- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabis
őstag
Idézet egy korábbi hsz-ből.
A Beko ügyfélszolgálat információja szerint ezek a típusok biztosan inverteres motorral vannak szerelve:
WTV 6633 BO
WMY 81483 LMB2
WTV 8734 XCOM -
blattida
nagyúr
Abban igazad van, hogy a magyar oldal is egy katyvasz és nem egyértelmű, ezért is ajánlottam már korábban az angol vagy a német beko oldalt a keresésre, mert azok használhatóak például inverteres (prosmart) szűrésre is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Bzsolt1
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék venni egy HOTPOINT-ARISTON AQD 970L49 EU mosó szárító gépet .
Érdeklődnék mi a vélemény erről a gépről .
Válaszotokat előre is köszönöm ! -
Asgeloth88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni új mosógépet, Beko-t néztem ki a gari és az ár miatt.
Első körben ezt a két típust néztem ki, szerintetek megéri a plusz felárat az inverteres motor?
Beko WMY81483LMB2
Beko WMY-81233 LMB3Köszi a segítséget.
-
farkas-j
őstag
válasz Asgeloth88 #4357 üzenetére
Nekünk Beko WMY81483LMB2 van kb. fél éve. Nagyon bevált.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
bul07
nagyúr
Van itt olyan aki ismeri a mosókapszula oldódásának a mechanikáját?
Mert oké hogy a mosás elején berakjuk a dob aljára de hogy dönti el a kapszula hogy mikkor oldódjon fel?
Honnan tudja hogy milyen programon fut a gép?
Mert egy gépen mondjuk 40fokhoz van vagy 3 program időben is nagyon eltérőek, 50perc, 80-90perc, és akár 130-140perc
Öblítő része mikkor oldódik fel? Mert ha mondjuk 30percnél akkor a hosszú mosás esetén simán kiöblíti a gép a fennmaradó több mint egy órában( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Oneforall
csendes tag
Indesit IWSC 51051 elöltöltős mosógépet néztem ki.
Sajnos élőben nem tudom megnézni, de érdekelne a hálózati csatlakozó hossza illetve a vízelvezető cső hossza. Meg tudná ezt írni valaki? (A MediaMakrt-tól azt írták, hogy 80 cm illetve 100 cm, de ezek nagyon rövidnek tűnnek, biztosan hosszabbak)
Köszönöm a válaszokat.
-
farkas-j
őstag
Pontosan az általad feltett kérdések miatt tartom erősen megkérdőjelezendőnek a kapszulák használatát. Lusta embereknek való. (Bocsánat, nem akarok megsérteni senkit!) Én nem hiszek az intelligens mosószerben.
Mi maradtunk a mosógélnél és a külön öblítőnél. Ráadásul így a szennyezettség mértékéhez adagolhatjuk a mosószert.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Laca19 (a)
aktív tag
A mosókapszulában nincs öblítő. Ez csak simán mosószer. Hiába 2-3 színű, az nem öblítő.
Ahhoz, hogy feloldódjon, nyilván idő kell. Gondolom tisztában vagy vele, hogy az általad említett 50 perces mosásból kb. 20 perc a mosás, a többi idő öblítésre megy el (persze attól függ milyen mosógép). Tehát inkább normál programokhoz jó használni. Hiszen ha 10 percet veszel a feloldódásra és normális eloszlásra, akkor a mosás fele ez esetbe elment a semmibe.
Amúgy én felszoktam oldani 1 literes flakonba, így esetleg extra rövid programnál is hatékony a mosás elejétől fogva. Főleg, hogy az Electrolux gépem víz beeresztés után is egy kisebb időre megnyitja a szivattyút...kevés az esélye, de esetleg még ki is engedheti. (1. víz beeresztés--->szivattyúzás--->2. víz beeresztés: ekkor szoktam hozzáönteni)
Öblítőt és egyebet meg ugyanúgy lehet használni, mintha csak porral vagy folyékony géllel mosnál.[ Szerkesztve ]
http://www.diesel.com
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Laca19 (a) #4362 üzenetére
minek veszel kapszulát, ha úgy is feloldod?
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
bul07
nagyúr
válasz Laca19 (a) #4362 üzenetére
Persze, mi gépünknél a napi töltetnek nevezi a 60percest(50-re emlékeztem de nem)
Ha nincs benne akkor nem értem hogy miért veszik az emberek mert így sokkal drágábbra jön ki, mintha venne folyékonyt meg öblítőt
Persil honlapján az írják hogy kapszula be és indulhat a mosás öblítőről szót se említenek, ezek szerint nem kell ??Mi a Penny-be szoktunk venni Persil hol Tomi folyékony mosószert , mindkettő literje megáll 490Ft alatt
Na de írtam a Ariel honlapján keresztül és rákérdeztem hogy kell e hozzá öblítő
(Amúgy most ingyen lehet kérni az Arile oldalán mosószer adagoló kupakot[link])[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Laca19 (a)
aktív tag
"Na de írtam a Ariel honlapján keresztül és rákérdeztem hogy kell e hozzá öblítő"
- Mint írtam, ez nem tartalmaz öblítőt. Szerintem ez a 3AZ1-BEN zavar meg. Ez annyit takar, hogy: tisztaság, ragyogó színek, folteltávolítás (reklám). Ez a mosóvízben percek után összekeveredik, amit majd a gép kiöblít. Nem lenne értelme, hogy tartalmazzon öblítőt, hiszen a gép a "normál" öblítőszert már nem öblíti ki még egyszer tiszta vízben. Az öblítőszeres víz a gép utolsó öblítése."Ha nincs benne akkor nem értem hogy miért veszik az emberek mert így sokkal drágábbra jön ki"
- Most ez olyan, hogy mindenki azt vesz amit akar. De mint írtam, nekem pl. az illata nagyon tetszik.http://www.diesel.com
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Laca19 (a) #4364 üzenetére
jóhát erre való az öblítő, régen a por volt szar, mostmár a kapszula a jó
porral is ugyan úgy lehet mosni, mint kapszulával, persze nem eco módban
úgyhogy a kényelem szvsz nem éri meg a többszörös felárat"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
spgabor
aktív tag
válasz spgabor #4348 üzenetére
Sziasztok!
Egy heti rövid teszt a frissen vásárolt Beko WMY81483LMB2 mosógéppel kapcsolatban. Megosztanék néhány észrevételt, aki még a vásárlás előtt áll, hátha segít.
Mostam vele az expressz, szuper expressz, pamut és szintetikus programokon. 800-1400 közötti centrifugákat is próbáltam. A gyors mosások eléggé terhelik a ruhát, ahogy észrevettem, de a gyorsaságnak ára van. Durván, kis vízben és gyorsan mos. Ellenben a másik két program kíméletes, észre is venni, hogy finomabban dolgozik. A többit eddig nem próbáltam, mert elfogyott a szennyes.
Centrifugája a régi géphez képest, főleg 1400-as fordulaton nagyon kipörgeti a ruhákat. Némelyik szinte csak nyirkos volt, nem is vizes. Ez nagyon tetszik benne. Kár, hogy nem lehet kisebb lépésközönként állítani, csak 600, 800 és 1400 van. Jó lenne, ha beállítható lenne az 1000 és 1200 fordulat/perc is.
Mosási idő kijelzés is elég korrekt benne, mert a programok a kiírt időben végeznek nagyjából. Kivéve, ha tényleg megtömöm a gépet, mert akkor az nőhet. Eddig a pamut programnál volt a legtöbb, kb 20-25 perces csúszás, de ott elég sok ruhát tettem bele.
A régi géphez viszonyítva a ruhák sokkal frissebbek. Jobban érezhető az öblítő illata is. Illetve a folyékony mosószert is nagyon felhabosítja, így nem kell annyit önteni bele, mint korábban. Bár ehhez már van tégely az adagolóba, így nem folyik le egyből.
Hangerő szempontjából meglepődtem, mert nem hallottam még inverteres motoros gépet működés közben. Mindenki mondta, hogy halkak, de nem hittem, hogy ennyire. Mosás közben nincs hangja. Semmi. Csak a ruhák mozgását lehet hallani a vízben. Vízszívás és vízleeresztés hallható, de nem zavaró. Centrifugánál azért megjön a hangja, főleg a legmagasabb fordulaton. De nem zavaró.
Összességében eddig elégedett vagyok a géppel. Bár a tapasztalataim szubjektívek és egy 20 éves gépet váltva elég nagy előre lépés minőségben. Szerintem nem volt rossz választás.
