- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz Grande Ale #4449 üzenetére
Azert nem jo az autos pelda, mert szerintem kb tuti, hogy a KIA-ra ugy kapod meg csak a 7 ev garit, hogy kizarolag gyartoi markaszervizbe hordod es velhetoen nem kerulhet bele utangyartott alkatresz sem. Ennek pedig van egy nem epp jelentektelen koltsegvonzata.
-
farkas-j
őstag
válasz Grande Ale #4449 üzenetére
Azért írtam, mert az, hogy valamely márka premium kategóriába tartozik, abból sajnos nem következik az, hogy sokkal kevesebb baj lenne vele és sokkal megbízhatóbb lenne mint egy kommersz kategóriába eső márka. Egyébként a Kiának nemrég tesztelték egy új premium kategóriás autóját (a Totalcaron megtalálod, most nincs időm keresgélni) ami sok szempontból jobb mint a "tradicionális premium" márkák. Egyébként minden szempontból nyújtani tudja azt amit ebben a kategóriában elvárás.
Én csak idézni tudom a szerelőm véleményét amit a BMV-kről mint drága premium kategóriás autókról mondott: "Túlárazott hibahalmaz, de legalább jó drágán javíthatók"Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Grande Ale
őstag
válasz farkas-j #4452 üzenetére
Értem én amit mondasz, nyilván sok mindenben igazad van. Viszont egy Kia soha nem lesz olyan mint egy BMW, akármit mond a szerelőd, vagy az autós oldal tesztelője. Ezt senki nem gondolhatja komolyan. A Kia nem is akar és nem is tudna egy ligában játszani a BMW-vel, ebben is biztos vagyok.
-
farkas-j
őstag
Hát ezzel mellélőttél mert a rokonságban két Kia is van (egy Ceed és Carens). Sajnos én nem azt vettem két éve amikor új autót vettünk. Amelyik nagyon tetszett (Carens), az egy kicsit húzósabb áru volt mint a végül megvásárolt Opel, de legfőbb probléma az volt, hogy 4cm hílyán nem fér be a garzskapun.
A szervízköltségeink közel azonosak. Ha majd az Opelem 4 év garija lejár, akkor már én sem márkaszervízbe viszem majd hanem a régi szerelőmhöz, így kb. évi 15eFt jól megspórolok az éves szervízen. A rokonok még 3 évig márkaszervízbe kell vigyék az autót (de ahogy mondták mindig oda fogják mert elégedettek), így kb 45eFt-tal többe lesz nekik az éves szervíz. Szerintem a 3 év plusz nyugalom megér ennyit. És itt több milliós Ft-os eszközről és nem 3-400 ezres eszközről beszélünk! Azért így mások az arányok!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz Grande Ale #4453 üzenetére
Ugyan ezt mondták anno a Toyotáról, amikor a varrógép, kerékpár stb. gyártása mellett megjelent a piacon az autóival. Később elkezdett kacsingatni a premium szegmens felé. Most azért a Lexus gondolom befér már a premium kategóriába Erősen ide tart a Kia is. Ezen persze lehet vitatkozni, de a tények makacs dolgok. (Még most is összeszorul a torkom, amikor meglátok a Carrenst pedig az nem premium. A fene egye meg a garázskaput!!! )
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
blattida
nagyúr
Már leírtam.
Az emberi tényezőt meg a használati körülményeket nem lehet kizárni, illetve szavatolni, ezért ingyen senki nem ad ilyen hosszú garanciát semmilyen gépre, az ugyanis egyet jelentene a csőddel, bár, ezt Te is tudod.
A Te biztosítós garanciád meg arányiban drágább, mint a miele mszt-je.
Lehet ezen rugózni, csak nem érdemes. Miele mosógépet nem néhány évre vesz az ember, arra ugyanis ott vannak az olcsó gépek, amik olyanok, amilyenek.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Felmerült a kérdés, hogy milyen mosógépet érdemes venni? Hetente többször lenne mosás, relatív sok szennyes keletkezik. Elöltöltős jöhet szóba.
Ami állítólag fontos;
- zaja nem lényeges
- lehessen külön öblíteni, áztatni, centrifugálni vele
- legyen rövid, 15-40 perces mosás
- illetve legyen pamut, meg kevert szálas mód
- legyen lehetőség külön megadni a mosási hőfokot és centrifuga fordulatszámát isMilyen márkát, típust javasolnátok? Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz BigBlackDog #4457 üzenetére
Szia!
Ezeket ma már szinte az összes mosógép tudja, leszámítva az áztatás programot.
Menni lenne rá a keret?Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BigBlackDog
veterán
válasz blattida #4458 üzenetére
A legolcsóbb Miele ~250e Huf körül kicsit húzósnak tűnik. Első körben inkább 150e Huf alatt maradnék, ha van ott ajánlható darab. Lényeg, hogy sokáig szolgáljon.
Ami még felmerült igénynek, hogy kisebb ruhatöltetet is lehessen mosni és ne menjen rá el egy teljes mosásnyi vízmennyiség. Ez mennyire természetes manapság?
-
titán
válasz BigBlackDog #4457 üzenetére
Esetleg egy inverter motoros aeg 130-ért? AEG L6FBI48S
-
blattida
nagyúr
válasz BigBlackDog #4459 üzenetére
A mennyiség vagy súly automatika ma már általános képesség, csak a legolcsóbb gépek nem tudják.
A sokáig tartó szolgálat már nehezebb, mert ha valóban hosszú élettartam kell (10+ év), akkor mélyen zsebbe kell nyúlni, irány a prémium kategória, kb 300000 forinttól kezdődik.
150000 forint alatt lg, gorenje, beko ajánlott, de mindegyikkel foglalkozni kell és szervizelni néhány évente. Az lg a legkönnyebben javítható közülük, de a legdrágábban is, főleg, ha márkaszerviz végzi. Lg, gorenje esetében mindenképp vegyél + garanciát (biztosítást), bekoból meg az öt év garis gépek közül válassz.Grande Ale
Van olyan helyzet, amikor az áztatás szükséges vagy hasznos (jellemzően folteltávolításnál), főleg, ha nem akar az ember valamilyen kemikáliát használni.
Azért nem teszik bele, mert nincs rá akkora igény, akinek meg kell, az fizessen érte.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
resyxx
csendes tag
A mosógép lélektana!
„Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy, mondjuk, egy mosógépbe beleszerelnek egy időzítőt, és ha eléri a korhatárt, vége – Ezeket a gépeket mosási ciklusokra, a hűtőket üzemórára tesztelik. Évente 100 mosással számolnak ( heti 2 mosás ) és durván 500-600 mosásra kalibrálják az alkatrészeket. Ennél többet ritkán bírnak ki, függetlenül attól, hogy milyen márkajelzés van a gépeken, amikor szétbontják, kiderül, hogy ugyanazokból a kínai alkatrészekből rakták össze szinte mindet.
. A drágábbakat kicsit precízebben, de vannak típusok, ahol még ez sem érvényes.Ezekben a mai modellekben pedig ezt nyomon is tudják követni a gyártók. Ha gyakrabban használják, akkor arra hivatkozva, hogy extrém igénybevételnek tették ki, és nem erre gyártották őket, még biztosítás esetén sem fizetik a javítást és az alkatrészt.” Nem legenda, sajnos igaz, hogy azok a nagyobb alkatrészek, amelyek a leggyakrabban romlanak el, csak nagyon drágán cserélhetőek, vagy csak egyben, panelben, ezért sokszor valóban nem éri meg a javítás, hiszen 30-40 ezer forintba is kerülhet megcsináltatni egy használt gépet, ki tudja, mennyi időre, miközben 80 ezer forintért újat lehet venni.”
A jelenség körül persze egy felépített elmélet is kialakul, ami a „tervezett elavulás” nevet kapta. Lényege, hogy a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több cég kevésbé tartós, hamarabb elromló, ezért hamarabb lecserélendő termékeket kezdett gyártani.
vs
A különbség nem az 50 és a 170 ezres mosógép, hanem bármi és akár a legolcsóbb Miele között van. És sajnos kár számolgatni, hogy X évente cserélgetve mennyivel jobban megéri valami olcsóbb. Merthogy a mosás nem csak a gép áráról szól. Feleannyi mosószert használunk, mint korábban, mert egyszerűen nem kell túladagolni a tökéletes eredményhez. Nincsenek további adalékok sem. És a legnehezebben számszerűsíthető, de mégis a legnagyobb tétel: sokkal tovább tartanak a ruhák, látványosan lassabb a kopás.[ Szerkesztve ]
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz Grande Ale #4461 üzenetére
Szerintem ezt az áztatást a legtöbb géppel megtudod csinálni...indítás után 5 perccel nyomsz a gépen egy Pause gombot, amikor már magába eresztette a vizet illetve eloszlott a mosószer. Majd 1 óra múlva elindítod...
