- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siege5
aktív tag
Na meg is lett végre a hiba oka, és nagy meglepetésemre az akksi kímélő progi volt a ludas, érdekes (főleg hogy frissítés elpőttig egy szuper progi volt, most meg bebolondult)
Mindenesetre mivel nem lehetett kilőni, most megpróbálnék egy másikat.
Nem ismerem őket túlzottan, melyik vált be a legtöbb embernek s4 minire?Jah és eddig Go Battery Saver-em volt.
-
hviiick
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem S4 minivel kapcsolatosan.
Van benne az Áll. jelent widget.
Azt hogyan lehet értelmesebben felturbózni, mondjuk, h magyar országról is szó legyen benne, vagy a a twitterrel össze legyen kötve, esetleg yahoo email címet is hozzá lehessen tenni!?
Vagy tudtok valami más ehhez hasonló widgetet, ami nem ilyen gagyi!?
Kösz a választ üdv Minden S4- esesnek!!
-
MrBazsi
senior tag
Aksigondosoknak: nem feltétlen a 4.4 tehet róla, kollegám is így járt, 4.2-t frissítette le, 4.4re és először csak durván 20%ot esett este, aztán elfajult a dolog annyira, hogy reggel 7kor mikor elindultunk dolgozni, akkor húzta le a töltőről, ebédkor 35%on állt a teló úgy h hozzá se nyúlt kb, volt egy 5perces telefonja. fél 3kor teló kikapcs. (enyém akkor még 85%on állt)
még aznap szervíz, pár nap mulva küldték neki vissza, új aksit kapott, plussz újratették neki a szoftot, de a helyzet nem javult. ujra szervíz, csütörtökön kapta vissza a telót, alaplapcsere volt, péntek reggel húzta le a töltőről, és ma délbe tette fel újra tölteni.
Szóval akinek garis, megéri reklamálni, ha aksicsere nem hoz változást. -
szemesi69
addikt
válasz MrBazsi #9404 üzenetére
Biztos, hogy nem, én már 4.4.2- vel vettem novemberben, és elég rendesen merül. Hétfőn jön a gari futár, viszi szervizbe, remélem elsőre is rendbe teszik, de nem fogok belenyugodni, mert így nem igazán lehet használni. Addig fogok a nyakukra járni míg normálisan megcsinálják, ha meg nem akkor cseréljék ki.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
hatragyi
tag
válasz MrBazsi #9404 üzenetére
Érdekes, hogy nekem garis akkucsere után az első töltés után 7 óra akármennyi után repülő módban 0%-ot csökkent az akku, de sajnos romlik vissza helyzet.
Most 1-2 órákra tesztelgetem a mai nap, és ugyanolyan sz*r a helyzet mint volt. 55 perc alatt repülő módban, 4%-ot merült.
Épp írom a reklamáló levelet a Samsungnak. -
bzs73
őstag
A héten nem nagyon használtam a telót, meló volt folyamatosan, céges teló üzemelt. Azért volt 1óra 20perc kijelző használat, pár hívás, pár sms, szinkron napi 1-2x, kis net. Kikapcsolva nem volt soha, 3g-n van folyamatosan, vodás vagyok. így most 8 nap után felteszem már tölteni, mert holnaptól már használva lesz rendesen, de ha nem használnám, még 2 napot kibírna kis használattal. Egyébként norm használattal nekem ált 5-6 óra kijelző idő között van, 2 nap használattal. Szóval ez az aksi merülés probléma, ez nem általános. Én úgy tudom alaplap hiba. Egyik munkatársamnak is van s4 mini, az is ugyanígy bírja. igaz az is black edition, meg enyém is. elvileg ez valamivel újabb gyártmány mint a sima, később jött ki, és ezekbe már elvileg javított alaplap van, mert régebbiekbe voltak hibásak. black edition-nal nem is nagyon láttam-halottam panaszt az aksira. Szóval nagyon tré aksi merüléssel, alaplapcsere.
[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
hatragyi
tag
Ez tenyleg szep. A regi nokia 6310 idoket idezi :-)
Par kerdes:Mikori a telefon? Ha nekem nincs meg 1 honapos, akkor is lehet regebbi sorozat, meg a hibas alaplappal?
Gyari rom van rajta, gyari alapotban?
Nekem most 13 ora utan 55% az akku, a telefon repulo modban van, minden kilapcsolva, csak 3x neztem ra az akksira, ennyi a kijelzoideje.
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz hatragyi #9409 üzenetére
üdv.
2 hónapos lesz nem soká, független. Rom saját van rajta, nk1-es rootolva-kitakarítva, de belakva, csak a gyári samu cuccok többsége törölve, ill pár szerviz progi is. Tehát knox ugrott, de mivel bolti 2 év garis, és knoxot igazából samsung szervizbe veszik komolyan, így nem érdekelt. Azt tudom csak hogy a black edition a legutóbbi kiadás, szervizes ismerősöm mondta hogy lehetőleg azt vegyem, mert azoknál már nem nagyon van alaplap hiba, ami a merülést okozza, de igazából a bőrhatású hátlap miatt amúgy is ezt szerettem volna. Az hogy a tied 1 hónapos, az nem jelent semmit, hisz ott állhatott az raktáron 1-2 évet is, nem tudni. Egyébként nem nagy számban volt hibás széria, de hát ez gondolom nem vigasztal, ha te pont kifogtál egyet. Itt fórumon is olvasni hogy hiába a szoft újrahúzása, és aksi csere, merülés továbbra is fent áll. Írta valaki itt is nem rég, hogy neki is alaplap csere oldotta csak meg a problémát.Mint írtam nekem se szokott sűrűn ilyen 7-8-9 nap készenlét lenni, csak most épp ez a hét ilyen volt, más telót használtam időm többségében, de én a 5órán felüli kijelzőidővel, és átlag 2 nappal elégedett vagyok, ha rendesen használom.
-
hatragyi
tag
Azért a pucolás biztosan sokat segített.
Nyilván az hogy az enyém 1 hónapos valóban attól még lehet régi is.
Egyébként a black edition és a mezei változat között elviekben a külsőségeken kívül semmi különbség nincs?
Egyébként tegnap írtam egy jó hosszú levelet a Samsungnak, részletezve a problémákat, és utalva a csere igényemre, meglátjuk mi lesz. Mondjuk én sem tudom mit vennék helyette, nekem ez méretileg teljesítményileg tökéletes volt, csak a fránya akku.
Ha két napot kényelmesen használva (telefon/sms/e-mail/kis böngészés, csak ennyi a felhasználásom) kibírna akkor örülnék. -
alfonzzz
újonc
Sziasztok!
Itt is szeretném megköszönni Acefnek a sok segítséget, amit S4 mini ROM cserével kapcsolatban adott. Lásd: http://logout.hu/bejegyzes/acef/s_4_mini.html
Nagyjából 3 hét aktív használat után a következőket tudom mondani, ugyanolyan használat mellett. A lényeges dolgok:
- 40-60%-al hosszabb üzemidő
- sebesség növekedés (a sok "szemét" háttérben futó alkalmazás törlése miatt)
- stabil rendszer.Acef által adott rendszerben a gyáritól eltérő lancher, tárcsázó, stb... van. Mindegyiket érdemes kipróbálni. Megbízhatóak, gyorsak, testre szabhatóak ezek is.
Csak ajánlani tudom, ha valaki az S4 mini-jét hatékonyabbá tenné.
Köszi Acef!!!
-
Berzso
tag
Valakinek van tapasztalata, itt vásárolnék Samut http://ter-ero.com/ Gondolom az itt vásárolt készülékek is bolti garisok, nem pedig a Samsungnál van a szervíz.
előre is köszi -
geucsa
tag
Sziasztok!
20 napja vettem Telenornál S4 minit.
Az utóbbi 3 napban kétszer jelezte fent, hogy szoftverfrissítés.
Mindkétszer leállítottam a folyamatot, mert nem tudom, mit akar frissíteni.
Lehet, hogy az Androidot 4.4-re?
Mit csináljak, hogy ne próbálja többször? Letiltani nem lehet, szürke a gomb.
Vagy hagyjam frissíteni?Az Acef által javasolt kezdeti beállításokat, letiltásokat elvégeztem. Ezúton is köszönöm tanácsait!
-
hatragyi
tag
Szerintem, azért tudják olyan áron adni amilyen, mert szürke importok, és valószínű a hivatalos garancia abba az országba él, ahonnan származik a telefon. Namost a boltos nem fogja saját pénzén oda küldözgetni,hanem megpróbálják házilag megoldani, van ahol szuperül értenek hozzá, akár jobban mint a hivatalos szervizben, mert felkészültek, gyakorlottak, neadjisten egy hivatalos Samsung szervizessel csináltatják maszekban. De persze ennek lehet az ellenkezője is.
Én úgy gondolom, így működik. -
bazger
csendes tag
Mit kell nézni vagy, hogy kell nézni a gsam battery-t, most ezt írja nekem:
Az én samsung GT-I9195 átlagos akkuidőm 9ó 15p 0mp (6ó 9p 0mp aktív használat) egy feltöltéssel. Nézd meg a GSam Battery Monitor-t: - http://bit.ly/uHT7Vy #badassbattery
-
geucsa
tag
Köszönöm!
Közben vissza is kerestem.Az akkusoknak tájékoztatóul:
Nekem kb. 1,5-2 napig bírja úgy, hogy 24/24 wifin, vagy mobil neten van.
Folyamatosan használva a Viber van, azon kívül néha zene, youtube, egy kis böngészés és természetesen az sms (napi ~10) és telefonálás napi 10-15 perc.
Szerintem akinek hasonló használat mellett nem bírja egy napig sem, vigye vissza! -
Acef
addikt
Közben megnéztem pc-n.
2h bekapcsolt kijelzővel, és (gondolom) ~1h bönégőszvel, facebookkal, Minez LTE-n.
Rendben van a 65%.Dolgozott = merült. Az a gond, ha akkor merül, amikor hozzá sem érsz.
szerk.
Minek az a rengeteg akku % jelző, rom takarító izé, meg gsam ..?
Ezek is csak merítenek.[ Szerkesztve ]
-
pleomax18
csendes tag
Üdv !
A minap vettem egy Galaxy s4 minit. Ugye a telefonnak van egy kis szegélye ami egy picivel a képernyő fölé emelkedik(talán fél milliméterre. Arra lettem figyelmes hogy a telefon bal oldalán (kb a hangerőgomboknál) nem éreztem ezt a keretet, magyarul ott a kijelző egy kicsit megemelkedett.
A kérdésem az lenne, hogy másnál is előfordult ilyesmi, ill. hosszútávon okozhat-e valamilyen kellemetlenséget ez az anomália ? -
Rivaul
addikt
válasz pleomax18 #9435 üzenetére
Ha valóban jól érzed akkor vidd vissza 3 napon belül. Na hagyd magad mert 30 napos bevizsgálást meg macifaxánvitézcsomót is összehordhatnak. A lényeg hogy ki kell cserélniük és ha elég határozott vagy meg is teszik.
bazgerAzt a sok valamit nem ártana leszedned mert azok is ébren tarthatják a telót ami miatt nem alszik és használat nélkül is gyorsabban merül. Nekem egy külső óra widget is szívózott már így
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
pleomax18
csendes tag
Rendben ! Köszönöm szépen a segítséget !
-
ruszi_tomi
aktív tag
Azért komoly hogy ennyi probléma van ezzel a telefonnal, és van képe ennyiért árulni a Samsungnak......................
Oneplus 8T 8/256
-
MR!!
aktív tag
Hali !
1 hónapja vettem Telenor-tól S4 mini-m.
4.2.2 van rajta gyári , nem root-oltam.
Érdemes e frissíteni, mert talál rá 500Mb , gondolom 4.4.2-őt. Olvastam korábban, hogy van pár hibája.
Mivel lenne érdemes frissíteni és hogyan ? (Kies, Odin stb )
köszi
u.i. üzemideje nekem teljesen normális (átlagos használat-hívás-néhány kép,videó-mobilnet stb -2 nap)
miszter
-
bzs73
őstag
válasz ruszi_tomi #9441 üzenetére
mennyi probléma van vele, azon kívül hogy itt páran panaszkodnak a gyors merülésre? Az is elenyésző az össz felhasználóhoz képest. mutass egy olyan telefont, amelyikre nincs min ennyi panasz. Az ár meg már elég jó, ha a kezdő árat nézed. én 2 hónapja 60e ft-ért vettem 2 év bolti garival, semmi gondom vele. aprón meg 50e ft-ért lehet már kapni.
[ Szerkesztve ]
-
ruszi_tomi
aktív tag
Nincs ilyen telefonom szóval nem trollkodni jöttem, csajszimnak van ilyen telója, neki kerestem infót, és találtam is, amit köszönök. Neki 1 éve vettem pont, akkor még 100 felett volt a teló, én akkor megvettem GSM-be,a szürke importból származót. Tudom, így jártam, minek veszek ilyen helyen telót. A gari most járt le, és engem mondjuk qrvára idegesít, hogy egy Samsung, 1 napot se bírt ki úgy, hogy használva nem volt egész nap. Most hogy root, ROM csere volt rajta, így kibír 1,5 napot, ami állítólag átlagos. Hozzáteszem, előzőleg a telefon nem volt piszkálva, teljesen gyári volt rajta minden, sztem a háttérkép is a gyári volt. Nem megsérteni akarok senkit, mindenki nyilván azt védi ami neki van, de sztem ezzel a telefonnal mellé fogott a Samsunk sajna, és így ezzel mi is.
Az hogy más telefonnal is van ennyi probléma? Nah hát azt azért kötve hiszem, nézz át pl. az MI3 topicba, a fő probléma az, hogy mikor érkezik majd az 5.0, pedig az se mai telefon. Hardveres problémáról nem is hallottam. Nem akarok fényezni semmit, és fikázni se, csak mondom, nyomon követem a fórumotokat is, hátha van valami újítás, de mostanában rendre az akksi hibába botlok.
De az azért pozitivum, hogy cserélik az akksikat, javítják a telókat, az már megint az én hülységem, hogy nincs gyári garim. D De azért böki a csőrömet na. Peace.Ui.: Abban is igazad van, hogy most már tényleg sokkal olcsóbb, de szvsz. nem véletlenül ment le ennyire az ára, SAJNOS.
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8T 8/256
-
tuzpenge
őstag
válasz ruszi_tomi #9444 üzenetére
Ha objektívek akarunk lenni akkor azt nézzük hogy hány felhasználó van adott készülékből és abból mennyinek van problémája. Senki (gondolom te se) nem tudja, hogy mennyi MI3 felhasználó van. Úgy gondolom nem nagyon lövök mellé ha azt mondom hogy tizede vagy inkább még kevesebb mint amennyi S4 felhasználó. Ha viszont így vizsgáljuk akkor pedig 10-el osztani kell a hibákat is! Na mind1 is nekem. Abban viszont a kollégának van igaza hogy nincs olyan telefon / márka / modell ami 100%-ban hibamentes. Fogyasztói társadalom van és sorozatgyártás (nem is akármilyen sorozat), ami pedig egyenes arányban áll a hibaszázalék emelkedésével! Murphy pedig nem alszik...
ˣ
-
cop107
csendes tag
2 napja cm12-vel használom az s4 minim. Eddig semmilyen problémát nem találtam. Kamera, hívások, wifi, gps, stb. működik...
-
zalcsika
csendes tag
válasz tuzpenge #9445 üzenetére
Fogyasztói társadalom van, persze. Csak az a baj hogy a gyártója sem ismeri el a létező hibát, és ez az inkorrekt. Megveszi valaki közel 100ezerért ezt a telefont és nem bírja ki az akksija még egy napig se, azt is csak úgy ha lebutítja egy ezer forintos nokia3210-es szintjére. Lehet hogy módosított rom felrakásával, mindenféle mókolással a hibás példányok is aránylag jó üzemidővel működtethetők, de akkor ugrott a garancia és már hajthatod is a szopórollert.
Nem vitatja senki hogy a készülékek túlnyomó része nem küzd az akkumulátor problémákkal, viszont akinek ilyen baja van a telefonjával az meg megcseszheti magát és törődjön bele hogy így járt. Mindenkivel előfordult már szerintem hogy vett valamit (nem feltétlen telefont) és pont egy hibás darabot fogott ki amit utána kicseréltek. Ez pont egy olyan eset, amikor nehéz bebizonyítani a vásárlónak az igazát, mert nem fog a gyártó leülni a vásárlóval egy napig a telefon elé és nézni ahogy merül a telefon. A Samsung túl nagy ahhoz hogy pereskedjen meg fenyegetőzzön vele az ember, pont nem érdekli ha legközelebb te nem veszel tőle semmit.
Megint csak az a szó illik ide hogy inkorrekt.. -
geucsa
tag
válasz zalcsika #9447 üzenetére
Bárkinek adott a lehetőség, hogy panaszt tegyen a fogyasztóvédelemnél, esetleg pereskedjen.
A Samsung sem nagy ahhoz, hogy ne tegyenek igazságot a hatóságok, ha tényleg szükség van rá.
Általában elég a Békéltető testülethez fordulni és megoldódik a probléma, ugyanis ezek a nagy cégek nem szeretik az ilyen ügyeket, ezért inkább engednek és a tárgyalásig sem jut el az ügy.
tuzpenge írta, hogy egyik telefon sem 100%-ig hibamentes. Igen, de nem mindegy, hogy 80, vagy 99%-os.
Én a Samsung minőségbiztosításán, később az európai szervizközpontjában dolgoztam és tudom, hogy vannak modellek, amiknek a 2%-a jön vissza és vannak, amiknek a 0,01%-a. Tehát bőven vannak különbségek modellek között, így akár ruszi_tominak is lehet igaza.
Mindenesetre én nagyon szeretem a 25 napos S4 minimet.
Tegnap 16%-ot merült úgy, hogy egy 2 órás HD filmet néztem meg rajta wifin keresztül úgy, hogy közben tükröztem a tévére. Tehát folyamatos kijelző és dupla adatkapcsolat. -
tuzpenge
őstag
válasz zalcsika #9447 üzenetére
Ahogy mondod. A vevőnek szíve joga eldönteni hogy mit vesz a jövőben. Ha neki nem felel meg a Samsung, meg a Samsung hozzáállása akkor agyő és választ másik márkát. Nyilván ha megégetem magam valamivel a legközelebbi alkalomkor már óvatosabb leszek. Ettől függetlenül egyetértek veled abban hogy ez inkorrekt. Ez vitán felüli, de ahogy te is írtad multi nem is akármekkora multi, ezért nem nagyon hatja meg az a pár vásárló elvesztése, bár igaz ami igaz azért most nem áll olyan jól a szekerük ahogy a híreket lehet olvasni, és ha nem kapank észbe akkor előbb utóbb (inkább csak utóbb) de oda juthatnak mint a Sonyericsson (ericcson), aki szintén nem hallgatta meg a vásárlói véleményeket.
ˣ
-
zalcsika
csendes tag
Adott a lehetőség békéltető testülethez is, ez igaz...
Mi lenne ha inkább korrekt lenne?
Ennyi erővel direkt is gyárthatna mindenki szart, az emberek nagy része úgysem fog hónapokig vitatkozni meg pereskedni senkivel, nem hogy egy samsunggal.
Nyilván nem viccből küldözgeti vissza az ember a telefonját a szervízbe, ha olyan elenyésző a hibaszázalék akkor korrektebb módon is hozzáállhatna a samsung a problémához.
De mindegy, akinek nincs gondja a telefonjával örüljön neki, akinek meg van az menjen békéltetni, meg legközelebb gondolja meg hogy milyen márkát választ a mögötte levő hozzáállással együtt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest