Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kirkri

    addikt

    Sziasztok!

    Sajnos úgy tűnik 36 évesen én is hamarosan kés alá fekszem.

    A derekam jó pár éve nem tökéletes, 1-2 hétig tartó lumbágó szerű probléma többször előfordult. Aztán tavaly év vége felé jelentkezett egy erős deréktáji fájdalom ami az idő múlásával mérséklődött, de nem akart elmúlni.
    Februárban végén (jó magyar várólista) eljutottam a reumatológiára, majd onnan CT-re.

    CT kimutatta, hogy III-IV csigolya között kiboltosulás, IV-V között porckorongsérv látható.
    Gyógytornára és reumatológiai kezelésekre jártam, de a tornán kívül másnak nem éreztem hasznát.
    Vettem itthonra denevérpadot, melóba ülőpárnát, de semmi nem segített, az állapotom folyamatosan romlik tavasz óta. Akkor még sem zsibbadás, sem vádli fájdalom nem volt, a bal farpofám viszont nagyon fájt.

    Áprilisban következett az Amerikai úti idegsebészet. A doktor korrekt volt, bár meglehetősen gyorsan lezavarta a vizsgálatot. :)
    Úgy indított utamra, hogy menjek és próbáljak alternatív megoldásokat, ha nem válnak be, és már olyan nagyfokú a fájdalom, hogy nem szeretném tovább húzni, akkor jelentkezzek be MR-re, hozzá kontrollra, és következik a műtét.

    Itt járok most, és már nem szeretném tovább húzni. Mindkét vádliba nyilalló fájdalom van és kiegyenesedve nem tudok járni. Itthon már olyan szinten görnyedve járok, ahogy még a 98 éves dédnagyanyám sem járt, pedig ő nagyon görnyedten közlekedett. :)

    Kicsit még most is bennem van, hogy a műtét egy visszafordíthatatlan dolog, és talán még próbálkozni kellene más megoldásokkal is, de a másik pillanatban meg azt mondom, hogy szeretnék már inkább túlesni rajta.
    Mivel úgy járok a munkahelyemen, mint Quasimodo, így folyamatosan meg-megállítanak kollégák és mindenkinek van olyan ismerőse, aki kiropraktőr/gyógytornász/csontkovács, stb. segítségével elkerülte a műtétet, de nem igazán hiszek bennük és a gerinc egy olyan dolog amivel nem szeretnék kísérletezni.
    (Említettek olyan csontkovácsot, aki az elmondás szerint "szétakasztja a csigolyákat" hogy a porckorong vissza tudjon húzódni. Állítólag gy-két kezelés és megoldódik a probléma)

    December közepén megyek MR-re és kontrollra, az állapotomtól függően nem kizárt, hogy a karácsonyt frissen műtött állapotban fogom tölteni.

    Hamarosan kiderül.

    Azért a jövő héten még lehet elmegyek egy kiropraktőrhöz, akiről szintén nagyon jókat hallottam. :K

    21 éve a Prohardveren! ™

Új hozzászólás Aktív témák