Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    válasz Magnat #11515 üzenetére

    Ugyanakkor valószínűleg lesz 2.4/4.x is 2x-re, igaz, nem hivatalos, de mivel úgyis Androidról beszélünk, jobbára ez a dolgok rendje. Ha egy zárt rendszerről lenne szó, akkor tényleg felháborító volna, hogy a kibocsátással gyakorlatilag megszűnik a támogatás (még ha nem is példa nélküli), de egy nyílt rendszer esetében a "gyári" frissítés kérdése nem igazán nyom sokat a latba.

    Más kérdés, hogy a szolgáltatók által a jogszabályi kiskapuk használatával a tulajdonosokra kényszerített garanciális feltételek egyáltalán nincsenek összhangban az értékesített termék képességeivel, tulajdonságaival és céljaival, de szerencsére a tulajdonosok számára nyitva van a technikai ellen-kiskapu (a készülék visszaállítása a "gyári" rendszerre), emiatt a garanciális feltételeknek gyakorlati kényszerítő erejük nincs, csak egy pár perces fölösleges plusz munkát adnak a tulajdonosnak.

    Magyarországon az ilyesmivel rutinból él együtt az ember, aki meg külföldön fut bele esetleg hasonlóba, az majd megszokja - mi is megszoktuk az elmúlt ezer évben. :)

    Ezzel együtt nem elképzelhetetlen, hogy a desktopokon zárt rendszerekhez (pl.: OSX, Windows) szokott felhasználóknak szokatlan a nyílt rendszerekkel kapcsolatos (ízlés szerint választhatóan szabadnak/hányavetinek minősülő) támogatási-fejlesztési "szokásjog", de ez megszokás és választás kérdése (számtalan egyenértékű, zárt rendszerű termék is kapható), maga a modell amúgy erősen működőképes (különben igazából internetezni se nagyon tudnánk), legfeljebb a telefonpiacon új (ekkora méretben).

Új hozzászólás Aktív témák