "iPhone 4 függetlenül. Még van ahol több is."
  hát aki nagyon balf* megveszi annyiért.

  "Te írtad, hogy ma már egy régebbi kompakt szintjét hozzák. Az pedig tapasztalatból tudom, hogy általános használatra bőven elég. De ha te tényleg a NatGeo-nak akarsz fotózni, vagy profi fotós vagy akkor felejtsd már el a telefon kamerát :D"
  ki beszélt itt profi fotózásról? ember, kompakt gépek szintjéről van szó. azt pedig már majdnem, hogy hozzák. dslr szintet nem is vár el senki.

  egyébként videóhoz manapság szinte mindenhol dslr-t használnak, cserélhető objektív, bokeh hatalmas előny.

  szerk.: máskor jobb példákat is felhozhatnál, ha már ennyire minőség. :P

  [ Szerkesztve ]

  just be

 • Dany007

  veterán

  "ki beszélt itt profi fotózásról? ember, kompakt gépek szintjéről van szó. azt pedig már majdnem, hogy hozzák. dslr szintet nem is vár el senki."

  +

  "igen, ezért nem lesz soha szép bokeh-d egy mobiltelefonnal. attól függetlenül lehet jó minőségű videója. erről pl. nem hiszem, hogy megmondanád cím nélkül, hogy egy iphone-al vették fel, vágták össze."

  +

  "egy dslr-el nem is versenyezhet, de egy kompakt géppel simán."

  Akkor ne haragudj, de miről is vitázunk??? Akkor mégis van olyan telefon? Akkor azt kell venni és pont.

 • zH.

  senior tag

  az igényekről. ha egy laptop, pc, akármi árát kifizeti valaki és egy telefonért, szerintem az az alap, hogy elfogadható, minél jobb kamera legyen benne. szerintetek pedig csak be kéne látni, hogy ez egy telefon és 150k-ért nem tudnak egy jó minőségi kamerát beletenni. :U

  [ Szerkesztve ]

  just be

 • sz4blya

  csendes tag

  nekem nem telefonra, hanem telefonálásra képes multimédia és internet device-re van szükségem igényem.

  Cum Deo Pro Patria Et Libertate. Verje meg a mi Istenünk, aki ezt engedte! | Free life, free people, free internet! *See you, space cowboy!

 • Z86

  őstag

  Van egy kb. 6 éves SE K500i-m, még pár évig jó lesz :)
  Nekem sosem kellett a telefonban kamera, meg ez a 0,3 MP nem sok mindenre alkalmas.

 • dízelracer

  senior tag

  Akkor szörnyülködjetek. 2011-et írunk és az én telefonomban még kamera sincs :N . Az ég világon semmire sem használom telefonáláson kívül. Valószínűleg le is fogom cserélni valami egyszerűbb mobilra.

  [ Szerkesztve ]

 • keldorpapa88

  félisten

  #9 és #10: Így nyilván nem is ti vagytok a célközönsége az említett 150k-s telóknak...

 • Depression

  veterán

  LOGOUT blog

  Ne röhögtess már. A mobilos képek elfogadhatatlanul pocsékok. Nem kell ide vagdalkóznod 60-70k-es fényképezőgépekkel, egy 20k Forintos fényképező fényévekkel jobb képeket csinál bármely csúcskategóriás mobilnál. Nem, egyáltalán nem hasonlíthatóak össze a képek, a mobilos izék alkalmatlanok bárminek a megörökítésére.

  "Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

 • Z86

  őstag

  Valóban nem. Mobilra - ha most kellene vennem - legfeljebb 40k-t szánnék. Ennél többet meglátásom szerint nem nagyon érdemel a téma.
  Külön fényképészkedésre viszont többet is áldoznék, mert az egy jó hobbi.