http://www.diesel.com
-
Grande Ale
őstag
válasz Laca19 (a) #4467 üzenetére
Ez mondjuk így igaz. Gyakorlatilag ugyanaz lehet, bár nem próbáltam még a gépemen áztatni, hogy mit és hogyan csinál.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz Grande Ale #4468 üzenetére
Olvastam a Miele használatiját, nem írja le konkrétan, hogy mit takar az áztatás. Az biztos, hogy nem előmosás szerű, mert ahhoz külön kell mosószert adagolni. A II. rekeszbe kell tenni az áztatáshoz és mosáshoz a mosószert Tehát ugyanabba a vízben történik mindkettő művelet. Ezt írja. Szerintem csak azt csinálja, hogy hideg vízben mosószerrel tarja a ruhákat. Ezt meg bármelyik géppel megtudod csinálni. Szerintem semmi olyat nem tud ez a program, amit egy alap mosógéppel ne tudnál megcsinálni. Maximum nem hívják külön programnak, funkciónak.
-
resyxx
csendes tag
válasz Laca19 (a) #4469 üzenetére
Miele - Áztatás
Különösen erősen szennyezett, fehérje
foltos textíliákhoz.
– Az áztatás 30 perc és 2 óra között,
30-perces lépésekben programozható.
Szerintem elég konkrétan leírja -
resyxx
csendes tag
válasz Laca19 (a) #4471 üzenetére
-
titán
válasz Laca19 (a) #4473 üzenetére
A legtöbb gép nem tudja magától. Neked kell manuálisan belenyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
resyxx
csendes tag
válasz Laca19 (a) #4475 üzenetére
-
blattida
nagyúr
válasz Laca19 (a) #4471 üzenetére
Át is mozgatja a ruhákat, ha jól emlékszem 10 percenként, majd kiszivattyúzza a vizet és centrifugál is, ha úgy van beállítva és ehhez nem kell mellette állni vagy időnként visszatérni hozzá, pont ez a lényeg. Az, hogy ez kézzel is kivitelezhető bármelyik gépben, egy dolog, de az átmozgatás már bajosan. De, ezzel az erővel, minek mosógép, amikor kézzel is lehet mosni...nem ebbe a funkcióba kell belekötni, hiszen van értelme, hanem a marketingesek által kitalált hülyeségekbe, amik pont nem a miele jellemzői.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
titán
válasz Grande Ale #4478 üzenetére
Ez egy okos funkció azoknak, akiknek szüksége van áztatásra.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz blattida #4479 üzenetére
Amúgy ha jobban szennyezettek a ruhák, akkor én egy gyors 30 perces programmal szoktam kezdeni. Majd utána beállítom egy másfél órásra. Szerintem ez többet ér, mint akármilyen áztatás, vagy 3-4 órás hosszú program. Én úgy vettem észre illatosabbak a ruhák, mintha egy adag mosószeres vízben megy mondjuk 4 órán keresztül. De mindenki olyanra állítja, ahogy neki tetszik
-
pimmi
senior tag
ma megnéztem személesen a Beko WTV-6532 69k az auchanban, első benyomásra kicsit gagyinak tűnt, pl. nem értem minek rá a ba@ nagy ajtó de valójában az csak a keret, jól akar kinézni ezzel de a valódi ajtónyílás akkora mint a 17 éves indesiten....
-
blattida
nagyúr
válasz Laca19 (a) #4481 üzenetére
Nem, az áztatás nem a nagyobb szennyezettség miatt kell, hanem a mancs, beszáradt foltok miatt, amik között soknak kimondottan hideg víz kell, a meleg mosás csak rontana a helyzeten.
Mindegy, a lényeg, hogy van értelme és haszna.Pumma
Abban az árkategóriában mindegyik gagyin néz ki, ez nem márka függvénye és a valósnál nagyobbnak tűnő ajtó is igen gyakori, szinte az összes gyártó alkalmazza manapság, ez sem beko specifikus.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz blattida #4484 üzenetére
"Mindegy, a lényeg, hogy van értelme és haszna."
-Szerintem nem írtam sehol sem, hogy nincs értelme. Csak azt, hogyha valaki esetleg ritkán áztatna, ez nem egy olyan extra szolgáltatás, amit ne tudna esetleg néha megoldani bármilyen mosógéppel. Ez alapján én nem választanék gépet, de persze mindenkinek más a fontos...
Az, hogy 1 helyett 3 gombnyomás szerinted egyenlő a kézi mosással: "minek mosógép, amikor kézzel is lehet mosni", most erre mit mondjak...ha így érzed.
Más írta régebben, hogy az Electrolux tulajdonképpen ugyanezt csinálja, amikor a Time Managert talán 4-es fokozat fölé teszem, és későn melegíti a vizet. Azt válaszolták fogadjam el áztatásnak. Nincs ezzel semmi bajom...de kár is erről ennyit beszélni.[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
megér egy LG mosógép +20.000 Ft-ot egy BEKO WTV 6633 B0-hoz képest? (ugyanúgy 5 év garival)
Illetve ezek között mi a különbség? (az elsőnél 1000-es a centri, a másik kettőnél 1200-es, vagy van más is?)
LG F0J5WN3W
LG F2J5WN4W
LG F2J5WN3WKöszi!
-
asdf_
veterán
válasz scott_free #4488 üzenetére
Elsőnél ezres centri, a másik kettő tökugyanaz 1200-assal, csak eltérő színben (a 4W a szürkeajtós). (De szerintem amúgy vasilag mindhárom tökugyanaz, csak az elsőnél szoftveres korláttal 1000 a max centrifuga fordulatszám, és nyilván ehhez tartozóan feliratozott előlap van rajta).
Az 5 év garit viszont járd körbe, az LG-re csak két évet ad a gyártó.[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
-
őstag
Mosógépvásárlás van műsoron a családban.
Kérdésem, hogy mennyire halott okoskodás az, hogy 4 kg körüli mosásokhoz inkább veszek 8 kg-os mosógépet, mert az 50 % terheléssel valószínűleg tovább bírják a mechanikai alkatrészek? -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Akinek LG F2J5WN4W mosógépe van az megírná , hogy milyen hosszúak a mosási programok ?
Köszönöm előre is -
teppik_amon
tag
Sziasztok
Ignis mosógépünk (whirpool szerelemgyerek asszem) 20+ év után füstjelekkel és a kismegszakító leverésével, péntek este (mikor máskor) tudatta hogy most már megpihenne. (szerelő azért ránéz hétfőn).
Nagyon szerettük mert jól mosott.
Olyan mosógépet keresünk ami kiválóan mos. Nem 2 deci vízzel próbálkozik, hanem értelmes mennyiséggel. Ez a legfőbb szempont. (Az energia osztály kissé hátra van sorolva a szempontok között)
Emeletes ház, kis fürdő szoba, csakis felültöltős fér be. Meglehetősen sokat mosunk, mosható pelenkát használunk a gyereknek és hamarosan érkezik a 2. utód, szóval még több mosás lesz)
Ezen szempontok alapján ki mit tud ajánlani? Nyilván minél olcsóbb legyen (jó a Mile, dehát a családi büdzsé ezt nem engedi meg jelenleg)
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Endii
tag
Üdv!
Mosógépet szeretnék vásárolni. Elöltöltőst vagy elöltöltős keskenyt.
A boltban, ahol jártam azt mondták, hogy Samsungban vagy LG-ben érdemes gondolkozni. Azzal érveltek, hogy ezeknek csavarozva van dobjuk, és ha csapágyazni kell akkor normálisan meg lehet csinálni. Nem kell kókányolni vagy 30-40-ért újat rakni bele. Illetve gyantába van öntve a panel, tehát a párával nem lesz gondja. Mondjuk terv szerint a konyhába kerül szóval egyébként se.
Vélemények? -
bghistvan
senior tag
Hali!
Mi a Quick 30' gyorsmosás programnál a centrifugát átállítjuk 1200f/percre , a hőfokot 40fok-ra , így a 30 perces mosás 42 percre növekszik.
Másik opció még a Dark Wash program , itt szintén az előző beállításokkal a mosási idő 1 óra 12 perc.
Gyakorlatilag ez a 2 program megy a legtöbbet,enyhén szennyezett ruhatöltetnél,néha választunk hozzá egy plusz öblítés funkciót a mosás elején,így pár perccel növekszik a mosási idő,mindkét programnál tiszták és illatosak maradnak a ruhák.
Van még a Silence program is,az 1 óra 28 perc,amire azt írja a használati,hogy csendes-halk mosás,rezgés és vibráció mentesebb program,tényleg halkabb,de megjegyzem egyébként is nagyon csendes a gép,szinte nem is halljuk mikor mos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest