- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acef
addikt
Hí! Alább néhány gondolat a testre szabott ROM készítéséről:
Sok ROM-ot kipróbáltam, némelyik jobb (gyorsabb? placebó?) némelyik csak szép, van ami csúnya, egyik sem felet meg maradéktalanul az elvárásaimnak. Idétlen ikonok, színek, eltűnt alkalmazások, vagy éppen a felesleges, vagy nem működő app-ok miatt, (pl.:kamera a Jelly Mod 4.0-ban, SMS karakterek, félig Angol nyelvű menü, Z-Y, óra, s tervező-naptár widget hiánya,…) esetleg csak unalmas a jelenlegi..
Carline készített egy deodexelt Jelly Bean 4.1.2 ..LQB ROM-ot, amit linkelt a logout blogjában (köszönet érte!). Ez a ROM adta az ötletet, hogy a már megszokott, és kedvelt appokat átültessem egy másik ROM-ba. Többet kipróbáltam, a legalkalmasabb alapnak a Chuky Bean Master Final bizonyult.
ROM mixelése, kellékek.
Carline logout blogjából letölthető: XXLQB JB-hez a CWM deodex_xxlqb.zip , vagy az LQ4 CWM deodex ROM
notmiami 14869-es hozzászólásából: JellyMod 4.0 .zip
szabacsik 14462-es hozzászólásából: CHUKYBEAN-Master rom final .zip
további GT-I9070 –hez készült deodexelt ROM-ok, vagy app-okSzámítógépen, Total Commanderben történik a módosítás, néhány perc
- egyik ablakban megnyitjuk az alap ROM-ot, (ezt fogjuk flashelni CWM vagy TWRP) pl.: a CHUKYBEAN-Master rom final-t (ennek alapból „vizes” a záróképernyője, és ez sztem. jópofa), de lehet ez akár az alap LQB, vagy LQ4 deodexelt változata (bár az LQB-LQ4 -nél voltak problémáim a módosítások után, ezért inkább a Chuky)
- másik ablakban (oldalon) megnyitjuk a donort. Lehet bármilyen deodexelt Jelly Bean, amit az Advanchez készítettek, JellyMod.. Chuky.. stock.. amiben szimpatikus az alkalmazás, ill. akármilyen alkalmazás, ami egy file-s apk (tehát deodexelt)
- belemgyünk a .zip-be, nem kell kitömöríteni, csak 2x katt! TC kilistázza a mappákat, tovább system – app és itt megtaláljuk az alkalmazásokat. A másik ablakban u.a.
- törölhetjük felesleges alkalmazásokat. kijelölés – törlés
- másolhatunk a másik ablakban lévő ROM-ból. Fontos, hogy nem felülírni, hanem törölni a nem szimpatikus alkalmazást, és bemásolni az újat-kiváltót (alább a kép: másoláskor a TC így kell legyen beállítva!)
- ha elkészült a kívánt mix, akkor csak simán kilépünk a zip-ből, nincs semmi extra parancs, a TC automatán visszacsomagolja a zip-et, kész.Szükséges alap a telefonon, flashelés:
Jelly Bean 4.1.2 (én az alap LQB + CoCore 5.0 -val használtam, amit a szokott módon tettem fel) tehát: GT-I 9070 alap LQB/LQ4 -- CWM -- ROOT – CoCore 4.2/5.0
Külső SD-re másoljuk az elkészült módosított ROM-ot, lehet mappába is, így könnyebben azonosítható, egyedileg elnevezhető a mappa, benne a zip.
A szokott módon flasheljük recovery-ből: -- install zip from sdcard – choose zip from sdcard – itt már a külső sd tartalmát látjuk, megkeressük a bemásolt módosított RAM-ot, és flasheljük. Teljesen azonos a módszer a CWM, és a ROOT felrakásával, néhány perc az egész. Akku min. 30%-os legyen! Utána mindig csináltam Wipe dalvik cache-t, de ez nem muszáj (nem töröl semmilyen személyes beállítást, adatot). Néhány esetben a kezdőképernyőn maradnak a régi app-ok ikonjai, ezek törölhetőek, olyankor az újat a többivel együtt belül, az alkalmazásokban találjuk (pl.: nálam az SMS-nél ez volt).Visszaállítás, problémák megoldása:
Javasolt, hogy legyen egy módosítatlan zip is a külső SD-n (pl.:deodexelt stock LQB, JellyM, Chuky), mert probléma esetén azt flashelve helyreállítható a működés, így pl. törölhető/felülírható a mixelt ROM.Nálam jelenleg módosítva / kipróbálva, garantáltan működik:
Chuky M. Final –ból törölve / kuka:
- com led notify / noled alkalmazás (nem megfelelő a működése, ill. zabálja az akkut)
- dsp manager / hangszínszabályozó? (nem használom, felesleges)
- it sineo android no frillis cpu / No Frillis (felesleges, enélkül is tökéletes, este úgyis töltöm)
- mobi mgek tunny browser / böngésző dolphin (nekem a Jelly Mod 4.0 tetszik, itt sok a felesleg)
- com estrongs android / ES file explorer (Mi Flie Explorer –re váltom, egyszerűbb + Magyar)
- system ui /fekete –kék értesítősáv (gagyi színek ikonok, vissza a stock LQB-s re)
- secMMS apk / SMS –MMS KEZELŐ (fura világos, és félig Angol menü, hiányzó funkciók)
- nem végleges, tovább takarítok
- plusz korábban vazzz linkelt egy törölhető/jegelhető app gyűjteményt a 15953 hsz.-banBeillesztve / új:
- browser / böngésző JelyMod 4.0 –ből (teljes képernyő, az oldalról becsúsztatható vezérlőn 2x nagyobb ikonok mint a LQB-ben, EZ NAGYON O.K. ! alább a kép)
- samsung ez maradhat! csak: billentyűzet – beállítások – beviteli nyelvek – pipát kivenni a tel. nyelvének haszn-ból, és a Magyarból, bepipálni az Angolt!(US), így o.k. az Y és a Z, valamint az ékezetek
- splannerappwidget / s-tervezőn, naptár widget (korábban vazzz linkelte 12269 hsz.-ben), beillesztve most, Total Commanderrel
- clock package / ébresztőóra LQB-ből (több funkció, itt meghagytam a Chuky-ét is)
- system ui / LQB-ből értesítősáv (a megszokott ikonok, és színek. szürke)
- sec MMS apk / sms-mms alkalmazás LQB-ből (színek, menü nyelvezet, funkciók, működés.. O.K.)
- tulajdonképpen minden app/alkalmazás cserélgethető, tovább tesztelgetek..Csak kimásolt, külső SD-ről utólag telepíteni:
- Polaris office 4 / excel world pdf stb.. ,ezzel szerkeszteni is lehet! (korábban Keem1 linkelte a 12921 hsz.-ben) ez nem Total Commanderrel, hanem utólag telepítendő app, formázáskor vagy restore-nél ismét telepíteni.
- Mi File Explorer / file kezelő JellyMod 4.0-ból. Nekem a ROOT explorer nem tetszett, az ES File exp. szintén nem, ez Magyar, egyszerűbb, letisztult.Alkalmazások többsége utólag is beilleszthető (file kezelővel) , de: nem szeretem utólag beilleszteni, mert egy esetleges biztonsági mentés (backup) visszaállításakor ezeket már nem találja, hiszen közben módosulhat a belső SD tartalma. A célom, hogy minél több szükséges app-ot beillesszek még számítógépen (TC-vel) így már a ROM flashelésekor beépülnek, +működnek egy esetleges visszaállításkor is, és nem okoznak problémát, lagg-ot.
+ PC-n biztonságosabb, kényelmesebb, sokkal gyorsabb, és a kész (módosított) ROM recovery-ből flashelhető, módosítás + másolás (külső SD-re) + telepítés: kb.: 10-15 perc, bármikor felülfrissíthető, azaz törölhető, módosítható.A fent leírt módszert többször teszteltem, jeleleg ilyen Mixelt Chukyt használok. Minden vélemény szubjektív, a beállítások, szükséges alkalmazások felhasználóként eltérőek. Amennyiben van ötletetek, azt légyszi jelezzétek, mert szeretnék minél jobb/szebb rendszert (ROM–ot) mixelni.
Mindenkinek jó mixelést kívánok!Természetesen minden a felelősség a készítőé.
[ Szerkesztve ]
-
beccyboy
aktív tag
válasz kutitomi73 #16240 üzenetére
XDA-t ajánlom, onnét le tudod szedni. Ha most lq4 van fennt, akkor nem kell data wipe, menni fog elvileg rendesen és mindened megmarad, de azért cwm-ből csinálj egy mentést előtte. Ha nem tetszik, csak tedd vissza a mentésed. De ha a kinézettel lesz csak bajod, akkor ajánlom a masterstock romot. Vagy chucky final-t, masterstockból kivett systemui.apk-val
Caffeine addict.
-
SajTTTT
csendes tag
a kernelnek mi az értelme a telefonban? az enyém 3as. lesz valami hátulütője ha cocore 5ös kernellel viszem be a garis telefonomat?
-
Simba86
senior tag
válasz bartalix #16255 üzenetére
framework-res
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
beccyboy
aktív tag
válasz SajTTTT #16253 üzenetére
Valószínűleg furán néznek majd rád, ha cocore 5-tel viszed be gariba, mert az JB kernel, a hivatalos verzió pedig a GB erre a telefonra.
Amúgy garancia előtt a kernelt is célszerű visszaállítani.bartalix: lehet szerkeszteni, csak az egy kicsit bonyolult, de a chuckyét is bemásolhatod a romodba. Egyszerűbb, ha az xda-n megtalálható ripple lockscreen-t flasheled. Vagy az ink effect lockscreent, de ez utóbbi a fél telefont átállítja angolra, viszont baromi jól néz ki szerintem.
[ Szerkesztve ]
Caffeine addict.
-
Simba86
senior tag
válasz bartalix #16257 üzenetére
ezt személy szerint úgy raktam fel a gyári romra, hogy kiszedtem a chucky-nak a zip fájljából a framework-res és a TWframework-res apk fájlokat és azokat beleraktam egy CWM-ből flashelhető zip-be
Framework-Installer.zip
a chucky-féle kék statusbar meg a systemUI-ban van, azt meg a következő zip-pel raktam fel:
Install-SystemUI.zip
természetesen, ezeket én magamnak kísérleteztem ki, ajánlani nem ajánlhatom, mert nem tudom garantálni, h működni fognak! (LQ4+cocore 5.0 van nálam, szóval elvileg a JB-ken működniük kelleNE!)
annyit viszont tanácsolhatok, h bármilyen módosítás előtt legyen CWM backup a telóról!
csak így kísérletezzen mindenki!Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Regu
csendes tag
A telefonon amikor ráraktam a Q4-es JB-t, csináltam factory resetet.
Először a LBZ-t raktam, aztán LBY, és végül a Q4-et.
De fényképezés közben szaggatott, és videó lejátszásánál is kifagyott, vagyis a hang ment tovább, csak a kép állt meg.
Akkor most, hogy rakjam fel a romokat?
A legjobbat akarom rakni.
A QB-t lehet egyből rakni most már GB-re?
És hogy kell a kernel-t felrakni?
Odinnal azt is?
Valaki aki csinált ilyet, az segíthetne!
Köszönöm.Olvasgattam vissza felé, de asszony délutános, és a 2 éves gyerekem nem hagyja, hogy apa gépezzen
Csak sutyiban megy a gépezés!
Köszi még 1x!!!! -
SajTTTT
csendes tag
válasz beccyboy #16258 üzenetére
a kernelt könnyű visszatenni ill mekkora gyakorlat kell kernel cseréhez? mert olyan cuccot akarok rakni a telomra amilyen acefnak van persze téglàzni sem akatom ezt a telot mert ez nyàron el lesz adva és veszek egy s3at, ha téglàzom akkor meg nem lesz keretem. igy is necces mert melobe az se meg ez se valo mert ugyebàr a port nem szeretik
-
beccyboy
aktív tag
válasz SajTTTT #16261 üzenetére
Először inkább olvass utána jó alaposan a dolgoknak. Ha nem tudod a 4.1 és 4.2 közötti különbséget, nem biztos, h romot kéne szerkesztgetned, annak ellenére, h ha tudod, mit csinálsz, egyszerű. De hogy válaszoljak is! Gyári kernelt vagy úgy lehet, h Carline blogjából letöltöd a megfelelő JB kernelt és terminal emulátorból vagy universal kernel flas-el felteszed. A másik, hogy újrarakod a romod odinból. Az visszateszi a kernelt is. Ha viszont garanciába szeretnéd visszavinni, akkor nem elég a kernelt stockra visszaállítani, a GB-t is vissza kell rakni.
Regu: GB-re mehet egyből bármelyik JB, akár az lqb is. Kernel felrakása meg pofon egyszerű, gyerek mellett is megoldható, csak elő kell készülni.
Miután feltetted a JB-t, tedd a kártyádra a root.zip, update.zip. és az általad vélasztott kernel.zip fájlokat Kapcsold ki a telefonod, és recovery módban indítsd el (hang fel+home+power), és ott install zip from sdcard, vagy vmi hasonló. Először tedd fel a root-ot, aztán az update.zip-et. Ez egy ideiglenes cwm, ne lépj ki belőle, egyből menjen fel a választott kernel. Ha végzett, advanced menüpont alatt wipe dalvik cache. Utána újraindíthatod a telefont. Ha megvagy, szedd le a nofrills cpu-t és állítsd be kedved szerint. Egy biztos, rövidebb lesz, mint ezt bepötyögni telefonrólCaffeine addict.
-
SajTTTT
csendes tag
válasz beccyboy #16264 üzenetére
ott öszekevertem a szezont a fazonnal, meg munkában is voltam. ott rontottam el h azt hittem előbb a 4.2.1 jött ki, és utána 4.2.2. de már rájöttem h csak 2 van. minden tiszta volt, csak a rossz gondolatmenet következménye. am a JB elött is 5x elolvastam mit kell teni és hogyan, nem volt nehéz. igy ehez viszanyitva mennyire nehéz 1 kernel csere? meg milyen válltozásakat ad? előre köszi a választ a hülye kérdéseimre D:
-
Simba86
senior tag
a systemUI módosításával "nyert" chucky-féle statusbar stock, deodexelt JB-n (ahogy említettem LQ4+cocore 5.0)
[ Szerkesztve ]
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Regu
csendes tag
beccyboy!
Köszönöm a gyors választ.
A kernelt honnan tudom letölteni?
Melyik a legjobb.Nekem a lényeg, hogy ne szaggasson.
Nem akarom az üzemidőt se növelni, mivel minden nap gyerek miatt muszáj tölteni.
Csak gondolom a módosított kernel, gyorsabb. -
beccyboy
aktív tag
válasz SajTTTT #16265 üzenetére
Hát ha a JB és a kernel felrakás úgy viszonyul egymáshoz, mint a biciklizés, meg a fotelben ülés. Ha a JB megvolt rendben, akkor nem lesz gáz a kernellel sem. Egyszerűbb és biztonságosabb művelet. Carline blogjában te is megtalálsz minden letöltendő cuccot, az előbb meg leírtam hogy kell csinálni stock romról indulva.
Regu: Carline blogjában mindent megtalálsz. Cocore 5 az nagyon jó, de van, aki a 4.2-re esküszik. Ha nem kell jó üzemidő, akkor a nofrills-ben a performance vagy pl az interactive viselkedés lesz a nyerő. Nem nagyon fog röccenni, de úgy fog merülni, mintha egy téglához kötözve bedobnád a Balatonba. Én a smartassv2-t használom, szerintem ez jó kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
Caffeine addict.
-
Szabie85
tag
Valaki legyen kedves és mondja el Nekem részletesen, hogy a Facebook ismerőssel, hogy lehet neten játszani, köszönöm!
Samsung Galaxy S5
-
exxtremplaye
csendes tag
Miért írja sok alkalmazásnál a google play (pl.: real racing 3 ) hogy nem kompatibilitis evvel a verzióval? Találkozott más is evvel?
LQB + Root + CoCore 5.0 nagyon smooth mondjuk 6-7 programnál már döcöget
-
Regu
csendes tag
Na most van baj
Újra indítás után mindig bejön cwm-based recovery......
De nem megy tovább.
Eddig jó volt a telefon, de nyomtam egy restartot, és azóta csak ez van.
HELP! -
Simba86
senior tag
feltöltöttem ide egyetlen csomagolt fájlban
ne feledd, ebben két zip van, benne a "vizes zárképernyő" és a kék statusbar!
ezeket külön-külön kell flashelned!szívesen
-
alex devil
senior tag
Egy láma kérdésem lenne. A KIES-sel miért nem lehet feltenni a ruszki vagy a szerb romot?
S23
-
MODERÁTOR
válasz alex devil #16278 üzenetére
Nagy valószínűséggel nincsen frissebb!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Hunter2
addikt
válasz alex devil #16278 üzenetére
mert az a telefon valamilyen azonosítója alapján (imei vagy inkább az aktuális software régiója) tudja a szerver hogy nem ahhoz a régióhoz tartozik a készülék.
Gyanús hogy egy hackelt kies-el fel lehetne tenni. Mert ugye a server elérési utja nem állítható a software-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Már van CoCore 5.1 nightly. [link]
HyperX
-
Gery15
addikt
válasz csabamolnar #16284 üzenetére
Nem tudom. Ezt biztos, hogy nem fogom feltenni.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Hunter2
addikt
hogyan lehet test módba tenni a 2.5-ös KIES-t?
-
martin555
aktív tag
válasz martin555 #16236 üzenetére
...egyenlőre megpróbálom a híváslistát törölni (go dialerben nem tűnt olyan alaposnak, a gyári dialer valami olyat is kiírt hogy törlöm-e a hívás időtartamokat is, vagy valami hasonló...) reset nem megoldás még, mert nincs root-os titanium,,, reboot + call log delete kombóval próbálkozom egyenlőre.
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
csabamolnar
csendes tag
Valaki leirna nekem PU-ben hogy mi az a Deodexelt rendszer,es ugy costum romot is e modszerrel telepitunk?Costum romhoz nem kell deodexeed rendszer ugye ?
Koszonom a valaszt,bocsi ha hulyeseget kerdeztem annyira nem tudom hogy hogyan is rakjak fel egy costum romot(jol tudom h a chucky bean egy costum rom?)
Galaxy S Advance ,XXLQB 4.1.2 Chucky Bean Final +CoCore-E-5.6.2 Hala Madrid!
-
Gery15
addikt
-
demars
addikt
JB rootolásakor a zip fájlt kicsomagolva kell az sd kártyára másolni? (ill. Carline blogjában található fájl az jó LQB re ugye?)
binary counter resethez EZ használható root után? ( korábbi hsz ból loptam)
Még egy kérdés: Azt olvastam itt a binary counteres dolgok terén, hogy egy idő után nem lehet nullázni... (egyik hsz-ben vol talán). Van valós alapja, vagy ezen már túlvagytok?
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
FET-MEN
veterán
Real racing 3 megvéve. Szépen fut rajta.
Iphone 7
-
Polemius
senior tag
Hogy ne csak romokról és kernelekről essen szó.
Vajon a hétvégére eső óraátállítással miként birkózik meg az Advance?Magától át fog állni? Valahol be kell kapcsolni, hogy álljon át? Menet közben megcsinálja, vagy újraindításkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs