Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Somy_

    tag

    válasz zsiniktra #4045 üzenetére

    Szia!

    A következőket tudom tippelni, mivel full automata állásban van a gép, minden beállítás felől az dönt az expozíciód előtt. Ilyen pl, hogy milyen motívum programot hsználjon, milyen érték legyen a fehéregyensúly, hova élesítsen, használjon-e vakut, stb. Ha a fehéregyensúlyt változtatja két exponálás között, más színvilágú (színhőmérsékletű) képet fogsz eredményül kapni.

    Tegnap pont próbálgattam kicsit én is a motívum programokat és a tájkép beállításnál találtam különbséget a manuális módtól. Hidegebb (kékebb) színhőmérsékletűre lőtte ugyanakkor ugyanazt a képet az Ion, mint manuális módban (lehet a kinti napfénynek a hidegebb fehéregyensúly jobban megfelelne) -ezt furának találtam. Belenagyítva a képekbe az is feltűnt, hogy a tájkép módban lőtt képen többminden éles, mintha szűkebb rekeszt használt volna. Biztos csak valami szoftware-es változtatás ez is sztem -nem gondolnám, hogy az optikájában blende is lenne. Mindenesetre érdemes vele tovább játszadozni.

    Visszatérve a kérdésedre, lehet a motívum programokat is változtatta automata beállításban az Ion és ez is okozhatta a fenti megfigyelésen alapulva azt, hogy más színhőmérsékletű képeket kaptál.

    Javaslom, ne teljesen automata állásban használd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák