- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hami33
aktív tag
válasz HellGreg #3888 üzenetére
Háztartási gép topicra keress rá.
Én most cseréltem hagyományos kondenzációs gépet hőszivattyúsra.
A hagyományos gépek dupla annyi áramot fogyasztanak mint a hőszivattyúsak.
Viszont van egy buktatójuk a hőszivattyúsaknak.
A kondenzátort nem lehet kivenni mint a hagyományos gépeknél. Csak szűrők vannak a kondenzátor előtt és az elejét ki lehet porszívózni.
Én egy 6-os szériás Boscht vettem aminek öntisztítós kondenzátor egysége van . Ez gyakorlatilag az összegyűlt kondenzvízzel mossa ki a kondenzátort és a szöszös víz a víztartályban egy külön kis szűrő fogja meg.
Egyébként kicsit lassabban szárít mint a hagyományos ,de cserébe feleannyit sem fogyaszt és kíméletesebb. Nem mennek össze a ruhák kevesebb hővel dolgoznak és a kényesebb ruhák is mehetnek bele száradni.
Egyébként hamarosan megszűnnek a hagyományos gépek gyakorlatilag csak hőszivattyúsak lesznek forgalomban.
Egyébként ha nem akarod hogy a víztartályban gyüljön a víz akkor ki lehet vezetni lefolyóba is( kivétel az öntisztítós Bosch modelleket.)[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
kinéztem egy ilyen jószágot, mert eddig jókat olvastam róla.
mi lehet az alternatíva és honnan?
- 100k huf (+gari bővítés)
- Bp és környéke
- van 45k mindenes ajándékutalványom, jó lenne belesütni a vételárbaplz help
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
őstag
Hali!
Mosógépet és szárítógépet szeretnék venni. Ezekről mi a véleményetek?
Samsung WW70K44305W/LE
Samsung DV70M5020QW/LE
A mosógép otthon melege programmal menne. Vagy mit javasoltok? A mosógépre most 4 év garancia van. Még ma döntenem kéne.Köszi!
-
sodokan
tag
válasz johnny82 #3907 üzenetére
Szia,
az, hogy én senkitől nem hallottam, hogy Samsungot ajánlana Nekünk hangos volt egy Bosch gépünk, és a szerelő úgy ment el, hogy ez normális, és ha cserélik, akkor ne Boscht vegyünk (vagy drágát) és a Samsung sem volt az ajánlottak közt. Valamint az árukereső vélemények szerint "ugrál" a gép centrifugálás közben, ami szerintem teljességgel elfogadhatatlan, meg hangos is (ami engem személy szerint zavar).
Nagyon sokan a fórumban, meg szaküzletben az LG DirectDrive gépeit (lehet hogy nekik az összes ilyen már ) ajánlják.Edit: A Beko-t az öt év alapgaranciával sokan ajánlják, tisztességesen megcsinált mosógép hírében áll. A Bosch most gerillaakciózik 2+3 évvel, ha Boscht veszel, akkor csak inverteres motoros EcoSilence kivitelt (de azok 150-nél kezdődnek). Illetve mindegyik nagy üzletben kb. 10-15e forintért kiterjeszthető a garancia 5 évre.
Edit: typo
[ Szerkesztve ]
-
Hikvision
senior tag
válasz sodokan #3908 üzenetére
Érdekes ez a LG vs Bosch.
Először Samsung BubbleWash-t akartunk venni, aztán mindent lehetett róluk olvasni csak jót nem, utána maradt kiszemeltnek egy LG F2J5WN4W 99.900.-Ft-ért, de csak 2 év alap garanciával.
Tegnap láttuk a TV-ben a MediaMarkt-os BOSCH WAN 28290-gépet 99.900.-Ft-ra "leakciózva", [link] személyesen elmentünk megnézni, és külsőre igényesebbnek tűnt mint az LG, mind kidolgozásra mind specifikációkban.
Ott megkérdezve az eladókat is vegyesek voltak a vélemények, van aki LG-t van aki Bosch-t javasolta, viszont a Bosch-ra most 5év garancia is van, úgyhogy végül Ő lett az LG helyett.
Most egy Inverteres Ariston-t vált le, úgyhogy kíváncsi leszek, hogy hangos lesz-e ahhoz képest.
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
sodokan
tag
válasz Hikvision #3909 üzenetére
Én drukkolok neked, nyilván minden gép hangja más,ki lehet fogni jót is rosszat is.
Habár erre is ráírták, hogy ecosilence drive, wan szériás, serie4.
-
-
-
pimmi
senior tag
nálunk sokszor én vasalok, de már a 800 as fordulaton (régi indesit) elég gyűröttek a ruhák, ezek az 1400 vagy már láttam 1600 is, fordulatok, nem gyűrnek nagyon?
-
feriapu
csendes tag
Igazad van, az átmérő 48 cm. A dob alján 20 cm a mélység, viszont 3 cm magasság után az ajtó felé kiszélesedik 27 cm-re.
Viszont akinek LG gépe van kérdezném, hogy nincs a mosószertartályban a folyékony mosószerhez az a lehajtható rész. Ebben az esetben hogyan lehet folyékony mosószert használni?
-
blattida
nagyúr
Miért nem veszel egy használt miele mosógépet? Jó, tartós, mindene javítható, nagy a dobja, szája, vízzel mos, ráadásul hatékonyan, ráadásul, használtan egy olcsó új gép áráért megkapod...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
asdf_
veterán
Az lehet, de ha elomosni akar, akkor rajta ez nem segit, mert mindketto befolyik a tartalybol a dobba, ha betoltene. Erre az esetre amugy azt mondja a manual, hogy elomosashoz ne hasznaljon az ember folyekony mososzert. Szoval gyakran elomosos, folyekony mososzerrel moso emberek ugy nez ki, ne az LG kornyeken nezelodjenek.
(#3916) blattida: mert mar el lett dontve, hogy uj gep, meg -45 ezerrel indulok (majd, ha vegre a miniszter ur alairja), ezen kivul videki vagyok auto nelkul a "mosogepesem" meg pesti, bar ahogy az utobbi idoben beleastam magam a mosogepesdibe az elmult honapok soran, ez mar nem biztos, hogy hatrany, vezerlopanel-hiban kivul szerintem barmit megjavitok egy mosogepen a sors fintora, hogy a jelenlegi gepem termeszetesen vezerlopaneles :/)
[ Szerkesztve ]
-
feriapu
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Előmosást ritkán használunk, akkor a főmosásnál marad mérőpoharas megoldás.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz feriapu #3921 üzenetére
Amelyik mosógépnél nincs a folyékony mosógélhez a lehajthatós rész, ott valóban azt írja a használati, hogy csak az előmosáshoz tudsz használni folyékony mosószert, a főmosáshoz mosóport kell.
Ezt teljesen könnyen megtudod kerülni:1. Fogsz egy literes flakont, beleöntöd a szükséges mosógélt (vagy kapszulát) vízzel felhigítva. Amikor eljön a főmosás ideje, tehát megvolt az előmosás--->szivattyúzás--->ereszti magába a vizet: na ekkor hozzáöntöd a mosógélt abba a rekeszbe, ahol szívja magába a gép a vizet. (természetesen az előmosáshoz is kell használni mosószert, de az nem problémás)
2. Ha nincs kedved a gép közelében lenni, figyelni hogy mikor kezdődik a főmosás...csinálsz egy 30 perces gyorsmosást. Lejár. Elindítasz egy hagyományos programot. Ennyi.
http://www.diesel.com
-
sodokan
tag
válasz sodokan #3827 üzenetére
Jöttek ma a szállítók, elvitték a Bosch-t és hozták az LG-t, kiszinteztem, beüzemeltem.
Teljesen meg vagyok elégedve a hangjával, élettársam szerint egy doromboló kiscica az új mosógépAhogy asszonyka is mondja, a "vízleeresztés a leghangosabb".
Kérdés: Ez a hang a mosás elején jól gondolom, hogy azért van, mert mindig kicsi vizet ad a mosószerhez, és kicsit forgatja a ruhákat, hogy homogén legyen a mosószerezettsége a ruháknak?
Vélemény: A Bosch WAK24268BY és LG LG F4J5TN3W közt. Az LG-nek kellemesebb hangja van, nem zavaró, a dobforgással járó hangjai fényévekkel halkabbak, mint a Bosch-é, viszont a Boschnak a szivattyúja volt sokkal halkabb mint az LG-nél, vagy az is lehet, hogy az LG hangtalansága miatt túl feltűnő a szivattyú. Valamint ami a háziasszonyoknak feature lehet LG javára, hogy szépen világít, amikor bekapcsolod és programot választasz, valamint kellemes a pittyegése, bekapcsoló hangja, mosás vége hangja, szép dallamos, ellenben a Bosch normál csipogást alkalmazott. Asszonykámnak nagyon tetszik ún. felhasználói élményből ötös az LG.
-
pimmi
senior tag
válasz Laca19 (a) #3922 üzenetére
ez igen 100 akárhány ezerért flakonozzunk,,,
-
asdf_
veterán
válasz sodokan #3923 üzenetére
Haaaaaaat, annak a darabonkenti vizvetelnek az elejen biztos van valami ertelme, de velem elo ember el nem hiteti, hogy az egy realis indok
Arra viszont jo, hogy rakhatok be majd pluszban egy tagulasi tartalyt a vizkorbe, hogy ez a sok nyuves vizelzaras ne kurja el a cirkoban a hocserelot. -
blattida
nagyúr
Az otthoni kézmosás, mosogatás, wc használat, fürdés, ivás nem okoz gondot, csak a szerencsétlen mosógép?
Akkor nálad valami nincs rendben...
Ha majd ismét cserélve lesz, akkor én maradok a használt mosógépnél, ugyanis hosszabb távon racionális érv nincs az új mellett.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
feriapu
csendes tag
válasz Laca19 (a) #3922 üzenetére
Köszönöm a választ Neked is.
-
pimmi
senior tag
válasz Laca19 (a) #3928 üzenetére
azt nem is említettem, ha már androidon jeleznek, meg mit tudom én még mit nem csinálnak ezek a szerencsétlen gépek, akkor ne figyelgessem már mikor van vége az előmosásnak és indítgassam a fő mosást...
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #3929 üzenetére
Nemtom, de en porgo dob mellett kinyitnam a csapot aztan a terhelesi gorbebol szamolnek ruhamennyiseget, legalabbis igy rovid elmelkedes alapjan erre jutottam. De aztan ha jobban vegiggondolom, ha tenylegesen a max 8-10 bar nyomassal jon a viz, az azert jon rendesen, ezt alairom. Csak lattam en neten programfutast, es azt lattam, hogy ilyen 2-3 masodpercre nyitogatja parszor (ez talan egy liter viz lehet osszesen, tehat hogy ebbol mit allapit meg... ), aztan meg kinyitja es dol bele a viz. Szoval nekem logikatlan es nem ertem, de mindegy, ezt nem is nekem kell erteni
(#3930) blattida Az otthoni kézmosás, mosogatás, wc használat, fürdés, ivás nem okoz gondot, csak a szerencsétlen mosógép?
Nem okoz, mert amig en a kis kezemmel a -gumitalpas, tehat nem felfordulatos keramia, es amugy keverocsapunk sincs- szelepet porgetve zarom el, meg amig a slozitartaly is szep lassan "lecseng" a toltes vegen, addig a mosogepben kattan a rele es egy pillanat alatt ugy elzarja a viz utjat, mint a huzat es mar meg is van a vizrendszerben a kalapacsutes. Az LG meg kb. otszor annyit nyit zar, mint egy normalis gep, ugyhogy igen erosen celszeru tagulasi tartallyal vedekezni (fura amugy, egy amcsi videoban lattam, hogy van ilyen patron jellegu ize, a mosogep vegen egy T-csatlakozon megy be a viz, es ez rogton oda a vegere van pattintva, ez nalunk valamiert nem terjedt el).
-
Hikvision
senior tag
válasz blattida #3913 üzenetére
Köszi, de nincsenek illúzióim, ha kibírja hiba nélkül az 5-évet ameddig van rajta garancia akkor már 1 szavam sem lesz. Itt az volt inkább a kérdés, hogy azonos áron az LG-vel vagy ezzel a Bosch-al járunk-e jobban.
A 4-éves Inverteres Ariston kb 6 helyen rozsdásodik, kapott már 3db új fűtőszálat mert mindig elszállt F08 hibával, tegnap pedig a főpanelen a kondikat kellett kicserélnem mert fel voltak púposodva, és már el sem indult a központi kijelzője, ezáltal el se lehetett indítani a programot.
20 éve a PH-n.
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Felültöltős gépből mik az ajánlottak? Könnyen kezelhető legyen és olcsó. Extrák nem számítanak. Talán csak annyi, hogy a centrifugálás közben ne törje fel az új járólapot.Köszönöm.
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok!
A különböző gyártók különböző "csili-vili" dobjai, dobkialakításai mennyire marketing bullshit? Van létjogosultsága egy-egy speciális mintázatnak, kialakításnak? (Bosch, AEG ..stb)
-
Nagya21
addikt
válasz Hikvision #3934 üzenetére
HAli!!
Uff jól kifogtad.......
Az én inverteres Aristonom most 9 éves , és a szomszéd megelégedettséggel használja 1 éve.
Nekem csak kicsit meghülyült, de egy áramtalanítás segített.(de én mondtam, hogy akkor mostan akkor elválnak útjaink)
Ja és nem rozsdásodik.
A volt 17 éves indesitem rozsdáll, de még mindég megy az uncsitesónál.
A mostani Eluxot meg majd meglátjuk.....
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
blattida
nagyúr
A miele méhsejt mintázatú dobja kíméletesebb a ruhákhoz és ez nem pr, hanem valóban az, van összehasonlítási alapom a hagyományos vs méhsejtes között. Gondom, hogy a többiek megoldásai is működhetnek több-kevesebb sikerrel.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
asdf_
veterán
Négyszeresére emelik a háztartási nagygépcsere alprogram keretösszegét
A több mint négyszeres forrásmennyiségnek köszönhetően minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez. -
asdf_
veterán
válasz Mr.Csizmás #3941 üzenetére
Hat ja, bar mondjuk nagyon mast nem is nagyon tudtak volna csinalni, ahhoz, hogy csak a tenyleges keretet hasznalja csak fel a nep, ahhoz szerintem benyujtasi ido utan oran belul (de lehet, hogy meg hamarabb) le kellett volna zarni a benyujtasi lehetoseget, mert a palyazatok donto tobbsege az elejen erkezik be. Namost ezt 7-szer egymas utan eljatszani, hogy 20, 35 meg 55 perc alatt elfogyott a keret, annak eleg rossz lett volna a sajtoja
Nem mellesleg amugy kb. kerekitesi hiba kaliberu meg ez az osszeg is, a nyugijasoknak az ev vegi tizezres bozsiutalvany tizszer(!) annyiba kerul, mint ez a moso-hutogepesdi. -
H.lacika
tag
Sziasztok
MM-be akcióba 100ezerért BOSCH WAN 28290 mosógép 7kg 1400fordulat, 5 év gari, vélemények.
Olvastam hogy sokan panaszkodtak Bosch hangosak pl, ennyiért lehet megéri.
DD motor mondjuk nincs benne.[ Szerkesztve ]
-
sodokan
tag
válasz H.lacika #3948 üzenetére
ha csöndeset szeretnél inverteres motorral keress, elvileg az ecosilencedrive bosch-ok azok, de én a rossz első benyomás miatt inkább LG-t hoztam másodjára directdrive-val. A bosch amúgy kicsit jobban rezgett, mint az LG, de az is minimális volt.
edit: https://www.youtube.com/watch?v=P2gBvwwfOm8 ez is ecoscilencedrive
[ Szerkesztve ]
-
Hikvision
senior tag
válasz H.lacika #3946 üzenetére
Az a típus amit linkeltem és rendeltem (BOSCH WAN 28290) Eco Silent Drive-os.
Nyilván mint mindenből ebből is ki lehet fogni a sz*art, én is felrakhatnám Youtubra a 4-Éves Aristont...
Media Markt-ban 60 napig visszaveszik, ha nem tetszik, úgyhogy mivel még a szállítás is ingyenes nagy rizikó nincs benne.20 éve a PH-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest