- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Azért elég otvar meló lenne olyan kódot írni, ami magától skálázódik fel a megfelelő magszámhoz. Minden esemény indulásakor el kéne dönteni, hogy az esemény számolását(mondjuk valaki tüzet nyit egy fegyverrel és ki kell számolni a lövés hatását) és a kódban kéne agyalni, hogy jut-e program mag vagy szál a párhuzamos futásra. ha nem jut nem indítom párhuzamos szálnak legfeljebb valamelyik program ágból meghívják sima szubrutinnak és leglejjebb addig a hivó program ág pihizik amíg a subrututin hajtódik végre. ha meg van őlusz mag és szál akkor egy párhuzamosan futó program ágon számolódik ki az esemény.
a felskálázodik több magra szerintem azt jelenti, hogy eleve megirják sok magra és szálra aztán ha a hardwer képes elég magot és szálat alárakni, akkor futni fog megfelelő számú magon és szálon párhuzamosan ha meg nem jut elég hát akkor is fut, legfeljebb feltartják egymást a futni akaro magok és szálak. és lassú lesz....
elvben lefut egyetlen magon is a 16 program ágat igénylő program is. az, hogy milyen teljesítménnyel az más kérdés. lehet elsütik a fegyvert aztán várni kell 2 másodpercet, mire megtörténik a képernyőn a lövés és következménye... logikailag eltekintve az program események időzítési gondjaitól is lefut a nagy mag és szálszámra irt alkalmazás is kevés magon, csak lehet siralmas az eredménye. -
Robitrix
senior tag
a másik megoldás meg az volna logikailag, hogy eleve több féle kódot irok meg ugyan arra a feladatr. Készitek mondjuk 4 magra irt változatot a kódból, 6 magra, 9 magra, 10 magra stb. aztán mindig a megfelelő magszámú kódot futtatom a hardver tükrében. de ezy rengeteg munka és programozás volna gazdaságtalanül.
-
Robitrix
senior tag
hát böven van még mit fejleszteni a játékokon effektekben és kinézetben. Nyilván fejlődni fognak, ahogy fejlődik a GPU és CPU teljesítmények. Egyre több kapacitás lesz egyre bonyolultabb és számításigényesebb effektek kiszámolására. elég megnézni a 10 évvel ezelötti akkori hardver lehetőségeire irt programokat a mai hardverre irt programokhoz képest. a hardver és szoftver teljesítmény egy adott korban kéz a kézben járnak. 40 éve PacMant játszottunk az 8086-os procin, ma mást játszunk.
-
wattafaka
senior tag
Annyira részletes, hogy nekem már a Youtube videó is szaggat
-
tibaimp
nagyúr
Elnézést lemaradtam!
Akkor nem adnak játékot a CPU-khoz, csak ez miatt van a dobozon a játék képe, amit a cikk is hoz?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
menthix
tag
Na és mégis ki fog játszani ezzel a játéknak álcázott marketing termékkel? Remélem óriási bukás lesz ez szar és példát statuál vele a gamer közösség.
-
Piszmaty76
aktív tag
"Bár az Intel elsődlegesen a sokmagos processzorok kihasználására fókuszál, valószínűleg azért, hogy végre elmozdítsák a felhasználókat a négy magról..."
Ezen azért sírva röhögtem. Pont az az Intel a sokmag hős erőltetője, amely jó eséllyel még mindig 4/8-on tartana bennünket, ha az AMD nem lépett volna meglepetésszerűen a tökére.Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindig is gond volt. Csak hosszú ideje most először kényszerült rá a cég, hogy legalább a procikat ne árazzák túl. Csak azt akartam mondani, hogy az egyébként jól árazott Intel 10400 procit értelmetlenné teszi a drága alaplap (kivéve annak, akinek van pénze lóvéra, nekik mindegy)...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
tibaimp
nagyúr
"van pénze lóvéra" -- ez jó volt
Amúgy igazad van! Annyi, hogy én néztem lapot, de nem a z490-ből, hanem a h470-ből konkrétan ezt: [link] Kb mindent tud, amit kell. A tuning meg....az vegyen 200.000+ -ért lapot.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
burriebonz
tag
Hát lehet hogy a kis herpeszes veér pistike kisirja az apjánál a 10 magos procit, de a normál gém társadalom meg azt mondja hogy idézem, "Apa legyinyt, és apa kocsit hajt!" Nem is mondom tovább mert tán többen is leírták már...
-
tibaimp
nagyúr
válasz #32839680 #69 üzenetére
Ez is megbirkózik a 10900K-val, de ez itt most nem verseny, csak írtam egy normális, nem drága alternatívát!
szerk:
illetve fura, hogy az "ezer éves" (előző szériás) csipszetet hasonlítjátok a legújabb Z490-hez Fura....[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz #32839680 #74 üzenetére
Az i9 10920X én se tenném bele egy H470-es lapba, mivel nem bele való OK, bocs! Az 2066-as, ez meg itt 1200-as.
Amúgy én beletenném simán a 10900k-t a fenti linkelt lapba, max nem húznám.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Ixion77
addikt
Vannak olcsóbbak is gyengébb felszereltséggel, a hasonló árban levők közül pedig a B550-esek általában jobban felszereltek mint az X570-es társaik (Wifi6, 2.5Gbps Ethernet, stb.). A chipkészlet csak egy, viszonylag kicsi tényező egy alaplap árában.
Szintén számít, hogy az X570 sokkal korábban jelent meg, így azok ára már csökkent a megjelenéskorihoz képest.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
PuMbA
titán
válasz #32839680 #80 üzenetére
+1, A B550-ek jóval jobbak, mint a B450-ek. Elég a képüket egymás mellé rakni és a legjobb B450 lapok alsó kategóriásnak néznek ki egy közép B550 mellett. A 40k-s MSI B450 Tomahawk Max VRM-jei kazánok (15 fokkal melegebbek) egy 50k-s ASUS B550 TUF-hoz képest. Szerintem semmi nem fog lejjebb menni, mert az árak most is a minőséggel arányosak
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz #32839680 #82 üzenetére
"Ez az X470 lapok szintje. Sőt az ilyen 60-100k közötti x570 lapok piacát heréli mindenkinél akinek nincs szüksége PCI-E 4.0-ra az M.2 és a VGA-n kívül."
Főleg ha zavarja őket az aktív hűtés az alaplapi chipseten. Mint pl. engem. Épp eléggé megutáltam a mini ventiket laptop vonalon.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest