Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz tomboy0013 #13781 üzenetére

    Csodálkoztam, hogy már kint van egy ideje, és csak most került elő a téma :)
    Az üzemidő határozottan jobb, mint a 080-ban, de így is jóval elmarad a 8.1-től.
    A csempék között még akad 1-1 bug. Többnyire négyzet csempéket használok, van, amelyiken kicsi az ikon, van, amelyiken nagy, és van olyan, amelyiken nagyított. (méretben nagy, de homályos picit). A Telefon csempén pedig nincs ikon sem.
    Szóval elég vegyes a kép, de így is határozottan egységesebb, mint az előzőben.

    Összességében azért javult. Kevesebb a grafikai bug, sokkal több minden van már Win10 dizájnosítva, egységesebb az egész, alakul. Az alkalmazások lassan nyílnak meg, ahogy írta mtm800, de stabilabb, kevesebbet fagynak ki, kevesebbet gondolkoznak.
    De ami a legjobban zavar, (ez már az előzőben is volt), hogy megváltozott az érintés módja.
    Görgetni akarok, nyomásnak érzékeli, ezért elindít valamit. Az értesítési sáv szinte sosem jön le elsőre. Vagy gépelésnél is nehézséget okoz. Spartanban sem veszi be rendesen, ha egy linkre akarok nyomni.
    Szóval összességében zavaró, de ha türelmes az ember, túl lehet élni.
    Apróság, de görgetésnél W10-ben hamar megáll, 8.1-nél tovább gördült, azt jobban szerettem, főleg, ha sokat kell "tekerni", pl. az alkalmazáslistában. Gyorsabb volt, mint a betűvel vesződni. W10-ben meg ez a betűlista iszonyat ronda lett, mintha a 90-es években tervezték volna.

    Ja, és megint nincs magyar Wordflow. (nem tudja letölteni).
    Ill. a Lockscreenre nem tudtam beállítani, hogy megjelenjenek az alkalmazások értesítői. (pl. új sms, új email, új üzenet).
    Mondjuk legalább a csempéken megjelenik a szám, így ha már belép az ember, akkor oké.
    Ja, és biztos okkal van így, de még nem tudtam megszokni, hogy az Outlook Mail (tegnap óta Outlook Posta) egyben kezeli az összes fiókot. 8.1-ben jobban tetszett, hogy a céges Exchange, és a magán gmail-es fiókom totál külön volt. Külön csempe, külön program, külön értesítés, külön számláló stb.
    Így egyben elég zavaró. Programon belül külön van már, át lehet váltogatni, de macerás, és nem informatív eléggé. Valaki tudja, hogy ezt hogy lehet szétválasztani ?

    Szerk:
    (#13790) mtm800: akkor ez egyedi gond lehet.
    Mondjuk üres 8.1-re frissítettem, és ezért update után nyomtam egy helyreállítást, hogy vissza tudjam tölteni a backup-omat. Lehet, hogy ez kavart be.
    Ja, és már a korábbi W10 buildnél is észrevettem, hogy közvetlenül a frissítés után a Settingsben van Extrák menüpont. Ha nyomok egy resetet, utána ez eltűnik, és az ottani funkciókat (pl. érintés) az alkalmazáslistából tudom elérni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák