Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz liszi70 #2100 üzenetére
Teljesítményszámítás könyvjelző.
A "garanciális cseréje még nem lehetséges" általában hülyeség, ott a gyártó határozza meg, mi a még elfogadott hibaszám. De ennek sem feltétlen kell jelen lenni, egyéb esetben is cseréli a bolt.
(Például volt lemezem, amin formázás után szaporodtak a gyenge szektorok. Amikor visszavittem, csak néhány volt épp, de cserélték.)Az adatkapcsolati hiba gyakran a kábel miatt van, mint már írtam. A SAMRT persze jegyzi, hisz attól még nem ért célba.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
liksoft
nagyúr
válasz szaszlaci #2101 üzenetére
Hivatalosan akkor kell a gyártónak cserélnie, ha a tesztprogram (gyártóé) hibaüzenetet ad! Ez bekövetkezhet a SMART küszöbszint átlépésével, vagy a felületi teszt során nem javítható hiba esetén. Mivel a Sentinel program CSAK a SMART-ot tudja nézni, így NEM MONDHAT MÁST!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
King Unique
titán
válasz liksoft #2102 üzenetére
még szerencse notimban némrég kicserélték , pedig 40 % körül volt kondi, de 2xxx átviteli hiba, 40-50 hibás sector stb., betettem Sentinelt indítóképernyőre, gondolom kellő hatással bírt, igaz odaírta szokásos garanciális csere még nem...dumáját, de lehet lengyelországi szervízben nem tudnak magyarul, v ki tudja... A gyári tesztprogik meg direkt úgy vannak beállíva, h még igenxar állapotba is lefussanak, nyilván nem érdekük sűrű csere, menjen xarrá, vegyél újat...itt is befigyel a "tervezett elavulás"...
Tőled, mint szakértőtől kérdem, 2,5" 500-as WD Scorpio Blue került bele (Seagate helyett), ami eddig megbízhatóan, stabilan megy , csak fejet parkolja szorgalmasan, 13 nap után 1600-nál tart...érdemes akár Sentinellel , v gyári progijával korlátozni, kikapcsolni, visznek hozzátok emiatt bekrepált wd notivinyókat Mert ugye mégiscsak energiatakarék bisz-basz stb, ami egy notinál azért fontosabb, ezért is van vinyó is így beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
Imaking89
csendes tag
válasz King Unique #2103 üzenetére
SZVSZ csináld meg a parkolás tiltását ha nem is tiltos de korlátozd 300s-ra mert az enyém 49 nap haszálat után 24468 szor parkolt ami azért elég sok....
-
Imaking89
csendes tag
válasz King Unique #2105 üzenetére
usb boot és kész nem kell ahoz szétszedni
-
Imaking89
csendes tag
válasz King Unique #2107 üzenetére
Én pen drive-al csináltam mert cd-ről nem működött rendesen és nem gányol el semmit. egy lappal visszább lent leírták a kolégák hogy mik a lépések és én is adtam kis plusz infót!
-
Llew
senior tag
Jobb későn mint soha alapon, más HDD-s kérdés miatt fórumozva bele botlottam ebbe a topikba.
Van egy érintett vinyóm, ami ~3 év, HD Sentinel szerint 345 nap 20 óra után 195612-es ciklusértéken áll. Ideje lenne megcsinálnom ezt a idő átállítást igaz?[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Llew
senior tag
-
BBéci
legenda
Nem vagyok merevlemez szakértő.
A sűrű fejparkolás az energiatakarékos - Green - merevlemezek sajátossága, de ez nem jelenti azt, hogy tutira többet parkolnak, mint a többi.
Sok egyéb miatt meghalhat egy merevlemez, legkevésbé jellemző a fejparkolások magas száma.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Bocs, én sem vagyok szakértő, de úgy látom eddigi olvasásaim okán, hogy a fejparkolás kiiktatása, egy hibalehetőséget zár ki. A többi hibalehetőség megmarad, de nekem például az "egy hibalehetőséggel kevesebb", már elég indok a kiiktatására. Mondom, én laikus vagyok, de ezt szűrtem le az itteni olvasásaimból. Neked rengeteg a fejparkolásod, mostani, szerény tudásom alapján simán kilőném!
[ Szerkesztve ]
-
Imaking89
csendes tag
Igaz nálam a disable kihozta a kattogást rendesen aztán a 300 sec lett a jó megoldád!
-
adas-vetel
csendes tag
válasz liszi70 #2122 üzenetére
Sziasztok most folytam bele a témába mert már idegesített az állandó kattogás 100napos a hdd scorpio blue 1TB egy hp dv7 ben van.159130 ez az érték gondolom nagyon sok?
megcsináltam a /G parancsot na akkor nagyon sűrűn csinálta most /s300 on van de még így sem 5 percenként rakja ki a fejet hanem sűrűbben ez normális vagy lejjebb kéne vennem az értéket?Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz adas-vetel #2123 üzenetére
Bizony nagyon sok.
Valószínűleg állandóan csapkodja most is, meg kell találni az optimális értéket, hol nem túl alacsony, ahol még parklóvillán marad.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
winhate
őstag
válasz winhate #2111 üzenetére
Es mukodik is!
Teljesen kikapcsoltam es tenylegesen csak annyit novekszik a load/unload amennyi kell.
Nem tobb szazzal novekszik naponta hanem ahanyszor ki es bekapcs van a hdd (1-4 alkalom).Nagyon koszonom a segitseget es a felhivast .
Szerencsere meg a kritikus ertek alatt vagyok (joval). Emellett meg garancias a a wd10ears -om.[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
szaszlaci
addikt
válasz adas-vetel #2126 üzenetére
Hát ez ilyen sajnos, egyedül a WD-nél lehet piszkálni.
Toshiba úgy tudom, abban a pillanatban kiteszi a fejet, ahogy megszűnik a lemezművelet. Viszont nem kattog üresjáratban, ellenben torrent alatt igen szépen meg tud szaporodni.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz King Unique #2128 üzenetére
Várj csak, a Toshiba nem biztos, hogy egyből kiteszi parkolni, kevertem a (hagyományos) Hitachival.
Minden esetre a teljes tiltás itt se valószínű, hogy jó lenne, valami köztes értéket kellene összehozni. Ha engedi.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz szaszlaci #2127 üzenetére
WD-ből ha sz@rt fogsz ki laptopvinyóban akkor 4mp múlva fejparkolás ÉS MOTORLEÁLLÁS...
ez a legbénább amit ki lehet fogni
Toshiba vinyóból mostansága miket teszteltem 8mp után parkoltak fejet de a motor ment tovább így ott kevésbé van szívás. Hitachi-t Asus EEE PC-ben láttam, 320gigás volt na az folyton adott valami csapkodós hangot, másodpercenként többször. olyan mintha üresjáratban is folyton ide oda mozgatni finoman a fejet hogy ne mindig ugyanazon terület felett suhanjon.Seagate-et szívesen látnék mert azokkal nincs 2,5" fronton tapasztalatom
a Toshiba bejött, azt bátran merem ajánlaniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szaszlaci
addikt
Ugyan ezt tapasztaltam 2.5-ös Hitánál, hogy finoman kattogott egyfolytában, ha SATA porton volt. USB átalakítón viszont nem csinálta.
Fórumon azt mondták, a fejmotor kezdi megadni magát, nem tudom, igaz-e.
Valamint az nekem azonnal parkolni tette, de még akkor is, ha másolás közben vélhetően kifogyott a puffer.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
TeeJay
félisten
válasz szaszlaci #2131 üzenetére
Toshiba MQ01ABDxxx széria szerintem jófajta, oké 8mp fejparkolás de egy egyszerű HDDScan progival minden indításkor ez kikapcsolható (APM --> Disabled) viszont ez legalább nem állítja le a motort
mint nekem a laptopban a WD6400BEVT...
2 darab 500-as Toshiba-t vettem meg öcsém barátnőjének az Asus laptopjában is az volt
teljesen korrekt, gyors halk és tényleg nem zavaró a fejparkolás mennyiségeMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szaszlaci
addikt
-
djxp01
senior tag
WD20EZRX-et Win7 alá beraktam, particionáltam, és a formázást quick format-ra raktam. (+widdle /s300 megvolt)
Első használatkor nem lenne jobb teljes (nem quick) formatot csinálni?
Ezek a sebességeredmények megfelelőek? (SATA3 port, Win7, asus p6x58d premium)
Esetleg valami beállítást, drivert ellenőrizzek? (intel driver, lap driverek a legújabbak elméletileg)
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
szaszlaci
addikt
-
gabo91
aktív tag
Helo!
Megpróbálkoztam én is az átállítással.
BIOS-ban SATA vezérlőt nem kapcsoltam át IDE módba, ez gond lehet? (nem találtam hol kellene)
Aztán a wdidle3/R szépen kiírta az értéket
de a többi parancsot nem fogadta el, csak ha a "3"-as is benne volt.
wdidle /300 nem fogadta
wdidle3 /300 elfogadta , de utána kiírattam, és ahogy előtte úgy most is 8sec-et írt.
wdidle3/D elfogadta, és utána is azt írta hogy ki van kapcsolva...Majd kiderül hogy jó e.
(egyébként március közepén vásároltam WD30EZRX 05.10-ig 1100 parkolás, 9 nap alatt pedig további 7500parkolás...
[működési idő]
[load/unload cycle]Csak azt nem tudom mitől állítódott át...??? )
-
szaszlaci
addikt
Hihetetlen vagy, hogy ennyire ne olvass utána..
Wdidle .. parancs hülyeség, wdidle3 .. kell.
Wdidle3 /300 nincs, helyesen wdidle3 /S300 kell legyen.
Ilyen adatsűrűségű lemeznél nem kellene teljesen kikapcsolni, mert lehet, hogy rosszat tesz.A parkolás valószínűleg azért ugrott meg ennyire, mert egyfolytában csapkodja a fejet, miután kiadtad a /D parancsot, amit feltehetőleg hibásan értelmez.
Vagy az is lehet, ha nem akkor állítottad át, hogy május 10-ig volt torrent, és az "védte".[ Szerkesztve ]
-
gabo91
aktív tag
válasz szaszlaci #2137 üzenetére
Hihetetlen vagy, hogy ennyire ne olvass utána..
Wdidle .. parancs hülyeség, wdidle3 .. kell.
Wdidle3 /300 nincs, helyesen wdidle3 /S300 kell legyen.
Ilyen adatsűrűségű lemeznél nem kellene teljesen kikapcsolni, mert lehet, hogy rosszat tesz.
A parkolás valószínűleg azért ugrott meg ennyire, mert egyfolytában csapkodja a fejet, miután kiadtad a /D parancsot, amit feltehetőleg hibásan értelmez.wdidle3 /S300 -at akartam írni, csak kimaradt az S betű.
leírásban pedig Wdidle van írva nem Wdidle3, csak ezért kérdeztem.
Ma állítottam először az értéket, egész eddig gyárin volt. Nem állítottam 10-e környékén se rajta semmit, mégis valamitől elállítódott... nem tudom...
/D parancs-ot szerintem jól értelmezte, mert azóta 1db-ot sem nőt az érték.
Mennyire állítsam akkor? 300? (5perc)Egy dolog nem tiszta még.
Normál esetben a megadott érték után parkolóállásba megy és ott marad amíg nincs használatban a lemez?
Rosszabb esetben pedig megadott értékre kihúzza, és egyből vissza is rántja?
(mert ha vissza is rántja akkor 300sec-nél 150db/nap (12-13órával számolva) ez így 54000/év ami nem mondható jónak szerintem...) -
szaszlaci
addikt
Ezt a leírást olvasd, a cikk erősen pontatlan.
Valami 10-ig pedig használatban tartotta a lemezt, magától az érték nem áll át. Csak ha hibás a lemez.
Annyira érdemes állítani, amivel működik, és nem csapkodja a fejet. 300-al lehet kezdeni, majd csökkenteni, amíg jó nem lesz.
Igen, úgy csinálja, ahogy írod. Viszont olyan is van, hogy mondjuk 8 mp-ként teszi parkolóra, és rántja egyből vissza, számold ki, így mennyivel növekszik. (De olyan is előfordult, hogy a tányért állította le ennyi időnként.)
Ezért kell tökölni vele, hogy mit fogad el a gyakorlatban is. Az, hogy kiírja, nem jelent sokat.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
thomasvold
őstag
Sziasztok.
Nekem ilyen merevlemez van: WD5000AZRX-00A8LB0
500 Gb-os merevlemez. 8 hónapos és több mint 21 ezren áll a LUCC.
Engem is idegesít már a kattogás. Gondolom ennél is érdemes megcsinálni. Írtátok, hogy már nem érvényesek a topiknyitó linkek, honnan és miket kell letölteni?
Köszönöm
-
szaszlaci
addikt
válasz thomasvold #2140 üzenetére
Igen, érdemes megcsinálni. Olvasd el az első hozzászólást! Ki ne kapcsold, 300 mp, vagy kevesebb legyen.
-
szaszlaci
addikt
válasz Pazolini #2143 üzenetére
Ne vedd rossz néven, de 7 lemez és másfél év nem statisztika. (Ráadásul nem írtál kapacitást és aktív oldalt az adatsűrűség miatt.)
Főleg, hogy csak azt látod, ha már nem olvasható a szektor, az aktuális állapotot nem jelzi ki a Sentinel. (Tehát épp mondjuk mekkora ellenállást mért a bitnek.)
Másfél évig 4 másodperces parkolgatással is jó eséllyel működni fog.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Eddyke
csendes tag
Valakinek van tapasztalata WD6400AADS típussal, hogy mi az ideális neki? Eddig az enyém 355napot ment, és 150040nél jár a számláló. Míg a WD2500AAKS 4125nél. Igaz ez nem is Green.
-
valory
tag
Sziasztok,
van nekem egy WD WD20EZRX vinyóm, pár napja észleltem a következőt: iszonyuan belassul, nem tudott megnyitni egy filmet, mappák között szinte percek keletek h ugráljon. Gép újraindít, ugyanaz, ezt eljátszottam egy párszor, mígnem teljesen eltűnt, nem látta a win. Majd csak úgy ni megjelent és működött pár napig rendesen. Most megint be van lassúlva, használhatatlan. Kábeleket kicseréltem, új kábelt kapott, másik SATA portba van dugva. Pár hónapos merevlemez. Egybe van particiózva, a rendszer egy másik vinyórol fut.
Mi lehet a hiba? Esetleg lehet firmwarezni (ha igen, érdemes) ?Válaszotokat előre is köszönöm!
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
King Unique
titán
Külső usb-s Toshiba belsős vinyónál (MK1059GSM), Sentinelben APM-et maxra (254) húztam, beállítottam, de ugyanúgy parkol tovább...korábban itt mondták, ez tiltja véglegesen, de ennél úgy látszik mégsem. Vkinek tapasztalata, h hova kell állítan, v más progival csináljam, ezt Sentinelben visszaállítsam eredeti 128-asra, mert maxra húzva nem használódik el előbb
56 nap 16 órás működés és 40300 LUCC érték, ezért próbálkoztam... -
sb
veterán
Nálam 3TB-os EZRX van, nem tűnt el soha, de a belassulás nálam is megvan. Általában megy normál sebességgel, telemásoltam pl és nem vettem észre lassulást, viszont mostaában torrent alatt látom, hogy néha leáll a töltés majd újraindul 20-30mp után.
Közel hajolva ilyenkor kattog a fej is így a szar parolásra gondoltam. Neten rákeresve azt találtam, hogy wdidle3 /D-vel, vagyis tiltva a parkolást csinált másnál ilyeneket.
Nálam az alapbeállítás 8s volt. Áttettem 300s-re, vagyis 5 percenkéntire, most azt látom, hogy a torrent pont 5p többszöröseinél lassul be. 5-20 perc közötti intervallumokban. Ebből úgy tűnik, hogy fullra kikapcsolva lehetne jó, ami ellentmond a neten talált pár hsz-nek.
De érdekelne, hogy másnál is előjött-e ez a probléma. Ill. a fenti /D-s kattogás/lassulás EZRX-nél.EARS és egyéb HDD-im is vannak. A load/unload cycle növekszik rendesen, de nem voltak ilyen gondok vele. Mióta azok 300s-re lettek állítva szintén nincs gondjuk és kevesebb a parkolás is jóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Automata kávégépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Kindle
- Tudományos Pandémia Klub
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Gaming notebook topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest