Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sinick

    senior tag

    válasz anonym1s #76040 üzenetére

    A lejátszáshoz semmi extra nem kell. Be van kapcsolva a tévén a DLNA szerver és van egy alap, de updatelt magyar 64 bites Win7 Prof-fal telepített asztali PC-m van. Windows Media Playerrel le tudom játszani a felvett műsorokat és az éppen nézett tévéncsatornát. A hdd-re lementéshez VLC-t (2.1.5 verzió) használok (a kodekpakk beágyazott, így kodekekkel sincs szétcseszve a PC-m).

    Lementéshez Windows Media Playerben a műsorlelemre jobb klikk, majd Tulajdonságok és a műsorelem URL-ét kimásolom vágólapra. Ezután VLC-ben Média főmenü, majd Hálózati műsor megnyitása. Címsorba URL beillesztés vágólapról, majd Lejátszás átállátása Átalakításra és Átalakítás opció helyett Nyers bemenet kiírása (ha valamilyen átkódoláson hagyom, akkor egyszer csak lefagy), utána célfájl megadása (az adatfolyam BDAV-ban jön, így mts vagy m2ts kiterjesztés adok), majd Indítás. Állapotjelzés nincs, a fájl akkor van kész, ha mérete negyobb, mint nulla. Menet köben lehet kérni élőképet is, de szerintem ha nincs léőkép, akkor gyorsabb (nem mértem és nem is esküszöm meg rá, de szerintem harmadannyi idő).

    (Nálam viszont a media lejátszóval van az, mint nálad. A Mede8er 1000-es tartalmát DLNA-n látom, mint Te, viszont a WMP nem tudja lejátszani valami olyasmi hibaüzenettel, hogy nincs meg a fájl. Ez mondjuk mobileszközeimre hiányzik illetve hiányozna, ha azokon videóznék. De azokon nem videózok!)

    Szerk.: Szóval nálam működik, viszont igazából annyi a macera, hogy ki kell keresni és kopizni a DLNA elem URL-jét és nem dobja fel a VLC. A VLC lejátszási listája viszont kifagy, ha UPNP eszközöket keres.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák