- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz E.Kaufmann #15548 üzenetére
Ország/nemzet válogatja. A nagy Szerb ellenségnél, főleg észak Vajdaságban több magyar feliratot látsz, mint szerbet. Pedig Szerbia nem is EU tagország.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
dingdongkng
tag
válasz megott #15547 üzenetére
Na némi keresgetés után elolvastam ezt a hősies történetet, ha a srác levert volna egy olyan csicskalángost amiből csak úgy tápászkodsz, kicsit sem éreztem volna túlkapásnak.
Nehezen megy hogy elférjen a fejemben, hogy hogyan veheti valaki a bátorságot arra, hogy ennyire tiszteletlen legyen BÁRKIVEL. Erre szoktuk azt mondani mi parasztok, hogy az édes anyukáddal beszélhetsz ilyen stílusban, de senki mással.
A történetben azt a nüanszot, már nem is feszegetném, hogy miután Ő bocsánatot kért, te még elkezdtél vele emberkedni. Nagyon keresem a jelzőt erre a megnyilvánulásra, de se a kulturált, se a tiszteletteljes, de az adekvált sem igazán illik a helyzetbe.
Az aztán meg tényleg egészen elképesztő magasságokba emeli a dolgokat hogy le is írod az internetre.
Én nem állítom azt, hogy mindig ilyen ember vagy aki így viselkedik, de a konkrét eset kapcsán lehet érdemes lenne önreflexiót tartani...A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
válasz dingdongkng #15553 üzenetére
Eleve a környék ilyen és egyre rosszabb lesz. Debrecen egy nagy falu.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
dingdongkng
tag
válasz E.Kaufmann #15554 üzenetére
Én se budapesten születtem . Szerintem ez nem irányítószámfüggő.
A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
megott
aktív tag
válasz dingdongkng #15553 üzenetére
Mindketten bocsánatot kértünk egymástól, mindketten beláttuk, hogy nem egészen úgy kezeltük ezt, ahogy kellett volna, viszont amikor arra hívtam fel a figyelmét, hogy ez a későbbikben másnál másféle problémát okozhat, ismét neki állt feljebb. Nem emberkedtem, mert nem tisztségem, a generációs és kultúrális külömbségekre próbáltam rávilágítani, mivel ez én generációm már rég megkapta volna a nyaklevesét hasonlós szituációban (mármint ha én lettem volna a 16éves).
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
KROK640
nagyúr
"meg migránsozik (miközben ott kint ő maga is az)" - hát ez eléggé alja...
Ami cimborámat illeti : én sem tudom az okait, csak kipostolta, hogy jövőhéten jön haza! kérdeztem, hogy végleg? és csak röviden annyit írt, hogy igen végleg. Gondolom lehet hogy a brexitnek is köze van hozzá, vagy menetközben történt valami, talán csak elfáradt. Vagy ki tudja mi van a háttérben, ha megtudom akkor majd leírom. (előbb még össze kéne vele majd fussak egy bambira)
Mindenesetre ez a jöjjön haza 1-2 hónapra, ez nem feltétlenül (haza) célravezető, mert lég a legutóbbi két esetemre gondolni, mikor legutóbb megjöttem Ciprusról, feltűnt hogy a dolgok másabbak, olyanok mint voltak, nem pedig amilyennek emlékeztem rájuk (megszépülnek kint az itthoni emlékek).
De az igazán durva az tavaly és idén volt, amikor dec 20-án vasárnap este megérkeztem. Már 23-án azt írtam egy szintén sokat kint dolgozó haveromnak, hogy egyszerűen nem találom a helyem, és ez január-február hónapban csak rosszabbodott. Mondjuk egészen biztos vagyok benne, hogy a lezárások sem segítettek, elég rossz volt, hogy van pénzem és időm, és mégsem csinálhatok semmi olyat amiről kint ábrándoztam. Az árak miatt az új gép projectem is március elejéig húzódott.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #15557 üzenetére
Mindenesetre ez a jöjjön haza 1-2 hónapra, ez nem feltétlenül (haza) célravezető,
Pedig Te is ezt írod, hogy nem volt jó hazajönni.