A következő hetekben szeretném az összess programot és a mosás késleltetést is kipróbálni.Centrifugával egy kérdésem van azoktól, amiknek 1200-1400-as elöltöltős gépük van. Mennyire rezonál be a legmagasabb fordulaton. Én a lábakkal amennyire tudtam, szintbe hoztam a tetejét. Teljesen betekert lábbal volt benne kb fél centi egyik irányba, beállítás után 2, max 3 mm. A gép nem mozog, 1400-as fordulaton is stabilan áll, de azért a jól láthatóan rezonál. Ez másnál milyen mértékű? Mennyi rezonálás a normális. Szerintem ez normális ilyen fordulaton, de inkább megkérdezem, mert nem szeretném, ha tönkre menne. A régihez meg nem tudok viszonyítani, mert az sem volt táncolós, de csak 400-on pörgetett.
Üdv:
spgabor -
numera007
tag
válasz spgabor #4368 üzenetére
Én egy AEG Lavamat 5.0-t cseréltem le rá. Az picivel csendesebb volt, nem rezonált ennyire, de a Beko egy halványan szebben mos. A programjaival most ismerkedünk mi is. Amit észre vettem, hogy az AEG azonnal melegíti a vizet és meleg vízben mos, a Beko csak a mosás vége fele emeli a hőfokot, az elején hideggel kezd.
-
bul07
nagyúr
válasz Laca19 (a) #4366 üzenetére
Megjött a válasz
Tájékoztatjuk, hogy a kapszuláinkat integrált öblítőszerrel terveztük. Nem szükséges hozzá további öblítőt használni. Amennyiben még inkább lágyabbá és frissebbé szeretné tenni a ruhaneműit, abban az esetben használhat további textillágyítót. Javasoljuk a Lenor termékeket.
Tájékoztatjuk, hogy Ariel termékeink közül jelenleg elérhető a Touch Of Lenor, amelynél szintén nem szükséges további öblítőt használni.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
asdf_
veterán
válasz Grande Ale #4371 üzenetére
Általános iskola 6. osztály, aránypár (bocs).
-
Laca19 (a)
aktív tag
Elhiszem, hogy ezt írják, de:
- Az a helyzet, hogy ezt, hogy öblítőt tartalmaz, ezt a saját oldalukon sehol sem írják, legalábbis én nem láttam.
- Az öblítő egyik feladata úgy tudtam, hogy a ruhában benne maradt mosószert semlegesítse, illetve segítsen eltávozni a maradék mosószert a ruhából utolsó öblítés során. Tehát nem is lenne hatékony, ha egybe tennék.
- Megnéztem a dobozon, ott sincs semmi ilyesmi feltüntetve, hogy öblítőt tartalmazna.
- Amúgy jártam már sokszor úgy, hogy felhívtam egy ügyfélszolgálatot (Samsung, Logitech, LG)segítséget kérni, azt kiderült, hogy fogalmuk sem volt az egészről, többet tudtam, mint ők-De mondjuk, hogy elfogadom ezt, hogy tartalmazza. Kímélő mosásnál extra öblítéssel, vagy éppen vasaláskönnyítő bekapcsolásával 6-7-szer öblít a gép. Kíváncsi lennék, hogy abból az öblítőből mennyi marad benne a ruhában, hogy puha, illatos legyen. Ok, akkor benne van....de mi értelme?
http://www.diesel.com
-
bul07
nagyúr
válasz Laca19 (a) #4373 üzenetére
Én se hiszek nekik hogy elég lenne
-
fradimil3
tag
-
Tutivesztes
tag
Itt is megkérdezem, hátha.Mosógépet, szarítót és mosogatógépet vennék. A Mielenél nézelődtem, de 329k vagy 389kaz elég meredek ár.
Ezekkel szemben nézegettem az LG, Samsung, Panasonic csúcsmodelljeit. A felébe kerülnek, sok szolgáltatással. Félve kérdezem, tényleg megéri a Miele kétszer annyi pénzért? Képtelen vagyok dönteni, amit találtam tesztet, fórumot, elolvastam, azt látom hogy a Miele alap gépében is van már "anyag", inkább az extrákat fizeti az ember a 800ezres gépnél, na de még a közép-alsó kategóriája is majdhogynem a duplája a többi gyártónak. ennyivel jobb, vagy hogyan értelmezzem ezt?Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
fila
senior tag
válasz Tutivesztes #4377 üzenetére
A német amazonon lévő értékelések alapján tuti nem vennék ilyen Miele mosógépet.[link]
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
blattida
nagyúr
Az lg top mosógépei is drágák, ugyanúgy a samsungé is, de azokat egyáltalán nem kapni itthon.
A miele sem az a minőség, mint régen, gyakrabban hibásodnak meg manapság, de arányaiban a minőség béli előnye megmaradt.
Ha hosszú ideig akarod használni (10+ év), akár javítással és van rá keret, akkor miele, ha nem, azaz pár évente cserélgetnétek, akkor viszont lg.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Grande Ale
őstag
Vedd csak meg a Mielet nyugodtan. Teljesen más kategória.
-
titán
válasz Grande Ale #4380 üzenetére
Miért éri meg a miele kétszer drágábban?
Épp a napokban néztem hűtőjüket , 300k. Nagyjából ugyan ez electroluxban 120k.
-
Rodzser Mór
senior tag
Használ valaki "rendes" hosszúságú 1,5-3 órás programot?
Szerintem teljesen felesleges, sőt káros. A ruha csapódik vizesen ide oda 1,5 - 3 órán keresztü, az nagyon jót tesz neki
Ami kosz 45 perc alatt nem jön ki, az 3 óra alatt sem fog. Aki nem hiszi, járjon utána. Teljesen feleslegesek és károsak, pazarlóak a 60 percnél hosszabb programok.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Rodzser Mór #4383 üzenetére
Hol járjunk utána?
-
Grande Ale
őstag
Nem tudom. A minőség érzet jóval nagyobb, de hogy megéri-e ennyivel drágábban azt mindenki maga kell eldöntse. Szerintem megéri, most legalábbis úgy gondolom. Nyilván ha ez is elromlik hamar, mint az előző szintén nem olcsó Aeg gépünk, akkor átértékelem a véleményem.
Ha elromlik a hűtőnk, az is miele lesz. A mosógép, mosogatógép és a porszívó már mielere lett cserélve. Eddig azt mondjuk jól döntöttünk. Sőt, nagyon jól.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Grande Ale #4385 üzenetére
Legyen bennük szerencséd!
-
asdf_
veterán
Egyreszt a szivattyu talan ha 40 wattot eszik, tehat a fogyasztasa elenyeszo, (60 fokos mosasnal a vizfutes igenyehez kepest mar kerekitesi hiba nagysagrendu), masreszt ha egy 6-8 perces centrifugalas kozben 2 (ketto!!!) masodpercre all le a szivattyu, majd utana ujra is indul, hogy kb. 15 masodperc mulva ujra lealljon 2 masodpercre, akkor az egy ertelmetlen baromsag.
-
blattida
nagyúr
válasz Grande Ale #4385 üzenetére
A miele nem gyárt hűtőt, amijük van, azok átcímkézett liebherr darabok.
Nem véletlenül krepálnak be oly gyakran a szivattyúk az lg gépekben is, a kapcsolgatás, a gyakori elindulás és leállás semmilyen elektromos cuccnak nem tesz jót, se a motornak, se az elektronikának, amit meg ezzel meg lehet takarítani, az gyakorlatilag semmi, éves szinten nem éri el a száz forintot, ellenben a gyakoribb javítás ennek a sokszorosába fáj...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
asdf_
veterán
Másrészt minél kevesebbet működik, annál tovább tart az alkatrész.
Epp ellenkezoleg, minel tobbszor indul el (a legnagyobb terhelest ugye ekkor kapja) annal hamarabb megy tonkre.
Teljesen felesleges folyamatosan mennie centri közben
Artani nem art, ellenben hasznal, ha fixen megy.
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Haldoklik a mosógépem és elkezdtem újat nézni, de kissé tanácstalan vagyok, ezért gondoltam megkérdem a hozzáértőket, milyen gépet javasolnátok így 2018 elején...
Szempontjaim:
- ruha mennyiségétől függő vízadagolás (csak néhány ruhát mosnék)
- digitális kijelző a hátralevő idő megjelenítéséhez (pl. 21 perc)
- legyen ultra rövid 15-30 perces mosási ciklus
- gyors öblítést és centrifugálást is tudjon pár perc alatt
- csak centrifugálás is kell néha
- legyen csendes, amennyire csak lehet
- 45 cm széles
- felültöltős
- 100 ezer Ft környékén álljon meg az áraEgy szerelő a Whirpool AWS63213 típust ajánlotta, de ez jócskán eltér attól, amit elképzeltem...
Javaslat?
Köszi!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
xedos
addikt
Lehidalok!!!!!
Whirlpool AWM5105-ös mosógépünk van, lassan cserélni kell.
Nejem kinézte a Zanussi ZWF81243W-t
Vízfogyasztás hasonló - áramban van kb 20% különbség.
Pamut 60fok 4kg 210perc???? 8kg meg 240perc??? a régi gép 5kg 120perc volt!
Mindegyik új gép 3,5-4órát mos??????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest