Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Memmaao

    addikt

    válasz fojtviki #5895 üzenetére

    A magyarországi gyártói garanciával rendelkező készülék esetében a jótállás mellé jár a termékre két év szavatosság is. Ami kicsit eltér a jótállástól: Szavatosság

    A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni. A vevőnek érdemes alaposan megvizsgálni, ellenőrizni a terméket, mert amennyiben a vásárlás időpontjában ismerte a vagy ismernie kellett hibát, vagy a hiba a vevő által adott anyag hibájára vezethető vissza, akkor szavatossági igénnyel nem léphet fel.

    Egy termék akkor minősül hibásnak, ha
    · a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak;

    · nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minőséggel;

    · alkalmatlan ugyanazokra a célokra, amelyre azonos fajtájú terméket rendszerint használnak;

    · nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal;

    · vagy nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett.

    Szavatosság kiterjed a hibás összeszerelésre, valamint arra az esetre is, ha a vevő a használati útmutató hibája miatt rosszul szereli össze a terméket.

    A fentiek alapján és itt az aláhúzott rész a legfontosabb, ha ezen időn belül nagy fokú esztétikai hiba lép fel (kopás), akkor arra vonatkozik a szavatosság, a gyártónak cserélnie kell a normál használat mellett elkopott burkoló elemet, mert az festés minőségi hiba miatt nem felel meg napi használatra. Fél év után ezt önköltségre, a fogyasztóvédelmen keresztül kell érvényesíteni, ha a gyártó nem ismeri el a minőségi hibát. Békéltető testületig nem szokott vezetni az ügy (mondjuk ikertesómnak régen egy Nokia telefonnal békéltető testületig ment a dolog, de cserélték a két hetes telefon lekopott burkolatát.) Nekem a Cirma Hungary kft a Sony Xperia P anyagfeszültség miatt nyáron melegből légkondis szobába térés miatt megpattant kijelző keretemet szó nélkül cserélte.

    [ Szerkesztve ]

    My name is Bond, James... Dean.

Új hozzászólás Aktív témák