Hirdetés

Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    válasz erdoke #14020 üzenetére

    Írhatnék válasznak 2x ennyit mivel nem értek egyet, de megpróbálom rövidre fogni. :P

    "A "multimédiában bivalyerős okosteló" vs. mp4-re konvertálgatsz nálam valahogy nem passzol..."

    Már korábban is írtam. Nem azért konvertálgatok mert ez kötelező. Az mp4 egy általánosabban elfogadott formátum, és már LG Arena-nál elkezdtem gyüjtögetni/konvertálni a filmeket 720x480-ba. Ezeket fel tudtam használni I8910-nél és az O2-nél is mi több a Wave is harapja. Míg a divx-et mint formátumot alapból rühellem. Egyébként kicsit jobban beleásnád magad a konvertálás világába, láthatnád hogy mi a helyzet. Én már több mint 10 éve ebben mozgok. Az elején amikor a divx formátumú filmek bejöttek, arra építettem gépet hogy jól fussanak, és ne akadjanak. Aztán volt ami akadt továbbra is, és volt ami megjavult az erősebb géptől. Szóval a divx utálatomnak több mint 10 éves múltja van. Egy kis levezetés. Ha fogsz egy filmet és letöltöd divx formátumba nem fogsz találni 720x480 felbontásút amit speciel a mostani telók szeretnek. 2-3db állnak ami kényelmetlen, és ugyanúgy hozzá kell nyúlni és muxolni, hogy ne 2-3 fájl legyen egy fiilm. A másik a konvertáló igényessége, mert amit letöltesz sokszor hibás, gyenge minőségű (mivel általában dvd5-ből rippelik), az mellett hogy a felbontás is gyengébb mint ami nekünk kell. Én 1080p és 720p BluRay és HDDVD rippekből csinálom és olyan minőségben, hogy olyat egyik letölthető divx film se tud. A megfelelő felbontásban, 2 pass kódolással a tökéletességet szem előtt tartva. Ez a minőség, és én ezt vagyok hajlandó csak és kizárólag nézni ha már SAMOLED dohog a Wave-ben. A hányadék divx-et meg nézze az aki nem jut hozzá a filmjeimhez. ;] :P Tudnám divx-re is konvertálni, de az mennyivel lenne jobb? Semmivel sem. A divx előnye az lenne hogy konvertálás nélkül fel tudd tölteni, de így ki vagy szolgáltatva a konvertáló szakértelmének, nem telefonra optimalizált lesz a felbontás és az összemuxolás is plusz idő és energia.
    Ennyit a divx-ről és az általam készített mp4-ről.

    "Szoftverfrissítés/support ügyben egyelőre a Wave szerintem rosszabbul áll, mint az X10, ugyanis az utóbbihoz beígérték a 2.1-et, és már azt is lehet tudni, hogy 1-2 héten belül itt lesz"

    Ezt mondták 3 hónapja is, amikor úgy volt, hogy veszek egyet, mert találtam egyet alkalmi áron. Szinte kívétel nélkül lebeszéltek az X10-ről azok is, akiknek volt. Globálisan nem tarták jó telefonnak. Nézd meg a felhasználók mennyiségét. 2x régebbi topik mint a Wave és van vagy 930 hsz. Csak azért mondom, mert egyfolytában az X10-en lovagoltok.
    Szerintem a Wave sokat gyorsult, és volt bőven frissítés rá, nem értem miért modod ezt. Lehet hogy azért mert nem követted a fórumot. :U JF1, JF4 én is próbáltam JF8-at nem, a "G" series-t sem amiből kettő is volt, majd jött a mostani H series, ami már Bada 1.02, és készülőben az "I" series ami vagy már a Bada 1.1 lesz, vagy egy előfutára.
    Az általam tesztelt JF1,JF4, és JH3 teljes mértékben megfelelő volt, és hibát nem találtam bennük. Feleséged telefonján milyen verzió van? Mert a T-s firmware nem a legjobb választás. :U

    "a bada se rossz rendszer, de miért kell úgy beállítani, mintha szinte tökéletes lenne?"

    Mert az itt jelenlevő felhasználóknak nincs gondja a Bada-val és a Wave-vel. Többen vannak akik elégedettek, mint akik nem, és mégis az elégedetlenkedők hangjától hangos a topik. Nekem meg jönnek a pü-k, hogy köszi a véleményedet, mert ő is ezt gondolja a Wave-ről hogy jó készülék, de el lett bizonytalanítva hogy vegyen vagy ne vegyen. Ezért szóljon inkább arról a topik hogy ez az egyik legjobb manapság kapható telefon (ami objektíve így is van) ami még nem tökéletes, mint arról, hogy ilyen szar meg olyan szar, meg erre nem jó meg arra nem jó. Karma véleménye is sokakat elbizonytalanít, holott amivel eddig ő találkozott hibákkal, szinte senkinél sem jelentkeztek eddig. Szinte mindig lehet érezni egy felhúzott szemöldökű, kissé fanyalgó hangvételt a véleményezésében ami bár szubjektív, de mivel nagytudású, sokakat pont ezért elbizonytalanít akik vétel előtt állnak, de követik a fórumot.

    "Én se azért jövök, és a "non-stop" szerintem elég igazságtalan velem szemben"

    Ne vedd magadra, csak pont most néztél be, amikor rajtad kívül sokan mások ezért jönnek ide. ;) Szívesen látunk itt, csak most mindenkinek kicsit elege lett a Wave fikázásból, főleg úgy hogy az egyik ma kapható legjobb vas. ;)

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Aktív témák