Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    Fuuu gyerekek, de felbasztam magam a laptop piacon mar megint.
    Haver felhiv, hogy a jo oreg (5 eves) Fujitsu A514 zsanerja az orok vadaszmezokre tavozott, konkretan kitort a gephazbol, segitsek mar. Nyilvan surgos, meg ingyen, de ez esetunkben semmi gond, NEKI gondolkodas nelkul barmikor, barmit, az a nagyon ritka fajta igazi barat az arc, akire mindig lehet szamitani (ha akarna se lennek hajlando elfogadni semmit).
    Mondta, hogy kb £1000 a lelektani hatar, uj gepet szeretne, lehetoleg valami olyat, ami minosegibb.
    Belevetettem magam a piacba, mondom ez egyszeru lesz, a keret is jo, az igenyek is egyszeruek (hw kb mindegy, 5 eves i3+8gb ram+ssd-vel meg 5 evig siman ellenne, ha a zsaner nem doglik bele), akkuido se szamit annyira, meg a kijelzo is belefer, ha csak ilyen 250 nites fos, csak a billentyuzet legyen fasza, meg a keszulekhaz nagyon strapabiro.
    Azt mar En adtam magamban hozza, hogy ennyiert nem ajanlunk, csak ha:
    - Konnyen szerelheto
    - Fem a keszulekhaz ES a zsaner is
    - Halk/normalis hutese van, lehetoleg minimalis terheles mellett legyen kussba
    - Type C toltes elony
    - Egyaltalan, szerelheto, tehat memoriamodulokbol ketto van es mindketto cserelheto, akku cserelheto, es mindez hazilag is.
    - Azert lehetoleg csak kapjon mar valami normalis ~400nit koruli FHD ips kijelzot (ezt vegul el kellett engednem :().

    Hat, beszaras, de alig van ilyen gep. Meg ha kitoljuk £1500-ra, akkor is. ThinkPad T/P szeria? Ne nevettess, forrasztott az egyik ram. Megint mondom, a ThinkPad T es P szeriaban! Maaaaaargit, nooooormaaaaalis?!!!!
    Dell nevetseges, meg a precision is olyan otvar belul, hogy az nem igaz, muanyag fos kivul-belul. A precision. Hat el lehet menni a bus f@szba. Mekkora otvar tre fost gyart mar ujabban mindenki arany arban is. :W

    Eskuszom, amint jon europaba a frame.work, nyitok egy pezsgot.

    Vegul egy EliteBook 845 g8 lett az ajanlott, mert £200-al olcsobb a Ryzen 5, mint az i5 (£950 vs 1150), amugy meg ugyanaz a TB kivetelevel, amit a budos eletben nem fog ugyse hasznalni soha, cserebe meg jobb az akkuideje az AMD-s verzionak, de sokkal. De ranezesre mar ez se AZ a fem haz, mint regen volt. :(

    Esetleg ha valakinek van otlete, amit kihagytam es erdemes megnezni, ne tartsa magaban, de reszemrol feladtam. Plane, hogy ami meg esetleg jo lenne, az vagy csak agyament idiota konfiguracioban van, vagy sehogy nincs es nem is lehet tudni mikor lesz megint.

    Letezik meg amugy barmilyen laptop, aminek fasza magnezium mereviteses bitang haza van, jo billentyuzettel, jo kijelzovel, £1000 korul?

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák