- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz FLATRONW #6650 üzenetére
Nem kell átvennünk, fejlesztheti bárki, ha garantálva van az adatvédelem. Az appon belül reklám nyilván problémás, ahogy pl az is, hogy a PH logót használja a play áruházban. De ezeknél sokkal nagyobb probléma az adatvédelem. Meg az, hogy a fejlesztőről nem tudni semmit, s nem vette fel velünk a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz aprokaroka87 #6648 üzenetére
Én megértem mindkét felet , csak az életbeli tapasztalat szerint előbb utóbb minden jónak vége szakad. A másik , általában ilyenkor nem szoktak a felek megegyezni és ennek a levét mindig a felhasználó issza meg.
(Remélem most azért nem így lesz )
-
aprokaroka87
nagyúr
E-mail cím és jelszó pl + privát beszélgetések
Nyilván ha Ph! oldaláról figyelnek a biztonságra akkor már nehezebb dolog hozzá férni ezekhez, viszont ha bármilyen biztonsági baki van az alkalmazás-ban akkor meg lehet hogy igen.
Ez az egész dolog a bizalom kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
+ a "prémium" felhasználóktól beszedett havi előfizetési díj
Ahogy már említettem számomra az egyik legfurcsább, hogy a jelenlegi fejlesztő pont azon az oldalon nem hajlandó megjelenni, kommunikálni, amelyik tartalmával kapcsolatos appot fejleszti. Csak és kizárólag Discordon.
Leszámítva azt az alkalmat, amikor ide regisztrált, hogy bejelentse ő folytatja a fejlesztést, majd githubról lehúzta a forráskódot, iap-ot rakott bele, zárt forráskódúvá tette!!! és had szóljon.
Személy szerint én örülök, hogy végre a Ti oldalatokról felmerült a jogos igény e helyzet rendezésére és remélem sikerül is konszezusos megoldást találni! Feltéve, hogy előkerül a fejlesztő...
-
vargalex
félisten
válasz aprokaroka87 #6654 üzenetére
A PH részéről (és igazából a felhasználó, valamint a fejlesztő részéről sem) nem bizalomról van szó. Nekik nagyon szigorú GDPR szabályozásoknak kell megfelelniük... Így teljesen érthető a félelmük.
Az viszont, hogy a fejlesztő 1 év alatt nem kereste őket, elég elszomorító... Látszott már akkor is, hogy nem ellenségesen állnak a dologhoz a PH-s srácok, szóval teljesen érthetetlen számomra a dolog. Sőt, simán elképzelhetőnek tartom, hogy a PH-s fejlesztőktől kaphatna egy API-t, amivel a HTML parse-olásnál sokkal egyszerűbb lehetne a dolog (ha még az történik alkalmazás oldalon).#6650 FLATRONW: Azért az egyáltalán nem biztos, hogy a PH-s csapatban van android fejlesztő...
Alex
-
DS39
nagyúr
Nem érzed? Akkor nem érted.
Ha csinálok egy appot amin keresztül te be tudsz lépni ide. Az azt jelenti hogy én tudom a ph-s jelszavadat. Ezt felhasználhatom rossz célra.
Pl. megváltoztatom a jelszavadat itt, majd az email címedet ami a profilhoz tartozik, és ki is zártalak.
Aztán reklamálhatsz a PH-nál hogy nem te voltál.[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
válasz aprokaroka87 #6654 üzenetére
Úgy gondolom, hogy az egésznek semmi köze a biztonsághoz, ez csak duma.
A PH! -nak fáj, hogy nem náluk csapódik le az a pár forint, amit az app fejlesztője kap.
Ez valahol érthető, de akkor miért nem fejlesztenek egy saját app-et, amit annyiért adnak, amennyit adnak érte a felhasználók?Hogy a fejlesztő miért nincs itt, azt csak ő tudja, szerintem is itt lenne a helye. De valami oka csak van.
-
mizoli
addikt
válasz WhiteWalker #6660 üzenetére
Nagyon sajnálnám.
A webes felület meg sem közelíti az app-et, szerintem kevesebb lesz a hsz.
Hogy ez mivel jár, azt majd a PH! eldönti. -
válasz WhiteWalker #6660 üzenetére
Nagyon rosszul gondoljátok. Ha annyira fájna, akkor már évekkel ezelőtt ledobtuk volna az atomot az applikációra.
De azért köszi a jóindulatot.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
-
MODERÁTOR
-
mizoli
addikt
válasz Viktor0610 #6668 üzenetére
Valóban nem tökéletes, vannak hibák, én is látom. És nem értékelem túl 🙂
De a lehetőség nyitott, készítsen a PH! jobbat.
Nekem tök mindegy, hogy kinek fizetem azt a havi 99 centet. -
Azért nincs hivatalos app, mert nincs rá kapacitás. De ez nem jelenti azt, hogy ha a PH nem csinál applikációt, akkor senki se csinálhasson. Eredetileg közösségi alapon ment a fejlesztése, nyílt forráskóddal, s ez tök rendben volt, mert megvolt a transzparencia. Jelenleg viszont már nem így van. Ez a baj.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Madoc
veterán
Nyílt forráskód esetén a gdpr-t ki kezelné? Mert ha Jóskapista csinál saját verziót, meg Gipsz Jakab is akkor azzal mi a helyzet?
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
vargalex
félisten
Nyílt forráskód esetén ellenőrizhető, hogy kezel-e az alkalmazás bármilyen felhasználói adatot (és úgy egyébként bármit megnézhetsz benne). Ehhez nem elég egy random alkalmazás random csatornáján leírni a fejlesztőnek, hogy nem tesz ilyet...
Egyébként jogszabály szerint valószínűleg igen, hiszen bekéri tőled az authentikációs adataidat, még ha nem is tárolja valójában hosszú távon (egyébként rövid ideig a memóriában biztosan, hiszen máskülönben nem tudna loginolni).
De ha megfelelően "lepapírozzák" a PH-val, akkor szerintem rendben van. Persze lehet, hogy rosszul gondolom.Alex
-
Madoc
veterán
válasz vargalex #6674 üzenetére
Megismétlem, nyílt forráskód esetén ugye az írja a programot aki csak akarja, akár párhuzamosan többen is. Bárki beletehet majd bármit nem?Lehet több párhuzamos egyedi verzió!? Hogyan lehet számonkérni az adatkezelést mindenkin? Mert az nem vitás hogy az app a bejelentkezési adatokat "megjegyzi-tárolja-továbbítja" (valamelyik igaz) Nekem senkim a fejlesztő, még discordon se vagyok már fent jóideje de szerintem itt nyílt verzió max az Arcanus féle lesz. Mellesleg az most is elérhető mintha valahol azt olvastam volna. Az uj fejlesztő gondolom én:nem azért tette kvázi fizetőssé, reklámozóssá az appot hogyha majd "kész" akkor más csináljon belőle saját verziót. Én ezt gondolom, lehet hogy rosszul.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy meg ha a fejlesztő nem kezdi el ki " tölteni" az adatbiztonság részt akkor meg a Google is elkezdhet kaszálni, ha akar.
Ha jól olvasom akkor Július 20 a határidő.Megnéztem, a Ph! appot, az adatbiztonság résznél még nincs infó.
-
Madoc
veterán
De most jövök rá mit is írok, hiszen itt pontosan ez történik: egy nyílt forráskódból valaki megalkotta ezt a verziót és azt tett bele amit csak akart. Mi akadályoz meg valakit hogy ezt számtalanszor megtegye ha ujra nyílt lesz? Értitek mit akarok írni?
-
DS39
nagyúr
Megteheti bárki, de az nem lesz attól a telefonodon.
A Te felelősséged, ha a play store-ban lesz 5 third-party PH app, melyiket használod, melyikben bízol meg.Én mindegyiket szarrá perelném. Csakhogy érezzék a törődést.
A jelenlegi is a PH tartalmait használja, PH reklámok nélkül, saját reklámmal, és saját prémium szolgáltatást építve bele.
Ez nem korrekt.[ Szerkesztve ]
-
válasz WhiteWalker #6681 üzenetére
Ez micsoda, ha nem rosszindulat?
"Úgy gondolom, hogy az egésznek semmi köze a biztonsághoz, ez csak duma.
A PH! -nak fáj, hogy nem náluk csapódik le az a pár forint, amit az app fejlesztője kap."Make Asia Great Again!
-
WhiteWalker
nagyúr
Többek közt ezen szokott elcsuszni két fél között a dolog. Az anyegin.
Lehet itt nem csak erről szól , mert ott a GDPR is , ami színezi a dolgot, de továbbra is tartom , hogy ebből jó nem fog kisülni és a felhasználó issza meg a levét . Jelen esetben akik az appot használják(Azt csak zárójelben jegyzem meg , hogy a fejlesztőnek ebből bevétele van , nektek meg nem termel bevételt az app. Szavaidat idézve:
"nincs rá kapacitás" , mondhatnám , nincs rá pénzetek , aki ezzel foglalkozzon)Még mindig rosszindulat nélkül írom , de sajnos ez jön le az egészből , és egy hasznos app megszűnését féltem.
[ Szerkesztve ]
-
Addig okoskodtok, hogy megszűnik az app...
Az jó lesz ám mindenkinek.
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #6687 üzenetére
"Mint ahogy a PH! részéről sem ártana ebből valamit az ÁSZF-be írni."
Miért is? Semmi köze az apphoz az oldalnak.Xiaomi 13T
-
DS39
nagyúr
Igen, ez az egyik része a dolognak.
A másik a jogsértés vagy csak szimplán pofátlanság?Addig nincs gond, amíg ingyen volt.
De az, hogy pénzt kér azért a tartalomért amit más gyárt az durva.
(Ugye nem csak fórumozni lehet, hanem a cikkeket olvasni ezen keresztül.)Szerintem két opció van:
Megegyezés vagy az app némi pereskedés után eltűnik a store-ból.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Ez nem teljesen igaz. Ugyan, már régen használtam az alkalmazást (mert közben IOS-re váltottam), de pl. a képek beágyazott megjelenítése fizetős funkció. És biztosan van még ilyen.
#6693 lezso6: vannak extra funkciók, amik csak előfizetés (többek értelmezése szerint támogatás, de ugye a google play nem ismer ilyet...) ellenében használhatóak.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Madoc
veterán
Akkor javaslom töltsd le és próbáld ki. Mert úgy beszélgetni valamiről hogy a másik azt se tudja miről beszélsz.,nehéz.
Amugy jelentkezett már a mostani fejlesztő?
-
válasz WhiteWalker #6698 üzenetére
Ne tereljetek már, hogy jön ez ide, hogy én kipróbáltam-e?
Nyilván majd kipróbálom, megnézem az applikációt. De ez így ebben a formában nagyon nem korrekt. A donate még az lenne, de ez ugye nagyon nem az.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest