Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz EXIEZ #157098 üzenetére

    Ez. Akkus, és ha rajta van a töltés, akkor nem is működik. Az állványa két ok miatt is használhatatlan, egyrészt jól tapadó felület kell a tapadókoronghoz, másrész a magasság állításával a látószög is változik. Minden változtatás után lehet mozgatni a tárgyat is, és más szögből látod. Az élességállítás mindkét mikroszkópon manuális. A nagyítás beállítása a tárgytávolsággal történik, vagyis minél közelebb van a tárgyhoz, annál nagyobb lesz a nagyítás.
    Valójában szerintem munkára nem túl jó megoldás, ha 10 forrasztást akarsz egy panelen csinálni, akkor 10-szer átmozgatni, élességet állítani nagyon babra és időt pocsékoló. Jobb egy lupe, egy szemes, két szemes, kinek mi válik be.
    Ezek a kis mikroszkópok inkább fényképezésre valók, mert fényképezőgéppel, makro obival nem könnyű ilyen nagyításokat elérni. Fordítógyűrű, kihuzat vagy közgyűrűk, iszonyat pontos élességállítás, állvány, mélységélesség szinte nulla, az obitól nem férsz oda a fénnyel, szóval sok gond, itt meg alátolod, világítás beépítve, és egy nem túl jó de azért használható képet kapsz úgy, hogy mondjuk egy 1 mm-es élszalag a késen a kép felét kitölti.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák