- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
gezatata
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsodat. Csinálni fogok külön felhasználót hozzá.
A sambaval /LAN-on keresztül valóban nincs gondom a lejátszásal.
A gondjaim WAN kapcsolat során vannak. Arra keresnék valami lejátszót amelybe egyszerre be tudok rakni több film epizódot.Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
Újabb problémám akadt.
Nem működik a legfrissebb firmware version 3.0.0.4.382.52288 óta a Download Master.
Két éve van meg a router, többször is frissítettem a FW de egyszer sem csináltam NVRAM törlést/resetet.szerintetek érdemes megcsinálni, hátha működne a Download Master?
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
titán
-
jpisti
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy ilyen RT-N18U router Tomato 1.28-as fw fut rajta, azaz csak futna... Teljesen megkukult, nem lehet hozzá csatlakozni. Tudtok róla, hogy létezik-e ennek a routernek failsafe üzemmódja ahol egy telnet kapcsolattal újra talpra lehetne állítani?
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
titán
-
jpisti
senior tag
válasz Gubek-Einste #13959 üzenetére
erről tudnál adni egy kicsit bővebb infót, vagy forrást ahol utána lehet nézni?
-
jpisti
senior tag
válasz Gubek-Einste #13959 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Sikerült visszaállítani a legutóbbi gyári FW-vel.
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
2-3 hete tettem fel a legfrissebb verziót (Current Version: 2020.5 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP) a FreshTomato firmware-ből, amit kb évente frissítek, mert újra be kell állítani mindent olyankor. Csak egy problémám van azóta, hogy jóval, érezhetően gyengébb a Wi-Fi.
Más nem igazán változott max az antennákat állítottam kicsit széjjelebb.
Van ötlet milyen irányba induljak el? A 400mW beállítást ismerem, de az se segít.F..
reshTomatoÜdv, Dávid
-
MODERÁTOR
válasz Nestor16 #13963 üzenetére
Szia!
Ha gondolod, esetleg próbáld meg ezt!
-
Nestor16
senior tag
válasz Intruder2k5 #13964 üzenetére
Ezer hála érte!
Nem jöttem volna rá magamtól, pedig emiatt működhetett eddig is jobban.
Köszönöm!
Üdv, Dávid
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha a routerre több eszköz csatlakozik egyidejűleg wifin, akkor azok egymást befolyásolják, lassítják?
Ha igen kb mennyi eszköz amit még elbír?Hgg van rajta, wifi erőssége fel van húzva 80% körül.
Konkrétan max 1tv, 1 xbox, 2 pc lenne rajta egyidejűleg. Ennyit még kiszolgál?
Ha pl tv-n megy netflix, xboxon ugyanúgy megy játék?[ Szerkesztve ]
-
Krinyo
senior tag
válasz kory24 #13966 üzenetére
Ez nem egy gagyi router, céges környezetben is megállja a helyét. Nálunk csak 36 eszköz + vendég szokott lógni rajta, miközben folyamatosan folyik át egy 3 megabites rtsp stream az időképre. Meg sem kottyan neki. Az nem terhelés amit írtál, egy 4000 Ft-os TPLink is simán megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz Krinyo #13967 üzenetére
Értem, ezt jó hallani.
De akkor miért írják mindig, hogy tv, xbxox, pc lehetőleg kábellel kössük ossze?
Esetleg a terep tárgyak miatt?
A router a szobában lesz, ahol szintén a tv, xbox, egyik pc.
Tehát falak nem lesznek közte, csak egy pc másik szoba, de az nem olyan lényeges..[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz kory24 #13968 üzenetére
De akkor miért írják mindig, hogy tv, xbxox, pc lehetőleg kábellel kössük ossze?
Esetleg a terep tárgyak miatt?
A kábel mindig stabilabb mint a wifi, a wifi-ben mindig van bizonytalság.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
-
kory24
őstag
válasz Gubek-Einste #13971 üzenetére
Akkor matadhat auton így?
A csatorna szélesség is jó igy 20/40en?Az xboxra optimalizálást lehet tudni mit jelenthet?
-
titán
válasz Gubek-Einste #13971 üzenetére
Maradhat így.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kory24
őstag
válasz ArthurShelby #13973 üzenetére
Értem.
Nekem one x van, akkor felesleges be pipálnom gondolom -
efi99
őstag
Aki használja kettős WAN-nal: stabil, kiforrott ez a funkciója?
Elsődleges szolgáltató (kábeles) a WAN porton, másodlagos (ADSL) LAN porton. Kiesési átváltásra van beállítva. Az 1-es néhány mp, de max 1-2 perc alatt inaktív lesz (hibaszöveg: az isp dhcp funkciója nem működik megfelelően) és persze átáll a 2-esre, viszont onnan hamar visszatér, mivel: valójában folyamatosan van net az 1-es kábelén, a modem ledje szerint is, közvetlen a modem mögül netezve is, meg akkor is, ha a kettős WAN le van tiltva és az ADSL ki is van húzva. Akkor is megy szépen, ha szoftveresen megcserélem és az ADSL az elsődleges, marad azon, nem lép át. A beállítások elvileg jók, mivel legalább 1 hónapja van ebben a felállásban és idáig nem volt gond.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
gabro0
őstag
A memóriachip elhasználódását ki lehet valami paranccsal nyerni a routerből? Entware-ben van smartctl, de nem akarom felrakni, ha nem muszáj.
-
Alvin76
tag
jelenleg Tomato 1.28 by shibby fw-t használok. Van értelme lecserélni frissebbre pl. freshtomato 2020.6 -ra?
miben jobb?
-
kory24
őstag
Valaki esetleg ebbe tud segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
sziasztok
gyári szoftver van a routeren
USB3-as porton jelenleg egy 1TB-os HDD üzemel.
miután kevés a hely gondolkodom egy 2Tb-os HDD-n
szerintetek vinni fogja a nagyobb méretűt is?ha az USB2-es portra ráakasztanék még egy vinyót, látható lesz mindkettő a hálózaton?
köszi
(valamiért nem érem el mostanában WIN10-ről a routert, az SMBv1 kliens körül van a probléma. van erre valamilyen megoldás? köszi)
-
gellei
aktív tag
Smb2 v 3 támogatott a routeren. Nem szetetném win10 alatt sz smb1et bekapcsolni, viszont nem érem el a routeren lévő vinyót. Vki valamilyen megoldást? Köszönöm!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
Obyboy
addikt
válasz gellei #13991 üzenetére
Jó kérdés, sajnos nem vagyok IT biztonsági szakember így kérem javítsatok ki ha tévedek. Ha jól gondolom akkor ha csak otthoni használatban van a gép és nincs rá esély, hogy valaki a belső hálózaton keresztül szeretné feltörni akkor szerintem nem lesz sebezhetőbb.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
gabro0
őstag
Új gzenux béta release elérhető [link]
Nem próbáltam, de úgy tűnik a teljesítményszabályozást a HGG-hez hasonlóan meg lehet majd oldani [issue] [commit]
384.19-beta1
Changelog for RT-N18U:
- NEW: Add the speedtest feature powered by Ookla.
(backported from asuswrt-merlin GPL 386_40577)
- NEW: Add the login captcha option to WebUI.
- NEW: Re-add Merlin NAT loopback feature.
(no longer supported by asuswrt-merlin)
- NEW: Implement advanced wireless TX power adjustment feature.
- UPDATED: WebUI language translation and the help description.
- CHANGED: Enabled EXT4FS option to support utilities for ext4
filesystem.
- CHANGED: Decoupled the LED control behavior between WPS button
and 'disable LEDs' option (stealth mode).
- CHANGED: firmware update checks are no longer using the
server address stored in nvram, for security
purposes. (follow asuswrt-merlin's change)
- FIXED: The traffic unit shows empty option in TrafficMonitor
pages when the browser cookie is empty.Changelog from Asuswrt-Merlin:
- NEW: Added stub and stub-v2 compression options to OpenVPN
clients. Not added to server, since compression is
considered deprecated, and will be removed most likely
in OpenVPN 2.6, for security reasons.
- NEW: Added tls-crypt-v2 support to OpenVPN clients.
- UPDATED: Openssl to 1.1.1h.
- UPDATED: Updated to OpenVPN 2.5.0. Note that OpenVPN
2.4.0 or newer is now required by the exported
client config file.
- UPDATED: nano to 5.2.
- UPDATED: curl to 7.72.0.
- UPDATED: zlib to 1.2.11.
- UPDATED: lz4 to 1.9.2.
- UPDATED: e2fsprogs to 1.45.6.
- UPDATED: dropbear to 2020.81.
- UPDATED: Switched userspace ipset from 6.32 to 7.6 (to match
with upstream)
- CHANGED: The old legacy cipher setting is now only available
when running with static key authentication.
- CHANGED: Tweaks to the OpenVPN webui layout
- CHANGED: OpenVPN clients will now NAT all outbound traffic,
regardless of the source subnet.
- CHANGED: Reworked the display of DNSPrivacy presets
- CHANGED: Added AdGuard (ad blocking) and CIRA Canadian Shield
(non US-based service) to the DNSPrivacy presets.
- CHANGED: At boot time, OpenVPN killswitch will only be
applied for clients set to auto-start with WAN.
- CHANGED: Increased number of available mount points for addon
webpages to 20.
- CHANGED: Multiple routes can now be defined per client on the
OpenVPN client-specific configuration.
- REMOVED: Option to disable NCP. The NCP cipher list is
now used both for NCP and non-NCP endpoints.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Szerintetek egy tizesért el tudom adni? Óriási házba költözünk és Deco mesht veszek, 3 darabosat...
Az asuson jelenleg egy Asuswrt-Merlin 384.18 fut rajta...sajnos a dobozát egyelőre nem találom -
titán
-
kymco
veterán
Mostanában gondom van a wifi-vel. Állítgatom a csatornákat, mert igen telített a környékünk, de ez is csak átmeneti megoldás. A HGG 380.65.9 van fenn. Érdemes visszatérni a gyárira, vagy rakjam fel a 370 betát?
Elég sok eszközünk van. 7 mobil, 4 noti. Lehet, hogy emiatt akadozik a wifi-s net? Vagy döglődik a router? A vezetékre kötött gépek jól mennek rajta. Cseréljem le egy wifi 6-ra, és ez legyen a vezetékes router?
No, ez elég sok kérdés lett, de hát ezen töprengek már napok óta...
Ha van ötletetek, ne kíméljetekwww.refujvaros.hu
-
kemcso
Ármester
Nemrég váltottam egy Asus RT-AC65P-re, nem lett előrelépés a wifi gyári FW-vel. OpenWRT-vel igen, ráadásul 5Ghz-en is van ott jel, ahol eddig a 2.4 is épphogy volt. Ha nem idegen a FW-mókolás, akkor megéri, az N18 pedig marad tartalék, vagy ha már minden szép és jó eladod.
(FreshTomato van az N18U-n, fullra húzott wifi-teljesítménnyel, a HGG-ben nem tudom van-e lehetőség állítani a teljesítményt).Szerk: AX-es wifit mobilok nem támogatják még, így azt én fölöslegesnek éreztem (notiból is csak az újak).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha váltasz, és belefér, akkor csakis AX-et. Az N18 alapján gondolom, nem 1-2 évre veszel routert, és az AX-es kliensek lavinaszerűen fogják elárasztani a piacot, úgyhogy nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a következő routered élettartama alatt már lesznek AX-es klienseid.
Az AX nagyon nagy ugrás, minden szempontból nagyon komoly előrelépést jelent. A 65P OpenWRT-vel egyébként szerintem is jó választás, de Wifi5-ös lévén szerintem már rohamosan csökken a létjogosultsága.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest