- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyula38
tag
Na, már működik!
-
titán
válasz adolfo01 #5643 üzenetére
Manapság már mindent meg lehet oldani webfelületről, nem kell a parancssoros megoldással szenvedni.
És ugyanúgy magyar nyelvű?
Igen, van 1-2 dolog ami nem de lényegében magyar nyelvű.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adolfo01
tag
válasz Gubek-Einste #5652 üzenetére
Köszönöm.
-
Rossing
csendes tag
Sziasztok!
Tudna Nekem valaki a HGG-hez linket küldeni.
Köszönettel:
Rossing
-
krealon
veterán
"Van egy nsa325 nas ezen megy az ftp
[..]
Felállás a következő, digi utp-router-nas."A router WAN IP-je megegyezik azzal, amit a what-is-my-ip tipusu website-ok mutatnak?
(Ha nem, akkor NAT-olt (tuzfal mogotti, az internetrol kozvetlenul nem elerheto) IP cimed van.)A 21-es portot hasznalod a WAN oldalon?
(Forward port 21 to NAS-IP port 21 ?)
Ha nem, akkor csak Aktiv modban mukodik az FTP es az FTP kliensnek publikus IP-vel kell rendelkezni.Szerk:
Targytalan. (#5633)[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. az összefoglalóba nem lehetne beírni, hogy tőlem kérjék a HGG fwt? És akkor nem kell keresgélniük
-
cyber86
őstag
válasz macii97 #5658 üzenetére
Egyenlőre igen de fejlesztés alatt van a 380.59.1
380.59.1: (WORK IN PROGRESS)
- NEW: Bonding / Link Aggregation (LACP) support.
- NEW: Facebook Wi-Fi support. (ARM only)
- NEW: Minor backports from latest GPL versions.
- NEW: RT-N16/RT-N18U wireless driver.
- FIXED: Double ca-bundle.crt file.
- FIXED: mDNSResponder code.
- FIXED: Minor code issues.
- FIXED: mtd-write compatibility issue.
- FIXED: Obscure VPN Server password field by default unless selected.
- FIXED: RT-N18U BCMRECV support.
- FIXED: Several code typos.
- FIXED: Time Scheduling / MAC Filter increased to 64.
- FIXED: URL Filter maximum characters increased to 64.
- FIXED: WEBUI features list.
- FIXED: WEBUI login syslog message not working after logout.
- FIXED: WEBUI Smart Control page phrasing.
- FIXED: WPS disabled by default.
- UPDATED: Curl to 7.50.1 version.
- UPDATED: Dropbear to 2016.74 version.
- UPDATED: DNSMasq to 2.77 version.
- UPDATED: Htop to 2.0.2 version.
- UPDATED: IPTables to 1.4.21 version. (ARM only)
- UPDATED: Libgcrypt to 1.7.2 version.
- UPDATED: Libmnl to 1.0.4 version.
- UPDATED: Libgpg-error to 1.24 version.
- UPDATED: Lighttpd to 1.4.41 version.
- UPDATED: mDNSResponder to 625.60.4 version.
- UPDATED: Nano Editor to 2.6.3 version.
- UPDATED: SFTP Server to 7.3 version.
- UPDATED: SQLite to 3.14.1 version.
- UPDATED: Strace to 4.13 version.
- UPDATED: Tor to 0.2.8.6 version.
- UPDATED: Util-Linux to 2.28.1 version.
- REVERTED: NMap to 7.12 version on RT-N66U model, due to size increase (~5MB) on the limited 32MB FLASH, it can still be used via Entware. -
titán
-
cyber86
őstag
válasz Gubek-Einste #5660 üzenetére
Látom köszi
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Mérte valaki mennyi a router wifi link speed?
Illetve wifin max mennyit képes átvinni,jó tèrerő esetén?Köszi..
-
MODERÁTOR
válasz adolfo01 #5664 üzenetére
Szia!
Ilyenekre ezt szoktam linkelni, de azt ugye szem előtt kel tartani, hogy WiFi tekintetében nincs két egyforma helyzet.
-
adolfo01
tag
válasz Intruder2k5 #5665 üzenetére
Szia.
Köszi.Igen ,persze nincs két egyforma helyzet wifinél.
Nálam jelen esetben a tp link routernél ami elvben 300 Mb/s tudna wifin, a 100/50 Mb sávszélből 65 Mb link speed-et mértem és a közvetlen közelében is csak 40-45 Mb/s jön át.Lan -on tudja a maxot.
Egy ilyen arányra letten volna kivàncsi, hogy mennyit képes átvinni a ráírt 600 Mb/s ból.Mert ez nálam max 40-45% átvitel full közeli állapotban is.Mert az egy dolog,hogy nagy a hatòtávja adott esetben de mennyi sávszél átvitelèvel?
Egyébként DLNA átvitel csak wifin lehetséges vagy Lan hálòzaton is?ūdv.
[ Szerkesztve ]
-
gyula38
tag
Üdv ismét a Szakértőknek! Lassan mindent beállítottam a routeren, egy valami azonban kifogott rajtam... Ez pedig a WOL (Wake On Lan) funkció. Szeretném távolról is felébreszteni a a laptopot, ha a helyzet is úgy kívánja. Alaposan utánaolvastam mindenfelé, beállítottam mindent, amit írtak, kezdve a gép hálókártyáján azébresztés engedélyezésétől a router beállításokig, de mindhiába, csak nem ébreszt... Szívesen várok gyakorlati beállításokat!
-
titán
válasz adolfo01 #5666 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
A 600 Mbps-s link sebességhez már Turbo-QAM támogatottságú 3x3:3 MIMO képességű adapter kellene ami AC1900 és felette van csak meg. A 450 Mbps-hez pedig 3x3:3 MIMO képességre van szükség, ritka az ilyen adapter.
DLNA megy vezetéken és anélkül is, ajánlatosabb inkább vezetéken használni.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adolfo01
tag
válasz Gubek-Einste #5669 üzenetére
Köszönöm.
-
gyula38
tag
Előző kérdésemhez kapcsolódva ismét egy lényeges kérdés. A magic packet ébresztőcsomagot a számítógép wifin keresztül is megkapja alvás közben, vagy pedig muszáj a router valamelyik portjával kábelesen is összeköttetésben lennie? Mindkét hálókártyán engedélyezve van a WOL funkció.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
gyula38
tag
válasz Intruder2k5 #5672 üzenetére
Köszönöm a választ! Én azt hittem, a magic packet wifin keresztül is terjed... Akkor valószínűleg itt rontottam el a dolgot. Egyébként a wifi kártyának is van a beállításai között erre vonatkozó pont, akkor ezt most miért és hogy?
-
Obyboy
addikt
Router és modem közti hálózati beállítások terén kezdő vagyok, bocs ha nagyon láma a kérdésem.
Egy Huawei HG8245H Telekomos modem wifi hálózatát szeretném kiterjeszteni az RT-N18U-t wifi hálózatával. Jelenleg kábellel össze vannak kötve, van net mindkettőn. Azt szeretném megoldani ha lehetséges, hogy a HG8245H wifi csatornáját kiterjesszem az RT-N18U-val. Tehát a házban csak egy wifi hálózat legyen és attól függően, hogy melyik adóhoz vagyok közelebb arra csatlakozzon a telefon. Olyan beállítást találtam, hogy az érzékelt wifi-t befogja és továbbszórja de attól tartok, hogy gyenge jelet fog be. Az lehetséges-e, hogy a kábelen kapott jelet szórja wifin ugyan abban tartományban és ugyan azon a néven mint amin a HG8245H? Jelenleg a 3.0.0.4.378.9545 gyári driver van fent mert ez kezeli az USB-s vinyómat.[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
MODERÁTOR
-
Obyboy
addikt
válasz Intruder2k5 #5675 üzenetére
Van a menüben WDS lehetőség de ezt én úgy értelmeztem, hogy a wifin befogott jelet szórja tovább nem pedig a kábelen kapottat.
-
MODERÁTOR
Ez így van. Kábelen kapott jellel viszont nem mindig oldható meg, hogy a kliens automatikusan váltson az AP-közt, mert ilyen esetben ehhez kliens oldali támogatás kell, ami gyakran hiányzik. Persze, ha ez megvan minden eszközön, akkor simán megy a dolog. Állítsd be rajtuk, x dB jelerősség alatt váltson AP-t, és készen is van.
-
Obyboy
addikt
válasz Gubek-Einste #5678 üzenetére
Köszi skacok. Ha hazaértem melóból kipróbálom.
-
seven7
aktív tag
Sziasztok!
Van arra esetleg ötlet, hogy miért vagyok passzív BH-n?
Transmission-nél nem volt gond, rtorrent-et felraktam és ott nem tudom beállítani rendesen.
A szükséges portokat kinyitottam.root@unknown:/tmp/home/root# iptables --list
Chain INPUT (policy DROP)
target prot opt source destination
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpt:51516
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:51516
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpt:51515
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:51515Csak úgy tudtam elérni, hogy az openportcheck oldal nyitottnak jelezzen ha bekapcsolom a transmissiont és beállítom 51515 port-ra, de azt nem fogják tudni ketten használni.
Köszi előre is
-
Obyboy
addikt
A HGG firmware miben tud többet mint a gyári???
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Megvettem a routert.
Gyári legfrissebb fw van fent.Rákötöttem egy voip adaptert(datavox ip 201 ata) fix ip cimmel,de nem birom megnyitni a kezelőfelületét a böngészőből.
Előtte a korábbi tp link routeremmel összekötve pc és az ata adapter,simán megnyitotta a 192.168.1.100 ip cimmel a böngésző.Azóta egy cisco spa 122 vel is próbáltam,azt bridge módba tertem ès azzal můködik.Azt hittem rossz a datavox ata egység.De vissza a régi router összedugtam a pc és ata és igy böngészőből simán megnyílik a kezelőfelülete.Mi a fene lehet,mit kellene beállitani az asus routeren,hogy az is kezelje.Pròbáltam fix ip cimmel is meg ùgy is ,hogy dhcp re àllitottam az ata egységet,de akkor ip cimként lekérdezèsnèl 0.0.0.0 mondott be.
Àtjàròt esetleg utvonalat,portot,valamit be kell àllitani?
TP link routernèl semmit nem kellett tennem...
Azt hittem összedugom és kész mint korábban...Valami ötlet? Mit csinálok rosszul?
-
htc07
addikt
válasz Intruder2k5 #5677 üzenetére
Ez érdekes, nálam otthon rengeteg eszközzel megy a roaming (gyakorlatilag minddel amit valaha próbáltam az évek alatt mobiltól laptopig) a hálózatok közt (többszintes ház, kábelen van a kapcsolat az ap-k közt, ha az SSID és az auth ugyanarra van beállítva, a csati meg valami szabadra.
-
bocsika
aktív tag
Sziasztok!
WD10JFCX-hez milyen rack ajánlott?
-
titán
-
WestBam
senior tag
válasz bocsika #5687 üzenetére
Captivát használok az itteni külső ház topik alapján választottam. Az első már egy éve megy, a második egy hónapja.
Tökéletesek. Kicsit erős az állapotjelző led, ezt leszámítva minden ok vele. Vettem barkácsboltban kis szilikon félgömb talpakat, 4-et a négy sarkára tettem, így teljesen hangtalan ha dolgozik akkor is.[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
VPN beállítással kapcsolatban kérek segítséget. A routeren a 378.54_HGG-FINAL firmware van. Beállítom az openvpn-t, importálom a fájlt a telefonomon, de ott nem kér jelszót és nem csatlakozik a hálózathoz. Free vpn-en teszteltem a telót, ott kéri a jelszót és csatlakozik. Mi lehet a gond?
-
hhx
tag
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni nekem egy linket a legfrissebb HGG fw-hez?
Köszi,
hhx -
félisten
A D-Link 4G stickkel két-három nap után mindig megszakad a netkapcsolat, amin az újraindítás segít (friss HGG).
Tekintettel viszont arra, hogy ez egy akár hetekre is magára hagyott rendszer lenne, ennek nem szabadna előfordulnia.Van erre valami ötletetek?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
titán
-
félisten
válasz Gubek-Einste #5694 üzenetére
Az kicsit drága mulatság lenne, pláne, hogy semmi sem garantálja, hogy az jobb lesz. (Bár ezzel nem vagyok éppen elégedett...)
A szolgáltató szerint teljesen normális, hogy hosszabb inaktivitás után leakad a netről -- aszondják, indítsam újra...MaCS
-
MODERÁTOR
-
félisten
válasz Intruder2k5 #5697 üzenetére
Igen, köszi, a Tomatoban újraindítási ütemezés is van -- ami érdekes módon az AC87 gyári fw-ében is ott figyel, az N18-éban valahogy nem.
A jelek szerint nem úszom meg a Tomatot... De próbálom kalandként felfogni.
Köszönettel: MaCS
-
titán
-
félisten
válasz Gubek-Einste #5699 üzenetére
Ez azért nagyon gáz, mert néztem vagy ötször, ráadásul úgy, hogy az AC87-es után pontosan tudtam, hogy hol kell nézni! Ez már a vég kezdete...
Nagyon köszönöm!
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest