- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
Hirdetés
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
Snapdragon 8-as szériával várhatók a Honor 200-ak?
ma A Honor 200 állítólag a 8s Gen 3-at, a 200 Pro változat pedig a 8 Gen 3-at használja majd.
-
Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
ph A szerverpiacra szánt Turin platform, illetve a mobil szintre nevező Strix Point érhető el a főbb partnerek számára.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Throme #68496 üzenetére
Ezt nagyon a helye válogatja. jártam már pár Fine dining helyen, itthon is, külföldön is. Volt ahonnan úgy jöttem el (Costes itthon), hogy jó volt ez a 9 fogás, de úgy még ennék valamit - és volt olyan is, ahol a lábujjamat is megnyaltam volna, ha nem lennék dagadt, és elérném - de éhes az nem voltam.
Egy biztos, ezeket a helyeket is ki kell próbálni, sőt jó lenne ha nem is fine dining, de itthon kicsit emelkedne a gasztronómiai kultúra - és pont ezekből a nyóccázé' szarásig zabálod magad kifőzdékből lennének normális adagokkal dolgozó, elérhető áru akár streetfood helyek, vagy újragondolt étkezdék.
Sajnos a konyhaművészet itthon tényleg megáll abban, hogy emberek elvárják hogy rohadásig legyen a tányér, és egy fogásból annyit zabáljanak, hogy a fajanszot másnap kettécsapja a koppanó barnamedve.
Azt meg pláne jó lenne látni, hogy a frissensült felhozatal mellett kicsit színesedne az itthoni étkezdei kínálat (és követelem a tisztességes kínai, thai és társai kifőzdék importálását - mert az a szar amit a plázában mérnek neked, vagy a legtöbb kínai helyen, az nem kínai).
Sok minden más mellett, ez is változhatna itthon.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Freddy76
addikt
Pontosan. Én is voltam sok fine dining helyen (a főzés mellett az evés is szenvedélyem), jó pár csillagosban is. Falra tudok mászni az "ettől nem lehet jól lakni", meg "mi az a piszok a tányér közepén", vagy "nálunk a Piroska Vendéglőben ezt visszaküldenék" beszólásoktól.
Ad1. Ez nem való mindenkinek, és ez nem bántás. Ez pont olyan, mint a fotózás. Az itteni népek jó része több százezres szettekkel szaladgál, van egy váza, sok objektíve, és képes napokat pörögni azon, hogy hol tud olcsó eneloop akksit venni, legalább két szettet, és melyik töltő mennyi árammal tölt. Másokat ez kiakaszt, mondván "a telefonom nyolc megapixeles, és sokkal kisebb". Nos, ez a mondás van kábé egy szinten a fentiekkel. Az evés nem feltétlenül a jóllakásról szól. Egy igazán jó helyen olyan ízeket tudnak mutatni, amit a Piroska vendéglő soha nem fog tudni. Ha az ember nyitott, nincsenek kinyírva az ízlelőbimbói, és fogékony az ízekre, színekre, akkor egy jó étterem menüsora olyan élmény, mint egy kiállítás. Ha egy ételből adnának fél kilót, akkor azzal laknál jól, de itt az a lényeg, hogy menj végig a soron, úgy, ahogy a séf elképzelte. Az egész pedig nem (csak) egy vacsora, hanem egy előadás, tényleg egy élmény. Ahol nem mellesleg lehet tanulni is, én is sok dolgot alkalmazok itthon, amit ilyen helyeken láttam.
Ad2. Én nem a fine dining helyektől vagyok rosszul, hanem a zabáltatóktól. Ahol ezerkétszázért kapsz egy 75 dekás rántott húst két kiló sültkrumplival, tartárral. Aki picit is ismeri az árakat, az tudja, hogy ennyiből csak nagyon vacak alapanyagokból lehet dolgozni. A másik halálom az egyenétkeztető éttermek, a hazai éttermek jelentős része. Gordon blue gépsonkával, trappistával, szárazra sütött pulykamellben, vastag panírban vacak morzsából, de mivel nagy az adag, mindenki szereti. De ízélmény nuku. Én egyszer ettem Cordon Bleu-t egy rendes étteremben, teljesen más ételt ismertem meg.
Nyaraláskor is inkább olyan apartmant keresek, ahol tudok én főzni, minthogy egyem a rossz félpanziót.
Én azt tanácsolnám mindenkinek, hogy amíg nem tudja, mit jelent egy fine dining hely, addig ne mondjon markáns véleményt. Ha valaki nem akarja kipróbálni, mert drága (amit teljesen megértek), akkor mondja ezt. Tényleg baromi drága, és szomorú, hogy a legtöbb ember nem tudja soha megengedni magának, de ez nem az étterem hibája.
Necro: a "gyökér", ami a tányéron van, ehető.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #68503 üzenetére
Nekem azert volt furcsa, mert megmaradt bennem egy fozos musorbol, ahol egy michelin csillagos sef mondta, hogy csak azt szabad a tanyerra tenni, ami eheto. A hagyma gyokeret mi pl nem szoktuk megenni, de lehet mi vagyunk elrontva. Azt megneznem, hogyan pucolja meg igy a gyokeret rajta hagyva. Fogkefevel?
Biztosan kevesebb tapasztalatom van benne, mint Neked vagy Creynek, en csak par alkalommal jutottam ilyen alkotasok kozelebe, ellenben a hasamat is szeretem meg a veres hurkat.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
t_a_m_a_s
őstag
válasz Freddy76 #68503 üzenetére
Ha valaki nem akarja kipróbálni, mert drága
Vagy nem akarja mert nem akarja... Ez sokunknál nem a pénzről szól szvsz. Egyszerűen nincs rá késztetés. Nekem pl nincs. Én megragadtam valahol a kettő között (olcsó szar kifőzde meg a "puccos" között) félúton. Nekem pl a Sanyi által betett krumplistészta már nem pálya.
Holnap majd jól beletépünk...
-
#31733248
törölt tag
válasz Freddy76 #68503 üzenetére
Hasonlóan (de nem ugyanígy) látom én is. A legtöbben nem ezt szokták meg és nem is tetszik nekik. A jobb borvacsorákon viszont már közelítenek a hasonló élményekhez. Van mondjuk 8 féle bor ugyanannyi fogással, szépen, sorba rendezve jönnek a borok a rizlingtől a shirazig, jól párosított, kis adagos fogásokkal. Ez a legtöbb ember számára már jól befogadható, részben azért, mert a végére jól lakik, részben azért, mert a bor is hatással van rá, részben pedig azért, mert a lassabb tempójú fogyasztás alkalmat ad neki arra, hogy ne csak magába tömje az ételt, hanem az ízekre is koncentráljon.
Ezzel együtt havonta egyszer elmegyek egy ismerős hentesüzletbe, ahol minőségi hurkát-kolbit adnak.
Az én gyengém a Fornetti és a hasonlók. Egészségtelen, brutál módon hízlal, mégis, töménytelen mennyiséget adnak el belőle. Ugyanez a túlsózott "zabáljgyorsan" típusú pizza és társai...
-
Freddy76
addikt
válasz t_a_m_a_s #68505 üzenetére
"Én megragadtam valahol a kettő között (olcsó szar kifőzde meg a "puccos" között) félúton." Akkor te éppen az optimális állapotban vagy. A mindennapokban én is itt vagyok. A "puccos", vagy fine dining kivételes, évente max. néhány alkalom náunk is. Amint írtam, az ott nem az étkezésről szól csupán, hanem az élményről.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #68503 üzenetére
Freddy! Most nagyon szeretlek! Leírtál mindent amit én akartam.
Egyszer voltam életemben rendes vacsorán egy borvacsora keretében, ahol 7 fogás volt desszerttel a végén. Úgy mentem be, hogy "hö há mi ez a lepkemocsok" és úgy jöttem ki, hogy imádom a fine diningot.
Azóta barátnőmmel párszor mászkáltunk ilyen helyekre és imádtam. A többi meg ugyanaz amit te is leírtál, minden mondattal egyet értek."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Throme
veterán
válasz Freddy76 #68503 üzenetére
Átesel a paci túloldalára. Az igazad alátámasztására felhozod a másik végletet.
Nem megyek giga hamburgeres helyekre (most csak a mennyiség miatt írom példának), vagy a giga "vínersnicceres" vendéglőbe, hogy beteg legyek.Amit élménynek hívsz az meg a te véleményed.
Mintha beülnék egy moziba és megnéznék - mondjuk - 10 tényleg minőségi mozifilm előzetesét, 10 teljes árú mozijegy áráért, egy igazán jó, teljes - elejétől a végéig élvezhető - film helyett.
Mire kezdene belejönni az ember egy étel élvezetébe, elfogy, és már jön a következő íz, látvány kombináció.
Te ezt élvezed és fizetsz is érte, ettől még a többiek is érezhetik jól magukat, ha egy főkajától jól laknak, és nem hagynak ott fél minimál bért...Fotós hasonlattal éljek én is, van hogy a kevesebb - fogás - több.
-
MODERÁTOR
válasz Throme #68511 üzenetére
Throme. Ne haragudj, de ez a hasonlat:
"Mintha beülnék egy moziba és megnéznék - mondjuk - 10 tényleg minőségi mozifilm előzetesét, 10 teljes árú mozijegy áráért, egy igazán jó, teljes - elejétől a végéig élvezhető - film helyett."
Egy így leegyszerűsítve nettó faszság. A hasonlatod talán megállná a helyét ha azt mondanád, hogy a Sharknandoo az áhított mozifilm, amire a pénzt akartál szánni, míg végül te beülhettél egy hónappal a premier előtt a Game of Thrones új évadának vetítésére, és lenyomták egyben mind a tíz epizódot, 10 mozijegy áráért. Kb. ez a te hasonlatod "helyére pofozva" az átlagos kifőzdék vs. fine dining helyzetére.
Bár szerintem felesleges lesz vitatkozni, mert Freddy elég szépen leírta a jelenség lényegét, ha ebből nem akarod megérteni, hogy miről szól az egész, akkor tényleg ne vitázzunk rajta - mert nagyon nem ugyanaz a nézőpontunk.
Egy egyetemi cimborámmal volt egy vitám arról, hogy én mennyire örülök neki, hogy Bíró Lajos megnyitott egy strandbüfét a Palatinus oldalában, ahol 990 Ft egy párizsis szendvics, 1800 Ft a lecsókolbász, de az olyan, amilyet még nem ettél. Ebből kellene sokkal több - szerintem - a városba, és szar szikkadt lángost sütő bódéból a kevesebb (ha jó lángost süt, akkor meg piedesztára emelni őket, de ilyennel sajnos nagyon kevés helyen találkozom).
Neki ebből annyi jött le, hogy 990 egy szaros szendvics, hát majd hülye lesz megvenni.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #68514 üzenetére
A parizeres mondjuk szerintem is durva, tok mindegy hogyan van szervirozva, maga az alapanyag szerintem nem valo oda.
Kell szervezni egy talit A Kert-be. Tundi (gyesen levo) kolleganoje es annak ferje a tulaj. Persze penzmaggal fel kell keszulni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz Throme #68511 üzenetére
"Mintha beülnék egy moziba és megnéznék - mondjuk - 10 tényleg minőségi mozifilm előzetesét, 10 teljes árú mozijegy áráért, egy igazán jó, teljes - elejétől a végéig élvezhető - film helyett."
Most nem olvasok vissza 68.500 hozzászólást, de gyanítom, hogy a fenti mondatod a legnagyobb baromság, ami ezen a fórumon leírásra került, pedig azért vannak erős versenyzők. Ha komolyan gondolod, amit leírtál, akkor tényleg felesleges vitázni. A moziban tíz előzetesből semmit nem tudsz meg, semmilyen élményt nem ad. Egy fine dining ételsor ellenben komplex élmény.
Másrészt sehol sem írtam, hogy csak a fine dining a jó, egy fogásból jóllakni pedig prosztóság. A mindennapjaimban én is egy fogást eszek ebédre vagy vacsorára, ritkán kettőt. Hétvégén, ha van időm főzni, akkor lehet leves-főétel-desszert, de semmi fine dining. Sőt, ha étterembe megyünk, rendszerint nem fine dining helyre megyünk. Amint írtam, ez nálunk is kivételes alkalom, évente néhány alkalommal. Ami prosztóság, az az, hogy valaki csak az egy fogásból jóllakatós éttermet tudja elfogadni, és minden mást leostobáz-lesznoboz.
A vitának azért sincs értelme, mert én tudom, hogy miről beszélek, te pedig nem. Ha jól értem, egyszer a torkos csütörtökön elmentél valami étterembe, ahol ettél valamit, ebből vontál le az egész jelenségre egy markáns véleményt. Ha szerinted ez így rendben van, és helytálló, akkor - a fenti mozis hasonlatoddal együtt - legyen igazad.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Novics
senior tag
válasz Real_Necro #68515 üzenetére
Hogy én is belesünnögjek az eszmecserébe: sün, sün, sün...
Ez - is - szerintem olyan, mint a tükrös vs MILC vagy a kis mell/fenék vs nagy mell/fenék - hogy ne távolodjak el túlzottan a topik valódi témájától - nem lehet benne igazságot tenni. Ízléseken kár vitatkozni.
Engem 2 dolog tart vissza a fine dinning kipróbálásától. Az egyik az ár, már bár évi párszor megengedhetném magamnak, de úgyis azon kattogna az agyam, hogy mennyi más "értelmes" dologra lehetett volna elkölteni az árát. A másik az étkezési "kultúrám". Ami nincsen. Persze tudok kulturáltan enni, de nem vagyok egy gasztroguru, amit elém tesznek megeszem, nekem az legfőképpen üzemanyag. (Annak ellenére, hogy szeretem azért a jó kajákat, és nem csak feltétlenül a "mama főztjét", elég nyitott vagyok mindenféle étel kipróbálására.)Freddy76 Csak 10-kor nyit a LEGO bolt? Mit keresel a fórumon? Azt hittem, most napokig nem fogunk látni errefelé.
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Freddy76
addikt
válasz t_a_m_a_s #68514 üzenetére
Azért ez sem annyi, hogy 990 Ft egy parizeres kenyér, oszt csá. Bíró Lajosról tudni kell, hogy kissé elborult az agya. Az ő éttermei amúgy abszolút nem fine dining helyek, ott egy főételtől jól lehet lakni. Van rántott hús, marhapörkölt, hal, csirke, és kifejezettem nagy adagok, abszolút érthető ételek (értsd: nem azon gondolkozol, hogy mit is akart a séf).
Ellenben van olyan kattanása, hogy sok mindent újraértelmez. Nem teljesen átír, hanem "csak" átértelmez. Nála pl. a vargabéles, vagy az Eszterházy torta abszolút felismerhető, mégis más, mint amit megszoktál. A másik kattanása, hogy hajlamos kitalálni, hogy egy-egy ételt szétszed alkotóelemeire, és megpróbálja tökéletesen elkészíteni. A madártej egy ideig étlapon volt a budai éttermében (tőlünk két percre), és valami érthetetlenül finom volt. Én sokszor készítek madártejet, állítólag jó, de az valami elképesztő volt. Elkértem a receptet, abban ilyenek voltak, hogy thermomixerben keverjük a tojásos "lét" 62,6 fokon... Megkérdeztem, hogy ez tényleg így van, mire mondták, hogy több ezer adagot lefőztek, és valóban így adja a legjobb eredményt.
A parizeres zsömle sem egyszerű kenyéregy szelet párizsival. Elmondta egy interjúban, hogy szétszedte a párizsi receptjét, és kikísérletezte tökéletesen, ezt készíti egy hentesüzem. Ugyanígy a kenyér sem egyszerű fehér kenyér a CBA-ból. Én kaptam belőle kóstolót, tényleg baromi jó. Az nem egy szelet párizsi zsömlében, ahogy azt elképzeled. A másik oldalról: van egy szelet laktató, kovászolt kenyér, rajta 15-18 deka hús, uborka, tojás, rendes (házi) majonéz. Ettől pont annyira jóllaksz, mintha tolnál egy lángost. A fáradt olajban rossz lisztből sütött, adalékokkal keltetett lángost megkapod a Palatinuson 700-ért, ezt egy ezresért. Ha innen nézem, szerintem nem röhejesen drága.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
válasz Throme #68511 üzenetére
Kajáltál már a szakma és a laikusok által is jónak ítélt finedining helyen?
t_a_m_a_s: a nagyüzemek "jobb" parizerei is 2-3k között vannak, és még vackok is. Szóval abban a szendóban a rendes minőségű alapanyagból készült házi az ár legalább fele + a valóban jó kenyér se olcsó. Az más kérdés, hogy amikor ott a fél csirke én se azt választanám.
Erről az egész kaja témáról sokat lehet elmélkedni, kezdve ott - amit egyik irl cimbora gyakran szóvá tesz - hogy az almát almával kellene összevetni vö. a 999 ft-os trappista nem trappista, a 600 ft-os chilei bor (a hazai szabályok szerint) itthon nem lenne bor, vagy, hogy miért pont a az*rrá adalékolt pékcuccokon nem kell feltüntetni mi minden van bennük.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
válasz Throme #68511 üzenetére
pont ez a jo az ilyen degusztacios menukben, hogy megkostolhatsz egyszerre x fogást. amik különlegesek. nekem millioszor van olyan etteremben, hogy nehezen tudok donteni es legszivesebben 3-4 fogást végigkostolnek. miert kell neked megkostolnod 25 dekat abbol a kajabol hogy erezd az izet? atjon par falat utan is. nekem ez bejon, megkostolhatsz ilyen puret, olyan martast..ha vmi nem izlik akkor se nagyon maradsz hoppon mint 1 fofogasnal.
az meg hogy dragabb, meg szep h dragabb, hanyszor annyi munka van benne? alapanyagok se annyiba kerulnek, es az olajban se sutogetnek egyszerre mindent mint egy atlag etteremben. imadom amikor rantotthus meg rantotthal izu a sult krumpli."Az én gyengém a Fornetti és a hasonlók. Egészségtelen, brutál módon hízlal, mégis, töménytelen mennyiséget adnak el belőle. Ugyanez a túlsózott "zabáljgyorsan" típusú pizza és társai..."
fornetti es az alban pekseg az a magyar pekaru legalja, bezaratnam az osszeset azonnal. zero kulinaris elmenyt nyujt. a fornetti konkretan vallalhatatlan sztem, ki eszi azt meg? pizzak detto, 10/9-nek koze sincs az igazi pizzahoz...fejemet fogom a pizzakon amiket a cimboraim esznek. pedig nem egy bonyolult etel. de a feltetekkel is megorultunk. miert kell a magyar embernek 6 fele feltet a pizzara? ha normalius alapanyagbol keszulne se lehetne izharmonia benne...magyar embert pl mikor lattal margherita pizzat enni? pedig nem kell sokkal tobb minden 1 jo pizzara ha igazan jo a paradicsom sajt, liszt, teszta..sztem is eleg gyenge a hazai etkeztetes...ok biztos van par tiz, szaz fasza hely, de a tomegek altal latogatott, elerheto helyek, bisztro ettermek, kifozdek beka segge alatt vannak minosegben. mast ne mondjak elmult 2 evben pl 2 olyan eskuvon voltam, ahol jobb kaja volt mint amit otthon eszek az egyik becsben volt, a masik meg egy norveg eskuvo volt.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
Szoval svedasztal...
Egyebkent ha ajanlhatom, erdemes elmenni a Dudok rendezvenyhazba es vendeglobe. Gyakran van vasarnap bufe rendszeru ebed, ahol fix arert jo par finoman elkeszitett etelbol lehet "kostolni". Persze ez vendeglo, nekunk ott volt az eskuvonk (Sanyi tudja).
En olyan finom fugeszoszt meg szarvashust ettem ott...A masik a pizza... itthon kapsz egy nagy kekszet tele rakva minden extraval. Eletem eddigi legjobb pizzajat Pompeiben ettem, nem messze a tortenelmi varos bejaratatol. Sima margherita volt az egyik, a masik szalamival kiegeszitett margherita. Naluk egy alapra epul az egesz, kis valtoztatasokkal. Elottunk keszitette el es sutotte meg kovon. No az elmeny volt a javabol.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
-
-
Real_Necro
veterán
Mi tortent Vegasban???
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mr.Csizmás
félisten
válasz Real_Necro #68533 üzenetére
röviden: civil nem regisztrálhat sorozatlövő fegyvert 1986 óta. de venni vehetsz elvileg.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #68533 üzenetére
Az történt, hogy a 2nd amendment megint tette a dolgát. Újabb tömegmészárlás , egy ki tudja milyen motivációval elkövetett brutális aktus, kioltva több tucat emberi életet. Nem tudom minek kell eljönnie az USA-ban, hogy végre a fegyvertartás párti embereknek legalább egy része megértse mennyire kétélű dolog ez.
Btw. 1,5 éve én is voltam abban a hotelben egy pár koktél erejéig. Csak én a 63. Emeleten... a kilátás gyönyörű onnan a Stripre. Sajnos van aki erre használja... és van aki mészárlásra
Csizmás: 10 db fegyver bakker... 10...
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Throme
veterán
válasz Real_Necro #68533 üzenetére
Megint bekattant valaki, csak most nem egy gyerek apuci pisztolyával, hanem egy nyugger, és elég komoly csúzlival.
Kíváncsi vagyok a fegyvertartás pártiak mivel védik az álláspontjukat?! Az önvédelem itt sokat nem ért volna. Hova lőttek volna vissza, ha van egyáltalán lélekjelenlétük? -
Throme
veterán
válasz Fandango #68537 üzenetére
Szerintem ez teljesen "normális" reakció. Ki a fene gondolná az első pukkanásból, hogy az az ami. Nyilatkozók is petárdára gondoltak, csak mikor eltaláltak közelben embereket, akkor esett le, hogy nem az.
Az énekes is fáziskéséssel futott le a színpadról, van aki csak ekkor látta, hogy gond van, nem a műsor része...[ Szerkesztve ]
-
Studi
addikt
-
Real_Necro
veterán
Megneztuk a Miss Sloane-t. Tenyleg jo film.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
félisten
azt nem ertem, hogy a faszomba tudott annyi fegyvert meg skulot felvinni a hotelszobaba. azert itt nem 5 dekas vizipisztolyokrol beszelunk, AK-47 meg asszem M16
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Throme
veterán
... azt is el tudom képzelni, hogy ezeket valamennyire szét lehet szedni modulárisan (alkatrész szintre is de nem erre gondolok).
(#68541) Balinov: ott is lehet valamilyen szabályozás, hogy fegyvert hogyan lehet szállítani, mint itthon is a vadász fegyverekre.
Tokban, becsomagolva, ilyesmi. Ha ezt betartotta, akkor simán hurcolászhatta...szvsz
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Fandango #68544 üzenetére
Adva van a világ egyik leghangosabb várorsa. Mindenhol rengeteg fény, effekt, inger. Körülötted 40.000 ember zajong, énekel, miközben egy koncert van, feltehetőleg bődületes hangosítással. Majd nagy távolságból valaki elkezd lőni.
Ad1. olyan hangzavarban és ingergazdag környezetben nehéz kiválasztani egy hangot, amely ráadásul nem feltétlenül sokkal hangosabb a többinél.
Ad2. koncerten vagy, Vegasban, tele ingerrel, az agyad lassabban fog.
Ad3. koncerten vagy, Vegasban, nem arra gondolsz, hogy valaki gépkarabéllyal lő a tömegbe.Egy televízió vezetője megjegyezte, hogy mindez egy country koncerten történt, márpedig a country zene szeretők java része fegyvermániás republikánus. Túl azon, hogy ez egy ritka suttyó beszólás volt, és joggal ítélte el mindenki, lássuk be, van igazság benne. Ez az ember feltehetőleg soha nem tudott volna ennyi fegyvert felhalmozni pl. Magyarországon. Miként az elmúlt évek egyetemi lövöldözői sem tudtak volna fegyvert szerezni. Ha mégis, akkor pedig - pont a kivételesség és a szabályozottság okán - jó eséllyel a rendőrség látókörébe kerültek volna. Nem azt mondom, hogy itthon ezt lehetetlen megcsinálni, de sok pénz, és nagyon sok, nagyon jó kapcsolat kell hozzá. Az USA-ban gyakorlatilag bárki halomra lőhet bárkit addig, amig őt le nem lövik. Minden feltétel adott hozzá.
Múltkor egy piti bolti tolvajt akart elkapni egy rendőr, a tolvaj lelőtte. Azért, mert ott egy piti bolti tolvaj tud fegyvert szerezni könnyedén és olcsón. Itthon ez szerencsére nincs.
De az nyilvánvaló, hogy ezután sem megy át semmi a kongresszuson, nem tudják korlátozni a fegyverviselést.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
m3ss
veterán
válasz Freddy76 #68548 üzenetére
oriasi biznisz ez, nem lehet csak ugy egyik pillanatrol a masikra lekapcsolni a penzforrast
kulonben is, amcsiknak alkotmanyos joguk h megvedjek magukat...ezert fegyvert kell tartaniuk. arra nem gondoltak, hogyha senkinek nem lenne fegyvere akkor nekik se kellene onvedelmi okokbol?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Studi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű - POWERCOLOR Radeon RX 5500 XT 8GB GDDR6 VGA videókártya
- Hibátlan - GIGABYTE GTX 1660Ti Windforce OC 6G 6GB GDDR6 VGA videókártya dobozos
- Hibátlan - PALIT GTX 1650 StormX 4GB GDDR5 VGA videókártya - tápcsatlakozó nélküli !!!
- MacBook Air M1, Space Gray, Magyar billentyűzet, makulátlan
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával