Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Bence351 #1142 üzenetére

    Az összes pedelec mtb hobby célra készült, tehát ez így tág fogalom.
    Elsősorban a kerékpár kategóriát kell meghatározni, majd másodsorban az elektromos rendszert.
    A kérdés az, hogy milyen stílusban montizol? Az lehet, hogy a kondid már kevés, de a technikai tudásod milyen? Milyen szinten csináltad régen? Túrázósabb vagy csapatósabb stílusban? Ha túrázósba, akkor a merev vázas elég lehet, ha csapatósabban, akkor mindenképpen össztelós kéne, és itt ugye még ezen belül a rugóút tartományt is be kéne lőne.
    A merev vázas pedelec baromi merev, jóval merevebb mint egy hagyományos hajtású merev vázas mtb, mivel a középrésze sokkal masszívabbra van készítve a motor miatt. Ez terepen nem túl komfortos, pláne akkor nem ha durvább terepre is vinnéd, és gyorsabban akarsz lejönni. Itt az össztelós klasszisokkal nagyobb élményt nyújt a stabilitása, kezelhetősége miatt. Illetve azon is érdemes elgondolkodni, hogy plus size kerékmérettel veszed, ezek 2,8 körüli gumiszélességet jelentenek. A pedelec nagyobb súlya miatt sokkal jobb a szélesebb kerék. Ilyen kerékkel még akár a merev vázas is vállalható, de normál monti külsővel a merev vázas inkább csak aszfaltra, meg jó minőségű földútra jó, amolyan cross trekking szintű felhasználásra. Ezeket mind mérlegelni kell, mert nem kevés pénz egy ilyen bringa, és ha vásárlás után döbbensz rá, hogy nem a megfelelőt vetted, az nagy bukó lesz anyagilag. Tehát ezt a kérdést elsősorban a hagyományos kerékpározás irányából kell megközelíteni és csak másodsorban kell a pedelec rendszeren gondolkodni.
    Merev vázasból ez nem rossz gép: MERIDA 2017 eBIG.TRAIL 500 SÖTÉT ZÖLD/FEKETE, elvileg amíg fent van a bikefun oldalán, addig rendelhető a viszont eladóknál az adott modell.

    Pedelec rendszer tekintetében nyilván jobb az E8000, mert erősebb, de a 6000-es sem rossz, és az is ad bőven annyi pluszt, hogy könnyebben feljuss a nagyobb emelkedőkön.

Új hozzászólás Aktív témák