- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz Nagya21 #3150 üzenetére
Persze, mert a tied angol, a magyaritason elhasalt Ezen is, meg az LG-n is azon filozom, hogy haaaaaaaaaaany emberen kellett ennek keresztulmennie... (a masik oldalrol nezve viszont, barcsak ez lenne a legnagyobb problema a mostani mosogepekkel, hogy elcsesztek a feliratozasat)
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Kár, hogy egy Whirlpool-kijelzőt nem tudtok berakni. Akkor össze tudnám hasonlítani, hogy miben különbözik a Whirlpool FWSG... kijelzője (Big digit kijelző: Nagyméretű, számjegyes/piktogramos kijelző), a Whirlpool FWSD... kijelzőjétől (Nagyméretű, szöveges, számjegyes/piktogramos LCD kijelző). Szerintem a Big digit kijelző úgy nézhet ki, mint a fönti Beko kijelző.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #3155 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor az FWSG... kijelzőjén nincs "Vasaláskönnyítés opció", míg a másikon van.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
AthlonXP
őstag
Na mi van, már mindenkinek LED-es van?! Mondjuk, jól néz ki, az biztos!
Akkor itt a miénk, a BEKO, amit most vettünk csak, hogy legyen egy kis kontraszt...
Elég egyértelmű szerintem, hogy épp milyen programra mutat a kapcsoló és a fekete vonal tapintható is, nem csak felfestés, így akár "vakon" érezhető, hova van állítva.
Ezen piktogrammok vannak, ez a legegyszerűbb, bár ezt minden nyelven értik legalább.
A hozzá adott magyar nyelvű könyvben pedig van egy táblázat, amiben van kb 40 féle ábra, mit mosógépre lehet tenni és mindegyikhez van leírás, hogy pontosan mit jelent, ha valaki esetleg nem értené...
Ez mondjuk nagyon tetszett benne, mert a korábbi Whirlpool-hoz és Fagor-hoz ilyen nem járt. -
idegen lény
őstag
-
AthlonXP
őstag
válasz idegen lény #3159 üzenetére
Nem!
Van hozzá magyar nyelvű leírás, egy majd' 100 oldalas kis könyvben, amiből van 2, mert kb 10 nyelvű használati van hozzá és ezt két könyvben osztották szét.
Szóval a magyar nyelvű használatiban van egy teljes oldalas táblázat, amiben vagy rengeteg ilyen kis ikon, ami mellé le van írva, hogy az mit jelent, nyilván magyarul persze.
Szóval nem kis matricák ezek, hanem a könyv egy lapján vannak felsorolva.Persze nem ilyenek :
Amúgy féltem tőle, hogy nem lesz hozzá magyar nyelvű leírás, mert szinte minden oldalon, ahol néztem a BEKO gépekről írt véleményeket, ott panaszkodtak, hogy nem kaptak hozzá, és vagy az eladótól kellett külön beszerezni, vagy a cégtől letölteni, ha volt.
De szerencsére a miénkhez volt, így ezzel nincs gond.Nekünk a korábbi AWO-D45140-es Whirlpool gépünk is hasonló volt ebből a szempontból.
Hirtelen most ilyen képet találtam róla a neten, hogy megmutathassam.
A miénk ilyen volt, annyi eltéréssel, hogy nem ikonok voltak a program gomb mellett, hanem feliratok. De a gomb a lényeg, ami szintén jól mutatja, hogy épp hova van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Kinéztem egy Samsungot négy év garanciával: [link] Nem nagyon találtam róla véleményt, de egy szinte ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező típusról igen, ami elbizonytalanított [link]:
"A digitális kijelző alatti gombok érintésérzékenyek, legalábbis annak tervezték.
kb 10% -ban nem reagál az ujjal való bökdösésreKissé gyűri a ruhát (1000-en) , gyémánt-dob ide vagy oda! Gorenje wa162p szebben mosott.
Asszem, 800-ra fogom tenni!Nem szereti a titokzoknikat, ugyanis gyakran előfordul, hogy az ajtó üvegrésze és a szigetelő gumiharang közé szorul a kis ruhadarab és ott is marad még a mosás előtt a centrifugálás végéig. Nem tesz benne kárt, de mosatlan marad. Ez elég gáz, pedig vízmértékkel lett kiszintezve. Szóval nem kéne kiesnie a dobból a ruhának."
"1 programnál lehet csak 7 kg ruhát bepakolni."
"Nem biztos, hogy kicentrifugál, mert a nagyobb ruhákat nem tudja mindig egyenletesen elosztani a dobban és így nem működik a centrifuga. Ilyenkor a csurom vizes ruhákat kézzel kell átrendezgetni a dobban.
Kevés öblítő fér bele és ha véletlen picit többet töltök bele beengedi a dobba, így a mosószer semlegesítődik."Viszont a többség dicsérte. Szerintetek jobb választás lenne, mint egy Whirlpool vagy egy Electrolux? Azok valahogy nem ilyen bizalomgerjesztőek. A Samsung meg azért mégiscsak Samsung. Még használtan is árulnak Samsungokat az outletek garanciával(!), amit a másik két márkáról nem mondhatok el.
-
őstag
látom itt pörögnek a dolgok. Tehát kérdezek
Kellene nekem egy felültöltős mosógép (más nem fér be), mert gyanús hogy a mostani javítása nem lesz rentábilis.
Létezik ezekből is direct drive-os, inverteres? Én ezt az Indesit ITWE71252W gépet nézegettem, de fogalmam sincs ez jó-e.
Eddig csak normál méretű koreai elöltöltőst intéztem a családban, amikkel eddig mindenki elégedett, de felültöltőst sokkal kevesebb márka gyárt, ahogy elnézem... -
Rodzser Mór
senior tag
válasz idegen lény #3161 üzenetére
Én nem venném meg. Nincs 30°-os mosási lehetőség. Szerintem a korábban 40°-ra "berögzült" ruhákat elég csak 30°-on mosni. Én áttérőben vagyok legalábbis.
Megnéztem a speckóját, csak 55 kg-os a gép. Egy 7kg-os kapacitású gép általában 62-68 kg szokott lenni, legalábbis, amikre emlékszem. Ebből hiányzik 7-13 kg. Az autók kivételével a nehezebb dolgot részesítem előnyben, "benne van az anyag" magyarázattal a háttérben. Szóval gyanúsan könnyű.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz Gabesz84 #3162 üzenetére
Ez nem inverteres. Én tízet találtam: [link] Direct drive-os nincs közöttük, mert olyat csak az LG gyárt. De vannak keskeny elöltöltősök is. Mekkora a hely?
-
idegen lény
őstag
válasz Rodzser Mór #3163 üzenetére
Nem hinném, hogy ezzel gond lenne, hiszen buborékos, amivel állítólag alacsonyabb hőfokon is alapos a mosás. 20 fokos meg van benne. Szerintem azért könnyebb, mert ez keskeny.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz idegen lény #3165 üzenetére
A 20 fokos víz már majdnem a hidegvíz, amit kiengedsz a csapból. A mosóporban az enzimek nem biztos, hogy 20 fokon ugyanolyan hatékonyan dolgoznak, mint 30 fokon. Sőt gyanítom, hogy nem is.
Az én Candy-m 43cm mély és 65 kg. -
őstag
válasz idegen lény #3164 üzenetére
technikailag befér az elöltöltős is, de nem lehet kinyitni az ajtaját, a keskeny verziósnak sem
Én azt hittem nem csak az LG-nek van ilyenje, csak az övék a "direct drive" fantázianév. Namindegy, köszi a linket.
Whirlpool-oknak régen nagyon rossz hírük volt, vajon javult azóta ezek tartóssága / minősége?
-
VIPowER
őstag
válasz idegen lény #3164 üzenetére
Direct drive-os nincs közöttük, mert olyat csak az LG gyárt,
meg a Whirlpool : [link] -
@Jocó@
tag
Sziasztok!
Nagy mennyiségű háztartási gép vásárlása előtt állunk. Azok közül az egyik a mosógép. Amit eddig sikerült róla eldönteni, hogy elöltöltőset szeretnénk, 90-es ajtón kell bemennie a fürdőbe, és hely van neki.
Úgy tűnik, a többi gépet a Media Marktból vagy az eDigitalból szerezzük be. Inkább az első. Így célszerű lenne ezt is onnan.
A rászánt keret olyan 100-140e körül. Később szeretnénk majd hozzá egy szárítógépet is.
Ha van egy pici időtök, kérnék szépen javaslatokat!
Azt majdnem elfelejtettem írni, hogy rasszisták vagyunk. Gorenje ne! Van a szülőknél egy, utáljuk. Néha ki se centriz, emellett állandóan hazudik a hátralévő időről. Kiírja, hogy meg lesz Főnök 1 óra alatt, és kb 1,5 lesz belőle.
Láttunk AEG L6FEG48S-t ~140-ért, külsőre szimpatikus volt, de nem tudom, jobb-e annyival, amennyivel az ára sugallja?
-
idegen lény
őstag
válasz blattida #3171 üzenetére
A Samsungok mennyire megbízhatóak? Illetve valaki esetleg nem tudja megmondani, hogy ennek pontosan mennyi a legnagyobb mélysége? [link] 45 centimétert adnak meg, de nem tudom, hogy ez a legkisebb vagy a legnagyobb mélysége, ugyanis ez nem a szögletes hasábforma, hanem elöl kidomborodik a dobajtónál. Ott kéne a pontos mélysége, ha valaki tudná.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
Ha olvasod a korábbi hsz.-eket, akkor láthatod, hogy kb. mindegy. Nagyjából a Whirlpool az nem ajánlott márka, legalábbis sokan nem szeretik. A lényeg, hogy bármit is veszel, minél több garancia idő legyen hozzá, ez minden más háztartási gépre is vonatkozik!
Ha csak 2 év van, akkor hagyd. Vagy vegyél hozzá külön garanciát ( ami, ha mondjuk 3 évet veszel, akkor az kb 9000ft plusz költség ), vagy vegyél olyat, amihez eleve adnak 4-5 év garit, pl. egyes BEKO modellek, de más márkák esetében is van, ennek utána kell nézni, mikor kiválasztod.
Hogy kell-e neked inverteres és megéri-e azt a plusz pénzt amibe kerül a hagyományoshoz képest, azt neked kell eldönteni. Csendesebb és valószínűleg sose fog elromlani a motorja, egy hagyományoshoz képest, viszont ettől függetlenül ugyan úgy tönkre mehet benne a vezérlő panel, vagy a csapágyazás, mint bármelyik másikban, 2-5 éven belül! Szóval csak azért ne dönts egy gép mellett, mert inverteres motorja van és arra adnak 10 év garit! A garancia a motorra vonatkozik ( nem a komplett gépre ), ami úgy se megy tönkre még egy normál esetében se, minden más viszont igen, sajnos. De persze nem beszéllek le az inverteresről, mert nyilván jó az! -
-
asdf_
veterán
válasz idegen lény #3176 üzenetére
Mashol olvasva a Samsung kerulendo, es pont egy keskeny samsungrol remlik, hogy valaki irta, hogy az a 45 nem 45, nem fert be, es a szallitok mondtak, hogy nem o az elso akinel ez tortent. Ez utobbit azt hiszem itt olvastam, tehat ha visszakeresel valoszinu megtalalod.
-
asdf_
veterán
Kicsit ellentmondva a minel hosszabb gari fele menjen az ember dolognak, oke, hogy a Beko 5 ev garis, de a kerdes, hogy milyen az a gari. Ha a szervizre, az alaktreszellatasra annyi energiat forditanak, mint a weboldalra, vagy epp arra, hogy elerheto legyen a boltban a termek (MM-ben pl. hosszu hetek ota nincs a 6633, de a meg nem inverteres elodje sem), plusz ehhez meg hozzaveszem, hogy szerelok szerint is inkabb masban gondolkodjon az ember, 5 ev gari ide vagy oda, en nem akarnam. Mert hajadra kenheted az 5 ev garit, ha mondjuk a harmadik evben mondjuk masfel honap lesz a javitas.
En is honapok ota varialok, hogy mi legyen, de en azt hiszem veglegesen kikotottem az LG-nel. Szerelok szerint se fos, elvileg nem hegesztett az ust, mas kerdes, hogy a vezerlopanel viszont ki van ontve, igy annak javitasat egy rakas szerelo el sem vallalja. -
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Megbízhatóak a Bosh mosógépek?
Itt olvastam, hogy most 5 év gyári garanciát adnak hozzá.Mi a véleményetek a Boshról a 100 ezres kategóriában?
Pontosabban erről lenne szó.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
"Összefoglalva: ebben az árkategóriában döntsek mondjuk szín alapján, csak ne legyen Whirlpool, és legyen hosszú garanciával?"
Nagyjából...
Az alkatrész ellátottság már más kérdés.
Azt tudom, hogy pl a BEKO-nál országos szervízhálózat van, pesti központtal. Ha gond van garancia időn belül, akkor házhoz jönnek és elviszik a gépet, ha kell, szóval azzal nem kell bajlódni. Persze, nyilván más gyártónál is lehet ilyen, de azoknak nem néztem utána ilyen szempontból.
Mi most vettünk BEKO-t, az 5 éves gari miatt és ott láttam ezt.De végül is, ha baja lesz a gépnek és garancia időn kívül, akkor már kb mindegy is. Mert egy vezérlő panel 25-30 ezertől indul, ha meg csapágyas lesz, akkor eldobós. Mert ma már úgy gyártják őket, hogy a dobházat, amiben a csapágy van, egybe forrasztják és emiatt nem lesz javítható, csak egyben cserélhető. Az meg kb 30-40 ezer pl. a Whirlpool esetében, plusz munkadíj, ha szerelő csinálja.
Motor nem valószínű, hogy bedöglik, max a szénkefe elkophat talán, de az meg 2-3000 ft és utána évekig jó lesz megint! De ritka, hogy bármi baja lenne. Mondjuk inverteresnél ilyen gond nincs, nincs kefe..
A másik gond ami elő szokott jönni, az a gép külsejének rozsdásodása. Ez ellen meg nem sokat lehet tenni. Nekünk a korábbi Fagorunk alja, teljesen szét rohadt, a végén már úgy kellett neki szögvasból keretet csinálni, hogy ne essen össze az egész gép. Bár igaz, az a gép a mai napig működik, de már évek óta csak porfogó a garázsban. -
idegen lény
őstag
Az LG-hez: nem pont a vezérlőpanel szokott a leggyakrabban elromlani? És az LG-kre csak két év garanciát adnak. Így nézve már nem is tűnik olyan jó vételnek az LG. Nem sok helyen lehet meghosszabbítani sem az LG-ket, ahol lehet, ott is drága a hosszabbítás. Különben is drágábbak a konkurenciánál, például az Electroluxnál. A Bekonak meg szerintem csak jobb az alkatrészellátása, mint a Candynek, mert annak állítólag kriminális.
Ateszpapa Kár, hogy keskenyeket nem gyártanak. Már rendelném is.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
A Samsung ügyfélszolgálata szerint legalább három centit kell hagyni a mosógép és a fal között minden oldalról. Ezt mennyire kell komolyan venni? Nálunk csak hátul nem lenne meg ez a távolság. Az oldalai mellett bőven lenne hely hűlni.
-
idegen lény
őstag
Miért kerülendő a Samsung? Szerintem a legjobb ár-érték arányú és a leggazdaságosabb mosógépek; sokkal kevesebb vizet és áramot fogyasztanak, mint a többi márka, fele annyi mosószert használnak, mégis ők mosnak a legtisztábban a buborékokkal, sokkal alacsonyabb hőfokú vízben is. Minőségi termékeket gyártanak, kerámia fűtőszál, automatikus dobtisztítás, áramvonalas dob, stb. Nem az AddWash-okról beszélek, mert azokból kihagyták a buborékokat, a kerámia fűtőszálat, stb.
-
asdf_
veterán
válasz idegen lény #3187 üzenetére
Mert azt irta a szerelo forumtars, hogy egy halom szar (a megfogalmazas a sajatom, de lefedi a mondandojat).
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Aha, de ezt lehet, hogy egy AddWash típusról írta, vagy egy régebbi típusról. Ez 2016-os széria négy év garanciával. Ha elromlik, majd javítják ingyen, oszt jónapot. Ennyi pénzért nem is várok csodát. Ebben az árkategóriában csak belépő szintű modellek vannak bármelyik márkánál, bármelyik elromolhat. Ezért kell a minél hosszabb garancia, és szerintem a négy év már egész jónak számít.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz idegen lény #3187 üzenetére
Toploader, szoval nalunk nincs relevanciaja, de azert erdemes megnezni, hogy az USA-beli Samu mosogepek mikepp teljesitenek, es milyen a problemakezelese meg megoldasa egy szeriahibasnak tuno gepcsaladnak: https://www.youtube.com/watch?v=i1UFVKuqxGk vagy https://www.youtube.com/watch?v=t5nGuBE8vKE (ertelemszeruen angoltudas kell hozza) Ebbol kiindulva, ha ezt ott megcsinaljak, akkor itt nalunk, akik az utolsok utolsokja vagyunk, szerinted erre a piacra milyen gepeket rakhatnak ossze? ) Meg epp tegnap voltam egy MM-ben, kulon kis kucko volt a Samu mosogepeknek (amit nyilvan a vevok fizetnek meg, hogy kiemelt helyen toljak a gepeiket).
A negy ev gari meg siman ugyanaz a rarepules az allami csereprogramos juzerekre, amit a Bosch meg az Aeg mar megcsinalt, bar a Samsung majus ota tolja a promot, de szerintem az is ebbe becsatlakozas, a Gorenje gyarilag 3 ev, szoval en mar csak az LG becsatlakozasat varom ebbe
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz idegen lény #3193 üzenetére
Sziasztok
Tudtok ajánlani valami jó felültöltős mosógépet?
Sajnos a jelenlegi lakásomba sehogy nem fér be elöltöltős.
Nézegettem 1200 centrifugásat, A+++ energia felhasználásúakat.
Ezek alá nagyon nem mennék, főleg a centrifuga fontos.
Zanussi, Candy volt 80000 körül. Ahogy nézem ezek valamennyire rokon masinák.
Esetleg Whirlpool? Sajnos Samu, Pana, LG nem gyárt ilyet, vagy legalábbis nem lehet kapni.
Legkésőbb a black friday-t megvárom, de jó lenne már addig is...
Valami jó akció esetleg?
Köszönöm.
Üdv. -
farkas-j
őstag
Anno néztünk egy Samsung WW90K6414QX/LE mosógépet és meg is rendeltük 5 év garival. A papírja és a gyári weboldal szerint is a mélysége 55cm. Ez elvileg ugye befér egy 59,5cm-es fürdőszobaajtón. Kicsomagoláskor derült ki, hogy a valóságban a gép tekerőgombostól, ajtóstól, fogantyústól kb. 64cm mélységű, a szélessége meg ugye 60cm. Sehogy sem fért be. Na ennyit a hiteles gyári adatlapról! Szerencsére a mosógépet visszavette a webáruház és minden költséget visszatérítettek. A problémát jeleztük a Samsung Magyarországnak, és angolul az anyacégnek is. Azóta sem változtattak az adatlapokon. A magyarok írtak egy mellébeszélős levelet, az anyacég viszont válaszra sem méltatott, pedig a visszaigazolás szerint olvasták a levelet.
Amikor a Beko-nál érdeklődtem mosógép ügyben (pl. melyik típusok inverteresek), onnan legalább korrekt és pontos választ kaptam. (Sajnos a weboldalukon a műszaki adatok hiányosak.)
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
AthlonXP
őstag
Gyári, az ami alapból jár hozzá, mondjuk 2 év. A kiterjesztés, meg az, amit te külön tudsz kérni hozzá, nyilván plusz pénzért. Általában kb. 9-körül van plusz 3 év gari... Ez hozzá adódik a gép árához.
-
idegen lény
őstag
válasz farkas-j #3195 üzenetére
Nekem is azt írta a Samsung ügyfélszolgálatosa, hogy a 45 cm a gép alján mért mélység. De miért az alján mérik? Valójában a maximális mélysége 50 cm. Még jó, hogy még nem rendeltem meg Hódmezővásárhelyről ötezer forintért.
AthlonXP
Persze, ez világos, de akkor itt ez a plusz három év "kiterjesztett garancia" is teljes értékű gyári garanciának számít? [link] Vagy ez valójában csak biztosítás? Illetve mi a gyakorlati különbség a gyári garancia és a biztosítás között?
-
blattida
nagyúr
A samsungok vackok, mosni se tudnak szépen, eco buborék ide vagy oda, lásd az alacsony vízfogyasztásukat, például. 20C fokos vízben max az amúgy sem koszos ruhát tudod tisztára mosni egy mosógépben.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
titán
A gyári garancia bent van a nevében. A kiterjesztett garancia lehet gyári és biztosítós is. Ezt érdeklődd meg a konkrét típusnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs