- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Legszuro56
csendes tag
Ok!
Egy 1 TB -s 5400-s volt benne,gyárilag,de 2 HDD -s, + MSATA hely is van benne.Rendszer vinyónak vettem a WD -t,ami 7200 -s,és elvileg gyorsabb,no meg azért a 750 Gb is elég nagy tárhelyet biztosít.
Az a röhely,hogy most meg megy rendesen,de mondjuk tegnap este sem gondoltam volna,hogy ma reggel ilyen állapotban lesz...nem is értem egyébként.Talán a kikapcsolásnál sérülhetett meg benne valami? -
szaszlaci
addikt
Na akkor még egyszer:
1. gyártói garancia: a termék elkészültekor kezdődik, és a gyártótól függ, hány év. Vinyóknál 1 – 3 -, esetleg 5 év szokott lenni. Elvileg bárki érvényesítheti, de eljuttatni a (külföldi) szervizbe az ő dolga.
2. forgalmazó által vállalt garancia, törvényileg minimum egy év, vagy még több, adott termékcsoporttól függ. Több lehet, akár plusz pénzért is árulhatják. Muszáj lennie hazai átvevőhelynek.
3. kiterjesztett -, speciális -, akármilyen garancia. Akármire vonatkozhat, a vásárlási szerződésben benne kell lennie. (Az 1 + 2 év ilyen szokott lenni: 1 év teljes, 2 év ingyen javítás, de te fizeted az alkatrészköltséget.)4. Merevlemezt kizárólag a gyártó javít. Szép is lenne, ha egy ilyen technikai szintet képviselő dologba belenyúlna bárki is tescos csavarhúzóval. (Kivéve az adatmentők, de ők nem is a lemez miatt csinálják és nem is ezen az árszinten dolgoznak.)
Azt sem értem, minek csináltok magatokból bohócot olyan kijelentésekkel, hogy majd összetöritek a berendezést, meg durva dolgok történhetnek. Hát hogyne. A kiérkező rendőr meg titeket vág be úgy a kocsiba, hogy nyekkentek. De előtte lehet, hogy az egyik – nem kocka – eladó mossa fel veletek a padlót.
Szóval ésszel már a megjegyzéseket, mert egyelőre úgy néz ki, hogy a szóban forgó vinyónak rég lejárt a rendes garanciája. Ezen kívül lehet, a PC Land is olvassa a fórumot.
Meg amúgy is, ez csak Izomtibinek áll jól.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2503 üzenetére
Már bocsi,de tisztában vagyok a jogaimmal,és nem hiszem,hogy bármilyen durva megjegyzést tettem volna. Viszont az eléggé felháborító,hogy egy üzleti garanciánál,kapásból arról tájékoztatnak,hogy már küldik is tovább a cuccot,anélkül,hogy a SAJÁT szervizük legalább kísérletet tenne a probléma megoldására.
Ezen kívül sehol nem található semmilyen információ,az általuk vállalt plusz 4 év garanciájának a feltételeiről.
Valamint a winyót 2013. októberben vásároltam,így a törvényes egy év garanciában azt hiszem bőven benne van.Nem tudom honnan gondoltad,hogy már lejárt a garancia??
Az üzletek,tisztelet a kivételnek,sajnos csak addig "szeretnek" amíg vásárolsz,utána meg nagy ívben ....rád.
Egyébként reggelre már el sem indult a gépezet,csak kikapcsolás,és ismételt javítgatás után volt hajlandó betölteni a windowst.Továbbá folyamatosan nő a gyenge szektorok száma,és csökken a kondíciója,ami jelenleg 62 %. -
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2505 üzenetére
"eléggé felháborító,hogy egy üzleti garanciánál,kapásból arról tájékoztatnak,hogy már küldik is tovább a cuccot,anélkül,hogy a SAJÁT szervizük legalább kísérletet tenne a probléma megoldására."
Üzleti garancia nincs, csak a forgalmazó által vállalt. Tehát vállalja, hogy valamilyen módon megoldja vagy kártalanít.
Egy merevlemeznél miféle javítást végezhetne egy forgalmazó vagy épp szerviz? Max megnézi, hogy tényleg rossz-e, valós-e az általad adott hibaleírás.
Ugye ismered azt a példát, hogy a vinyó lemeze és feje közt forgás közben olyan kicsi a légrés, hogy egy füstmolekula beakadna? És ez sok éve volt így, azóta több nagyságrenddel közelebb kell már lennie az adatsűrűség nagymértékű növekedése miatt. (Még akár arra is van lehetőség, hogy kiszámoljuk, kb. 1:10 a fej:sávtávolság aránya.) Azért mondom, mert könnyen lehet, hogy meggyöngült a fejrugó. Most ezt nyomják vissza?
De lehet, a lemezbevonat vacakol. Ez sem olyan, amit egy szerviz meg tud javítani. Vagy legalábbis megérné egydarabos tételnél."Ezen kívül sehol nem található semmilyen információ,az általuk vállalt plusz 4 év garanciájának a feltételeiről."
Jogos. Mindenesetre most megkérdezném, ha vásárláskor elfelejtettem."honnan gondoltad,hogy már lejárt a garancia??"
A plusz garanciát kezdted kifejteni, azt gondoltam, hogy akkor az alap már lejárt."Már bocsi,de tisztában vagyok a jogaimmal,"
Pontosan melyik jogodról érzed úgy, hogy várhatóan sérülni fog?Egyébként nem védem a boltot, sok mocsok szemétláda cég van, de a leírásod alapján semmi jogellenes vagy erkölcstelen dolgot nem műveltek.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2506 üzenetére
Szerintem ez csak a szavakkal játszadozás,mert az üzletben vásároltam,aki forgalmazza a terméket,de ebben az esetben az üzletnek kell megoldania a problémámat.A garancia jegyen a PCland Online kft. szerepel,mint garanciális partner.
Egyetlen szóval sem állítottam,de ez régebben sem volt gyakorlat,nyilván nem is lehetett,hogy HDD -t javítsanak.
Annyit azonban elvárnék,hogy a szervizük megvizsgálja a bevitt lemezt,és nem azzal kezdik,hogy,mint egy kézbesítő cég,küldi tovább a nagykerhez,aki nyilván eldönti,hogy azonnali csere van,vagy kiküldik a gyártóhoz,vagy annak valamelyik európai képviseletéhez.
Nem vagyok egy számteches guru,de az alapvető dolgokkal tisztában vagyok,így nagyjából ismerem a merevlemezek gyártásának technológia kényességét,és nem gondoltam egy pillanatig sem,hogy majd a szervízben fogják ezt megjavítani.
Netes vásárlás volt ,és akkor sem álltak rendelkezésre, a többlet garanciára vonatkozó kitételek,( nyilván nekem kellett volna utána érdeklődnöm ) így eszembe sem jutott,hogy talán erre is rá kellene kérdezni,bár úgy hiszem,hogy talán az üzlet kötelezve is van arra,hogy megfelelő tájékoztatást nyújtson.A törvényben megfogalmazott jótállási kötelezettségüknek nyilván eleget fognak tenni,ebben nem kételkedem.
Azt mondjuk nem értem,hogy miért lett ez ennyire kihegyezve erre a cégre,mikor érdemben,egy telefonos beszélgetésen kívül,még eddig nem jutottam el odáig,hogy konkrétan megpróbáljam a garanciális cserét kieszközölni.Annyit fogalmaztam meg,hogy nem tetszett,amikor kapásból a nagykerre ( lehet,hogy gyakorlatilag ők a forgalmazók ),akarják hárítani a garanciális ügyintézést.
Konkrétan azt várnám el,hogy a szervizükben vizsgálják meg a lemezt,és pld. az én esetemben,amikor már a lemez önteszt sem fut végig,valamint a felületi teszt már az elején 2 rossz szektort jelez,akkor vállalják már fel annak az ódiumát,hogy kicserélik a lemezt,majd ők hivatalból elintézik azzal,akivel akarják!
Igazad van,eddig semmi olyan nem történt,amire reagálnom kellett volna,de ha történik,akkor nyilván megpróbálom a megfelelő eszközökkel kiharcolni az igazamat.És itt nem durvaságra kell gondolni,korábban sem erre céloztam.:-)) -
NFree
addikt
Nem akartam reagálni, mert ne legyen off, említettem diplamatikusan, eddig nállam bevált de elhiheted ha valahol szívják a vérem azt nem szeretem, "összetöritek a berendezést" lehet kicsit elragatattam magam.
Nem fogok én neked s másnak sem magyarázkodni ennyi béke[ Szerkesztve ]
vga
-
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2507 üzenetére
Nem csak a szavakkal játszadozás, mert van, hogy a forgalmazó nem az a bolt, ahol leveszed a polcról. Sőt, egy hipermarketben – itt dolgoztam ilyen feladatkörben, ezt ismerem egy kicsit – például csak a szervizhálózat nélküli termékeknél állt fent az az eset, hogy igen, megállapítom, hogy ez rossz, és akkor visszakapja az árát. (A beszállítóval meg majd lekaratézom, ha szerinte az nem hibás.) Akkoriban a Lazer termékek voltak ezek, meg időnként a hasonló minőségű dolgok, mikor épp tulajdonosváltás volt.
Az elvárásod jogos is, meg nem is. Hogy miért igen, az egyértelmű: láthatóan rossz, cseréljék ki!
Hogy miért nem? Mert lehet, ők csak egy bolt, egy eladóhely. Mi van akkor, ha a hibát te okoztad szándékosan vagy véletlenül? Esetleg nem is hibás. Nem azért, mert rosszat feltételeznek, hanem mert ezt meg kell vizsgálni, erre pedig a szerviz lesz alkalmas hiteles véleményt adni. Ha jól értem, oda akarják elküldeni.
De ami biztos, az a gyártó, hiszen a garanciát normál esetben ő vállalja a végén. Egy videókártyára persze magabiztosabban rámondják, hogy tényleg tönkrement, de egy lemez más világ.Nekem kétszer volt vinyó garanciáztatás: egyszer elküldték a gyártónak, kb. 3 hét múlva megerősítették, hogy tényleg tönkrement, adott a bolt egy újat. Ez a normál eljárás.
A másik meg az említett eset, ott helyben meg lett oldva a gond, levásároltam, nekem ez megfelelő volt. Igaz, részletes hibaleírást adtam.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2509 üzenetére
A forgalmazó valószínűleg a nagyker lesz,ezért szeretnék rájuk hárítani kapásból a döntést.
A WD -nek nincs szervíz háttere magyarországon,ergó a garanciális jogkörrel rendelkező PCland Online kft.,mint a garancia jegyen szereplő érvényesítési hely kellene,hogy jót álljon.:-)) Azt nem tudom,hogy milyen megállapodás van a háttérben,de nyilván a garanciával is lehet játszani,mint a korábban írt mobil telefonoknál szokás.Nem véletlenül tudnak egy Nokia 820 -t adni egyes üzletek,forgalmazói garanciával,mondjuk 56 ezerért,amikor a gyártói garanciás készülék 70 ezer ft.
Az eddigi tapasztalataim alapján, amit írsz logikus,de sajnos az üzletek nem azon az alapon döntenek,hogy képesek e adott termékről eldönteni,hogy jogos e a garancia igény!
Csak egy példa: Adott egy mezei notebook hátizsák,ami pár hónap alatt a varrásnál szétment.
Mit gondolsz,mit tettek az üzletben,megnézték,hogy valóban a varrásnál ment e szét,esetleg kicserélték,stb...?
Hát nem,kapásból irány a nagyker,mert ugye ők nem értenek hozzá,meg bonyolult technikai eszközök kellenek egy ilyen vizsgálathoz,stb ...:-))),és 3 hét után lehetett csak cserélni.Sajnos ez a bevett gyakorlat,és ezért vagyok szkeptikus a kérdésben.A dolog a családban történt,nem szóbeszéd.
Szóval ha a technikai részében tudsz még segíteni,azt megköszönöm!Összegezve:
Az látható,hogy napról napra rosszabb lesz,és egyik öntesztet sem tudta végig csinálni,olvasási hiba miatt.
A felületi tesztet leállítottam,mert 50 C° -ra felment a hőmérséklete 37 perc alatt,de így is 2 rossz szektort talált.
Jelenleg 62 % -s a kondíció,és 63 gyenge szektor található.
Mi kell még ehhez,hogy a szervízben,azt mondják,hogy rendben van ezek után csere van?Köszi!
-
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2510 üzenetére
Pedig a termékért az érvényesítési helyen jót állnak. Igaz, várhatóan nem azonnali döntéssel, de ez általában így van, mint írod is.
A telefonnál szerintem az a trükk, hogy külföldön van a szerviz és a forgalmazó is, a bolt csak kézbesít, adózik és intézi, ha probléma van. (Hasonlóan, mint a vaterás eladók, akik leütéskor megrendelik az ebayről a terméket.)
Azok alapján, amit írsz, szvsz jó eséllyel kizárható, hogy a laptop a hibás. Azóta rossz szektorod is lett?
Ha már az önteszt sem fut le, nem hinném, hogy van olyan gyártói tesztprogram, ami erre azt mondaná, hogy használható. Ezen már nincs mit várni, én vinném vissza.[ Szerkesztve ]
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2511 üzenetére
Szerintem a telefonnál nem ez a trükk,hanem az,hogy csak a törvényben előírt 1 év ( és forgalmazói ) garanciát adják,vállalva azt,hogy esetleges meghibásodás esetén ,egy honi GSM szerviz,vagy a saját szervizük megcsinálja.
Nyilván ebben van kockázat,de szerintem minimális,mert azért nagy általánosságban ennyit kibírnak a cuccok.
Olcsón szerzik be a készülékeket,mondjuk távol keleti piacról,így a haszonkulcsukba simán belefér egy -egy garanciális bukta,mondjuk amikor kénytelenek cserélni.Igen a felület tesztnél, ( olvasási ) kb.30 perc alatt 2 rossz szektort jelzett,de leállítottam,mert közben felment a hőmérséklete 51C° -ra,és nem akarom,hogy ebből probléma legyen.Valószínűleg sokkal több hibás szektort is találna,ha végig tudnám csinálni a teljes felületet.
A reggeli nem indulás is azt jelzi,hogy folyamatosan nő a hibás részek száma.És könnyen lehet,hogy előbb utóbb már el sem fog indulni.
Még a hetet megvárom,azután elviszem,de ragaszkodni fogok a cseréhez!Lenne egy kérdésem még:
A jelenlegi windows -t elvileg át lehet menteni egy másik winyóra,és akkor nem kell vacakolni a DELL -nél amúgy sem egyszerű ( driverek )újratelepítéssel.Meg lehet ezt csinálni egy már particionált vinyón,vagy csak úgy megy,ha egy szűz lemezre másolom át?Köszi.
-
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2512 üzenetére
A mikéntjét nem tudom, de vannak erre klónozóprogramok, bizonyára nem jelent nekik gondot, ha a két partíció mérete nem egyezik meg.
Bár én biztos nem klónoznék egy szektorhibás vinyóról semmit. (Sőt, semmilyenről, még ha lehet hallani a DELL-es drivertelepítésekről, aminek metódusa pár évtizeddel le van maradva.)
Hsz-t 5 percig tudsz még módosítani, ha már elküldted.
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2514 üzenetére
Csak addig gondoltam,amíg a winyó cserét nem sikerül megoldani....veszteni nem vesztek vele semmit,max.működik egy darabig.Utána meg úgy is lehet újra rakni.
Egyébként valóban hihetetlen,hogy ilyen rosszul lehessen a drivereket felpakolni.
Úgy néz ki sikerül a felület vizsgálatot megcsinálni,lassan készen lesz.3 rossz szektor az elején ( többre gondoltam),de felment a hőfok 52 C° -ra,a teljesítmény pedig egyre rosszabb.
Szerintem túlmelegszik,ráadásul most hirtelen leesett ,52 -ről 48 fokra,ami elég érdekes megint.
Ha érdekel itt vannak a jelenlegi adatok:http://surl.hu/CGCb1j -
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2515 üzenetére
A teljesítmény sok mindentől csökkenhet, az most annyira nem fontos. A kondíció a lényeg.
Ami nekem feltűnik, hogy nagyon sok az olvasási hiba, ez lehet elvileg rossz adatkábeltől is. Ezt cserélném valahogy, és ha a gyenge szektorok újra kezdenek szaporodni, akkor az nem lesz jó. Önmagában 3 rossz szektor miatt biztos nem cserélik. (Bár ha továbbra is fejszerelvény hibát ír, akkor nincs miről beszélni.)
52 fok garanciálisan nem lehet kifogás, de valójában nagyon sok. 30 – 40 fok között kellene tartani, lehetőleg félúton és minél kisebb hőingással. De a 25 – 45 fokos sávból semmiképp ne csússzon ki!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2516 üzenetére
Valahogy a grafikon azt mutatja,hogy a hőmérséklet emelkedésével arányosan csökken a teljesítmény.Indult 120 -ról a teszt,és a végére lement 60 -ra,ami elég durva arány.
Sem a rövid,sem pedig a részletes öntesztet nem tudja megcsinálni az olvasó egység hibája miatt.Ez pontosan mit jelenthet a többi adat tükrében?
Nekem elvileg tök mindegy,( nyilván nem ) milyen hőmérsékletű a lemez,ne ezért cseréljék ki,hanem azért,mert ahogy elnézem valahol az MBR környékén lehetnek a gyenge,illetve rossz szektorok,amitől random szerűen indulgat a windows.
Most akkor,ha beviszem a szervizbe, valahol megnézik,jutnak egy eredményre,ami nem cseréről szól,akkor elvileg ( ha mégsem küldik ki a gyárba )valaki akármilyen programmal kijavítja a hibás részt,és ennyi a történet? -
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2517 üzenetére
Nem tudom, mit jelenthet, de gondolom valóban mechanikai hiba lehet.
Szerintem nem feltétlen az MBR-el van baj, akkor valószínűleg partíciókat se látnál. Egyszerűen ahol hibás, onnét hülyeséget kap az oprendszer, nem tud vele mit kezdeni.
Kizártnak tartom, hogy ezt programmal kezdjék javítgatni, nem hinném, hogy lehetne. Egyáltalán minek piszkálnák, mikor van a beszerzési helyen érvényesíthető garancia? Te sem kezded el javítgatni, amíg van garanciád.
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2518 üzenetére
Frankó ám a dolog,reggel alig tudtam lelket lehelni bele,de végül nagy nehezen,bár azt írta,hogy nem tudja kijavítani a hibát,mégis elindult,de 52 % -s a kondíció,és 85 gyenge szektor van.A felület olvasási teszt az elején tart,de már ott is 5 hiba van a tegnapi 3 - hoz képest.A hőfok megint 53 C°,így leállítottam ismét,de azt olvastam,hogy ezek az értékek akár 10 C° -s eltérést is mutathatnak.Akkor lenne valós,ha egy arra alkalmas hőmérővel megmérném a valós hőmérsékletet,és ahhoz az értékhez kalibrálnám a programot.
Ha valamennyire valós képet mutat az olvasási felület teszt,akkor mindig az elején vannak a rossz szektorok,de valóban,ha az MBR -l lenne a gond,nem tudná még elkezdeni sem beolvasni az op. rendszert.
Hát, a próféta beszéljen belőled :-)
Arra emlékszem,hogy régebben,ha bevittél egy garis lemezt a szervízbe,akkor ott valamilyen szoftveres programmal megnéztézték,és ha hibás szektor volt rajta,akkor minden további nélkül kicserélték.
Szép új világ. -
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2519 üzenetére
A szenzor belül van, amitől mondjuk a fej sokkal melegebb is lehet. Olyan eltérést, ami mondjuk a külsejét megmérve jelentkezik, kizárólag Samsungoknál hallottam. De ott mindnél, 5 fokkal kevesebbet mutat, ami főleg bekapcsoláskor vicces, mikor hűvösebb, mint a szoba
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2520 üzenetére
A Sentinel oldalán olvastam,hogy akár 10 fok eltérés is lehet,ezért nem hiteles a jelenlegi hőmérséklet adat,de érezni.hogy melegszik,ahogy terhelést kap.Folyamatosan nézegetem,ahogy időm engedi,és most pld. az olvasási tesztnél 4 rossz, 1 sérült szektor volt,tegnap pedig 5 rossz.
Ha a szoba hőmérsékletét vesszük figyelembe,akkor reggel mutatott 29 C° - t,ami a valóságban 22,5 C°volt.Ha így nézzük,akkor csal mondjuk 6 -7 C° - t felfelé, ( nem tudom mennyire hiteles egy ilyen összevetés )de ugye közben meg elindult,így inkább kb. 3 - 4 C° - al számolnék.Még ezzel a korrekcióval is jóval melegebb,mint az átlag. -
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2521 üzenetére
Fölfelé biztos nem csal, viszont meghibásodás lehetséges. De hihető, hogy egy laptopba bezárva ennyi lesz, mire elindul az oprendszer.
-
Legszuro56
csendes tag
válasz szaszlaci #2522 üzenetére
Az is látszik,hogy hidegen vannak működési problémái,mert,ha egyszer már elindult,akkor megy egész nap,igaz szaporodnak a hibás szektorok,meg csökken a kondíció,és néha belassul,de viszonylag normálisan működik.
Ebben a gépben 2 HDD hely van,talán a melegedés szempontjából annyira nem szerencsés,és jobb választás lenne,ha lezajlanak a garanciális dolgok,( persze pozitívan a számomra ) akkor nem kérek helyette winyót,hanem egy SSD -t tennék be a rendszerhez,az 1 TB -s meg marad az adatoknak
Mondjuk kár a helyért mert MSATA lehetősége is adott,de majd ezt meglátom még. -
szaszlaci
addikt
válasz Legszuro56 #2523 üzenetére
Ez nem kívánságműsor, ha tudnak adni olyan csereterméket, akkor azt kapsz. Ha nincs, akkor pedig pénz vissza, kötelező levásárlás nincs. Dönthetsz úgy, hogy náluk költöd el, ne bukják már a vásárlásod.
Persze csereterméknél meg lehet kérdezni, hogy lehetne-e helyette valami mást.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
xmad
őstag
sziasztok!
most fogok venni egy komplett pc-t es egy ilyen wd winyo van benne 1tb sata3 green
mennyire hasznalhato ez oprendszer alatt?
vagy jobban jarnek amig meg uj eladom es veszek bele mas, nem green winyot? -
szaszlaci
addikt
Ezt most miért ide?
A "lassú" elég relatív, mivel nem is túl rég a "nagysebességű" lemezek is jóval elmaradtak egy ilyen mellett. Ha az a fontos, hogy nagyon gyorsan induljon a rendszer, akkor (a gyermekcipőben sem járó) SSD a megoldás. Ha pedig általános használat kell, elég RAM-al ki lehet kapcsolni a valóban komoly lassulást okozó swap filet.
-
szaszlaci
addikt
Akkor kb. bármi jó, ami olyasmi tárolókapacitással rendelkezik. Amitől látványosan gyorsabb lesz egy vinyó, az alapvetően az adatsűrűség, az pedig egyre fejlődik. Oprendszernél pedig a fej pozicionálási ideje jelent nagyon sokat.
A hozzászólásaidat pedig OFF-ba kéne tenni, mert egyáltalán nem vágnak a topik témájába.
-
Pazolini
senior tag
Ha már előjött a kérdés, gyorsan felteszem a magamét:
WD20EARX tönkrement: 0%-os a kondija Sentinel szerint;
HDD regenerator nem képes helyreállítani a hibás szektorokat.
Gariztatása (csere/pénz vissza) bajos, mert:
- a 2 éves gyári gari lejárt, hivatalos szerviz Mo-n nincs.
- a 3 éves kereskdői gari még él szeptemberig, de a cég időközben megszünt.
No, ilyenkor mi a teendő? -
szaszlaci
addikt
válasz Pazolini #2533 üzenetére
Na ez látod engem is érdekelne
Volt is egy ilyen esetem monitorral, de a részletekre sajnos nem emlékszem, csak hogy el lehetett őket érni és valahova elirányítottak, ami a garanciális szervizük. Ahogy annak lennie kell.
És mintha a rendes garancia lejárt volna, csak a munka volt díjmentes, és ezért nem lett belőle semmi. A Váci u., Forgács utcánál volt a bolt, valami PC ... Talán PC Direct.
Amúgy írd le nyugodtan a cég nevét, hátha más is vásárolt tőlük![ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Pazolini #2538 üzenetére
Szerintem az NEM a Kft. garanciája, hanem a gyártóé. Majd a Kft. oldja meg, amit ő adott rá. Az nem úgy van, hogy eladok valamit húsz év garanciával, aztán holnap megszüntetem a céget, és szevasz.
Kft. nevét szándékosan tartod titokban?■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
őstag
Na olvasgatom ezt a parkolós dolgot, mert tervezek venni új Winyókat és (isteni vagy sátáni ) szerencse hogy véletlenül bukkantam erre a problémára itt a fórumokon.
Van már 2db 1TB WD GREEN winyóm, amit kizárólag adattárolásra használok és egy évben kb 2napot mennek. Érdekes hogy bár a felsoroltakban szerepelnek, mégsem kattogtat egyik se, teljes üresjáratban sem. USB rack-ben van mind2... ez számít egyébként idle-beli fejparkolás szempontjából? Csak a PC-ben SATA-n parkolgatnak a parkolós "zöld" winyók, vagy USB rackben is csinálják ezt?
A gépben is van 3DB BLUE bár azok nem is szerepelnek és nem is parkolnak fölöslegesen.
Úgy hírlik hogy a legújabb RED-ek nél is van ez az idle-ben 8sec-enkénti kiparkolás(?). 4TB-nál biztosan, de a 2TB-osnál is? 2TB van terve véve, 2db és egy 2slotos rack-ben menne majd, de mindenképp olyan HDD kellene ami nem parkol ki tök feleslegesen, vagy ha kiparkol egyszerűen kilehessen iktatni. Úgy tudom hogy a WD-nél lehet csak kiiktatni/mérsékelni ezt a badarságot. Előköszi!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
szaszlaci
addikt
válasz SchumiBácsi #2545 üzenetére
"USB rack-ben van mind2... ez számít egyébként idle-beli fejparkolás szempontjából?"
Fejparkolás szempontjából nem, mivel abba közvetlenül nem lehet beleszólni kívülről."Úgy tudom hogy a WD-nél lehet csak kiiktatni/mérsékelni ezt a badarságot."
Hogy melyik hogy parkol, nem lehet tudni, mivel általában az adott darabtól függ.
Valóban csak a WD ad lehetőséget rá, hogy megpróbálhasd átállítani, azonban 3.5"-os szegmensben más gyártók termékei általában gyárilag nem parkolnak fölöslegesen. Például ez a Toshiba rendben van.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szaszlaci #2546 üzenetére
Értem, köszi!
1ébként úgy tűnik lehet várakoznom, mert mire a végére érek kinyerek vagy 100GB helyet egy kis karbantartással. További helyet is nyerhetek, csak át kell dolgozni vagy 1TB adatot, de sebaj úgy is tesztelem a vadiúj pár filléres hűtést amit még éjjel pöccintettem össze és raktam a 3db passzív rack fölé.
Valszeg 42foknál meghatja őket és nem mennek tovább, régen volt 50fok is mire vége lett a bulinakÍgy aztán megvárok egy olyan RED szériát amit 100% nem kell mókolni és nem is parkol fölöslegesen.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
törölt tag
Régebben már írtam a topicba "WD5000BUCT"
Teljesen jól megy: 85xx óra üzemidő, és 1811 indulás megállás mellett 1806 LLC-t produkál.
Spin up time még mindig alacsony:1280msecViszont már nem találtam egyetlen magyar nagykernél sem, csak a 320-as és az 1TB-s verziót leltem belőle.
Valószínű hogy az WD5000LUCT lett az új revízió. Vékonyabb, halkabb, és kisebb fogyasztású(ala:LVPT). Szintén 1 tányérral.Ezek közül fogy kikerülni a köv. 2,5 "HDD amit vásárolok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest