Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    TV tesztelő hogy írhat le ilyet??
    "For low-resolution sources (DVD, SD TV, etc.), you're better off leaving upscaling to a latest-generation console (PS3, XBOX 360, etc.). If you don't have a console, try upping the sharpness setting to artificially increase image definition for a sharper-looking result."

    Mikor pont hogy fordítva kell, kisfelbontású anyagnál a képélességet minél kisebbre (lehetőleg 0-ra) kell rakni. Így elmosott (smooth-os) lesz ugyan a kép, de ha az ellenkezőjét tesszük ahogy ez az idióta javasolja akkor az összes hibát felnagyítva fogjuk látni, gyakran "szellemképes" kettős élekkel, teljesen mesterséges képi hatást keltve. Az eleve hiányzó részleteket nem lehet a semmiből odavarázsolni !

    Gratulálok a tesztelőnek ... az evidens hogy az upscalinget mindig a legdrágább cucc végezze mert valószínű abban van a legjobb elektronika vagyis az csinálja meg a legszebben de azok is pont hogy erősen mossák olyankor a képet.

    Pl. az 50C7000-emen az SD sokkal szebb ha a lejátszót SD natív felbontásba ba állítom és a TVre bízom az egészet. Nem csak a 10 ezres médiaplayerem esetén hanem a PS3 esetén is (bár itt már nem annyira látványos a különbség). A sharpness Full HDnál is 10esre van állítva. SDnél is. Sose nyúlok hozzá. Gondolom az ilyen tesztelő felhúzná 100-ra. :U Ja és másfél méterről nézem, számomra ennyi az ideális az 50"-hez. (a 42-est is ennyiről néztem, kicsit kicsi is volt)

    Mondjuk lehet hogy az 50hz-es CRTkhez ajánlott távolságból nézi a TVt és akkor tényleg mindegy ha élesíti a képet az is ;]

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák