- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz DJGABI #17539 üzenetére
Nem tudom, hogy boltos-e, ez nem derült ki a történetől, de szerintem nem az. (elvileg apuka kollégája, és az nagyon nem számtech vonulat)
Kaptam képet a gépről, tényleg sima általános gép.
szerk : éltünk már együtt nem volt rossz, sőt, de néha bonyolultak a dolgok. Amúgy néha nem is baj, ha az embernek van egy kis tere (ettől nem szeretjük egymást kevésbé). Egyébként lesz még együttélés.
Jokeph : (nem tudom megvan-e az only fools and horsesből a nagyapa, de az ő stílusában képzeld el) : ugyan már Jokeph... mégis ... Miféle fekete leves? Ilyen későn már nem kávézom...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Lenry : Köszi Igen, erre én is gondoltam, ezért mondtam neki, hogy mindká csatlakozót fényképezze le, és mutassa meg a boltosnak. De most nézem h az utolsó három (olyan fajta) között is lehet különbség? Sima VGA tüskés monitort kellene átalakítani.
és ide kellene bedugni : (nem a legjobb kép, szóltam neki, holnap lesz olyan amin látszik az egész)
Ezzel kapcsolatban így, van valami extra tudnivaló?
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #17554 üzenetére
Azt is írd le neki, hogy a sima filléres szar kell, nehogy rásózzanak 30k-ért egy aktív cuccot, ami amúgy dvi-d - d-sub közé kell és rendesen átkódolja a jelet. Anno egyik ismerősöm így baszták át a boltban, nem voltam boldog. Még jó, hogy nem bontotta fel, így kis veszekedés után visszavették és adtak egy sima passzív analóg szart 1000ft-ért (ami akkoriban szintén simán dupla ár volt, de úgy voltam vele, hogy leszarom, jobb, mint a 30k...)
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz hobizoli #17556 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy annó Mac-hez kellett miniDisplay-bármi más értelmes átalakító és a kutyabazárban kaptam is egy egyszerre HDMi,D-Sub és DVI végű egyben aktívat valami kemény ötezerért, mondjuk fél év után kitört a HDMI, de DVI-on használtuk tovább
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #17552 üzenetére
Szerencsére ebbe bármilyen átalakító belemegy,szóval a legolcsóbb elég.
Azért az a baszott nagy MADE IN CHINA felirat olyan szép Ez már megérte a 70e-et
OFF: ez már nőügyes téma, de nekem is furcsa, hogy az apjával él együtt, másik faluban és nem veled. Biztos megvan az oka, de a lényeg úgyis az, hogy nektek épp így a jó.
(néha jól jön, ha az embernek van egy kis tere. Nálunk épp az vita tárgya, hogy a szabadnapomon mennyi mindent intézzek el vs. végre hadd pihenjek/számítógépezzek nyugodtan)[ Szerkesztve ]
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz KROK640 #17534 üzenetére
Tudom hogy kötekedés, de azért a hdd adatokra erősen rákérdeznék, mert ha simán "beszámította", akkor jó eséllyel vitte vele a rajta lévő adatokat is.
Nagy összegben merek fogadni, hogy legalább a böngésző tele van elmentett azonosítókkal/jelszavakkal, és persze a gépen egyéb privát tartalom is lehet (pl. képek).
Ezeket nem biztos, hogy más kezébe akarták adni...
(ugye hogy jobb most már hogy kimaradsz belőle? Mondjuk esélyes, hogy pár nap múlva (amint lesz dvi->dsub átalakító) találkozol a géppel, No bootable device found üzenet kíséretében (még rosszabb esetben bebootol valakinek a windows-a, benne szintén privát adatokkal, láttam már ilyet szervizes koromban behozott "új" gépen...)
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
Lenry
félisten
Nálunk épp az vita tárgya, hogy a szabadnapomon mennyi mindent intézzek el vs. végre hadd pihenjek/számítógépezzek nyugodtan
nem az asszony miatt, de ugyanezen okból államtitoknak számít, hogy mikor megyek szabira. faszkivan azzal, hogy "gyere már segíteni egy kicsit, úgyis ráérsz". nyilván azért veszek ki szabadságot, hogy dolgozzak...
hasonló okból szorgalmazom a garázs építését, mert "láttam otthon van mindkét autó, szabin vagy?"
akkor már inkább bemegyek az irodába, emiatt van még meg 20 napom az idei 24-ből[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
koby11h
őstag
válasz F.E.K.. #17561 üzenetére
De még mennyit... nem győzöm ismerősöknek magyarázni, hogy nem adunk el hdd-t írás felületteszt nélkül vagy legalább egy teljes formázás kell!
És én is kaptam már úgy hdd-t, hogy boltból vették használtan és tele volt személyes anyagokkal - az előző tulajdonoséval! Agybaj a köbön..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
Silverboy
aktív tag
"Látom online vagy tudnál segíteni?" "Telefon: Bocsi, hogy zavarlak, tudnál segíteni?"
Sosem nyitok ajtót szabimon, ott a "család", max akkor nyitok ajtót, ha tudom, hogy hozzám jönnek, és várok valakit. Azt az évi 23 napot, hagyják meg nekem, meg a gondolataimnak .Amióta minden játékkliensbe van GhostMode azóta, cseszettül örülök, telefonon csak a család érhet el meg a közvetlen felsővezetőm... facebook chat always off... Így nyugodtan van gőzkieresztő nap... ha valami fontos és felnézek megnézem (Vibr,Massenger) másik az, hogy lenyitom a terepasztalt... és ciccentek egy jó sör(öket)t, de akkor zen üzzemód bekapcs, és eltűntem félnapokra/napokra.
Annyi inger éri az embert, naponta mint 30 éve 1 hónap alatt... sokkal nyugodtabb vagyok, és sokkal jobb a kedvem is (depresszív jellemem van)... meg van magamra időm .
Nem vagyok egyedül legalább ezzel.
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Városi lét velejárója, hogy senkit nem ismerek, és senki nem ismer Pécsen ismertek, de egy akkora helyen nyugodtan van az ember anélkül, hogy bárkivel összefutna. Itt meg már esélye nincs a személyes zaklatóknak.
Fb chat már régóta off (de üzenetekre válaszolok), ám helyben úgysem keres senki... Telefont alapból nem szeretem, azt már kb. mindenki tudja, hogy ne hívjon fel. Meg ismerősi kör nagy része bölcsész, szóval én nem szoktam tőlük kérni semmit (amikor 10 éve költöztem, akkor segítettek pakolni).De ez, hogy fú ha otthon vagy akkor csinálj neki valamit, ez már az agyrém kategóriája.
@Silverboy : Nekem nem az ingerek mennyisége a baj, inkább az, hogy minden macerásabb, mindig, annál, mint aminek lennie kéne.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
nagyúr
válasz KROK640 #17551 üzenetére
Hát,nem a kávéra gondoltam.
#17552KROK640: mekkora mázli, hogy DVI-I van rajta, ahogy írták a filléres átalakító kell hozzá.GF3TI200 128 MB: a retro topikba bedobtam 2 képet.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
vince
őstag
válasz F.E.K.. #17573 üzenetére
Én pont annyit voltam szabin az idén, mint te, nekem 17 napom van még a 36-ból (29 nap alapszabadság és 7 nap gyerekek után járó pótszabadság).
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
F.E.K..
senior tag
No lássuk, ki mennyi "láblógatást" halmozott fel még év végére?
(részemről azért maradt ennyi, mert kissé el voltam havazva idén, plusz eleve sok a HO is)Eddig vince nyert
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
BiP
nagyúr
+7? >=3 gyerek van, vagy idén született az első (2+5nap) ? Mondjuk többesszámként írtad, úgyhogy gondolom első opció.
Nekem 28+4, meg tavalyról áthoztam 12 napot. Úgyhogy még van 20napom. Az év első felében komoly project volt, gyakorlatilag nem mehettünk szabira se 1-2 napnál hosszabban.
-
KROK640
nagyúr
válasz F.E.K.. #17561 üzenetére
Na, utána kérdeztem, elvileg a HDD is belekerült. Csak úgy ahogy volt. Azt nem tudom, hogy az SSD-n van-e rendszer, de remélhetőleg igen, akkor elvileg nem lehet túl nagy baj. (HAHHAHAA)
Egyébként van egy ehhez hasonló, de ennél is meredekebb storym : 2016-ban történt, egy Debreceni használt alkatrészekkel foglalkozó boltból akkor egy havercsajnak HDD-t. Elég régi gépe volt ( C2D, 4GB RAM stb ) szóval egy 160GB-os HDD elég volt bele. vettünk egy ilyet használtan. Hazavittük és amikor beraktam neki (mármint a gépbe) , akkor legnagyobb meglepetésre bebootolt róla egy Win XP De ez mind nincs semmi, mert egy cégnek rajta voltak a céges adatai, könyvelés, a weboldalukra az admin jelszó stb. Csak így lazán egy használtan eladott winyón.
Végül nem csináltunk semmit, csak leformáztuk. De most eladhattuk volna a konkurenciának is akár (egyikünk sem ilyen) vagy csak szivathattuk volna a céget; vagy megkeresni a cégvezetőt, hogy a rendszergazda így adta le a HDD-t, netalán belekeverni a boltot is, hogy mégis hogy volt ez a HDD tesztelve, ha így kikerült a vevőhöz???
Lehetett volna nagy balhé, de sima format ment, és használta inkább a winyót (mellesleg jól lehajtott winyó volt, mert eg évig sem bírta).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz F.E.K.. #17575 üzenetére
Cipruson tuti veszítettem volna, ott ugyanis végig : 0/0
nem volt olyan, hogy szabadság. Heti egy nap nem kellett dolgozni, de azt nem is fizették. Tehát klasszikus értelemben, nem volt szabadság.
(volt olyan, hogy 41 napot húztam le folyamatosan)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #17579 üzenetére
Azt hittem, már megvette.
De esélyes, hogy ígyis-úgyis menned kell, mert ha csak be lett téve a HDD a vadiúj (?) SSD mellé (ami végülis a legjobb opció), nem biztos, hogy rendszer van azon az SSD-n.
Tekintve hogy az összeszereléssel sem akart bajlódni, gondolom a telepítésre sem fordított energiát.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
koby11h
őstag
Ismerős is mesélte, hogy boltjába visszajött a hölgy, mert a javításra leadott laptopján véletlenül maradt néhány nyaralási fotó.
Mondjuk úgy, hogy nem a hétköznapi értelembe vett strandra járt nyaralni..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
-
-
Csepy
őstag
válasz PH 5.5 #17590 üzenetére
Egyszer ügyfél (20-22 év körüli nagyon dekoratív csaj) leadta a 64GB iPhone SE-jét adatmentésre, mert bedobta a kádba és az nem igazán tolerálta. Na, az tele volt a csajról készült, illetve önmaga által elkövetett meztelen fotóval és egy halom aktus közben készült fotóval és videóval és szinte csak azokkal.
Mikor jött az adataiért, simán a "ruha alá láttam".Regards: Csepy
-
-
PH 5.5
aktív tag
válasz E.Kaufmann #17599 üzenetére
Igen, van ez a típusú ügyfél, ránézésre tudni lehet már, hogy ilyen jellegű tartalmak vannak a kütyüjén. Van olyan is, aki előre közli, és hozzáteszi, hogy nyugodtan nézzem meg, szinte elvárja. Hivatásos is előfordult, ott volt a teljes "portfoliója".
Mondjuk célirányosan soha nem kutatok ilyesmik után, de néha óhatatlanul szembejön.
Ebben a szakmában nagyon fontos a bizalom, ezt nem könnyű kiérdemelni, viszont annál könnyebb elveszteni.
Mellesleg a leginkább arcpirító böngészőelőzményekkel egyházi személyek gépén találkoztam. Semmi komoly, semmi törvénytelen, de azért na...- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest