- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szeleya
tag
Az illető levette a coolert, majd kívette a procit (amd) és nem akarta hogy koszos legyen az alja, ezért nemes egyszerűséggel fejre fordìtotta a procit a lapon, a pasztás oldala meg a ram foglalatra került.
A másik esetnél az illető kézben!!!!! Pasztázta a procit, majd bele akarta rakni a foglalatba. Állìtása szerint mìg nyitotta fel a foglalat rögzitőt addig elejtette a procit, rá a lapra. Ìgy került pcie foglalatbaA top az volt amikor a srác elfelejtette berakni a procit, és elkezdett pasztázni, tele is nyomta a foglalatot Ő csak figyelmetlen volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
(#20) Televan: Nem kell foglalatot kicserélni, mert moshatóak az alkatrészek az alaplapon. Oldószer kell ami felbontja a zsírt, majd ki kell öblíteni, ezt ismételgetni. Majd kifújni a vizet és kiszárítani.
-
törölt tag
+1
Fel lehet vele tisztábban, gyorsabban és megismételhetően hordani a pasztát.
iróni ON->Tehát semmi értelme annak megvenni, aki úgy sem szokott azzal időt tölteni, hogy letakarítja a véletlenül odakerült felesleget pl.: a foglalatról, mert az "úgy sem látszik", és teljesen véletlenszerű metódust követve, véletlenszerű eredménnyel megelégszik, mert az is "teljesen mindegy".
-> irónia OFF//De azért halkan megjegyzem, hogy a legtöbb boot probléma, - amíg foglalkoztam bérmunkában "számítógépek javításával" - a user által pasztával összekent CPU/RAM érintkezők miatt volt .
Szóval "megéri" igénytelennek lenni, és ezt az eszközt is - egymás hátát veregetve - hangosan sz@rozni, mert ettől másoknak egész kényelmesen el lehetett éldegélni, az ilyen hozzáállású emberek pénzéből.
[ Szerkesztve ]
-
DRB
senior tag
válasz Televan74 #43 üzenetére
Jaja, tényleg jó az MX-4, sokáig azt használtam én is, viszont a TG alig kerül többe(mindkettőből a legkisebb kiszerelést figyelembe véve), akkor meg miért ne a jobbat vegye. Jó tudom, az MX-4 legkisebb 2g, míg a Kryonaut csak 1g, és még +500 Ft, de hát mit számít manapság 500 Ft?! Meg amúgy is csak egy procihoz kell neki a paszta, így sok sem kell. Ne értsetek félre, nem vagyok a TG marketingese, vagy valamelyik forgalmazóé , csak simán ez a véleményem.
-
Viktor77
titán
válasz Patrik.Varga #37 üzenetére
Felesleges az MX4-nél jobb paszta, nem nagyon nyersz vele 2-3 foknál többet. [link]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
DRB
senior tag
válasz Patrik.Varga #39 üzenetére
Igen, ez a 4* fura nekem is, de a leírás alapján biztos, hogy jobb mint a paszta: „Thermal Grizzly Carbonaut has a very high thermal conductivity even with very little contact pressure”. Viszont vezeti az áramot, de mivel nem folyik, ezért a folyékony fém helyett tökéletes megoldás, és nem sokkal rosszabb a hővezető képessége. Egyébként van a Thermal Grizzly-nek még egy újabb cucca, az 14.2 W/mk, ha mindenképp paszta kell. [link]
(#40) ollie:
Azért ez nem egy sima pad 62.5 W/mk-val. Meg ott van amit idéztem Patriknak.szerk: Azt elfelejtettem megjegyezni, hogy a thermal grizzly nem egy gagyi/kamu cucc, amit odaírnak az úgy is van(95%-ban ).
[ Szerkesztve ]
-
DRB
senior tag
válasz Patrik.Varga #37 üzenetére
Thermal grizzly kryonaut 12.5 W/mk, ennél nagyon nincs jobb.
Szerk: Várj, lehet még is van jobb [link] , most leltem rá, viszont ez nem paszta, hanem „thermal pad”, de ettől még a célnak tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
Patrik.Varga
tag
Srácok! Félig off kérdés: De manapság melyik az a paszta ami nem folyékony fém, de tényleg nagyon jó a hővezető képessége?
Az MX4 csak 8,5w/mk a Noctua NT-H2-ről meg több helyen olvastam, hogy nagyon változó a minősége. A laposomra már nagyon ráférne a pasztázás, de kicsit tanácstalan vagyok.
Vagy létezik ennél jobb alternatíva? -
zetor2000
őstag
Én bontottam 10+ éves IBM gépeket, 2-3 nál benne volt a hűtő alatt egy zöld műanyag "Remove this first" felirattal. Azaz a CPU hűtő és a CPU között volt egy uszkve félmilis műanyag darab, 10+ évig, és ez a masina nagyjából hibamentesen üzemelt.
P4, 1.8-2.4GHz, 128-256 MB SD ram, AGP VGA, semmi extra. Csak jó tervezés.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
kalmani
tag
Hiánypótló!
Gyémántport tartalmazó pasztáról nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
Lehet, hogy hölgyek számára készült ez a sablon. Nem, nem azért, mert nem értenek a műszaki dolgokhoz, hanem mert többet számít náluk a külsőség. Azt, hogy mi történik a pasztával a hűtő felhelyezése után, most hagyjuk...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
sb
veterán
Ha most tudományosan megvizsgáljuk a kérdést akkor:
1. Van a sablonnak magassága, afelett húzod le a trutyit róla (nem közvetlenül a kupak felett, mint a sablon nélküli, múlt századi megoldás esetén). A lyukakban marad benne a többi.
2. A lyukaknak van - nyilván mérnöki alapossággal kimért - alapterülete.1+2 lyuk térfogatban pont kiadja az ideális mennyiségű pasztát ami az adott felületre kell.
A túl sok/kevés pedig pasztából nem jó, tudjuk.Tehát musthave a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz twollah1976 #24 üzenetére
Már kifejlesztettek olyant, amitől kigyullad a proci és változó színekben ég.
De valahogy nincs nagy piaci kereslet iránta. -
-
Lacok
őstag
A következő lépés egy glettelő készlet lesz.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
twollah1976
őstag
Nem RGBs a paszta!
Csalodott vagyok.Egy nagyobb csepp a processzor sapkajara a tobbit elintezik a leszoritok.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
lemusz
addikt
Ezt a szépérzetet valahogy nem tudom hova tenni, amikor jó esetben max fél percig látja így az ember...
-
flexxx2
őstag
A "kifejlesztés" költségei vajon hány %-a a 9 és 12 dollárnak?
-
hemaka
nagyúr
Azta
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Alogonomus
őstag
Évenként egyszer inkább rászánom azt az akár 5-10 percet is, és teljesen eloszlatom a pasztát vékony rétegben a felszínen, ami ennél a méhsejtes eloszlás szétpaszírozódásánál is mindenképpen egyenletesebb fedést biztosít.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Cikkíráskor gondolkodtam rajta, de azt is lehet mondani, hogy rárakod a kivágott mintát tartalmazó sablont, amit aztán meg/felfestesz (meg a stencilt nem nagyon láttam maszkoló sablonként, de szerintem még a legrosszabb esetben is elfogadható mindkét verzió, és nem kell miatta agyérgörcsöt kapni).
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
green dude
tag
Én is maradok a nekem eddig még mindig bevált módszernél. Középre kb. egy borsószemnyi nagyságú pasztát teszek, majd a hűtő felülete szétnyomja, minimalizálva a légbuborékok előfordulását.
-
aginor
veterán
Valakinek megjöhetett.. Még jó hogy hányhatnéka van mindenkinek a sok általad kitalált szótól is, amivel a írásaidban megerőszakolod a magyar nyelvet..
Bocsi, magas labda volt.
pjani: +1
Synthwave: abban igaza van, hogy itt viszont nem festesz, inkább csak maszkolsz, mielőtt felviszed a cuccot.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A szintén nem túl acélos képességű olvasók kedvéért a "honeycomb (pattern) stencil" teljesen jó lesz méhsejtes (mintázatú) festősablonnak.
Van baj.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Televan74
nagyúr
Megyek fogok egy műanyag lapot és nekiesek a lyukasztó géppel.
Mindenbe beleugatok!!!
-
F e Z o
veterán
Egy-két szakbarbárnak tökéletes megoldás...
H2O über alles!
-
Piftuka
veterán
Csak a címet látva, én is rögtön azt gondoltam, hogy "na, az egyik cég piacra dobta az első RGB hővezető pasztát!"...
Amúgy látványos... amíg fel nem helyezed a processzorra a hűtőbordát. Azért inkább én maradok a "köépre egy rizsszemnyit" módszernél.
(A Thermaltake marketingesei pedig zsenik!)"Aquila non captat muscas."
-
42861
senior tag
Reménykedtem benne, hogy ez is rgb-s lesz..
-
Pioneer
őstag
A gyengébb képességű cikkírók kedvéért az nem "festősablon", hanem maszkoló sablon!
Hányhatnéka van mindenkinek a sok félrefordításodtól és a általad kitalált szaktól is, amivel a írásaidban megerőszakolod a magyar nyelvet...Sokszor már a címből lehet tudni, hogy te követted el ezt a gyalázatot, meg sem kell nézni a szerzőt... legalja!
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Viktor77
titán
Egyre jobb világban élünk. Annyira nincs már mit kitalálni, hogy itt van ez.
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Digitális Állampolgárság Program
- Stellar Blade
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Garanciális be quiet! Dark Rock Elite RGB
- NZXT C1200 Gold 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Garanciális ASUS ROG Strix 1200W 80 PLUS Gold Aura Edition