Új hozzászólás Aktív témák
-
zozopapa68
tag
Egy másik gépen formázd és írj rá valamit erre a Fujifilm lemezre. Ezután próbáld ki, hogy a HP géped felismeri e a lemez típusát.
HP számítógépek Rendszer-visszaállítás
HP számítógépek hibaelhárítás[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz zozopapa68 #6601 üzenetére
Formázás után: ( bár az UDF 2.01-et nem engedi egyik gépen sem)
Összement a lemez 650Mb-ről 536ra?
Viszont a Hp-n a Nero továbbra is azt írja, hogy helyezek be egy írható lemezt mert ez a lemez nem írható.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
zozopapa68
tag
Lehet. hogy a lemez olyan mid-el rendelkezik, amit az író nem ismer, de szerintem ez nem túl valószínű.
Az valószínűbb, hogy az op rendszered van úgy összekuszálódva, hogy a Nero nemképes kezelni, felismerni a cd-rw lemezt helyesen.
Ilyen lemezfelismerési hibát több program is képes okozni ezek egyike volt a daemon tools.
Mivel ez már nincs a gépeden, ezért ajánlottam a rendszer-visszaállítást, hátha az helyreteszi a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz zozopapa68 #6603 üzenetére
Csináltam egyet csak nem tudom, hogy a Deamon törlés előtt vagy után.
Régebbi visszaállítási pontom meg nincs.
Ráférne amúgy is egy újratelepítés a gépre, de veszek más fajta lemezt is, hogy a lemez is kizárható legyen.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
yvsmad
őstag
CD lemezt nem kéne UDF-re formázni! Annak csak DVD esetén van értelme, ha 4 GB-nál nagyobb fájlt akarsz kiírni. Nem csoda, hogy hülyeség jön ki szabad kapacitásnak. ISO fájlrendszert válassz CD lemezeknél.
Viszont ha maga a program ajánlott fel UDF-et, az azt jelenti, hogy az író nem ismerte fel a CD lemezt.
Ismeretlen MID esetén is meg kell tudni írni egy lemezt, jól is néznénk ki, ha egy íróval csak az addig kiadott lemezekre lehetne írni, újabb típusokra nem.[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
Ha az op rendszerrel formázza az alapértelmezetten UDF-re formázza nem enged mást.
Ez az én hibám, mert félreérthető volt a mit írtam. Én formázás alatt a Nero-val való teljes törlésre gondoltam.
A kevesebb lemez kapacitás az UDF 2.0 formázás miatt van, de ha Nero-val törli a lemezt újból 700MB lesz a kapacitása.
Az a baj, hogy a rendszer és a Nero is cd-rom lemeznek ismeri fel az rw lemezt.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz zozopapa68 #6607 üzenetére
Az a gond, hogy a Nero kiköpte a lemezt, de valószínűleg már az író nem ismerte fel.
-
golyós
addikt
válasz zozopapa68 #6607 üzenetére
Igen alapértelmezetten csak UDF-re engedte, semmi másra.
A Nero nem tudja törölni mert szerinte ez csak írható lemez.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
golyós
addikt
válasz zozopapa68 #6612 üzenetére
Érdekes történet
Öcsém kapta a gépet 2 éve gyári Win8-al.
Letörölte mert nem tetszett neki a 8.
Felrakott rá 7-et.
Rá pár hónapra megkaptam a gépet és én visszarakattam a 8-at egy ismerőssel.
Lemez mid? megnézem ha megmondod hol és mi az.
Az író típusát este megírom ha hazaértem.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
zozopapa68
tag
NeroCDSpeed programmal megtudod nézni. Behelyezed a lemezt és a lemez info fűlnél ki írja a lemez adatait.
[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz zozopapa68 #6615 üzenetére
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
yvsmad
őstag
Ez jó régi lemez lehet. Ha jól tudom, az amerikai Plasmon már régen nem gyárt CD alapanyagot. Kb. 2002-2003-ra tippelek. A Fuji idétlen idők óta a Ritektől vásárol. Na persze, 650 MB. Nem érte nap a lemezeket éveken át? Az UV sugárzást nem igazán szívlelik a műanyagok és a szerves hordozó rétegek.
[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
Hát, minimum 3 éve megvan az biztos.Nemhogy nap de fény sem érte.10-es pack volt, benne a dobozban még 5 fóliás van.Viszont lehet, hogy szar az egész mert ha jól emlékszem még a megboldogult 4 sárkány( vagy tigris ) piacon vettem
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
zozopapa68
tag
Lehet, hogy az íród, már nem ismeri ezt a CD-RW típust. Ha veszel mostanában kapható CD-RW, DVD-RW, DVD+RW lemezt és azt rendesen felismeri és meg is írja, akkor valószínű, hogy a lemezel volt baja.
Amennyiben ugyanúgy nem ismerné fel az újonnan vásárolt lemezeket, mint a régi fujifilm lemezt, akkor érdemes lenne az OP rendszert újratelepíteni, mivel annak telepítési előzményei nem ismertek. -
zozopapa68
tag
Hp DVDRAM GT50N vs. Fujifilm CD-RW Plasmon (97m27s10f) vs. Win8.
Gondolom erről a DVD meghajtóról van szó. Külföldi fórumokon szerint sok probléma volt vele Win8 rendszeren.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz zozopapa68 #6621 üzenetére
Igen ő lesz az!
Holnap talán végre eljutok egy áruházba venni egy cd-t.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
golyós
addikt
Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem de rendesen el voltam havazva.
Végre sikerült vennem egy újraírható lemezt( az Auchanban még van) és ez normálisan működik.
TDK RW 700Mb
A windows is felismeri, egyből írja a DVD RW meghajtó alá, hogy cd-rw 702mb, a Nero is írja minden gond nélkül.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, ismét tanultam valamitHonor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
bajuszatti
tag
Üdv Mindenkinek!
A gépemben van egy Samsung SH-S223C típusú DVD-író. Nero 8.3.2.1, CDBurnerXP progikkal írtam a lemezeket (Verbatim, Maxell, TDK). Eddig rendesen működött, de most előjött olyan hiba, hogy nem tudom lezárni a lemezeket (túlírva nincsenek). Visszarakom olvasásra a meghajtóba, nagyon nehezen megy. Csak az ISOBuster vagy a CD Roller programokkal tudom kiolvasni az adatokat. A gépen Windows 7 Home Premium fut. A gép egy HP dc7800 CMT típus. Az író firmware-je gyárilag SB01-es volt, próbáltam SB03-assal és SB07-essel is, úgy sem működött jól.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Lenne egy pici problémám. Beteszem a lemezt a CD/DVD egységbe, beveszi, gondolkodik és kiadja.
Mi lehet a probléma?Köszi előre is a válaszokat
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Problémám a következő:
Van egy külső LG DVD íróm, de egyik számítógép se ismeri fel, biosban se látom, hogy csatlakoztatva van. Viszont áramot kap a számítógépről, be lehet tenni a telepítőlemezt stb.
Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
mmili
tag
Sziasztok.
Mindenféle előjel nélkül az imént elkezdett kattogó hangot adni az íróm, mikor olvassa a lemezeket. A márkája Lite-On Atapi ihas120 6 SCSI az Aida 64 szerint. Fél éve használtan vettem, előéletéről nem tudok semmit.
Beolvassa (legalábbis még) a lemezt, de néha olyan hangot ad, mintha turmixba pörgetnék az alkatrészeket. Szerintetek kuka, vagy orvosolható? Semmi hatás nem érte a PC-t, hogy pl elmozdult volna benne vmi.[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
sziasztok! windows 7 gyári íróprogijával újra lehed írni cd-rw-t? lehet vele törölni és valami mást ráírni újra?
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok. Satával rá van kötve a DVD meghajtó a gépre de csak a biosba látja a gép, windowson belül már nem látja miért van ez?
HELP!Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Pycee
tag
-
edda80
tag
Srácok, engem csak annyi érdekelne a meghajtóval kapcsolatban, hogyha kihúzom a csatlakozót belőle abból gond lehet? Lehet rövidzárlat vagy valami más gondja a gépnek? Vagy nem elég csak a meghajtóból kihúzni hanem a másik végét is ki kell?
-
edda80
tag
válasz bajuszatti #6637 üzenetére
Ja persze, teljesen kikapcsolt állapotban értettem. Szóval akkor ha kihúzom nem lesz gond igaz? Egyébként azért érdekelne ez, mert lehet hogy miatta szarakodik a táp, és kíváncsi vagyok ha kihúzom akkor rendesen beindul e a gép. Nem akarok OFF-olni...
-
horvath_t
újonc
Sziasztok,
már jártam a kérdésemmel másik topicban, de az ott javasolt kábel/port kombók tesztelése nem járt sikerrel, így gondoltam megérdezem itt is. Tehát a napokban bővítettem a számítógépemet egy új HDD-vel, valamint meg akartam (volna) tartani a CD írómat is, illetve a későbbiekben egy SDD is kerülne a gépbe az operációs rendszernek, de ahhoz, hogy beépítsem meg szükségem lesz meg egy HDD sínre, így ez tolódik, de kérdésemhez talán nem is olyan fontos...
A gép korábban kifogástalanul működött, az alaplapomon, ami egy ASUS Sabertooth P67 Rev 3.1 / BIOS-verzió/-dátum American Megatrends Inc. 1606, 2011.05.02., található két fehér SATA porton volt a HDD és a CD író. A bővítéssel ez annyiban változott, hogy engedélyeztem az egyik barna portot, ide a CD írót kötöttem es a két fehér megmaradt a két HDD-nak. A HDD-kel nincs is probléma a windows simán felismerte az új eszközt és működik, de CD-t sem a bios, sem a windows nem látja (win7 ultimate), annak ellenére, hogy az kinyit/bezár – gondolom az áramellátással ezek szerint nincs probléma.
Nem vagyok egy pc guru és akinek valami ötlete van a hiba kiküszöbölésére - CD működjön, illetve későbbiekben az SSD is -, azt nagyon szívesen vennem, és előre is köszönöm a segítségeteket. -
horvath_t
újonc
válasz zozopapa68 #6641 üzenetére
koszonom, megprobalom
-
nemethchek19
aktív tag
Újra akartam rakni az op.rendszert. A HDD-t lehúztam az alaplap sata portjáról és a a tápegységről, csak az ssd-t hagytam meg, hogy arra telepítsek. Én nem szoktam használni az Optikai meghajtót csak a Win telepítésére, ezért az ideiglenesen nálam ki volt iktatva. Tehát se a satába se a tápegységre nem volt csatlakoztatva. Adtam neki áramot és a 2-es sata portra csatlakoztattam. Indítom a gépet, készültem volna a win telepítésére, de már a boot alatt kettő halk, mély puffanás szerű hang és égett szag. Hát szétégett az Optikai meghajtó. Szét is szedtem. Belül tiszta korom.
Ki is iktattam gyorsan a gépből. A Winyót biztonsági okokból egyelőre nem is csatlakoztattam vissza, nehogy az is elszálljon.
Azt szeretném kideríteni, hogy mi okozta a meghibásodást. Pontosabban, hogy a DVD író volt e a ludas az egészben, vagy más alkatrész (pl. a táp vagy az alaplap). Eléggé instabil a gépem, épp egy boot hibával küzdök 1 hónapja és kíváncsi vagyok van e összefüggés.
Az sem elhanyagolható tényező, hogy az optikai meghajtó egy elég gagyi alkatrész (volt) a gépben:
LG ODD - DVD Író (Fekete; BareBulk; c.sz: GH24NSD1RBBB; SATA; SuperMulti; SecurDisc)Ha szükséges küldök egy képet arról, hol égett szét, hátha az segít a megfejtésben.
Előre is kösz a segítséget és a türelmet!
-
zozopapa68
tag
válasz nemethchek19 #6643 üzenetére
Szia!
Én elsőre a tápra gyanakodnék. Kérdez rá itt: Tápokról alaposan - mélyvíz
Írd meg nekik a táp típusát és amit itt is leírtál a hibával kapcsolatban. A boot hibát is írd le, mert lehet, hogy az is a táp miatt volt.
Remélem tudnak neked segíteni.[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
válasz zozopapa68 #6644 üzenetére
Köszi!
-
12cantona
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy DVD írót, pontos típust nem tudok, csak az van ráírva, hogy Asus QuieTrack, illetve különböző logók, DVD, RW, CD támogatás stb.
Nos vettem egy Molex SATA táp átalakítót, amivel rákötöttem a tápra az ODD-t, aztán a SATA kábellal rákötöttem az alaplapra is (2 féle kábellal próbáltam). Viszont akármilyen CD-t akarok beolvastatni, a fájlkezelőben nem jelenik meg semmi, sehol. Nem tudom olvasni az adott CD-n levő dolgokat.
Lehetséges, hogy nem tud olvasni ez a típus, csak írni? Vagy Windowson belül kellene valamit állítani? (Windows 10-em van). Eszközkezelőben nem találok olyat, ami az ODD-re utalna, ezért nem tudom megnézni, hogy felismeri-e(vagy esetleg félrenéztem, akkor melyiket kell nézni, ha ott akarom látni az ODD-t eszközkezelőben?). A válaszokat előre is köszönöm! -
zozopapa68
tag
válasz 12cantona #6646 üzenetére
Szia!
Amíg az op rendszer nem látja a meghajtót, addig nem fog beolvasni sem írni. Próbáld az alaplapon másik SATA porthoz csatlakoztatni.
Eszközkezelőben ezt kell keresni. Win 10-nél start menüre jobb klikk és ott az eszközkezelőre.
Ez XP de a Win 10-nél is így néz ki kb.[ Szerkesztve ]
-
12cantona
csendes tag
válasz zozopapa68 #6647 üzenetére
Köszönöm a választ!
UEFI-ben felismeri, hogy a 3. sata portra van csatlakoztatva, de a Windows 10 még mindig nem ismeri fel.
-
zozopapa68
tag
válasz 12cantona #6648 üzenetére
Próbáld ki a SATA 1 és SATA 2 porton. Valamelyiken biztos, hogy működni fog. Gondolom inteles alaplapod van, mert inteles lapokra jellemző, hogy nem mindegy melyik SATA portra van csatlakoztatva a meghajtó. Köszönhető az alaplapon különböző chippel vezérelt SATA portoknak.
AMD-nél az NVIDIA chipes lapoknál is voltak hasonló gondok. -
yvsmad
őstag
válasz 12cantona #6646 üzenetére
Nekem is hasonló problémám van. Én egy Delock IDE-SATA átalakítót vettem, mert van 2 IDE buszos meghajtóm, amit szeretnék használni az új ASRock alaplapommal. Egyelőre csak egyet vettem kiróbálni, ha jó lesz, akkor veszek egy másikat is.
Az egyik ODD-t nevezzük Plextornak, a másikat Mercury-nak. A BIOS mindkettőt felismeri, sőt még bootolni is hajlandó róluk (kipróbáltam), de a Windows nem ismeri fel a Plextort. Próbaképpen átcseréltem Mercury-ra (ami 2 évvel idősebb is), az meg csont nélkül megy a Windows-zal. Végigpróbáltam a master/slave kombinációkat a meghajtón és a konverteren is, de nem segített. Ja, és 2 op.rendszer van a gépemen (Win 10 64 bit és Win 7 32 bit), mindkettővel ugyanaz az eredmény. Mit lehet még kipróbálni, hogy menjen a Plextor is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- iPad topik
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.