Hirdetés

2018. szeptember 26., szerda

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Egy per jogszerűnek tűnik ilyen drasztikus lépés esetén. Amúgy nem is hallottam még a termékről. A Harmony az a távirányító szériát takarta náluk elvileg. Olyanból nekem is van egy régebbi, de elég keveset használtam, de ilyen linkről és hubról még nem hallottam.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) TCr


TCr
(PH! kedvence)

Kőkeményen bicskanyitogató hozzáállás, pláne egy prémium árú terméknél.

War has changed.

(#3) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

Kb mintha a google vezető nélküli autó azt írná ki, hogy lejárt a licensz, nem megyek tovább. :DDD
Vajon a készülék vásárlásakor a fogyasztók birtokában voltak-e az információnak, hogy bizony a készülék működése időkorlátos?
És akkor jön a jogos kérdés, hogy az utódmodellt ugyan meddig engedélyezi használni a gyártó?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#4) Balika911


Balika911
(PH! nagyúr)

Hmm, már megijedtem hogy a Harmony HUB-ról van szó. Erről a Harmony Linkről nem is hallottam, majd utánanézek, mi is ez.

(#5) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Én meg azt nem értem, hogy a a Logi miért nem rak végre (unifying vevős) légegér funkciót is a Harmony távkapcsokba. Egy szimpla beprogramozható /többkészülékes IR távkapcshoz képest iszonyat túlárazottak ezek a Harmony-k...

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#6) Balika911 válasza SunMount3r (#5) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Ez nem csak a több készülékről szól, hanem a testreszabható tevékenységekről. Illetve nem is csak egy szimpla IR távirányító, én például a világítást (Philips Hue) is vezérlem vele.

[ Szerkesztve ]

(#7) nbg válasza Balika911 (#6) üzenetére


nbg
(őstag)

Plusz ha ele pakolod Alexat mondjuk, akkor meg jobb a buli... ;)

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#8) Balika911 válasza nbg (#7) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Ezt nem is tudtam, de köszi, otthon utánanézek, mit lehet csinálni vele! :K

Arról van valami, hogy split klímát vezérel-e valahogy? Nekem ezt (illetve a redőnyök vezérlését, de arra létezik módszer) nem sikerült megoldani, és azért sajnálom a dolgot. Akár le is cserélem majd a mostanit, pár év után már aktuális lesz. Harmony Elite-em van, HUB alapú.

[ Szerkesztve ]

(#9) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

És ezért nem vennék én sosem olyan IoT eszközt, ami cloud nélkül hasznavehetetlen. :U

🧟 BrainZZZ!

(#10) Pötyi válasza Balika911 (#4) üzenetére


Pötyi
(senior tag)

Én se tudtam, mi a rosseb ez! Úgy gugliztam rá.

Belefért volna a cikkbe egy rövid, kétsoros ismertető. Itt vették a fáradtságot és adtak egy rövid leírást, SŐŐŐT, még tippet is arra, hogy leválsztva a netről, bizonyos funkciók kivételével tovább működhet.

QNX is cool!

(#11) -Skylake- válasza macilaci78 (#3) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Ja, szinte tök ugyan az egy önvezető autó meg egy távirányító a hifihez. lol, te sem hiszed el szerintem amit leirtál

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#12) sb válasza SunMount3r (#5) üzenetére


sb
(PH! kedvence)

Én épp most gondolkodtam HUB vételen de így erősen meggondolandó. Bár ilyen alapon bármitől elvehetik a támogatást, ma már egy rakás dolog van ami cloud, szerver nélkül nem megy.

Milyen egyéb eszközökre gondolsz amúgy? Nézegettem, de nagyon szofisztikált, mondjuk a Harmony Activity-jéhez hasonló megoldásokat nem nagyon találtam. Főleg nem olyat ami esetleg még univerzális is lenne olyan téren, hogy mondjuk távról és app-ból is ugyanúgy vezérelhető, esetleg szabadon lehet hozzá IR/egyéb adókat pakolni.

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#13) captainm


captainm
(kvázi-tag)

A Logitech mint cég sajnos nagyon rosszul működik :(, anno imádtam a termékeiket, de egyre butábban állnak hozzá a dolgokhoz, hogy messzire ne menjek rendeltem két K800-as billentyűzetet (imádom ezt a típust, de sajnos gyorsan elromlanak, pont garancia időn túl), egyet az irodába, egyet otthonra, logitech.com oldalról, tehát hivatalos forrásból, magyar nyelvű változatot, erre küldtek két Amerikait, majd hosszas levelezés után kiderült, hogy magyar már régóta nincs... elnézés kérés, kompenzálás, vagy hasonlót el lehetett felejteni, visszaküldhettem és kész. Egyet megtartottam, a hibás változatból kivettem a billentyűket és használtam magyarként utána.

(#14) Lacok


Lacok
(őstag)

Ha mindenáron meg akarják akadályozni a további működését a Linknek az a minimum, hogy az ingyen cserét a már nem garanciális termékekre is kiterjesztik,

[ Szerkesztve ]

(#15) Ed_007 válasza DarkByte (#9) üzenetére


Ed_007
(fanatikus tag)

Egyetértek. Nagyon nagy hozzáadott értékűnek kell lennie a funkciónak ahhoz, hogy engedélyezzem a ház/telekhatáron kívülre bármi adat küldését.

(#16) Ed_007 válasza Ed_007 (#15) üzenetére


Ed_007
(fanatikus tag)

MS a Windows Phone/Gdrive stb. kanyarjai miatt nálam már korábban a feketelistán volt; most hozzácsapom a Logitech-et is.

(#17) ivana válasza captainm (#13) üzenetére


ivana
(PH! addikt)

de sajnos gyorsan elromlanak Ránéztem erre azért ez a 40 ezer forintos árához képest ez elég durva ennyiért szerintem elvárható, hogy soha ne romoljon el, ha mégis akkor könnyen javítható legyen. Évek óta egy 20 éves model M-et használok (remélem kibírja még vagy 50 évet), kopás se látszik a billentyűin.

(#18) captainm válasza ivana (#17) üzenetére


captainm
(kvázi-tag)

Sajnos gyengék a billentyűk és könnyen megadják magukat, ennek ellenére szívesen veszem és hazsnálom, mert nem találtam jobbat egyelőre, a Logitech egeremet sikerült lecserélnem Roccat-ra, idővel talán gyártanak majd magyar nyelvű, vezeték nélküli, világítós, csendes és szép billentyűzetet is :)

(#19) Gabesz84 válasza captainm (#13) üzenetére


Gabesz84
(őstag)

ugyanez a helyzet a k400-al is. Kiadtak egy újabb verziót, amihez új driver meg beállító felület tartozik, a régit meg telibe fossák, és évek óta nem tudják kijavítani azt a bugot, hogy a touchpad touch to click funkciója random visszakapcsol...

xbox: NGabesz1984

(#20) Balika911 válasza captainm (#18) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Nekem is K800-am van, és az elsőt egyszerre vissza is kellett vinnem. A jobboldali Enter már a dobozból kivéve billegett, pár pöcök eltörhetett alatta. Szerencsém volt, az utolsó magyar kiosztású példányra még éppen ki tudták cserélni. Ez most oké, szeretem nagyon. :)

(#21) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Pedig anno, mikor a teszteket olvastam, a K400-ra írták, hogy jobb a Touchpad-ja, mint a Microsoft All-in-One-nak, de a félszigetes/"porszívó" billencsek miatt mégis az utóbbit választottam. Nem bántam meg. Bár valóban fura a Touchpad click funkciója, mert gyak. úgy működik, mint egy gomb, amit le kell nyomni, de hozzá lehet szokni.

A K400+-nál is maradtak sajnos ezek a félszigetes billencsek, ami nálam kizárt...

A G400s-em viszont rendben működik évek óta, viszont pár hete már nagyon nehezen veszi be a görgő mögötti (nem alatti) plusz gombot, szóval kb. ez is a gari idő lejárta után kezdődött...

Volt/van egy Mx Revo-m is, ami már újkorában sem volt tökéletes, Win Desktop-on gyakran kihagyott/akadozott a kapcsolat, fura módon, játékok alatt sose csinálta :F . De már mind 1, mert valakinek a családból sikerült véletlen rálépnie és eltörött a receiver.

Harmony: én beérném egy olyannal is, amin max 4-5 különféle eszköz között lehet váltani, HTPC style (KODI barát) a gombkiosztása, van a hátulján egy billentyűzet, háttér világítósok a gombok is és légegérként is használható. Max 12-14K-ért. :D

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#22) L4mie válasza Lacok (#14) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Így van...szerintem eléggé felháborító, hogy egy gyártó az eladott terméket használhatatlanná tesz.
Oké, hogy lejár az életciklusa nem ad ki frissítést etc....de ez?!!
A termék a te tulajdonod nem a gyártóé, mégis ez milyen metódus már....nem lehet használni a felhőt? adjon ki egy frissítést amitől felhő nélkül használhatod a fő funkciókat azt jó napot, vagy kártérítésen.
Legyen az egy golyóstoll vagy egy autó.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#23) macilaci78 válasza -Skylake- (#11) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Fordítsuk meg! Te milyen, amúgy jól működő, napi használatban lévő készülékednél néznéd jó szemmel, hogy a gyártó költségcsökkentés címszóval végérvényesen kikapcsolja azt? Megvan a gyanúm, hogy kurta kis lista lesz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#24) tecsu válasza Balika911 (#4) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Én egyiket sem ismerem. A cikkíró - szokásához híven - a lényegi infókat elfelejtette közölni.
Persze, utána lehet nézni, sőt mindenki megírhatja magának a cikket is. :D

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#25) sb válasza tecsu (#24) üzenetére


sb
(PH! kedvence)

Tegnap kiselefánt született az állakertben.
Kezdődjön a hír azzal, hogy mi is az az elefánt? :D

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#26) SunMount3r válasza sb (#25) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Most tényleg nem azért, de az Origo cikke tényleg jóval informatívabb ebből a szempontból. Ez az egész Logi Harmony-s dolog (pláne, hogy annyi sub variánsuk van rá) meg pláne nem ennyire egyértelmű dolog, még a PH! addict-oknak sem, nemhogy egyébként...

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#27) tecsu válasza sb (#25) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Harmony Link versus elefánt... most magyarázzam? :U

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#28) B1T3


B1T3
(PH! addikt)

Tényleg kicsit öngól azt várni, hogy ezek után a Linket használók – még ha kedvezményesen is – vesznek egy Hubot (vagy úgy eleve bárki)… Teljesen jogosan gondolhatják, hogy mégis miért tegyék, hogy 3-4 év után ne használhassák?

(#29) sb válasza tecsu (#27) üzenetére


sb
(PH! kedvence)

Kisarkított példa volt, de akkor lefordítom: Ha nem tudod mi az nem feltétlen kell ráklikkelni. Nem neked szól. Erre céloztam.

Példa:
Én tudtam mi az, érdekelt, ráklikkeltem és elolvastam.
Ellenben a "Fujitsu Forum: új szerverek a porondon"-t vagy a "A Microsoft felszállt az OpenXR vonatára" nem, mert nem értek hozzá/nem érint/assetudommiaz és annyi.

szerk: Egyébként ha általánosságban nézzük akkor Abu-nál tényleg előfordul, hogy valami tök alap dolog nincs kifejtve a cikkben ami amúgy direkt arról szól, hogy megmagyarázza, részletesen kifejtse azt a valamit. De itt most nem éreztem hiányosságot, ez csak egy hír volt, hogy X-el Y történt. Ha X-et nem ismerem akkor nem érdekes.

@SunMount3r
A Link nekem sem volt amúgy tiszta, hogy más mint a Hub. Ez pl. kiderült simán a cikkből.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#30) captainm válasza Gabesz84 (#19) üzenetére


captainm
(kvázi-tag)

:(

(#31) captainm válasza Balika911 (#20) üzenetére


captainm
(kvázi-tag)

Mákod volt akkor :), sajnálom, hogy nem gyártanak már magyar nyelvűt, de a stratégiájukat sem értem, egyre rosszabb minden, amit újabban csinálnak :( , elmúlt már az az idő, amikor kisebb cégként valóban odafigyeltek mindenre.

(#32) Balika911 válasza captainm (#31) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Nekem például a Harmony távirányítójuk bejön, de a K800, és az MX Master egér is. Ugyanakkor a K375S-sel, a K810-zel, vagy a K830-cal meg befürödtem, azok nem váltak be. Vegyes a kép, összességében tényleg pozitívabb volt anno.

Ahogy hallom, már a supportjuk sem a régi. Ez a cikkbeli húzás meg főleg nagyon gáz, ettől a cégtől azért nem erre számítottam volna.

[ Szerkesztve ]

(#33) KPistike


KPistike
(fanatikus tag)

Alapvetően magam is elítélem a gyártó húzását - bár a konkrét termékhez mutató support letöltési lehetőségei között elég régi alkalmazás az utolsó, ami elérhető (MS oprendszerre) -, nem tűnik etikusnak, hogy ennyi ideig nem fejlesztettek igazán a Link tudásán, és még le is állítják a működő példányokat. Nekem példaként routerek jutottak eszembe, többségük olcsóbb is, nálam némelyik példány öregebb is, mint a Harmony Link megjelenése, de a gyártójuk csak emiatt nem tiltja a működését.

Másik részről a mobilgyártók húzásai is vezettek ez irányba egy ideje, legrégebbi termékként a HTC One (M7), amit ismerek. Teljességre nem törekedve azóta is kerülnek a piacra készülékek pl. LG-től (Optimus F6, G2, G3, G4, V10, V20), Xiaomi Redmi Note 5A / Mi A1, illetve legfrissebben tesztelt példa pedig Huawei Mate 10 Pro készüléke. Tudom, ezek többsége jóval drágább némely Harmony terméknél, s emellett korlátozottabb is egyik-másik esetében a távirányító funkció is, de mégis jelent némi konkurenciát - vagy nyújt annyiban többet, hogy általában előbb kézközelben lévő mobil. Support szinten még ramatyabbul is bántak velük, ha a régebbiek frissítését nézem, de le nem tiltotta őket a gyártójuk.

Sarkítottan összefoglalva, Logitechnek is egy infrás mobillal kellene előrukkolnia, ha némi piacrészt meg akar tartani e fronton.

Szerk.: Fentieket kiegészítem, hogy magam is használok Logitech terméket, egy öreg S 510 desktop set-et - az egér görgője néha okozza vérnyomásom emelkedését, de a klavi még mindig hibátlanul működik.

[ Szerkesztve ]

K. P.

(#34) torma1981 válasza Balika911 (#32) üzenetére


torma1981
(PH! addikt)

Nekem is k800 van. 3 év garancia van rá. Ha tönkre megy 3 év után max veszek másikat. Most vettem 3 hete újonnan 23k-ert. 3 évig kiszolgál már megérte. De szerintem lesz az 5 is. Azért annyira nem kell félni.

(#35) Jim Tonic


Jim Tonic
(PH! nagyúr)

Ez nem kicsit pofátlan. Az a marha, aki megveszi az utódját.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#36) Sonja


Sonja
(PH! nagyúr)

After online outrage, Logitech will now replace Harmony Link devices for free

"Customers were rightfully outraged when Logitech announced it would end service and support for its Harmony Link devices next year. Now, Logitech is attempting to right some of the wrongs of this situation, even though its plans to end the life of all Link devices hasn't changed. According to a Logitech blog post, the company will now provide all Harmony Link users with a free replacement Harmony Hub before service and support to Link devices ends in March 2018."

A világnak több szerény zsenire lenne szüksége. Olyan kevesen maradtunk...

(#37) Malachi válasza Sonja (#36) üzenetére


Malachi
(PH! addikt)

ezzel kellett volna kezdeni. kíváncsi vagyok, hányan vették volna meg a cuccot ha az eladó előre közli velük, hogy 2018.03.-kor bármi lesz, kidobhatják. szóval teljesen világos, a csere az egyetlen járható út.

amúgy nekem nagyon bevált a logi, ha eddig garis gondom volt vele mindig cserélték szó nélkül. nemzetközi garis ügyintézés, 5 év a bill+egér kombóra, lekoptak a gombok és kicseréltettem. nem volt gond. (K510)

(#38) Upo válasza Sonja (#36) üzenetére


Upo
(PH! addikt)

Ezzel csak az a gond, hogy teljesen jól működő eszközök mennek a kukába. Tipikus amerikai felfogás. Aztán átkerül délkelet-ázsiába vagy afrikába valami szeméttelepre, ott még van hely, ha nem az én seggem alatt van akkor csak szennyezzünk nyugodtan...
Ez van, a pénz a legnagyobb úr, az üzletnek pörögnie kell.
Korrekt megoldásnak azt tartanám, ha mondjuk feltolnák a firmware-t, szoftvert a github-ra, aztán csináljatok belőle jó projekteket. Persze ez eszükbe sem jut. Sőt igazából már a megjelenéskor így kellett volna kezdeni, és akkor biztos hogy többszörös eladásokat is produkáltak volna.
És a hub ugyanez, mennyivel jobb lehetne ha megnyitnák a közösség felé.
De ébresztő, bilibe lóg az ujjam...

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#39) -Skylake- válasza macilaci78 (#23) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Egyiknel sem. Dea Harmony Hub egy ~10-20 ezer ft nagysagrendu termek, ami nyilvan penz, de felteszem akinek amugy van otthon (tekintve hogy mire jo) annak azert lehet hogy nem elete ervagasa. Ameg egy auto egy teljesen mas dimenzio ilyen szempontbol. Az nem ugy van, hogy jajj megkarcoltam, hat veszek egy uj kocsit. Ameg mondjuk egy HL az pontosan az a szint akit ha veletlen osszetorsz, veszel ujat. Nyilvan feregseg a logi lepese, de ugyerzem kicsit tul vam tolva ez a tema. Ezen az elven telefonmal is lesz egy utolso update es bizonyos ido mulva az osszes program egy nagyobb verzioszamot kovetelne meg, mint ami a keszulekre elerheto. Akkor ott mivan? Szerintem ugyan ez.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#40) Upo válasza -Skylake- (#39) üzenetére


Upo
(PH! addikt)

Egy telefonnál azért jobban avul a hardver, az új szoftverek alatt már nem tud teljesíteni (ez is megérne egy misét). De itt mi avul el? Tíz év múlva is ki tudná küldeni azokat a szájbavert infra kódokat.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#41) Balika911 válasza -Skylake- (#39) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

40 ezer forint körül van egy Harmony HUB. Ahhoz azért húzós kiadni ennyit (de a felét is), hogy a távolról lekapcsolt Link funkciói megmaradjanak.

Én jogosnak tartom a felháborodást. A Logitech válasza (ingyen HUB) már teljesen korrekt, nem számítottam volna rá.

[ Szerkesztve ]

(#42) Jim Tonic válasza Upo (#38) üzenetére


Jim Tonic
(PH! nagyúr)

A Logitech nem svájci? :F

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#43) Pötyi válasza Jim Tonic (#42) üzenetére


Pötyi
(senior tag)

A Logitech svejci. A _felfogás_ amerikai!

:D

QNX is cool!

(#44) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Már nem azért, de a vevőnek mi köze ahhoz hogy a gyártó lejárós licenszeket vásáról spórolásból végleges helyett? Ez legyen az ő bajuk, egyék meg amit főztek! A vevő viszont csak velük áll szerződésben, ha nem közölték előre, vásárlás ELŐTT, hogy csak egy korlátozott ideig használható terméket fog megvenni, magyarul: átbaszták a palánkon, akkor viseljék ők a saját döntésük következményeit! Vagy adják vissza a lóvét, mert akkor az is csak kölcsönbe volt. Persze ha szóltak előre, akkor jogos a lépésük.

(#45) B1T3


B1T3
(PH! addikt)

Releváns. :)
„Meggondolta magát a Logitech, bár a Harmony Linknek így is vége
A felhasználók azonban egységesen kapnak Harmony Hubot helyette, amiért még fizetniük sem kell.”

(#46) tecsu válasza B1T3 (#45) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Néhány ügyvéd meggyőzte a vállalat gazdasági igazgatóját. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#47) paul072227 válasza B1T3 (#45) üzenetére


paul072227
(újonc)

Azért érdekes, hogy egy ilyen nagy cégnél, mégis hogyan gondolták ezt? Néha elcsodálkozom, milyen tudatlan emberek dolgoznak neves cégeknél, akik nem látnak tovább az orruknál...

Tel: 06/30-223-54-66 Blacklist: Gambino11,olbeteam,suspect,djunited8,sztap

(#48) tecsu válasza paul072227 (#47) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

A különböző vállalatirányítási struktúrák különböző méretre optimalizáltak, vagyis például egy bizonyos méret felett (vagy alatt) már nehézkes a működés. Sok a döntéshozó, útközben elveszik a lényeg stb.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.