- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szafter
tag
A metro aluljárókban is az összes plakáton A10-es laptopok vannak már.
Nevess, és a világ veled nevet. Horkolj, és egyedül alszol.
-
stifi
senior tag
a Delock HDD keret állat!
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
djculture
félisten
válasz AxBattler #39 üzenetére
Ja de még mindig nemlátom a modulos hülyeség előnyét legalább is win7 alatt .. Pedig elmúlt egy pár év mióta ezzel jönnek hogy húh de jó lesz meg minden.
Az órajelekkel győznek semmi mással, nem is keveset kell ráhuzni a régi architektúrás procikhoz képest órajelben hogy befogja őket.[ Szerkesztve ]
-
Szipoly
tag
3870k-val ki lehet hajtani egy 7850-et, ami azért mai játékokhoz is elég full HD-n, maxon. Az igp is elég minden játékokhoz FullHD alatt, néhányat pedig azon is visz. Nem mindenki tud egyszerre mindent megvenni a géphez, vagy nem is akar. Vagy nincs is rá szüksége.
Jelenleg 24k körül mozog a Llano, 45k a 7850, ami karácsonyra 37k lesz, addig ott a jó erős igp. Átlag gamernek simán megéri, 'olcsó' volt, 2-3 évig elég, tunigpotenciál ott van a prociban is, vga-ban is, mire kinövöd, procit + lapot lecseréled akár intelre, + 1db 7850 cf-be, újabb 2-3 év, és megint nem költöttél rá 'sokat'.- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
MongolZ
addikt
válasz fatallerror #29 üzenetére
És milyen végzettséggel rendelkezel?
-
Bjørgersson
félisten
válasz fatallerror #29 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy ha nem vesznek fel sehova, akkor honnan a retekből lesz tapasztalatod? Fuck logic..
Mekkora az HAF XM..
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
enginev3.0
félisten
Két vagy több barátnál viszont jön a sokkal kellemetlenebb, hangos bömböltetéses módszer,
Az a baj elég oda egy ember is... Mikor reggel 6órakkor a vonaton aludna az ember, de előtte 2 üléssel szól a muzsika. Na az az igazi ébresztő
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
A FarCry 2-nél pl. full hd-ben a 3870k csak 87 fps-t hoz, az Ivy Brige 3220 pedig 106-ot, az i5-ök már 120-at. Gondolom nem csak ez az egyetlen egy játék, ahol full hd-ben is különbség van.
Azt erősen megkérdőjelezem, hogy a LIano IGP elég full HD játékokra, talán a Pacman-ra biztosan...
Azt is tegyük hozzá, hogy a LIano max 100 watt TDP, az Ivy Bridge pedig 55 watt. A CPU teljesítményt figyelembe véve, a LIano gazdaságtalan, körülbelül dupla annyi energiát elpocsékol ugyanazon feladat végrehajtására: katt
Én előbb veszek használtan 20-ért egy Sandy i3-2120 -at, de akár 30-ért újonnan is egy Ivy i3-3220 -at, mint 25-ért egy LIano-t.
-
F34R
nagyúr
nemond , en siman elfogadnam meg deskop pc-nek is...
FullHD meg a sok a marketing duma, ugy is olyanok lesznek a jatekok hogy kozep felso kategorias kartya kelljen hozza, es meg ekkor sem lesz meg az atlag 60fps. Aki draggabb kartyat vesz , nem ilyen cpu-val fogja parositani oket. Az teny viszont hogy az IGP resze erosebb az Intel-esnel is. -
törölt tag
válasz Bjørgersson #59 üzenetére
Inkább: Milyen hosszúak az ujjai a "kislánynak" és milyen játékosak
(#45) nuke7: Van egy vastagabb réteg aki még is megteszi, és elégedett is vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szipoly
tag
válasz #98593280 #62 üzenetére
Eddig amit én láttam, abban a Llano-s igp kétszer akkora teljesítményt hozott, mint akár egy HD4000. 87fps és 106fps között ki látja a különbséget? 3220 6k-val drágább, Llano-n kell egy kicsit húzni, és egálban vannak.
És ez valahogy nem pacman-nek tűnik nekem
Fogyasztással pedig teljesen értelmetlenül jössz. Mit jelent az az 50W a villanytűzhelyedhez, Proszívóhoz, mosó/mosogatógéphez, lámpákhoz viszonyítva? Mindezekkel egy nap alatt elhasználsz több áramot, mint a különbözet egy hónap alatt az Intel és az Amd fogyasztása közt.
Tudom én, hogy jobb az intel, nekem is van, sosem állítottam mást. De az AMD olcsón is tud jót nyújtani.[ Szerkesztve ]
- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
Szipoly
tag
válasz #98593280 #68 üzenetére
Persze, hogy nem számít, de addig is, míg azt megveszed, van egy használható géped
Cpu pedig mennyivel marad el, 10%?
Magasról tesz a Gpu teljesítményre? LOL
Szóval jobban teljesít játékokban egy i7-2700k kihajtva egy ddr3-as 6570-el párosítva, mint egy AMD Athlon II X4 641 egy gddr5-ös 7770-el?[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz #98593280 #62 üzenetére
azért sok minden nem áll itt helyt
biztos van különbség,ez tény de azért ami kiahsznáál 4-magot ott biztos jobb egy Llano mint egy i3.
Llano és triny is elég sok játékra (főleg régiekröl beszélünk)elég akár full hdn persze nem mindnél full csilli villi...
A Llano ból Trinity -böl is van 65watt és ne feledjük már hogy mérföldekkel jobb igp van benne mint az intelben...
Llano már lappal vehető használtan 30k... na most ha az i3+lap+hozzá egy hasonló teljesitményü vgat veszel az kissé dragább..
-
törölt tag
Nem arról volt szó, hogy ki látja a különbséget, hanem hogy különbség van. Lehetséges hogy másik játéknál ez full hd-ban 65 i3 esetén és 38 LIano-nál, ami utóbbi esetben már a jácchatatlant súrolja. Ha pedig visszakapcsol a user 1680x1050-be, akkor ott meg sokkal több a gyenge cpu vesztesége.
Amennyiben tuningolod a procit, akkor még többet fog fogyasztani, esetleg egy 5-10 ezres cpu cooler-rel is hűtened kell, ami plusz kiadás...
Szerintem az AMD olcsóbban gyengébbet nyújt. Ezért is olcsóbb egyébként. Ha nem így lenne, akkor drágább lenne az INTEL-nél.
A fogyasztást illetően már megint mással akarsz takarózni. Kit érdekel mennyit fogyaszt a porszívó, most a processzorokat vizsgáljuk, ha jól tévedek...
a porszívó az egy másik topik
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Szipoly
tag
válasz #98593280 #72 üzenetére
Nagyon érdekes, hogy 38fps már a "jácchatatlant súrolja". Szemésznél jártál?
Coolert pedig intelnél is cserélnéd, mert minden gyári egyaránt hangos.
Abban, hogy olcsóbb, és gyengébb én is egyet értettem. Azonban kevésbé gyengébb, és jóval olcsóbb. Ha ez az arány fordítva lenne, mindenki Intelt venne.
Fogyasztás szempontjából pedig nem én takarózom mással. Téged zavar, hogy egy irreleváns szempontba tudsz csak igazán belekötni- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
Szipoly
tag
válasz #98593280 #74 üzenetére
Nem Te mondtad, hogy cpu erő kell és nem gpu? Amint látom, a példám lényegét a legkevésbé sem értetted.
A grafikonoknál pedig ne csak a felbontást nézd, hanem a beállítást is. Mi arról beszélünk, hogy alacsony és közepes beállításokon akár FullHD-ban is elég, de az alatti felbontásban minden játékot játszható szinten tud produkálni.
Ha Valakinek 60+ fps, Very High/Ultra beállítás, sokszoros élsimítás, ... a minimum, pillanatig se gondolkozik el egy Apu-s rendszeren, hanem megy és 7970 mellé néz egy 80k-s procit.
Szerintem itt be is fejezhetnénk.- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
törölt tag
és mi használ ki 4 fizikai magot? jelenleg? a játékok 0.2 tized %-a?
aki ma gémer gépet vesz, nagyrészt az új játékokkal akar játszani, tévednék esetleg?
HD7970-el, játék alatt:
Trinity A10-5800k, ~300 watt
Sandy i3-2120, ~250 wattA Trinity most 38eFt körül van, legalábbis a pkszmánián, máshol talán nem is kapható még.
Ennyiért már i5-2300 -at is lehet venni
az i3 meg hwaprón 20eFt...ahhoz hogy 20-30 fps-t elérjek 1440x900 alatt, nem kell nagy kari, elég 7eFt-ért használtan egy 4850
-
atti_2010
nagyúr
válasz #98593280 #78 üzenetére
és mi használ ki 4 fizikai magot? jelenleg? a játékok 0.2 tized %-a?
A nagy nevekből szerintem mind kifogja használni, a Packman meg kit érdekel.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Szipoly
tag
Na jó, mondom inkább hagyjuk abba
7970 mellé ki vesz i3-at vagy trinity-t? És megint csak a fogyasztással jössz, minek?
Arról nem is beszélve, hogy a Trinity most jelent meg, i5-2300-nak mennyi volt a nyitóára annak idején?
3870k is 20e ha-n. Ami mellé felesleges egy 4 éves 4850[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
a játékok nagy része föleg ami új,az kihasználja.
a triny 32k
i5 jó ha 42-55k között
a10 nem gémer,senki nem is mondta.de egyéb téren ha nem játszunk csilli villi hanem multimédia..akkor röhögve jobb mint egy i3.
aki játszik keményen az meg ugy is i5,i7 vagy fx-8150 et vesz nem fapados i3-at. -
MongolZ
addikt
válasz #98593280 #74 üzenetére
3 kijelzős rendszerhez megint minek erős CPU? Már Full HD-hez is VGA kell. Nem igaz, hogy ezt nem lehet felfogni. A játékok NAGYON kevés részénél jön ki akár az i3 meg i7 között különbség nagy felbontás és magas minőség esetén. Ugyanez igaz X4 meg i7 közöttire is.
Már megint Llanoval jösz, amikor a Trinity +20-30%-ot dob rá teljesítményben. De tudod mit, csak azért is CSAK a Llanos teszt beállításaival jövök Neked:
Crysis... na ezt inkább hagyjuk ki...
Dirt3: 2xAA, High quality
Anno 2070: 16xAF, Medium quality
BF3: medium AA, 16xAF, Medium quality
Deus Ex: Human Rev: High FXAA, 16xAF, Max quality
Batman: Arkham City: 16xAF, Max quality
Starcraft 2: Ultra texture quality, High graphics qualityA Trinity meg továbbra is ennél többet tud.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz #98593280 #82 üzenetére
Igen mivel ősz van és most fognak jönni az új játékok, gondolom Decemberben senki se fog másik procit venni mert az I3 alig vonszolja magát az újdonságokkal.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
törölt tag
A Trinity-nél, a Bettlefield 3-at leszámítva erősebbek az i3-asok:katt
Az i3-2120 pedig HWaprón 20eFt. Újonnan. Nem mondanám fapadosnak azt a processzort.
Egyébként én egész idáig a game teljesítményről beszéltem, nem másról...
#85) atti_2010 : Olyan dologról beszélsz, ami még nem történt meg és lehet hogy nem is fog évek múlva sem. Komolyan azt hiszed, hogy a karira megjelenő játékok mindegyike fizikailag 4 magos cpu-n jobban fog futni. Ha erre csöppnyi esély is lenne, akkor már a Phenom 955 idején is megtörtént volna ez az úgy mond fejlesztés...
Ha majd jelennek meg új játékok és valóban így lesz, el fogom hinni és akkor majd azt mondom, hogy tényleg gyenge már az i3. Viszont most még nem ez a helyzet, az AMD ígérgetéseinek meg én nem hiszek, lásd a Bulldozer is mekkora bukás volt...
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz Bjørgersson #59 üzenetére
igen, pontosan.... néha megis szoktam említeni a motivációs levélben persze nem túl bunkón
#58) MongolZ: ilyen univerzális szart csináltam (bgf-en kereskedelmi manager lettem, szóval senki ) de ismerek corvinuson végzett közgazdászt is aki szenved már 3 hónapja a melókereséssel de alig jut interjúig mert tapasztalatbuzi mindenki....
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
nagyúr
válasz fatallerror #87 üzenetére
Ne aggódj, én majdnem egy évig voltam otthon, mert vissza sem írtak sehonnan. Szóval ne aggódj, lesz ez még rosszabb is mint ami most van.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
MongolZ
addikt
válasz #98593280 #86 üzenetére
Nézzünk csak FullHD-t a te linked alapján:
i3-3220 - A10-5800K min/átlag
Crysis Warhead: 41/54 - 41/53
Far Cry 2: 72/106 - 68-95
Dirt3: 70/85 - 71/89
BF3: 54/64 - 53/64Valóban hatalmas különbségek vannak. Gyakorlatilag mérési hibahatáron belüliek. Kivéve FC2 esetén, de ott meg már mindegy, hogy 106 vagy 95 az átlag...
Ha pedig i3-2120-at nézünk, FC2-ben is elolvad a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
nekem az eddigi 1,5 hónap alatt többen is visszaírtak és voltam 2 interjún is de sajnos az arcrostán nehezen megyek át mert állítólag zűrös az arcom
na de ne offoljunk mert ránk szólnak, pm-ben simán írhat bárki mert jó dühöngeni és az ehhez tartozó fáradt gőzös topikban már 1x megutáltattam magam nem tudom h miért szóval oda visszanem megyekdon't tell me what i can't do!
-
MongolZ
addikt
válasz fatallerror #93 üzenetére
Mostanában nagyon nehéz munkát találni, próbálj meg gyakornoki pozíciókat keresni. Illetve pl. hozzánk kerestek gazdasági és műszaki ismeretekkel rendelkező pályakezdőket, szerintem más cégeknél is hasonló a helyzet. Légy türelmes. Tudom, nagyon rossz, én a 2. hét után már kiborultam, de szerencsére 1 hónapot sem voltam állás nélkül. Utólag hallottam, hogy nagy szerencsém volt, több volt csoporttársam fél évig sem talált munkát, sőt, volt olyan, aki elvállalt 3 műszakos betanított munkát, mert nem volt semmi lehetőség (sajnos azóta is ott dolgozik, nem tud előrelépni...).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm hogy bekopiztad, hogy egy fizikailag 2 magos 30 ezres INTEL tudja azt, vagy még jobbat is, mint egy 35eFT-os fizikailag 4 magos AMD
Tegyük még hozzá azt is, hogy Full HD-ben ez csak azért van így, mert ott már nem a CPU hanem a VGA szab határt a sebességnek.
Alacsonyabb felbontáson a Trinity gyengébb sokkal.Mindamellett nagyobb fogyasztással rendelkezik, lentebb írtam, hogy 7970 esetén 50 wattal többet eszik.
Drágább, többet fogyaszt, gyengébb, szerintem később nehezebben lesz eladható, csupa jó tulajdonságok
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz #98593280 #86 üzenetére
minden bizonnyal igazad van de én ilyen téren nem teszteltem.
ha az intel hd igpt használod..akkor igencsak fapados,nyügős stb
mindenesetre multimédiában érezhetően alul maradt az i3(zeneszerkeztőkben hihetetlen lomha volt,akadások stb(i5-750 kitünően vitte ugyanazokat a progikat)ez tény és ez több hét fej fej melett nem pedig tesztoldalakat olvasgatva derült ki számomra.
ezért maradt Llano majd utána a triny. -
etejedu
őstag
Lassan érik már egy komplett gépcsere nekem is.
-
MongolZ
addikt
válasz #98593280 #95 üzenetére
Az alapkoncepcióddal van a baj. CPU téren írtam, hogy még a Trinity is kihajtja a 7970-et. Pedig - mint ahogy Te is írtad - a Trinity CPU teljesítményben gyengébb, mint az i3. De mivel mindkettő APU, ezért bizony van az éremnek másik oldala is: IGP tekintetében szinte össze sem lehet őket hasonlítani. GPU teljesítmény / fogyasztás mutatóban a Trinity 35%-al jobb.
Előtte pedig leírtam, hogy milyen beállítások mellett hozta a Llano IGP-je azokat az egyébként valóban nem magas FPS értékeket: hát nem Low settings volt.Fizikailag 2 mag meg 4 mag jelen kérdéskörben mellékes, nem is értem, hogy miért jösz ezzel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az a Samsung Ultrabook egyre emészthetőbb áron van. Lehet, el kell gondolkodni valami ilyesmin... (Bár a HDD-ért nagyon kár, ennyiért egy 128GB-os SSD-vel akár főnyeremény is lehetne)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest