Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ett

    aktív tag

    válasz kidd25 #12437 üzenetére

    Te aztán kifogtad a kakit ezzel a telefonnal. Én eddig csak hüledeztem hogy sok embernek van baja vele és én eddig megúsztam. Igaz nekem nem túl régi a kütyü még. Na eddig tartott az öröm. Én nem úsztattam, vizet csak fényképről látott, viszont így is előjött két érdekes hiba.
    1. A kijelző alsó részén megjelent 3 folt ahol fényesebb a kijelző mint kéne. Világos színeknél látszik legjobban, ott viszont nagyon idegesítő. Úgyhogy küldöm is vissza javításra, decemberig garis, szerencsére nem itthon vettem, úgyhogy nem a Cordonba kell vinnem.
    2. Ma először olyat csinált a telefon amit még soha nem láttam se ennél se a korábbi gépeimnél. Épp olvastam a böngészőben valamit, aztán le kellett raknom pár percre, lezártam a képernyőt és mentem a dolgomra. Utána oldanám fel a kijelzőt a bekapcsoló gombbal, de semmi nem történt, csak villogott pirosan az értesítő led mintha új mailem jött volna. Semmit nem tudtam csinálni vele, tök fekete volt a kijelző. Gondoltam magamban WTF van ilyenkor. Közben el kellett ugranom autóval valahova, behajítottam az ülésre aztán mentem. Odaértem a célhoz, erre elkezdett működni, láttam a kijelzőt végre. Tényleg mail jött. Na ok, de lezárni nem tudtam. Vagyis mintha a bekapcs. gomb beszart volna. Semmi gond, újraindítom. Már nyúltam volna a reset gombhoz a sim kártya mellett, de eszembe jutott, hogy mivel gyári romom van, de rootolt, van fent ndr utils. Hála a kis ördögnek, újra tudtam indítani és azóta jól működik. Nem értem mi történt, eddig ilyen nem volt.

    Összességében nem lenne ez rossz telefon, de van pár dolog ami zavar benne. Ez hogy ilyen foltos lett a kijelző elég idegesítő, ráadásul pár hónap alatt. A betekintési szögek katasztrofálisak. Kicsit oldalról nézem mint a samu s4-emet és már sokat csökken a fényerő. A színek egyébként szépek rajta, de ez a kékes kalibrálás is elég tré. Még jó hogy holozis_HUN kolléga írta itt régebben hogy van ez a color control nevű képernyőbűvölő hozzá. Többek között ezért rootoltam a masinát, ezzel azért sokat javítottam a dolgon, bár a betekintési szögeken sajnos nem segít.

    A fényképező ritka szar. Az S4-em jobb képeket lő, pedig másfél évvel korábbi telefon. Valamiért a piros színnel nincs kibékülve. Teljesen máshogy néz ki rajta, mint bármelyik más telefonnal készített kép. Ez elég érdekes, de így van. Lehet hogy csak nálam nem kerek vele valami. Azt mondjuk nem bírom felfogni, hogy ha csomó telefonban sony szenzor van akkor mi a lópikuláért nem tud a gyár a saját szenzorához egy rendes szoftvert írni. A villanó például fényképező módban elég izmos, de zseblámpaként vicc. Még jó hogy arra is van megoldás. Azt is megcsináltam. :DDD Így már ütős.

    A rendszer elég jól optimalizált, na ezzel nincs gond. Az viszont rohadtul nem tetszik hogy mindenáron frissíteni akarja nekem a firmware-t bizonyos időközönként. Rootolt gyári Lollipop van fent, kikapcsoltam hogy hagyjon békén, de kb. hetene ahogy wifin vagyok már el is kezdi letölteni a frissítést a marhája. És hiába lövöm ki, utána egy hét múlva megint.

    Aztán ott van a kevés szabad hely jelzés amikor még van vagy 1,5 gb szabad hely a telefon belső tárhelyén. Ettől is agybajt kapok, szintén csak trükközéssel lehet tőle megszabadulni.

    Az akksi elég jó, ez is pozitív, simán kihúzom vele estig, de van hogy másfél napot is elmegy, persze ez felhasználófüggő.

    Úgyhogy ezeket mérlegelve úgy döntöttem hogy megjavíttatom gariban és aztán eladom. Főleg hogy már frissítés sem lesz rá.

    Azt hiszem te is jobban járnál ha minél előbb megszabadulnál tőle. Xiaomiból csak a Redmi 3s prime-ot láttam élőben, de elég jónak tűnt. Igaz nem felsőkategória, de nekem tetszett. Tegnap voltam narancséknál (Tótia) és megnéztem az S8 plust. Sajnos a sima S8 nem volt kitéve, pedig engem az érdekelt volna inkább. Nekem túl hosszú ez a plus. Lehet a sima jó lenne, csak nem valami olcsó. Viszont kinézetre nem rossz, nekem nagyon tetszett.

    Apropó egy kérdés. Mielőtt visszaküldöm gariban, vissza kell raknom a gyári root nélküli firmware-t Meg is van, csak már régen csináltam. Elég csak annyi hogy flashtoollal rányomom és kész ugye? Nekem így rémlik.

    Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.

Új hozzászólás Aktív témák