Ő meg egyből haza akar telepedni, és szívni is fog miatta (egy ideig biztosan). Ha csak ideiglenesen jönne, akkor vissza tudna menni, ha belátja, hogy nem volt jó ötlet.
Ha meg mégis itthon marad, akkor is legalább nyitva hagyott egy kaput, és akkor amikor már biztos a dolgában, akkor költözik.Persze lehet, hogy már most is biztos a dolgában, csak meg ne gondolja magát pár hét múlva, az dupla önszivatás lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz totron #15541 üzenetére
Na, ez nálam pl furcsa egy dolog :
Mikor 6 évesen Szegeden jártam a nyári táborral és ott is aludtam egy éjszakára majd megőrültem a honvágytól.
Aztán később nem emlékszem, hogy jellemző lett volna.
Cipruson pár hét után nagyon enyhén jelentkezett a dolog, inkább csak olyan formában, hogy vajon mi lehet az otthoniakkal? meg ugye láttam face-en, hogy mennyi buliról maradok le, meg hogy zajlik az élet az otthoniakkal, esetleg hogy de jó lenne ezen vagy azon az utcán sétálgatni egyet.
Igazi honvágyam csak aznap volt mikor megvettem haza a repülőjegyet, és úgy voltam vele, hogy még 15 nap, az pokoli hosszú lesz, bár már ott tartanék, hogy holnap megy a gép. De ez csak egy nap volt, sőt, gép indulása előtt 2-3 nappal már azon törtem a fejemet, hogy talán át kéne foglaljak egy későbbi időpontra.Tavaly se Németországban, se Ausztriában nem volt egyetlen perc honvágyam sem. Mondjuk lehet azért is, mert tudtam, hogy X időre mentem ki, ekkor és ekkor hazafogok jönni. Nem mondom, hogy reggelente mikor sötétben munkába indultam nem az járt a fejemben, hogy jó lenne már jövőhét lenne, vagy utána következő, de nem azért, hogy hazamehessek, hanem, hogy végre jöjjön valami pihenő.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #15542 üzenetére
Szlovákiában a házszámokkal voltam így. Hogy még azok is mennyire más karaktertipusúak. (de Ukrajnában is).
Ausztriának viszont vannak olyan részei (Cinfalu és környéke) ahol kajak azt hittem, hogy MO-n vagyok. És nem feltétlenül a jó értelemben, de a házak, a táj és minden simán lehetne itthon is.
-
KROK640
nagyúr
válasz Kisgépkezelő #15544 üzenetére
Német cégnél magyar fizetésért eléggé rossz felállás, pláne, ha mindezt Németben teszed.
Egyébként ha kimész (most nem vagy kint) a német mellett a törököt is érdemes megtanulnod.
-
KROK640
nagyúr
Igen, nem volt jó hazajönni, ez tény. De pnt 2-3 hónap után tartottam ott, hogy "megszoktam" megint, és lehet mikor visszamenne akkor meg ott nem érezné jól magát. Ki tudja... majd megtudjuk.
Biztos nem ok nélkül jön haza 10 év után. (és szerintem ennyi idő után már a honvágy sem játszik).Gondolom hogy csak van pár millája félretéve (10 év alatt csak lehet(ne)), aztán ha pár hét múlva nem érzi az itteni flow-t, akkor még mindig elmehet írországba/németbe akárhová, pláne, hogy ennyi idő után nem hiszem, hogy sok minden itt tartaná ha megint hazajön.
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #15562 üzenetére
Az milyen ciki lenne, ha abban a tudatban jön haza, hogy "na, kint megszedtem magam, itthon veszek kis házacskát, stb.". (mert sokan azért ilyen reményekkel mennek ki, és régen ezt meg is lehetett csinálni).
Csak az elmúlt pár évben úgy elszaladtak az árak, hogy a kint félretett suska is kevés itthon bármire. -
KROK640
nagyúr
Ma Tivadar 14:00 magasságában megígérte messengeren írásban, hogy "6 előtt" lehozza a pénzt. (ez mit jelent? 5K, vagy a maradék 30K?)
18:30ig voltam otthon, Se messenger, se telefonhívás, se személyes megkeresés.
Persze pénz sem...Jobban szerettem volna pozivít kommentet írni erről.
-
válasz KROK640 #15565 üzenetére
Nem ertem mit vagy ugy oda, se evet, se honapot, se napot nem irt. Valamikor majd valamelyik 6 ora elott hozza, na.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterMark #15566 üzenetére
-
-
KROK640
nagyúr
Na Tivadar ügy, fejlemények :
ma délután meglátogattam, épp indult elfelé otthonról. Mondom neki kitalálom, éppen hozzám indulsz. Azt mondja, jah hát nem.
Mondom neki, hogy miért vagyok ott. Mondja, hogy tegnap volt eszébe lehozni a pénzt, de elfelejtete. (WTF? )
Na mondtam neki, hogy adja akkor most. Jajj hát nem is tudja hová tette, majd leugrik vele valamelyik nap, ha megtalálta. Nagyon határozottan mondtam neki, hogy "na jó, ne hülyéskedj!" erre hirtelen eszébe jutott hogy hol is van a pénz, és adott nekem egy 5000-est. így még 20-al tartozik.Hazafelé azon gondolkodtam, hogy ha ilyen tempóban fizet, akkor mire meglesz a 40 utolsó részlete, már RTX3060-at is vehetek annyiból xD
-
-
-
KROK640
nagyúr
Adott. Igaz többre számítottam, de ennek is örülni kell.
Egyébként elpanaszolta, hogy elhagyta az asszony, ami azért is rossz, mert így az egész rezsit neki kell fizetni nem fele-fele mint régen.Én a helyébe csakhamar megadnám már nekem azt a tartozást, mert úgy tűnik aki nekem tartozik, azt mindig valami balszerencse éri. De ezt már ő is tudhatná, lásd összetört kocsi és hasonlók.
-
Tim82
félisten
válasz KROK640 #15579 üzenetére
Egyébként elpanaszolta, hogy elhagyta az asszony, ami azért is rossz, mert így az egész rezsit neki kell fizetni nem fele-fele mint régen.
Hát igen, ezek kemény dolgok, meg remek ürügyek arra, hogy évekig hiába várj a maradék pénzedre...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Armagedown #15578 üzenetére
Igazából nem kenyérre kell... sőt, annyira nagyon rá sem vagyok szorulva erre a pénzre.
Egyszerűen csak az elvek, de ha rendesen fizetne meg látnám h úgy van bajban, már elengedtem volna rág ey részét...
Mostanság igazából egyfajta perverz "szórakozás" hogy épp miért nem fizet.
Másik oldalról sajnálom, mert nem egy rossz gyerek, csak most épp nagyon rosszul mennek a dolgai. [megsajnálás]Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #15580 üzenetére
NEM. De valahogy szegény többi adósomnak is hasonlóan balszerecséje van.
vegyük pl Ferencet : erebc 2020 decemberáben kért kölcsön 30 ezret (az asszony az ő megrontója, erről már írtam korábban), februárra volt ígérve a viassza, majd március lett, majd május, most épp szeptember.Ferenc ma felhívott h bekapcsolta a gépet és "kojtolt" füstölt égett szag lett mindnehol és a gép leálllt. Korábban sem nagyon ment, (előtte egyszer ingyen megjavítottam neki) és hogy nem tudnék-e ránézni? mondjuk holnap?
220KM-re lakom tőle!!!! Mikor ezzel szemebsítettem a jutalom azért mondjuk mindent vitt : ha holnap jössz, alhatsz nálunk*. Tehát hétfőn teleportálok a munkába. Élmény lesz.
MOndtam neki h ez anyagi vonzatos, táp és hasonlók... na arra nincs. Mondom akkor felejtsen el.Ismerem Ferencet, jó arc, meg régi haver, ez az ott alhatok arról szólna, hogy hajnal 3kor szerteszétszart arccal a "mézezsör" hagyná el a számat valamelyik Pesti lebujban, és 9kor Debrecenben melózni kéne, olyan heléyen ahol ha a szonda csak kicsit is megleng kereshetek másik helyet (a munkahely el ebből a szempontból 100%ig egyetértek, hogy zéró tolerancia van, olyan ágazatban dolgozok ahol ez kurvára nem fér bele. Én is kib*sznám saját magamat).
-
-
-
-
GEIL
addikt
válasz KROK640 #15585 üzenetére
Na én pont a sok rossz tapasztalat miatt már családban sem adok kölcsön....de nem is kérek és nem is várok senkitől semmit.
Mindig mondják....egyszer még te is lehetsz rászorulva.....hát én tuti nem...amíg lélegzem addig a fiam és az asszony nem fog éhezni vagy nélkülözni....stb.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #15589 üzenetére
"Erebc" az a Ferenc csak kódolva A viassza pedig a vissza. Jajja, elgépeltem.
Igen, engem zaklat. Gondolom van informatikus, csak az kiszállással, munkadíjjal, alkatrésszel (mindezt vasárnap!) valószínűleg többet kér el, mintha én elmegyek ingyen és mondjuk kifizeti nekem a vonatjegyet (bár erről nem volt szó).
Mindegy, elhajtottam, hogy nekem ez így nem pálya, megmondta neki ha arra járok ránézhetek, de az lehet 2-3 hét múlva, meg akár 3 hónap múlva is.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Armagedown #15592 üzenetére
Alapvetően úgy állok hozzá, hogy mindenkivel igyekszem normális lenni, meg azt gondolni : mi van ha félév múlva nekem kell tőle valami? Mert volt már erre példa. (bár sajnos ara is, hogy annak ellenére elhajtott, hogy én korábban szívessélget tettem neki).
Viszont van pozitív példa is, éppen tegnap esett le : kedvenc vendéglátóegységemben megjelentem, szembe jött velem Jóska (akinek tél végén ingyen kinlódtam a gépével, később cserébe hozott egy kölcsön SSD-t) és közölte, hogy akkor amit most rendeltem ő ki is fizeti, mert nem felejti ám el, hogy segítettem neki tél végén Helyből spóroltam 2000ftot.
-
válasz KROK640 #15595 üzenetére
"mi van ha félév múlva nekem kell tőle valami?"
Akkor ugyanúgy kifizeted, ahogyan ő neked.
Ha nem fizette ki, akkor nem hozzá fordulsz, hanem értelmes emberhez, esetleg nem szívesség alapon, hanem rendes szolgáltatóhoz.
Általában egy-egy ház körüli meló nem a maják elfeledett tudása, hogy csak egy ember tudja...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Lenry
félisten
válasz KROK640 #15595 üzenetére
Helyből spóroltam 2000ftot. vs ingyen kinlódtam a gépével
Valójában vagy három kattintással megoldottad a problémát, és azt betakarja a 2000 Ft, vagy még így is lóg legalább egy tizessel, csak mostmár részéről rendezve van az ügy.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
I02S3F
addikt
A fenti pár hsz. - ból az a tanulság, hogy ne légy pénzre szoruló? Gondolom néha/kicsit lehet kérni, az nem gáz!
Talán, ha több pénz szükséges valakinek, akkor többet kell dolgozni. Kész. Win-win.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest