Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Ijk #83730 üzenetére

    "DMFan-nal annyiban nem értek egyet hogy a VT messze nem megfizethető kategória itthon, míg az ST széria a 250-300k-s árával sokkal nagyobb tömegeknek volt elérhető opció."

    Igen sokat járok-kelek Budapesten. Kis túlzással 10 átlag közlekedőből (maradjunk a 20-30-40 éves korosztálynál) úgy 6-nál egész biztosan iPhone 6/Samsung Galaxy S6, vagy annál újabb telefonokat látok. Ezen készülékek alsó hangon a 200-300 eFt-os ársávban mozognak és itt csak egy telefonról beszélünk. Tudom, baromira elcseszett értékrenddel bíró társadalomban élünk (sokaknak fontosabb, hogy trendi telefonjuk, vagy autójuk legyen, minthogy normális körülmények között éljenek, lakjanak - akár személyi kölcsön/áruhitel útján is), de kicsit nehéz azért elképzelni, hogy aki csak egy szar telefonra ennyit költ, az ne legyen hajlandó egy TV-re 600-700 eFt-ot is kiadni akár. Simán megveszi azt is! Sok a tehetős ember, manapság már azért egyre nagyobb az a vásárlóerő, ami megtölti a plázákat. Egyik kedves barátom az egyik MM-ban vezető, meglepő dolgokat mesél, hogy milyen összegeket hagynak teljesen átlagos emberek is egy-egy ünnep előtt az üzletben. Meglepődnél. Nézz csak szét egy-egy hiper parkolójában és számold össze, hogy hány 10-20 mFt közötti értékű autóval találkozol! Megintcsak meg fogsz lepődni. Nézz szét a wellness-szállodák környékén - próbálj meg 1-2 hónapon belülre szállást foglalni: nem fog menni, mert mindenhol teltház van, jó előre, pedig az sem feltétlen olcsó dolog! Sírnak az emberek, hogy nincs pénzük, pedig van. Jó, persze, van az a réteg, aki a parizert sem tudja megvenni - de az kb. magának is köszönheti, hogy anno cseszett tanulni. Nade ez messzire visz. Lényeg a lényeg, hogy tőlünk picivel nyugatabbra alig egy havi fizetésből simán hazavitte a honpolgár a legnagyobb VT60-at is. Nálunk kellett hozzá mondjuk 2-3 havi fizetés egy normálisan kereső munkás esetében - ez azért nem az az elérhetetlen vágyálom, pláne, ha figyelembe veszem, hogy a '90-es évek elején egy 59 cm-es képátlójú Sony Trinitron színestévé 100 eFt-ba került, miközben az átlagfizetés jó, ha a 10 eFt-ot nyaldosta alulról. Ahhoz képest ma a TV-k ára sehol nincs!

    Hogy az ST a 250-300 eFt-os árával nagyobb tömegeknek elérhető, mint a VT? Vitán felül áll - ez így van! De hogy a VT messze nem megfizethető lenne? Egyáltalán nincs így - simán megfizethető. Jó, nem az átlag magyar családnak, de egy jelentős rétegnek igen - és ez már egyáltalán nem felső tízezer, jóval nagyobb réteg. Plusz szerintem van egy másik, ugyancsak jelentős létszámú réteg, aki szintén simán ki tudja fizetni, csak adott esetben számára nem ér annyit egy TV, más az értékrendje, mert - ahogy írod - nem házimozi fan, nem ez a hobbija/érdeklődési köre. Én sem vennék meg olyasmit, ami nem érdekel, pláne, ha még drága is - hiába van rá pénzem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák