Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    veterán

    Sziasztok,

    a szakik segítségét szeretném kérni egy nehéz ügyben, aminek nem sikerült a végére járni sok-sok műhely ellenére sem.
    Adatok:
    Seat Leon 1M 1.6 16V Sport, 2005, BCB kód.
    Volt cserélve: gyertya (gyári bosch), üa. szűrő. üa szivattyú motor, vezérműszíj, vízpumpa, görgők, EGR szelep (gyári-gyári-ra), vákuumcső/hüvely, légszűrő, olaj, szűrő, stb.
    - olajat egyáltalán nem eszi
    - üa. fogyasztás tökéletes
    1. Kezdetben vala a probléma, hogy indítás után 500-as fordulatra áll be, safety üzemmódban ketyeg (nem reagál a gázadásra) majd "megtalálja magát" felugrik a fordulatszám normál alapjáratra, és megy a motor. Ezt úgy kell elkézpelni hogy nehezen indul, sokáig kell indítózni, 500 ok, majd füstölve nagy nehezen rángatva megtalálja magát. Hidegen jobb egy kicsit a helyzet. Túző forró napon kinn hagyva, indítva, alig akar elindulni.
    2. A vezérlés csere, majd fojtószelep tisztítás után 500-as jelenség ritkán jön elő ellenben nagyon magas lett a hideg és meleg alapjárat (1600/1100). Továbbá haladás közben üresbe rakva (vagy kuplungolva) elkezd az alapjárati fodulat ingázni 1600 és 2200 között, egészen amíg meg nem állok az autóval, akkor stabilizálódik (minimálisan ingázik a "magas" alapjáratin 1100 +/-20-on) .
    3. Ezen felül EGR szelepet hibát ír ki (holott teljesen új).
    4. Volt p0106 és p0170-es hibakód is, de ezek maguktól eltűntek. P0170 akkor jött elő, amikor leesett visszaváltásnál a fordulat 900-ra, EPC kivillant, safety üzemmód 1100-on (alap), gázadásra nem reagált. Leállítás, várakozás, újraindítás, és ment a motor, de EPC még világított, majd az is eltűnt. Másnap reggel minden engine check hiba eltűnt.

    Na most lehet hogy fojtó nem lett betanítva tisztítás után.
    EGR-t is bekéne tanítani, de azt meg nem látja.
    Nagyobb gázadásra csörög a motor, ez volt már korábban is az 500-as jelenség előtt, és nem változott semmilyen csere ellenére sem.

    Tudtok ajánlani valami jó VW specialistát? Illetve bármilyen ötletnek örülnék.

    Köszi!

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák