Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterson_

    addikt

    válasz Alizka79 #36297 üzenetére

    A keresőt mindenképp ildomos használni.
    Röviden annyi a sztori, hogy nem lesz jobb.
    A szolgáltató gondolom nem fog fejleszteni, a sim kártya akkor befolyásolhat valamit, ha tényleg ezer éves,
    de ez kb csak akkor lehetséges, ha valaki házi barkács vágta ki.
    Ilyen júzerből hány is van?:N
    A telefon megjelenése óta (sőt már jóval régebbóta) a simek alapból fel vannak készítve minden itthon elérhető hálózatra, tehát evidens, hogy ezzel nincs gond.

    Az alapbeállítás a telefonon LTE/GSM/WCDMA automatikus, csak épp ezek között nem tud megfelelően lavírozni.
    Csak 4G-vel semmire nem mész, WCDMA/GSM valamit javít az üzemidőn, és ha mindkettő van, csak rendes 4G nincs ahol vagy, akkor esetleg segíthet.
    A bibi ezzel az, hogy amikor nemrég a szolgáltatók lecsaptak a 4G fejlesztési lehetőségre, kb a 3G fejlesztését le is lőtték, szóval ha nincs, akkor már nem is lesz.

    A szoftver nem befolyásol semmit, esetleg a modemek cserélgetésével lehet játszani, de azzal sem fogsz érdemi eredményt elérni.

    HW hibáról sincs szó, leszamítva, hogy valószínűleg tervezési hiba miatt rohadt gyenge, vagy rosszul elhelyezett(tudomisén) antennákat tettek a Noteba.

    Ez ilyen.

    Én évekig T-s voltam, ami nem is volt gond, amíg olyan helyen voltam ahol full lefedettség volt(BP).
    Pechemre a kis falum
    valahogy pont kiesik, így aztán hosszas asztalcsapkodás után kénytelen voltam szolgáltatót váltani, mert arra bizony feleslegesen vár bárki, hogy egy kis panaszkodás miatt bármit tesznek, esetleg ha nagyon unják már a fejed, hozzádvágnak egy koaxos erősítőt, amivel akkor van térerőd, ha beleteszed a telefonod...én kaptam is ilyet:DDD

    Aztán jött a Telenor, ami néhol jó volt, de Note-tal sajnos kevés az üdvösséghez, majd a Voda, ami otthon legalább működik, de sok más helyen nem, ahol pl a T igen, szóval adtam a sz*rnak egy jó nagy pofont.

    Amúgy alaposan körbejárva a témát arra jutottam, hogy nyilvánvalóan rosszak az itthoni mobilszolgáltatói hálózatok, de minden ismerősi körben, azonos hálózaton lévő telefonnak jobb volt a térereje, mint nekem a Note-tal.
    Ezek között volt 10 éves Nokia, 2000Ft-os eldobható Samsung, SIII, S5, Sony-k, iPhone, S6edge,Galaxy young,LG F6, és végtelenségig sorolhatnám, és a tendencia az, hogy bár ahol rossz a hálózati lefedettség, ott azokon is az, csak épp olyan szinten jobb, hogy míg én térerőt hajkurászok telefonáláshoz, ők vagy simán beszélnek, vagy simán neteznek(!)

    Szóval ja, ez van.
    Pedig aztán ha valaki, akkor én minden megoldást végigpróbáltam, leszamítva az ilyen nyilvánvaló idiótaságokat, mint a kikapcsolt állapotban, kivett akku melletti gombnyomkodást és társait.

    Szervizessel is beszéltem, nem is egyszer, kb ők sem tudtak/tudnak semmit.
    Féligmeddig általános Samu gond, de max annyit mondanak, hogy lődd ki a 4G-t, vagy ha sokadszorra szólsz, alaplapot cserélnek, ami megint lutri, mert ha alapból rosszul tervezett az egész, akkor kapsz egy másik szart, ami új és pormentes:D

    Én örülnék a legjobban, ha lenne valami megoldás, mert baromira nincs felesleges pénzem telefont venni, és jelenleg kb az egyetlen számomra lehetséges alternatíva a Note4, ami már kifutott, plusz annyi felára van, amennyit nem szívesen fizetnék ki.

    Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...

Új hozzászólás Aktív témák