-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Ha megnézed a topichoz tartozó teszt képeit, akkor láthatod, hogy milyen a fekete Defy. A fehér pedig az, amit neked akartak adni (nincs olyan Defy, legalábbis egyelőre, ami tiszta fehér lenne).
Trabby
Launcher Pro: irány a Market, ingyen leszedhető! (Gugli helyett érdemes néha a fórum saját keresőjét használni, esett már róla szó itt is. )
[ Szerkesztve ]
-
forintuser
őstag
Most már totálisan bizonytalan vagyok.A Takács-tól akartam rendelni én is.Erre most olvasom hogy náluk a fekete az fehér.Nem tudnátok mondani egy megbízható boltot,ahol nyugodt szívvel rendelhetek végre magamnak egy Defy-t?
Holnapkészítést vállalok.
-
Halo
senior tag
válasz Tomi_Sci #2848 üzenetére
nem mondod...
komolyan... fent van egy nyamvadt kereső, ahol is nem is kell kiválasztani, hol keressen, mert alapból ebben a fórumban keres...
2 szót kell beírni: "magyar menü" és lőőőn világos...
jön egy oldalnyi szöveg, az idevágó hozzászólásokkal.de köszönöm, hogy helyreigazítasz, legalább _én_ tudni fogom, mert _én_ eddig se olvastam a fórumot
hm. Steve Jobs köze az androidhoz pedig... nos, nem ült a poén... de majd megkérdezi ezt is
továbbra is peace!
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Trabby
aktív tag
válasz forintuser #2857 üzenetére
Hívd fel őket, és mond el nekik mint az óvodásoknak, hogy neked olyan fekete kell amiben nincs fehér csík. Hátha.
-
TripleB
senior tag
Nem tudom visszaigényelni, de volna akinek megérne egy fél ÁFÁ-t a dolog.
Még annyit tennék hozzá, hogy a magyar törvény szerint új termékekre 25% ÁFA van. 0% akkor, ha van nemzetközi adószámod és mondjuk szlovák vagy. Használtat árulhatnak 0%-al, Neked az van? Nem hinném. Szóval, ha kapnak egy adóellenőrzést, akkor hosszú cici..."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
gagavectra21
tag
mennyi a gyàri. 800mhz hex tartozo vsel érték?
Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10
-
vkrisz
csendes tag
Launcher Pro leírás Amúgy tényleg nagyon jó progi, kb. 5 perc után ment a Blur a levesbe, mivel semmi szükségem nem volt a közösségi hálók integrálására. De amúgy visszaállítható a Blur is, ha meggondolod magad.
Egy kérdés: a telefonom minden újraindulás után elfelejti a gyorstárcsázási beállításokat. Más nem tapasztalt ilyet? -
Tomi_Sci
őstag
Ezek sima app-ok, úgyanúgy mint a többit.
Csere megy természetesen menüből is, gyorsabb kivitelezésre használhatsz pl. Home Switchert.
Az ismertebbek : ADW launcher, Go launcher (az én ajánlatom ), Launcher Pro.
De ezekről tonnányi cikket találsz magyar blogokon is.Halo:
Légyszíves nyiss egy Notepadot és vezesd le jó? Jó...Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Trabby
aktív tag
A SGS-en milyen felület (vagy hogy kell ezt mondani? laucher, blur, stb..) van? Azon kívül még nem nyomogattam más androidos készüléket.
-
ABE
őstag
-
Trabby
aktív tag
ABE, TPG!
Köszi! -
prompt
tag
válasz gagavectra21 #2864 üzenetére
Ezen én is gondolkoztam már, nem sikerült kideríteni semmi konkrétat..
-
szkajt
csendes tag
Na asszem sikerült félig kinyírni a telót :-(
Elkezdtem backuppolni a Titaniummal, aztán uninstalltam pár dolgot ugyanonnan és kezdetben jött is egy FC a voice dealer miatt, de a restart után ez elmúlt, viszont telefonálni nem lehet egyáltalán, mert azt írja got null cursor on quiery, your device is low on resources.. és nem történik semmi. Viszont visszaállítani se tudok semmit a Titaniummal, azt írja van backup de nincs restore opció.. vagy csak hülye vagyok hozzá. Tud vki vmi megoldást? Kösz előre is. :-) -
zazumisi
tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy Defy beszerzésén, de nem nagyon tudom eldönteni, hogy függetlenre gyúrjak, vagy jó lenne e nekem egy T-s is.
A hűségnyilatkozatom most jár le, így kamatmentes részletre elhozhatnám, de belekeresve a fórumba azt látom, hogy a kedves magenta nagytestvér megint belenyúlt a dolgokba.
Ez most mennyire van így? Igazából nem ismerem a Blur felületet, de a youtube-os videókon gondolom ezt láthattam. És tetszik.
Szóval mi az igazság? Illetve érdemes egyáltalán bánkódni a Blur miatt? Vagy belerondítottak még valamibe?
Most Samsung Wave-m van, szintén T-s, és ott a frissítések sem telepíthetőek rendesen, mert muszáj volt nekik belepiszkálni...
Egyébként a másik versenyző az iPhone 4, de őszintén szólva nincs kedvem annyit kifizetni egy telóért. Bár szívesen kipróbálnám. Mondjuk a Defy-t is...[ Szerkesztve ]
-
drzsoo1
aktív tag
Én mondtam korábban, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy a jelenlegi magyarországi Motorola magyar nyelvi lokalizációt készítene, de többek szerint a 2.2 es android ezt alapból tartalmazza. Ezek szerint mégse?
Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
ABE
őstag
Tegnap írtam, hogy én is megjártam ezzel, aztán linkekkel dúsítva megadtam, hogy én végül mit raktam fel és hogyan. Megpróbálhatod azt is, vagy vissza lehet állítani a gyári ROM-ot is. (bár ahhoz hirtelen nincs linkem, és nem tudom, eltér-e a custom ROM felrakásától a módszer).
-
prompt
tag
válasz zazumisi #2876 üzenetére
Simán feltehetsz egy Blur-os változatot, ha hiányzik, nekem hiányzott, feltettem Úgy tűnik, hogy nincs olyasfajta lock a T-s Defy-ben, hogy ne lehessen feltenni akármilyen (defy-s) ROM-ot, szóval ha kijön akár a 2.2-es android rá, szerintem simán fel lehet majd tenni azt is, akkor is, ha azt a függetlenekre szánják. De lehet, hogy tévedek és véletlen pont egy olyan UK ROM-ot tettem fel, ami amúgy is T-s De nem hiszem.
Ha viszont veszel ilyet, akkor csinálj backup-ot a ROM-ról, mert máshonnan nem lehet jelenleg azt a verziót beszerezni, csak T-től Amúgy meg sokan örülnének annak a verziónak, hiányzik belőle egy csomó felesleges kacat (mármint felesleges annak, aki pl nem facebookol).
-
Halo
senior tag
válasz drzsoo1 #2878 üzenetére
2.2 a jelentések szerint tartalmazza majd a magyar nyelvű menüt. többet úgy se, hiszen a progik attól még nem lesznek magyar nyelvűek...
de biztosat akkor tudunk, mikor a telón csücsül a hivatalos 2.2, ill. majd valamilyen főzött rom, ahova belegyógyították.a notepad meg betelt, azért írtam ide
-
törölt tag
válasz zazumisi #2876 üzenetére
Még nem volt a kezembe a teló, de az én menetrendemben az egész blur cucc levakarása elég előkelő helyen szerepel. (Konkrétan a root->custom recovery->nandroid backup műveletsor után a következő lépés. Eszi a procit, ergo eszi az akkut is.) A frissítésekről nagyon nyilatkozni nem tudok, a moto nem éppen sieti el ezeket, elképzelhető hogy a t még egy kört ül majd a dolgokon. Én azt mondom hogy ha számít a pénz, és jelentősen olcsóbban be tudod szerezni a t-től, mint függetlenül, akkor vedd meg onnan. De én nekem tuti nem kéne a t-ből, pláne hogy a dominó csomagom mellé majdnem annyiba kerülne mint a független a speedshop-tól, 2 év moto garival.
4-es szifon-t ugyan csak láttam (két haveromnak is van), de nem voltam hanyatt esve tőle. Igényes külsőleg, jó hw-val megtöltve, de nem kéne. A rendszerekről meg annyit, hogy én az androidban több lehetőséget látok, mint az iOS-ben, bár azért a jb-zett iOS-t se kell lebecsülni, azzal is lehet nagyon meredek dolgokat művelni.
[ Szerkesztve ]
-
rum-cajsz
őstag
Az alap Android 2.2 nem tartalmazza a magyar nyelvet (jelenleg 2.2-es Androidot használok). Lehetnek benne magyarul megjelenő szövegek, de csak a 2.3-as verzióban van benne a magyar nyelv.
Hacsak a gyártó nem csinál egy magyarítást a 2.2-höz is.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
zsirfecske
addikt
általánosan írtam, tudom hogy neked nincs szóval akinek van, annak ez hurka megoldás.
(#2840) Prien:
miért nem 1ghz-en emgy alpból a proci? keress rá a fórumban a milestone 2 kifejezésre és meglátod, minek házon belül konkurencia? már ígyis szinte csak a froyo az előnye a defy-al szemben (qwerty nálam nem számít).(#2862) TripleB:
magyar törvényi szabályozásokról is volt már szó, 0% áfa = 0 perces használt készülék és viola máris legál. -
szkajt
csendes tag
hát így első blikkre inkább gyárit tenném vissza aztán kezdeném előről az optimalizálást, de már okosabban bár egy szerintetek is jó és működő linket elfogadnék mert azt se tudom merre hány méter.. kicsit félek egy bétaverziótól, inkább működő telefonom legyen, nincs nagyon kedvem bugparádézni
de szerintem leszek most olyan hülye és mégis felteszem kipróbálni.. -
Opravel
csendes tag
Sziasztok!
www.mobilgsm.hu -ról rendelt már valaki? megbízhatóak?Szeretnék tőlük egy Defy-t, egész jó áron kínálják....
[ Szerkesztve ]
-
gagavectra21
tag
két apro dolog böki a csôröm:1.mem érxékel 2ujjnàl többet a kijelzô
2.10% os lépcsôkbe mutatja az akksi allapotàtMotorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10
-
Maxtreme
addikt
válasz gagavectra21 #2888 üzenetére
1: Miért minek több? Polip volt valamelyik ősöd vagy mi?
2. Aham, ez valóban zavaró. -
soscnupp
csendes tag
Szép reggelt! Képzeljétek, maival együtt 2. alkalommal fordult elő, (péntek óta) elfelejtett ébreszteni Defyke... Még jó, valamennyi időérzékkel rendelkezem és felébredtem magamtól, egy fél óra csúszással... Más nem tapasztalt ilyet? USB-s dologra köszönöm a választ, bevált...
-
Halo
senior tag
válasz soscnupp #2893 üzenetére
de tapasztaltak - és már meg is írták
a probléma visszavezethető a user error effektusra. miszerint ha használsz ébresztő app-ot, és használsz task killert is, akkor... célszerű az ébresztő app-ot kiszedni a kigyilkolandó alkalmazások közül, ellenkező esetben az esti elalvás előtti utolsó task killer utána abban a hiszemben fekszel le, hogy ébreszt a teló. holott a teló tette a dolgát, és kinyírta az ébresztő app-ot
-
zsirfecske
addikt
válasz gagavectra21 #2895 üzenetére
kezdetek óta ébreszt hiba nélkül, rögtön beállítottam egy melós profilt ami minden hétköznap kelt adott időben, azóta nem nyúltam hozzá csak mikor feltettem a task killert (ignore list bizony). nagyon tetszik ez így, régi dumbphone-jaimnál minden nap állítgatni kellett, ami itt egyszeri 3 gombnyomás volt
-
Halo
senior tag
válasz gagavectra21 #2895 üzenetére
"célszerű az ébresztő app-ot kiszedni a kigyilkolandó alkalmazások közül," - idézet tőlem.
ööö - azt hiszem egyről beszélünk, hm?
-
Halo
senior tag
Magyar androidos oldalak:
nokiaprogramok - androidos fórum:
[link]Androidportal - ennek van a marketban app-ja is!
[link]Android hungary
[link]Mobilaréna: androidos app-ok fóruma:
[link]Androidapps.hu
[link]a lista természetesen nem teljes, csak egy kis ízelítő. enjoy!
-
Edge
veterán
válasz gagavectra21 #2888 üzenetére
Erre én is válaszolok, mind2nek driveres "gondja" van:
1. rootolt telónál egy értéket át lehet írni ami több ujjat tesz lehetővé a képernyőn de állítólag nem működik, a driver miatt.
build.prop-ot kell szerkeszteni:
ro.product.max_num_touch=2 (nagyobb számot kell beírni)2. szintén driver, egyik progi se képes 1%-os léptékben kijelezni az aksi állapotát defy-nél egyelőre, droid-nál is ez volt a helyzet, de azt pl a Battery Indicator Pro-sok megoldották, kipróbáltam Defy-n nem működik a Droidos hack.
Láthatod mind2 helyzet megoldható lesz idővel, csak még elég új ez a teló.
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest