- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Házimozi haladó szinten
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ZIDOO médialejátszók
- Mini-ITX
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
Akkor nézz be egy mediamarktba vagy valami hasonló üzletbe és kérdezd az eladókat, hogy mi alapján nézelődik a többség. Kinézet és képátló a legfontosabb a legtöbb embernek, ha elfér a nagy méret, akkor a képminőség lényegtelen lesz a legtöbb embernél, mert a minél nagyobb annál jobb elv szerint mennek. Az, hogy a használt terméked esetében mit kérdezett pár eladó eltörpül a világot nézve, főleg, hogy ők már eleve tudták mit szeretnének.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #48 üzenetére
Ez nem igaz. Amikor tavaly a 10 eves lcd tvmet adtam el, kivetel nelkul mindenki rakerdezett a youtube kliensre, es az avi/mkv tamogatasra, vagy mindkettore.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Dragon3000
veterán
válasz #72042496 #45 üzenetére
Elég sok tv esetében gondok vannak a támogatással, ha jön frissítés utána azt kell nézni, hogy vajon melyik formátum nem fog jól menni...., persze ha androidos a rendszer, akkor ez nem akkora gond. Ez mellett spórolnak a memóriával a tárhellyel.... Amik, ahogy írtam egy 40e-res telefon esetében belefér az árba, de egy 500+e-res tv esetében már nem.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz #72042496 #45 üzenetére
Pontosan.
3 csoport van :
- akiknek boven eleg a wifi,fastethernet es a beepitett appok (95+ %)
- akik kulso eszkozt hasznalnak (medialejatszo,konzol,pc ) (3-5%)
- akik a tvtol varnak el mindent (ezrelek)
Egyszeruen nem eri meg ebben az iranyban fejleszteni.
Vevok 95-99 szazalekanak sokkal fontosabb a kepminoseg,a panel,a design,az input lag.
A hardver amugy jo, mert olyan dolgokat tamogatnak hardveresen, amit meg a hatodik-hetedik generacios i7 cpuk sem tudnak.
A soc gyenge,a ram keves, mert kevesen hasznalnak ki.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #44 üzenetére
A hardver teljesen jó a milliós tévékben, csak a gyártók leszarják a helyi hálóról való filmlejátszást (erre jók a médialejátszók), a böngészést meg aztán főleg (az médialejátszón is gáz).
A képfeldolgozás viszont remek, a stream appok klasszul futnak, utóbbiak pl. a hároméves tévémen is jobban, mint a Shielden: megy az automata framerate váltás, helyükön a színek, semmi akadás. Dolby Vision is megy nyilván mert tudja a tévé, ez médialejátszóval nemigen működött akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Akkor miért spórolnak a tv-k esetében a hardveren, amikor már egy 40e-res telefonba erősebb kerül, pedig a komolyabb tv-k 500+e-be kerülnek, így bőven beleférne? Egyik márka se akar ez ügyben a többiek elé kerülni, mert még a milliós kategóriában is egy fos a hardver, így még egy 20e-res médialejátszó is többet ér.
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #42 üzenetére
Akinek 1 dollarokbol milliardos kiadasa jon ossze, annak ezermilliardos a bevetele, es szeretne a konkurencia ele kerulni. Ez az erveles logikailag fals.
-
kenwood
veterán
Mondjuk nalam az elso lcd tv ota alap, hogy pc+radios bill/eger biztositja a netet, multimediat, igy a beepitett szirszarok teljesen irrelevansak a szamomra. sose tudtam megszokni az android es taviranyito parosat. win 10 es keyboard utan olyan, mintha egy C Mercibol visszaulnel egy Dacia Loganbe.
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #39 üzenetére
100-as "Lan" fastethernet neven fut. A sima ethernet csak 10 Mbps. Egyebkent amikor elkezdtek itthon gigabites netet adni a szolgaltatok, akkor az intel valahol a masodik-harmadik generacional jart. Akkoriban meg a gyengebb procik nem birtak a gigas tempot. siman lehet, hogy ezeknel a low budget soc-oknal meg mindig hardveres limitacio van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tévékben pl. soha nem volt tudtommal gigabites, de az AVR-ekben sem, amióta csak hálózatképesek. Sose néztem, de szerintem az otthoni IoT eszközökben is Fast Ethernet van, a Hue Bridge, riasztók, kamerák jutnak itthonról hirtelen eszembe, de ilyesmikből tonnányi létezik. De javítsatok ki, ha ezek gigabitesek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dragon3000 #34 üzenetére
Normálisabb szolgáltatatói routerek LAN oldala elég rég óta gigabites.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
ricsip
addikt
válasz Dragon3000 #29 üzenetére
100-as LAN-t legalább 15 éve nem fejlesztenek már, és 10 éve már a legalja belépő színvonalú konzumer eszközök kivételével nem is volt használatban újonnan kihozott termékekben.
De vmi fasz biztos talált egy kínai város méretű gyárat, tele elavult 10/100-as NIC IC-kkel, és most ezt szórja a 600 ezer-1,5milliós tvkbe.[ Szerkesztve ]
-
-
-
nemlehet
őstag
Nekem egy 55" 793-as van ami gondolom ennek valami elődje lehet. Óccsóért tudtam venni T-Home előfizetés mellé, 174k-ért, 2 napja jött meg.
Sajnos a TV sarkán látható némi felhősödés ha a kanapé másik oldaláról nézed (jobbról a bal sarkot mondjuk), de annyira nem zavaró. Középen ülve jó, én legalábbis nem veszem észre.
Az előző TV egy 42LF652 volt aminek alapból rosszabb a feketéje. (bár legalább egyenletesen rossz, szóval kevésbé feltűnő számomra)
Elvileg ez direct ledes nem edge ledes..Hát nem látszik, vagy legalábbis én nem látom hogy annyira számítana ez a több zóna.Szóval azt mondanám, hogy aki mondjuk sima LCD-ről váltana az jobbnak fogja érezni, mert szemből tényleg elég jó a fekete meg a szinek, OLED mellé rakva viszont tényleg elég szar.
Amit még kiemelnék, hogy a gaming módon kívül mindegyik másikban iszonyat input lag van, még akkor is ha az összes képjavítót kikapcsolod. Konkrétan teljesen használhatatlan. Tippre olyan 140-200 ms latency.
Gaming módban viszont teljesen jó. Én Sekiro-t játszottam rajta 4K-ban, nem éreztem zavarónak.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
törölt tag
Lehet, félteérted, de a HD sáv a Dolby TrueHD (ill. ebbe kódolt Atmos), DTS-HD Master Audio, de itt említem a DTS:X-et is. Ezek a népszerűbbek, és nem sima ARC, hanem a pár éves eARC kell hozzájuk. Emellett csak HDMI-ről küldik őket tovább a tévék.
Nálad lehet, hogy a Dolby vagy DTS core megy ki ARC-on, de az a fallback sáv, nem az eredeti.
"Nekem még van dts dekóderem a tv-ben is, de mivel az erősítő dolgozik a hanggal ezért az sem lenne baj ha nem lenne."
Ha nincs dekóder, akkor nincs passthrough sem, ez egy csomag sajnos. Valószínű, ilyen a licensz. Nekem is ez a gondom ezzel, a dekóder magában nem érdekelne.
"Te amúgy hogy eteted bitekkel a shield-ed ? Wifin ?"
Ahh, dehogy wifin. Egy mezítlábas Connect Boxot használok, és amit lehet, vezetéken kötöttem be. Mindenhez krimpeltem megfelelő hosszúságú kábelt, be a switchbe, azóta jóság van.
[ Szerkesztve ]
-
subset
senior tag
válasz #72042496 #23 üzenetére
Netflix és társaihoz nem is kérdés, hogy elég a fast ethernet, igen.
(Egy-egy 60-70 Gigás anyagnál, van, hogy 100-130Mbit/s -re is felugrik a pillanatnyi adatátvitel.)
Passtrough-t van, de nem használom mert ugye nem hdmi-n van a forrás - ez lehet, hogy félreérthető volt.
A forrás egy sima dlna szerver, ezt megeszi a TV lejátszója, a mindenféle HD hang pedig HDMI ARC-n keresztül érintetlenül távozik a TV-ből az erősítőbe ami processzálja a hangot. Ez egy elég régóta létező dolog....
Nekem még van dts dekóderem a tv-ben is, de mivel az erősítő dolgozik a hanggal ezért az sem lenne baj ha nem lenne.A plexet, embyt már elfelejtettem, mert sz@r a tv-n, lassú, transkódol ha kell ha nem stb....tudom jól.
PGS feliratú anyagom nem tudom van-e, de lehet hogy pont nincs mert nem emlékszem, hogy nem tudtam volna valamit lejátszani.És igen, én sem szeretnék +1 lejátszós eszközt drága pénzért...ezért kénytelenül szoktam rá a tv lejátszójára, a kompromisszumaival együtt meg hogy nem olyan fancy mint egy kodi vagy plex, ez van....de gigabit lan az továbbra sincs !
Te amúgy hogy eteted bitekkel a shield-ed ? Wifin ?
Használj Te is szabad szoftvert !
-
prisz
senior tag
Tetszenek ezek a színhelyes kalibrált beállítások. Kb. nézhetetlen lesz tőle a tv adás. És valaki még fizet is érte...
-
törölt tag
Én stream alatt nem DLNA-t értek, hanem Netflixet, Amazon Prime-ot és társaikat Az az OLED tévé csak a felszínen főz kávét. Amivel pitchelik őket, azt nyomják, de a burkolat alatt éppúgy a legszarabb biliacélból készült csavarok tartják a talpat, spórolnak ahol érik.
Az LG épp jó példa, a tavalyi modellévtől semmilyen DTS formátumot nem kezelnek a tévéik. Olyan tévé pedig a világon nincs, amelyik nem HDMI-s forrásról továbbküldené a HD hangsávokat. Ezen túl próbáld ki 4K HDR filmmel a PGS feliratokat, vagy csak egy Plexet a webOS-en.
Többek közt ezek miatt jó a Shield. Szeretném eladni, hogy eggyel kevesebb eszközöm legyen, már meg is tettem volna, ha csak egy USB-Ethernet adapteren múlna. De csak magammal szúrnék ki.
[ Szerkesztve ]
-
subset
senior tag
Átlagos 4K-hoz (dlna-n streamingelve) bőven elég a fast ethernet, de akad film amihez már nem.
Arról ne is beszéljünk ha nem a tv mellet van a wifi-d, hanem x+1 méterre a falakon túl....és még mások is azon lógnak letöltögetnek, streamelgetnek valamit.
Akkor elnézést kérek de bedugnám a tv seggébe a lan kábelt és persze nem egy fast ethernetet.
Olcsóbb...? Ezen az 1 $-os különbözeten nem hiszem, hogy spórolnának több százezres tévéknél, ami így smart meg úgy nanocell meg még oled is de lehet hogy kávét is főz.Köszönöm, jól elvagyok a tv-m (LG:) beépített lejátszójával, van dts és hd hangom, feliratot is nézhetek ha akarok, van passtrough is ha úgy akarom.
Az teljesítménybeli probléma hogy egy 70 Gb-os filmbe ha beleléptetek akkor megakad néhány pillanatra ? mert akkor az van.
...de folyamatosan szoktam nézni általában, nem léptetve, így nem zavar és "normál" 4K tartalomnál még ilyen sincs.#20
Nem hinném, hogy lenne szerzői jogi gubanc egy gigabit lanból...ez honnan jött?
8K mellé tett 100-as lannál azért már erősen kéne magyarázkodnia a kedves gyártónak, vicces lenne, de egy 4Kásnál miért lenne szentségtörés ez, így 2021 végén ?Ja említetted a Shieldet, azon vajon miért gigabit lan van ? Lehet, hogy csak tévedésből ?
Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
törölt tag
Mert streamhez elég a Fast Ethernet, és ez az, amit a tévék kiválóan tudnak. A jobbak legalábbis. És igen, a Fast Ethernet valószínűleg olcsóbb picit.
A hálózati filmlejátszás viszont ezen túl is korlátozott a tévéken; HD hangok nincsenek (passthrough se), sok modellen DTS sincs, feliratkezeléssel és teljesítménnyel is gond szokott lenni. Ilyenre elég korlátozottan alkalmasak (sajnos).
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
annyi körülmény mutat arra, hogy szerzőjogi gubancok elkerülése és/vagy fizetős szolgáltatások felé terelés az ok, hogy nem lehet véletlen.
a 8k tvket kivéve gyakorlatilag nincs gigabites lan,
usb 3 is csak elvétve,
több gyártónál eltűnt a dts támogatás,
tvken lejátszva szintén nincs teljesértékű dolby atmos,
a tv-s appok, pl: plex kevesebbet tud mint éppen a shielden futó,és ezek a limitációk nem köthetők tömeg gyártókhoz, vagy régi beragadt szereplőhöz vagy egyszerűbb modellhez. nem látszik olyan se, hogy a saját örületes bd lejátszó és avr portfóliójuk felé terelnének mert gyakran nincs nekik, és se az új szereplő kínaiak se a nagy vetélytársat legyőzni akaról qled-oled nem használja ki a piaci rést.
16core - 32thread - 64gb
-
tibaimp
nagyúr
A videós tesztcsomag tartalmaz Dolby Vision mintát? (vagy csak én nem látom )
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
subset
senior tag
válasz aradebil2 #12 üzenetére
"...a vásárlók legnagyobb része..." - ricsip és jómagam nem tartozunk ehhez a csoporthoz
...és ugye azért csak tesznek rá LAN csatit, és ha már tesznek akkor miért nem gigabitest ?
Azt ne mondja senki, hogy az drágább lenne.
Igazából csak ezért értetlenkedtünk.Használj Te is szabad szoftvert !
-
warrior93
tag
Köszönöm a tesztet, főleg a képbeállítást.
Nano86-om van, ami egy pár extrától eltekintve ugyan ez.
A sávos háttérvilágítastól eltekintve, ami elég idegesítő és mai napig nem tudom hogyan kell kikapcsolni, teljesen megfelelő ennyi pénzért.Üdv. Woules
-
Kiskutya
veterán
Elég gyenge ennyi pénzért! Ebben az árban már 100hz hdmi 2.1-es tvt is lehet kapni qled va panellel.
hmm...
-
LG nanocell tulajként: soha többet. A TV jó, formátumtámogatás jó, HDMI 2.1 nem árt, 10/100 ethernet eddig mindig elegendő volt de ha nem, akkor majd veszek USB-s csatolót, azonban a képminőség tényleg gyenge az áráért.
Annó azért döntöttem emellett, mert a kanapé széles és ennek egész jó a betekintési szöge. Na, azóta sem ült senki a kanapé 2 szélén. LG képminősége a világítás csíkjaival és a mátrix háttérvilágítással (amivel semmi baj nem lenne ha nem pár db zóna lenne, hanem mondjuk 200+) felejthető. Azért el nem adom, ahhoz nem elég rossz.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
Engem nem győzött meg, egyébként sincs jó véleményem a nanocell technológiáról.
duree54
-
subset
senior tag
A benne lévő képprocesszorról, dimming-ről egy szó sem esik.
AMD FreeSync™ Premium minősítése is van....lehet, hogy ennek a jó input laghoz is köze van ? ....ha az már meg lett említveHasználj Te is szabad szoftvert !
-
ricsip
addikt
Az ethernet csatoló szerepeltetésénél úgy látom iparági összmegegyezés van, hogy kínosan ügyeljenek nehogy véletlenül olvashatóan ki legyen írva, ezek fostos 10/100-as hálókártyát b@sznak változatlanul a 2021-es TV-be is. Nehogy gigabiten lehessen használni a hálózatot!
[ Szerkesztve ]
-
-
fagzal
csendes tag
Ez az egész LCD technológia egy szenvedés, jön a marketing mindenféle BS-tel, de érdemi képminőség-változás nincs.
-
GreatL
őstag
Nincs rajta HDMI 2.1? Akkor ez nem ér semmit.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
-
junior11
veterán
válasz wallace 234 #1 üzenetére
IPS panel esetében ne várj sokkal jobb kontrasztot és feketét sem.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
wallace 234
őstag
Így lehet, egy jó technológiát lejáratni. NanoCell-el jobb fényerő és kontrasztnak kéne lennie. De a kontraszt egy vicc kategória! 250 ezres kategóriában ez elég kevés!
[ Szerkesztve ]