 • amanoba

  őstag

  épp a minap fakadtam ki a w8 topicban, hogy ha már egyszer valakiknek sikerült egy szintet elérniük, legyen az fotózás, videózás, zenelejátszás, akkor az alá a szint alá ne nagyon menjenek már, főleg nem bizonyos csúcskategóriás készülékeknél.

  ettől függetlenül tényleg felborult bizonyos emberek értékrendje, úgy általában is manapság.

  Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

 • dízelracer

  senior tag

  Az biztos, hogy nem. Soha többet nem veszek drága telefont. Nekem nem arra kell egy telefon, hogy a haverok előtt villogjak vele. Számomra csak egy használati tárgy, semmi több. Ha elromlik nem vesződök vele kidobom és veszek másikat. Az emberek 99%-a még egy középkategóriás telefon képességeit sem használják ki teljesen, az un okos telefonokról nem is szólva.

 • keldorpapa88

  félisten

  Azért a csúcsteló se villogásra jó csak, ez túlzás. Én speciel szeretem az éles képet, gyors és kényelmes internetezést rajta, valamint a multimédiás képességeket.
  Nekem már soha többé nem lesz gombos telóm pl. megszoktam a nagy kijelzőt és a rendes OS-t...
  Aztán hogy az emberek nagy része ki se használja ez igaz. Több haveromnak van ugyanilyen telója azt nekem kell útbaigazítást adni sokszor, hogy mit hogyan mivel...

 • Mr X

  addikt

  Én viszont azt mondom, ha már beépítenek valamit a készülékbe, az működjön rendesen. Ezek ma már csak nevükben telefonok, valójában sokkal inkább multifunkciós eszközök. Ha nem tudsz róla emailt írni, akkor miért van benne a funkció? Minek bele kamera, ha az általa készített képek ocsmányak.

  Én például kifejezetten szeretem a mai készülékek szolgáltatásainak bővülését. Örülök, hogy a telefon mellé nem kell még egy mp3 lejátszót és egy fényképezőgépet is magammal vinnem.

 • darál0w

  Jómunkásember

  2011. évet írjuk ebbe bele kell törődni.

  aki meg nem tud, az olyan lesz mint dízelracer. :D

  Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

 • EarL 007

  veterán

  személy szerint zH. véleményét osztom. az egy dolog, hogy a telefon nem fényképezőgép, de a fényképezőgép nincs mindig nálunk és ekkor a telefon kamerája jól jön ha meg akarsz örökíteni valamit gyorsan (esetleg nem feltétlen csúcs-DSLR-es minőségben). nem hiszem, hogy olyan kényelmes lenne mindig magunknál hordani egy fényképezőgépet. aztán, ha már 100-150 ezer Ft-ot kifizet az ember egy komoly okostelefonért, akkor az már csak legyen elvárható, hogy szép képeket is csináljon (a régi, kis kompaktok minőségét már hozzák), amellett, hogy kb. mindent tud. a videófelvétel is már alapvető egy mai telefonban, ebben is kezdenek egyre jobbak lenni. igaz, az okostelefon dömping előtt mintha kicsit jobbak lettek volna a kamera és zenei képességek, erre remek példa a már felhozott SE W8...

  és csak zárójelben, ma, 2011-ben a telefon fogalma erősen átalakult, ma már elvárt egy telefontól, hogy kb. minden legyen benne.

  ha meg kifejezetten fotózni akar az ember valamit, akkor úgyis viszi magával a nagygépet...

  [ Szerkesztve ]

 • Depression

  veterán

  LOGOUT blog

  Az utolsó tesztelt okostelefonnal készült a köv. kép: [link]. Optimus 3D, szerintem elég felső kategóriás mobil. De a lényeg: ez a kép semmilyen digitális fényképezőt nem ér utol. Kétlem, hogy ennek felismeréséhez zseninek, vagy hozzáértőnek kellene lenni.
  Elfogadható képeket csináló fényképezőgépek pedig vannak 1-2 centi vékonyak is, párom kistáskájában mindig ott lapul egy, eszébe sem jutna mobillal fényképezni.

  Persze, elvárható lenne, hogy 6-8 évvel a fényképezős mobilok megjelenése után lehessen már normális fényképeket készíteni velük, de sajna ez jelenleg reménytelen. :U

  [ Szerkesztve ]

  "Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

 • keldorpapa88

  félisten

  Köztudott (vagy legalábbis azt hittem) hogy az LG telefonokban szar a kamera.
  Nézz meg egy iPhone 4 képet, vagy egy Galaxy S II-ét.

  Az LG-t komolyan venni sem érdemes. :D

  [ Szerkesztve ]

 • Dany007

  veterán

  De most mondtad, hogy tudnak. Legalábbis ott van példának az iPhone 4. Van benne fasza kamera, meg HD felvétel...
  Én azt hittem, azon megy a vita, hogy nincs olyan telefon amiben lenne egy valamire való minőségi kamera.
  De ezek szerint van olyan ami már elfogadható a te szükségleteid szerint is... Akkor nem értem hol a gond? Mert akkor ott a telefon azt kell megvenni.

  Az, hogy van olyan 150k-s telefon amibe nem raknak ilyen kamerát sajnálatos, de ez van. Akkor nyilván az ember azt a telefont fogja megvenni, amelyikben olyan kamera van amire neki szüksége van. Nem értem hol a probléma. Szerintem kicsit félreértettük egymást.
  Ha a 120k-s HTC-ben nincs ilyen jó kamera akkor egyáltalán minek foglalkozol vele? Ott az iPhone 4 , amúgy a linkelt videón tényleg nagyon szép képe van. Így szerintem, számodra, akinek ez nagyon fontos egyértelmű választás az iPhone 4. Nem értem minek foglalkozol akkor HTC-vel? :) Nem tudja okés...

  [ Szerkesztve ]

 • Depression

  veterán

  LOGOUT blog

  Ha viszont elolvasod az iPhone 4 tesztjét, kapásból kiderül, hogy csak fényes nappal, kint a szabadban képes ilyen képekre. (ez nem iphone szidás, csak annak a tesztjét olvastam el most a link miatt) Minden más esetben az is elvérzik, mellesleg se képstabilizátor nincs benne, és mozgó dolgok képei meg elmosottak.
  Persze, 100x szebb képek, mint amit én linkeltem, de... Mégsem ér fel még egy gagyi kompakttal sem, és nem dslr-ekhez viszonyítva, hanem sima bulifotók is azért általában este vagy zárt térben készülnek.

  "Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

 • joey04

  félisten

  ott a pont. Eleve fail szerintem minden olyan gondolatmenet, ami úgy indul, hogy "ezek, mint a nevükben is benne van, elsősorban telefonok". Nem, nem azok. Nem 1, nem 2 funkció van, amit jóval gyakrabban használok, mint a telefonálás. Ezek az eszközök már csak nevükben telefonok.

  [ Szerkesztve ]

 • Dany007

  veterán

  Jó, én próbáltam magyarázni az embernek, hogy egy 1-2cm vastag telefonba nem lehet belegyömöszölni olyan érzékelőt, olyan optikát, mint egy közepes kompaktba.

  De erre írta, hogy van olyan telefon, ami megfelel az igényeinek, csak nem mindegyik 120-150 ezres képes erre... Okés? Ki nem szarja le? Ha van olyan ami megfelel azt kell venni és leszarni a többit.
  Kb itt tartunk :)

 • misx

  senior tag

  "Jó, én próbáltam magyarázni az embernek, hogy egy 1-2cm vastag telefonba nem lehet belegyömöszölni olyan érzékelőt, olyan optikát, mint egy közepes kompaktba."

  Laptopoknál dettó ugyanez, egy gamer cuccba bele próbálják a nagy teljesítményt gyömöszölni, viszont a hűtést már nem tudják megoldani, egy ilyen noti szétsüti a tököd (és hamarabb is tönkremehet), egy hasonló PC meg szinte hideg levegőt fúj ki. Lényegében a noteszben nincs is hűtés, csak kifújja a meleg levegőt, oszt annyi...

 • pixelblondie

  aktív tag

  misx : Én is néztem neki az Elm-et, kategóriájában tényleg jó. És a klasszikus értelemben vett "zöld" mobil ^^. Sőt, ha már zöld, akkor Hazel. Szerintem szép képeket csinál.
  zh : Valóban egy példa volt, húgom elvárásait illetően.
  Egyébiránt számomra is természtesnek tűnik már régóta, hogy egy telefon már nem csak egy telefon. Boldog tulaja voltam már mindenféle csúcskészüléknek, folyton keresem a mást, az újat. Nem ezzel volt gondom, hanem azzal, hogy olvasom az emberek hozzászólásait, és néha elképedek az összevisszaságon, amikor közlik, mit akarnak.
  Az általuk óhajtott készülék legyen minél olcsóbb, legyen szupergyors, és legyen kompakt fényképezőgép is egyben.
  Ebben az írásomban azon akadtam fel, amiről Dany007 is írt, hogy ilyen kategóriában, mint amit legtöbben keresnek " max 40- 50k " nem fognak találni, mert ezek telefonok.
  Nem fényképezőgépek. Sokan ezt képtelenek felfogni, bár szerintem nem kell hozzá túl nagy agykapacitás.
  Abban viszont igazad van, hogy ugyan kevés számú, de van már készülék, amelyik meglépte ezt a szintet.
  De ez már erősen felsőkategória, nem érinti az emlitett célközönséget.

  [ Szerkesztve ]

 • pixelblondie

  aktív tag

  Na, most ebből az jön le, hogy én egy begyöpösödött agyú nagyi vagyok.
  Hát ez kész :DD :DD
  NEM.
  Nem az volt a célja a blogbejegyzésnek, hogy ezt tanusítsa.
  Egyszerűen csak fennakadtam azon, hogy pl a testvérem se tudja felmérni mi is kell neki és miért.
  Mert arra amit ő fotózik, arra pl elég egy régi Soul, vagy egy Pixon. Nem kell ide iPhone 4. Meg se tudná venni. De arra ácsingózik, de minek.. :W
  Szvsz az emberek nem tudják igazándiból felmérni mire is van szükségük, és mi az ami megfelel nekik, mert mindig az aktuálisan agyonhypeolt készülékek után csorgatják a nyálukat.
  Nem véletlen fejeztem be a bejegyzést azzal amivel.

 • joey04

  félisten

  Igazából így 2011ben már szerencsére nem az a kérdés, hogy melyik készülék mire használható. Mindenen meg lehet oldani mindent. Még a halott Symbianon is. (nagyrészt, átlagos user szemszögből). Hiszen ilyen megközelítésben mindegy, hogy zte blade vagy htc sensation, vagy iphone vagy bármi egyéb a téma, adott feladatot mind a 3 készülék megoldja. A minőség a kérdés. Hogy gyorsabban, gördülékenyebben, szebb tálalásban, igényesebben vagy jobb minőségben tudja megoldani egy drágább készülék a feladatot. Nem jó pl az a kérdés, hogy mi az, amit egy blade nem tud megoldani a hétköznapokban, de egy sgs2 igen. Mert semmi. Mégis a hajamat tépném ha sgs2 vagy iphone vagy egyéb hasonló kaliberű cucc után bladet kéne használnom.

  Szóval a drágább készülék előnyeit mindenki ki tudja élvezni, ez nem kérdés. A kérdés az, hogy van-e rá pénze, és érdekli-e annyira a téma, hogy megéri-e neki a jóval magasabb felhasználói élmény jóval magasabb áron.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák